Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Det har givet dem masser af erfaring, knowhow og traditioner, så de har fundet de områder af landet, der egner sig bedst til vindyrkning. Fransk vin spænder vidt både når det kommer til vintyper og smagsvarianter. Fra elegante silkebløde vine fra Bourgogne til kraftige krydrede vine i Rhône og Languedoc, samt Bordeaux vine, der spænder bredt over mange variationer og nuancer. De mest kendte rødvins druesorter kommer fra Frankrig så som Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Den franske regering dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes på de forskellige områder, derfor er druerne tæt knyttet til de franske regioner.

Frankrig leverer mange rødvine af god kvalitet, for eksempel nævnes vores egne vinhuse: Domaine Saint Gayn (Rhone vinhus i topklasse, der blandt mange fremstiller en karakterfuld og smagfuld Cotes Du Rhone), Domaine Du Bosc (Ejet af Besinet familien, der har dyrket vin i mange generationer, deres vingård er beligger i Languedoc i Sydfrankrig) og Domaine Ollier Taillefer (familieejet vingård i Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig). 

Sorter resultater:

Vinen har en flot stærk granatrød farve og i næsen oplever man aromaer af røde frugter og krydderier. Et kraftfuldt angreb med meget bløde tanniner. I munden er vinen kompleks med antydninger af lakrids og en lille anelse vanilje. Vinen anbefales at servere ved 16-18 grader sammen med roastbeef, fyldte grøntsager, pasta og ris retter, pizzaer samt retter i sovs og selvfølgelig ost.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

***** En perfekt vin, med masser af kraft, saft og peber. Vinen er sammensat af 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb-rød farve. En fremragende ledsager til rødt og hvidt kød,gryderetter, vildt og ost.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

*** NYHED med Guldmedalje fra Concours de Burgondia, Beaune 2017. En fremragende Bourgogne til prisen. Vinen har en aroma af røde og sorte bær samt den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir (noter af underskov). En vin med kraft, modne tanniner samt en lang og behagelig eftersmag, der bare varer ved.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Fantastisk Cotes du Rhone, der er lavet på 100 % Syrah. Det er en utrolig mørk vin med en smag af granatæble, sort peber, sorte bær og chokolade. Dette er en rigtig flot vin, der nemt kan konkurrere med en god Chateauneuf du Pape. Vinen er lavet traditionelt, men produktionen følger reglerne for organisk produktion. Det står klart - her er en stor vin.
129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Fantastisk kraftig og mørk vin. Manoir Grignon er sammenstukket af Cabernet Sauvignon- og Syrah-druer fra gamle, lavtydende vinstokke. Efter gæringen på rustfrit stål lagrer vinen med ny eg, der bidrager med saftige tanniner og lidt sødmefulde nuancer af vanilje, mokka og kakao. Smagen har lækker, blød fylde med let sødlige nuancer af hyldebær og modne solbær, der afrundes af ristede egetræsnuancer. Eftersmagen har flot længde for prisklassen med modne tanniner.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

***** 5 ud af 5 stjerner i VinAvisen, Citat: "En meget saftig rødvin - til den meget attraktive pris. Faktisk en perfekt vin, som mange vil kunne lide. Druerne stammer fra gamle, krogede Carignan stokke, der yder lave mængder af smagsmættede druer. Vinens duft og smag har dybe toner af mørke bær, Engelsk lakrids og en anelse Provence urter. Den har en usædvanlig stor fylde og koncentration for prisklassen - men er stadig blid og letdrikkelig.

49,95 DKK 79,00 DKK (spar 29,05 DKK)

En saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde med elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske, modne frugtnuancer af mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance i rette længde.

259,00 DKK 295,00 DKK (spar 36,00 DKK)

***** 96 POINT AF ROBERT PARKER. En super Vin, der er lavet af druer fra mere end 80 år gamle vinstokke, hvilket giver et lavt udbytte og en fantastisk koncentreret vin. Druerne er Grenache (65 %) og Mourvedre (35 %) er fadlagret i 12 måneder. Vinen besidder en stor kompleks bouquet og er kraftig, tæt og fed i smagen. Den byder på lag på lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær.

745,00 DKK 895,00 DKK (spar 150,00 DKK)

* Top vin fra lille produktion. Den mest besværlige rødvinsdrue - Petit Verdot - bliver fortrinlig i de rette hænder, og det er lige hvad Domaine har gjort. Vinen har en flot intens farve og tannin. Det er en middel kraftig vin, der kan nydes alene eller til de lidt fede oste, oksekød og vildt. En super flot vin med mange smagsnuancer (lidt Merlot-agtig men med mere smag).

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)
Vinen lagres udelukkende på store, gamle fade. Dette er magtfuld vin, men samtidig har den en frugtrig friskhed, der holder vinen helt i balance. Her er både fylde og vægt, men samtidig en god frisk syre, der holder sammen på vinen. Man har så at sige essensen af terroir i vinen, der på aroma-siden mønstrer ultra-rene nuancer af blomme, oliven og herlige undertoner af timian og sort peber. Smagen er både fyldig og kraftig, men aldrig tung.
99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Château D´Angludet i årgang 2007 er et rigtigt godt køb. En stor vin, hvor der venter den meget tålmodige en stor oplevelse. Men den skal gemmes væk i kælderen i en længere årrække endnu. Det er en super flot, klassisk Margaux-vin. Det er en tør, medium kraftig, elegant vin med en god velintegreret tannin med en flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, toast, lidt egetræsvanilje samt lidt mørk chokolade.

325,00 DKK 369,00 DKK (spar 44,00 DKK)

MAGNUM - TOPVIN. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner. En stor vin man nærmest "tygger" sig igennem, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse. Boislauzon bliver pænt anmeldt bl.a. af Robert Parker, der i 2004 gav vinen 90-92 point og bl.a. skrev: "... the Châteauneuf-du-Pape is filled with elegance, finesse and precision, ... Elegant, pure, fresh and full-bodied ...".

525,00 DKK 569,00 DKK (spar 44,00 DKK)

* 91-94 point af Robert Parker. En helt formidabel Vacqueyras, der snildt kan måle sig med selv bedre vine fra Chateauneuf du Pape. Druesammensætningen er 60 % Grenache og 40 % Syrah. I glasset er den tæt og kraftig med saftig frugt og modne tanniner. Duft og smag emmer af modne skovbær, kirsebær, sorte oliven, rosmarin og en anelse sort peber. Eftersmagen har ekstrem længde og afslører endnu et imponerende lag af nuancerigdom.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Super vin fra Sydfrankrig. Merlot druen fremtræder i frisk stil, med masser af toner af mineraler. Syrah druen giver en let krydret varme og dybde i vinen. Velegnet til kylling, gris, kalv, grillet okse samt ren nydelse.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Vinen er lavet på 80 % Grenache og 20 % Murvedre fra 45 år gamle vinstokke. "Les Briguiêres" er luksusversionen af deres almindelige Sablet Village. På højde med en Gigondas, og en vidunderlig vin til efterårets simreretter. Den er dyrket i lerjord, hvilket giver en robust vin. Smagsnuancer af hvid peber. Den egner sig perfekt til oksekød, kalv, buffet/frokost samt lettere oste. Den er høstet ved håndkraft, lagret 1 måned i tank og 2 vintre i egefade.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
TOPVIN - med peber, læder, tobak og en duft af grønne Granny Schmidt i næsen, en fantastisk Gigondas. Denne vin høstes på 3,5 hektar, som Domainet købte for 5 år siden, efter at have lejet arealet i en længere årrække. Der høstes på gamle vinstokke, hvor druesammensætningen er 65 % Grenache, 25 % Mourvedre og 10 % Syrah.
139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Winemakeren er fra Californien, hvilket blandt andet ses af det dejlige præg af kirsebær. Vinen er fremstillet på 27 % Cabernet Sauvignon, 52 % Syrah, 15 % Grenache og 6 % Carignan. Vinen lagres i 12 måneder på egefade, der er 2 og 4 år gamle.
169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* FANTASTISK VIN. Vinen er 2. vinen fra Ollier Taillefer. Den er lavet af yngre vinstokke, men har samme karakter som 1. vinen dog uden dennes dybde og mange smagsnuancer. Den dufter og smager af mange frugter med en krydret smag. En dejlig drikkemoden og let vin.

89,00 DKK 115,00 DKK (spar 26,00 DKK)
Kåret som den bedste i klassifikationen ved den asiatiske udgave af VinExpo, der blev afholdt i Hong Kong. Merlot er rygraden i vinen. Lagringen foregår i 17 måneder på klassiske egefade, hvoraf 90 % er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.
450,00 DKK 475,00 DKK (spar 25,00 DKK)

Topkvalitet i super årgang 2009 fra Rothchild. Vinen er sammesat af 57 % Cabernet Sauvignon, 23 % Merlot, 18 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot fra næsten 50 år gamle stokke og er lagret i 15-16 måneder på egetræsfade. Bouqueten beskrives som klassisk og behagelig med et strejf af frisk frugt. Smagen er rund og med passende fylde og en lækker tannin.

595,00 DKK 645,00 DKK (spar 50,00 DKK)
TOPVIN i "Chateauneuf du Pape" stil. 100 Point af Parker i 2007. Fantastisk vin med peber, kraft og fedme. Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker. Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Kan med fordel henlægges i 6-10 år.
119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* Økologisk Topvin fra dette lidt ukendte område i Frankrig. Vinen er sammensat af 50 % Syrah og 50 % Grenache fra op til 40 år gamle vinstokke. Den har en flot rød farve og duft af mørk frugt, kirsebær og tobak. Vinen er kraftig med smag af peber, lakrids og en masse lækker frugt. 

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)
* TOP KVALITET Chateau Malescasse fremstilles af druer fra vinstokke, der er over 20 år gamle. Druesammensætning: 55 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot og 10 % Cabernet Franc Vinen lagres på egetræsfade, hvoraf 30 % er nye fade. Chateau Malescasse er en god, tør rødvin med en lang og behagelig eftersmag af moden tannin og modne solbær og svedsker. Duften af bær og frugter.
189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

* Fås ikke bedre fra Rasteau! Vinen er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Den lagres efterfølgende i cementkar. Rasteau har en dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape.

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)
Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 88 % Grenache, 6 % Syrah og 6 % Mourvedre. Vinen lagres i 24 måneder på egetræsfade. Den har en stor kompleks bouquet. Smagen er kraftig, tæt og fed og byder på flere lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær. Den bør iltes rigtig godt og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød - gerne grillet.
199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

*** Årgang 2015 TopVin. Det bedste vi har smag. Blev af publikum på Rhonefestivallen 2010 kåret til det bedste køb under kr. 100,-. En fantastisk kraftfuld og saftfuld Rhone Village. Vinen er fremstillet på Syrah og Grenache druer og har et rent udtryk med frisk, saftig frugt, fed, cremet med duft af grønne urter, peber samt lakrids. Smagen er fyldig og saftig med god struktur. 

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

*** Helt fantastisk unik Rhonevin på 15% Alkohol. Skal bare prøves! Vinen har en meget mørk rubinrød farve, en helt fantastisk bouquet af moden sorte bær, masser af power, smag af solbær, lakrids, rosmarin, mørk chokolade, rosmarin, provencalske urter, samt lidt peber. Denne Cuvee er lavet på druer fra 60-80 år gamle Grenache vinstokke, der er høstet ved optimal modenhed de sidste to uger af oktober ved foden af Mont Ventouxbjerget i Rhône dalen. Anbefales til vildt, grillet oksekød/kalvekød og faste franske oste. En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

89,00 DKK 115,00 DKK (spar 26,00 DKK)
*** TOP BOURGOGNE! Her er tale om Domainets absolutte top-model. Vinen ligger på fad i 18 måneder, hvoraf 80 % af fadene er nye. Næsen er ekstremt indsmigrende med fine røde bær og en snert af krydderi. Smagen er helt i top med røde friske bær, der smyger sig hen over tungen med en anelse mild peber. Utrolig flot struktur og en længde, der varer ved og ved og ved.
569,00 DKK 595,00 DKK (spar 26,00 DKK)

* En Top lækker vin, der har masser af kraft, saft, grønne urter og lidt lakrids. Blød og fyldig. Har smag som nogle lækre dyre vine fra Saint Emilion. Flot og dybrød vin lavet på Syrah/Carignan/Grenache og Mourvèdre, der har lagret i 12 måneder på franske egetræsfade, hvilket gør den til en meget kompleks vin med fine noter og aromaer af vanilje, mørke bær samt et hint af tobak. En fantastisk elegant vin, der bliver hængende i munden i utrolig lang tid.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* Gentilice har gennem tiden fået mange fine anmeldelser/medaljer. Det er en lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Vinen er produceret på druerne Carignan, Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Fadlagring i 12 måneder på egefade. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende. 

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Årgang 2009 er måske en af de allerbedste Margaux'er, der produceres. Vi anbefaler på det varmeste en af de allerbedste vine fra Margaux, nemlig ingen ringere end selveste Château D'Angludet.

375,00 DKK 425,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Årgang 2011 er en super flot, klassisk Margaux-vin. Det er en tør, medium kraftig og bestemt en elegant vin med god velintegreret tannin med en flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, lidt egetræsvanilje samt lidt mørk chokolade.

325,00 DKK 369,00 DKK (spar 44,00 DKK)

* Rhone vinhus i topklasse! Vinen er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre. Den følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter. Gamle vinstokke sikre en fyldig, bred og dyb farvet vin. Fremragene kvalitet til prisen. 

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

*** NYHED - En vidunderlig og klassisk Hautes Cotes De Beaune med masser af mørk frugt. Vinen har en frugtrig aroma med noter af hindbær, kirsebær, solbær, lakrids samt den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir (noter af underskov) med lidt krydrede noter. Smagen kendetegnes af masser af frugt, finesse samt en lang og behagelig eftersmag.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* TOPVIN TIL SMÅ PENGE. Så har hun gjort det igen. Françoise Ollier har lavet et pragt eksemplar af hendes mest solgte vin. Lækker, fyldig, moden og saftig rødvin, medium krydret, behagelig rund smag af modne mørke bær, lidt blommer, egetræ og vanilje. 

98,00 DKK 129,00 DKK (spar 31,00 DKK)

*** NYHED - En fabelagtig Bourgogne fra Domaine Charles. Vinen har aroma af hindbær og brombær med krydrede noter af lakrids. Smagen er sprød og charmerende med en dejlig smag af friske druer. Vinen er robust men samtidig saftig og smagfuld med en perfekt overbevisende struktur.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

*** NYHED med Sølvmedalje af Concours des Burgondia i Beaune 2017 * Vinen har en purpur rød farve, der vidner om en ung Bourgogne. I næsen får man klassisk Pinot Noir. Det er en dejlig feminin vin, der er lidt svag i næsen til at begynde med. Smagen byder på en fin syre og en smag af mørke bær samt en relativ lang eftersmag med en anelse lakrids.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* Château La Croix du Duc blev testvinder - og kåret som månedens Vin - i magasinet Penge & Privatøkonomi. Vinen giver fuld valuta for pengene, og man får en enestående oplevelse, der minder om langt dyrere vine. I glasset dominerer Merlot. Vinen er blød, intens og med masser af saftig frugtintensitet. Den er et helt perfekt valg til rødt oksekød, sammenkogte retter eller gode modne oste.

69,00 DKK 85,00 DKK (spar 16,00 DKK)

*** NYHED. En fabelagtig Bourgogne fra Domaine Charles. Vinen er fremstillet på Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Druerne er lagret i 18 måneder i egetræsfade. Vinen har en flot farve med skygger af violet og granatrød. Smagen er fuld af smagsnuacer, silkebløde tanniner, elegance og frem for alt en rigtig flot længde.

469,00 DKK 495,00 DKK (spar 26,00 DKK)

*** NYHED. En fabelagtig blød og delikat Bourgogne fra Domaine Charles. Vinen er fremstillet på Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Druerne er lagret i 18 måneder i egetræsfade. Vinen opleves blød og delikat i ganen, og det understøttes af en god frisk finish. Ligesom der også er masser af frugtnuancer i aromaen og en dvælende smag i munden.

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Som ung er den tæt og mørk i glasset med en koncentreret bouquet af solbær og noter fra fadlagringen. Smagen er fyldig med tæt frugtkoncentration samt krydrede noter. En vin, hvor tanninen fremstår flot, blød og moden allerede på dette unge tidspunkt. Chateau Caronne Ste Gemme..

189,00 DKK 245,00 DKK (spar 56,00 DKK)

* Topklasses "Value-for-money" Bordeaux fra populære Maison Sichel. SIRIUS er produceret på de klassiske druer: Merlot og Cabernet Sauvignon. Smagen er saftig og fyldig med masser af krydderier og toner af solbær. Vinen er velegnet til de fleste gode kødretter med ikke for krydret tilbehør. SIRIUS kan også nydes som et dejligt glas rødvin i utide.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* De Courtil er en virkelig vellykket blanding af Syrah og Cabernet Sauvignon. Den har aromaer af røde frugter med let krydrede noter i enden. En smidig, rund og fløjlsagtig vin med bløde eftertoner, der har en god, vedvarende eftersmag, som passer til det meste.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

MA DONA ***** En TOP Premium Cuvee vin fra denne vingård, som har en flot stærk granatrød farve og i næsen oplever man aromaer af røde frugter og krydderier samt grøn stilk. Et kraftfuld frugtrig vin med bløde tanniner. I munden er vinen kompleks med antydninger af lakrids, mørke frugter og en lille anelse vanilje.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler