Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Det har givet dem masser af erfaring, knowhow og traditioner, så de har fundet de områder af landet, der egner sig bedst til vindyrkning. Fransk vin spænder vidt, både når det kommer til vintyper og smagsvarianter. Fra elegante silkebløde vine fra Bourgogne til kraftige krydrede vine i Rhône og Languedoc, samt Bordeaux vine, der spænder bredt over mange variationer og nuancer. De mest kendte rødvins druesorter kommer fra Frankrig så som Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon og Pinot Noir. Den franske regering dikterer, hvilke druesorter, der må benyttes på de forskellige områder, derfor er druerne tæt knyttet til de franske regioner.

Frankrig leverer mange rødvine af god kvalitet, for eksempel nævnes vores egne vinhuse: Domaine Saint Gayn (Rhone vinhus i topklasse, der blandt mange fremstiller en karakterfuld og smagfuld Cotes Du Rhone), Domaine Du Bosc (Ejet af Besinet familien, der har dyrket vin i mange generationer, deres vingård er beliggende i Languedoc i Sydfrankrig) og Domaine Ollier Taillefer (familieejet vingård i Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig). 

Sorter resultater:

Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2015

TOPVIN i "Chateauneuf du Pape" stil. 100 Point af Parker i 2007.
* FANTASTISK RHONE VILLAGE - PEBER, KRAFT OG FEDME ...

Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône end man normalt ser på hylderne, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker.
Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed: Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Dette er rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

L´Impressionniste Old Grenache - Rhone 2015

*** Helt fantastisk unik Rhonevin på 15% Alkohol. Skal bare prøves!

Vinen har en meget mørk rubinrød farve, en helt fantastisk bouquet af moden sorte bær, masser af power, smag af solbær, lakrids, rosmarin, mørk chokolade, rosmarin, provencalske urter, samt lidt peber. Denne Cuvee er lavet på druer fra 60-80 år gamle Grenache vinstokke, der er høstet ved optimal modenhed de sidste to uger af oktober ved foden af Mont Ventouxbjerget i Rhône dalen. Anbefales til vildt, grillet oksekød/kalvekød og faste franske oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

89,00 DKK 115,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Chateau D´Angludet - Margaux 2011

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Årgang 2011 er en super flot, klassisk Margaux-vin. Det er en tør, medium kraftig og bestemt en elegant vin med god velintegreret tannin med en flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, lidt egetræsvanilje samt lidt mørk chokolade. 

Blandt de bedste i Margaux. Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det ER simpelthen et af de bedste køb, man hvert år kan gøre i Margaux.

Slottets historie går helt tilbage til 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed, markerne blev udvidet og kældrene renoveret. Siden 1961 er slottets vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået. Skulle 1855-klassifikationen revurderes - ja, så ville der med sikkerhed blive gjort plads til Château D´Angludet højt oppe på listen.

En kasse indeholder 12 fl. - 75 cl.


Producenten er Maison Sichel, den verdensberømte Bordeaux-familie:

Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Familien etablerede sig i Bordeaux i 1883. Igennem årene har familien opbygget det mest respekterede familieejede handelshus i regionen - både med produktion og handel af regionens vine. Succesen kan tilskrives en både kreativ og meget innovativ tankegang, der samtidig respekterer regionens traditioner. Familien er partejer i én af verdens mest ansete og respekterede ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château D´Angludet i Margaux, der i dag anses for en af de allerbedste Cru Bourgeois vine på Médochalvøen. Château D´Agludet er familiens base. Peter A. Sichel købte slottet i 1961 og de fem brødre, der i dag har ansvaret for firmaets drift, er opvokset på Château D´Angludet, hvor de alle fem har fået vinproduktion ind med modermælken.

I 1967 etablerede Peter A. Sichel vineriet CAVE BEL-AIR i Saint-Maixant, tæt på Bordeaux. Dermed blev familien det første handelshus, der ikke kun forhandlede regionens vine, men som også involverede sig direkte i produktionen af vinene. Dette gjorde Sichel i stand til at kontrollere kvaliteten hele vejen fra druer til vin.

I starten af 1990´erne købte familien Domaine Du Trillol i Corbières. I løbet af de forgangne 16 år har winemaker Ben Sichel, der samtidig er ansvarlig for frembringelsen af Château D´Angludet, skabt én af de allerbedste sydfranske vine. Domaine Du Trillol er nok "best value for money", der overhovedet kan opdrives i Corbières.

Vi er stolte over at tilbyde vine fra Sichel, en familie med stolte traditioner og med kvalitet som overordnet målsætning i alt hvad de beskæftiger sig med.

325,00 DKK 369,00 DKK (spar 44,00 DKK)

Chateau Dona Baissas, Côtes du Roussillon Villages 2015, Vielles Vignes

* En Top lækker vin, der har masser af kraft, saft, grønne urter og lidt lakrids. Blød og fyldig. Har smag som nogle lækre dyre vine fra Saint Emilion.

Flot og dybrød vin lavet på Syrah/Carignan/Grenache og Mourvèdre. Den er lagret 12 måneder på franske egetræsfade, hvilket gør den til en meget kompleks vin med fine noter og aromaer af vanilje, mørke bær samt et hint af tobak. En fantastisk elegant vin, der bliver hængende i munden i utrolig lang tid. Serveringstemperatur: 16 grader.

Vinen er perfekt til fx. grillet rødt kød med krydrede saucer, lammeryg, karrykylling og mellemkraftige oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 14 % Alkohol.


Roussillon provinsen blev Fransk i 1659, da den spanske konge underskrev ”The Pyrenees Treaty”. I hjertet af Cotes du Roussillon-Villages ligger familien Baissas vinmarker, hvor man udnytter det helt specielle mikroklima, der er i dette lille område. Vingården har i 2016 været i Familien Baissas eje i 200 år. Dette vil også bliver fejret med en speciel udgave af deres Rivesaltes Ambre (dessertvin), der er fra 1982.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Maison Charles Bourgogne Pére & Fille 2015

*** NYHED med Sølvmedalje af Concours des Burgondia i Beaune 2017 *

Vinen har en purpur rød farve, der vidner om en ung Bourgogne. I næsen får man klassisk Pinot Noir. Det er en dejlig feminin vin, der er lidt svag i næsen til at begynde med, men lader du den stå i glasset nogle minutter, så kommer duften af let peber, mørke bær som kirsebær og brombær. Smagen byder på en fin syre og en smag af mørke bær samt en relativ lang eftersmag med en anelse lakrids.

Alt i alt en dejlig Bourgogne til prisen, der egner sig godt til de lune sommer aftner eller som et godt glas til kalvekød og gode oste, eller til lette fiskeretter, hvis den serveres let afkølet. Det er en vin der skal nydes nu og inden for de næste par år, hvis man sætter pris på den friske frugt og lette syre, der kendetegner en ung Bourgogne.

Vin huset ligger lige uden for Pommard, lidt syd vest for Beaune i byen Natoux.

* Sølvmedalje af Concours des Burgondia i Beaune 2017 * (årgang 2015)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sirius Bordeaux Merlot/Cabernet 2015 - Maison Sichel

* Topklasses "Value-for-money" Bordeaux fra populære Maison Sichel. 

5 x ***** i Vinavisen - Citat: En glimrende Bordeaux-rødvin til en fair pris. Vi har smagt den før, og hvad vi skrev, gælder stadig: "I smagen oplagt en Bordeaux-rødvin med ren frugt og en saftig tørhed. Vinen er lavet i god "højre bred-stil" på druerne Merlot (60%) og Cabernet Sauvignon (40%)

SIRIUS er produceret på de klassiske druer: 60 % Merlot og 40 % Cabernet Sauvignon.

Smagen er saftig og fyldig med masser af krydderier og toner af solbær. Det er en vin med god power og kraft. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 19 grader. Vinen er velegnet til de fleste gode kødretter med ikke for krydret tilbehør for eksempel: oksekød, kalvekød, lam og svinekød. SIRIUS kan også nydes som et dejligt glas rødvin i utide, uden at man nødvendigvis behøver mad til. 

Vinen er resultatet af en benhård sortering af de høstede druer. Produktionen er traditionel, og vinen lagres i 12 måneder på franske egefade.

Test:
* GULD-medalje bl.a. ved Concoures Général Agricole i Paris. 
* 5 ud af 5 stjerner i VinAvisen.dk der skrev: "I smagen oplagt en Bordeaux-rødvin med ren frugt og en saftig tørhed. Vinen er lavet i god "højre bred-stil" på druerne Merlot (60%) og Cabernet Sauvignon (40%)".

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.

Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Den velrespekterede familie er partejer i én af verdens mest kendte og ansete vinejendomme, nemlig selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château Angludet i Margaux. Det er det selv samme "winemaker-team", der år efter år producerer SIRIUS, der bestemt er familiens ʺvalue for money-Bordeauxʺ. 

Familien Sichel etablerede sig i Bordeaux i 1883. Igennem årene har familien opbygget det mest respekterede familieejede handelshus i regionen - både med produktion og handel af regionens vine. Succesen kan tilskrives en både kreativ og meget innovativ tankegang, der samtidig respekterer regionens traditioner. Château Agludet er familiens base. Peter A. Sichel købte slottet i 1961 og de fem brødre, der i dag har ansvaret for firmaets drift, er vokset op på Château D´Angludet, hvor de alle fem har fået vinproduktion ind med modermælken. 

I 1967 etablerede Peter A. Sichel vineriet CAVE BEL-AIR i Saint-Maixant, tæt på Bordeaux. Dermed blev familien det første handelshus, der ikke nøjes med at forhandle regionens vine, men som også involverer sig direkte i produktionen af vinene. Dette gjorde Sichel i stand til at kontrollere kvaliteten hele vejen - fra druerne til den endelige vin.

99,00 DKK 119,00 DKK (spar 20,00 DKK)

De Courtil Syrah Cabernet Sauvignon 2017

De Courtil Syrah Cabernet Sauvignon er en virkelig vellykket blanding af druerne Syrah og Cabernet Sauvignon. Aromaerne eksploderer med masser af røde frugter og let krydrede noter i enden. I munden er vinen smidig, rund og fløjlsagtig med bløde eftertoner, der har en god vedvarende eftersmag, der passer til det meste.

De Courtil er virkelig en vellykket blanding. Ny denne vin til en god grillbøf, hakkebøf, svinekød, vildt, smagfulde kyllingeretter, sammenkogte retter, bløde oste samt ikke mindst til ren nydelse.

Vine dyrkes lidt udenfor Narbonne, i meget kalkholdig jord. Dette kan virkelig smages.

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Châteauneuf-du-Pape - Domaine Saint Gayan 2012 er fremstillet af en af de bedste vinproducenter i Rhônedalen. Vinen er sammensat af 88 % Grenache, 6 % Syrah og 6 % Mourvedre og er vinificeret på traditionelle store fade og efterfølgende lagret i 24 måneder på egetræsfade. Vinen har en stor kompleks bouquet. Smagen er kraftig, tæt og fed og byder på flere lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær. Den bør iltes rigtig godt og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød - gerne grillet.

Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl den mest prestigefyldte appellation i Côtes du Rhône. Sin verdensomspændende popularitet er umiskendelig. I 1987 benyttede Saint Domaine Gayan lejligheden til at erhverve et areal ved siden af den berømte vingård Château de Beaucastel. På dette unikke område kommer Grenache for alvor til udtryk i sin fulde dimension, så renheden fra druerne kombineres med en finere garvesyre. Châteauneuf-du-papen vil udvikle sig smukt og giver en krydrede aromaer blandet med komplekse toasts, moskus og noter fra underskoven.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Piaugier Sablet Rouge - Côtes Du Rhône Villages 2016 ***** En fantastisk kraftfuld og saftfuld Rhone Village i Topklasse.

* Årgang 2010 blev af publikum på Rhonefestivallen 2012 kåret til det bedste køb under kr. 100,-. Dette vinhus viser nuancer af det bedste frugt, krop og eftersmag.

Vinen er fremstillet på Syrah og Grenache druer og har et rent udtryk med frisk saftig frugt, fed, cremet med duft af grønne urter, peber samt lakrids. Smagen er fyldig og saftig med god struktur, masser af muskler, charme og finesser.. Et fantastisk glas vin, der har potentiale til at nydes nu, men også at blive gemt i adskillige år.

Vinen anbefales til retter med oksekød, lam, vildt, and, Osso Buco, samt til modne oste.

Serveringstemperatur er 16-18 grader.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

Vinhus:
Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Rasteau Cotes du Rhone Villages - Domaine Saint Gayan 2014 * fås ikke bedre fra Rasteau. Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cementkar. Rasteau har en flot, dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape. 
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % alkohol.
 
Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvor den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et helt unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 
 
I bogen over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter af James Turnball finder man selvfølgelig også Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal.
99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Domaine de Piaugier Les Briguieres Rhone Village 2013

Vinen er lavet på 80 % Grenache og 20 % Murvedre. Den er dyrket i lerjord, hvilket giver en robust vin.

Smagsnuancer af hvid peber. Den egner sig perfekt til oksekød, kalv, buffet/frokost samt lettere oste. "Les Briguiêres" er luksusversionen af deres almindelige Sablet Village. På højde med en Gigondas, og en vidunderlig vin til efterårets simreretter. Den er produceret på Grenache og Mourvedre druer fra 45 år gamle vinstokke. Den er høstet ved håndkraft, lagret 1 måned i tank og 2 vintre i egefade. Den er ufiltreret, og bør således dekanteres med forsigtighed. 

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.


Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Fra Rhone vinhus i topklasse! Domaine Saint Gayans Cotes du Rhone er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker - i især fra Sablet, der grænser op til Gigondas. Gamle vinstokke sikre en fyldig, bred og dyb farvet vin. Fra og med 2001 årgangen er druerne nu delvist afstilkede, hvilket giver mere underfundighed og finesse til vinen. Druernes ædle oprindelse giver en potentiale for ældning i 3 til 5 år. Fremragene kvalitet til prisen. Vinen anbefales til især kraftigere retter og oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.

***** I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2012.

***** Wine Spectator: 91 Point
(Storebror 2012 har lige fået 97 point - og den har vi også på lager).

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.
En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.
Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Mas de Boislauzon - Vinhus

Mas de Boislauzon Domainet har været i familien Chaussy´s eje igennem 4 generationer og styres i dag af Daniel Chaussy, som er ansvarlig for markplejen og vinifikation, mens Christine tager sig af de kommercielle pligter... Mas de Boislauzon er beliggende i den nordlige del af Châteauneuf mellem Courtézon og Orange tæt ved Beaucastel. Vinen er lavet med basis i mere end 60 år gamle, lavtydende vinstokke og er ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma. Vinen kan derfor med tiden oparbejde noget bundfald, hvilket er helt uskadeligt og altså betragtes som "smagsforstærkende". Druerne er 75 % Grenache, 15 Syrah og 10 % Mourvedre og efter vinifikation lagret i 12 mdr. i gamle fade inden aftapning. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner; en stor vin man nærmest "tygger" sig igennem og som er flot nu, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse; kan med fordel gemmes indtil 2015 og vil formentlig toppe omkring 2009. Boislauzon bliver oftest pænt anmeldt af bla. Robert Parker, som i 2004 gav vinen 90-92 point og skrev: "The deep ruby/ purple-tinged Châteauneuf-du-Pape is filled with legance, finesse and precision, offering wonderfully sweet and strawberry fruit intermixed eith notes of crushed rocks and loamy soil. Elegant, pure, fresh and full-bodied, with a refreshing delicasy and vigor (a difficult characteristic to achieve in this vintage), this 2003 is a classic example of a marriage betwwen finesse and power. Drink it over the next 10-12 years."

259,00 DKK 295,00 DKK (spar 36,00 DKK)

LES COURTINES Carignan "Vieilles Vignes" IGP 2017 er en tæt saftbombe, der kommer fra omegnen af Montpellier. Druerne stammer fra gamle, krogede "bush vine" Carignan stokke, der yder lave mængder af smagsmættede druer. Faktisk en perfekt vin, som mange vil kunne lide. Den smager simpelt hen godt.
Giles Cook, Master of Wine, har selv både fundet druerne og stået for vinifikationen til Les Courtines. Det er en vin der forener den moderne vinifikation og nutidens smagspræferencer med de gamle vinstokkes koncentrerede druer.

Vinens duft og smag har dybe toner af mørke bær, engelsk lakrids og en anelse Provence urter. Den har en usædvanlig stor fylde og koncentration for prisklassen - men er dog stadig en blid, letdrikkelig oplevelse med en anelse frugtsødme. Les Courtines er en fremragende vin til prisen.

Vinen anbefales til hverdagsmadens små og lidt større udfordringer og har potens nok til en oksestegeret, men vinens blide struktur gør den også velegnet som hygge rødvin.

Bør serveres ved en temperatur lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader.

Test af tidligere årgang:
5 x ***** ud af 5 mulige i VinAvisen (årgang 2016). Citat: "En meget saftig rødvin - til den meget attraktive pris". 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol.

49,95 DKK 79,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Domaine du Bosc - Petit Verdot - Pierre Besinet 2011

* Top vin fra lille produktion.
Den mest besværlige rødvinsdrue - Petit Verdot - bliver fortrinlig i de rette hænder, og det er lige hvad Domaine du Bosc er for denne drue. Petit Verdot har en flot intens farve og tannin, et højt sukkerindhold og som følge heraf en høj alkoholprocent.
Det er en middel kraftig vin som går fint til de lidt fede oste, oksekød og vildt.
En super flot vin med mange smagsnuancer (lidt Merlot agtig men med mere smag), som også kan nydes alene for hyggens skyld.

En kasse indeholder 6 flasker 13 % alkohol.

Domaine du Bosc

 

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Beaumes de Venise AOC Tradition - Cassan 2012

Husets Beaumes de Venise "Tradition" lagres udelukkende på store, gamle fade. Dette er magtfuld vin, men samtidig har den en frugtig friskhed, der holder vinen helt i balance. Her er både fylde og vægt, men samtidig en god frisk syre, der holder sammen på vinen. Man har så at sige essensen af terroir i vinen, der på aroma-siden mønstrer ultrarene nuancer af blomme, oliven og herlige undertoner af timian og sort peber. Smagen er både fyldig og kraftig, men aldrig tung. Dette er vin, der råber på stege- og gryderetter, hvor vinens fasthed matcher kødets natur. Vinen er allerede nu balanceret og drikkeklar. Har man tålmodighed, vil den lagre fint de næste 3-4 år og udvikle komplekse aromaer i takt med at vinen blødgøres. Server vinen omkring 15-17 grader for den optimale nydelse.

Beaumes de Venise i Rhône er bedst kendt for sine liflige søde hvidvine. Men der laves bestemt også glimrende rødvine i området - blandt andet denne vin, som er kraftig og koncentreret med smag af bær, ren lakrids og friske krydderurter. Nyd den fx til en krydret lammesteg.

Årgang 2007 er en topanmeldt vin:
**** Decanter
***** VinAvisen
****** PENGE & PRIVATØKONOMI - Topvurdering. Citat: Perle af vin.. Panelets vurdering kr. 135,-
***** Vinforum.dk

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Familien Crosets Domaine de Cassan er beliggende i den sydlige del af Rhône, 35 km nord for Avignon i departementet Vaucluse. Det ligger smukt i hjertet af Dentelles de Montmirail for foden af Mont Ventoux ? i en billedskøn dal, der betager elskere af naturscenerier. Jordbunden her består af ler og kalk. De stejle vinmarker, der er bygget som terrasser, høster fordelen af en exceptionel mængde solskin og et særligt mikroklima i Dentelles de Montmirail, der beskytter vinmarkerne mod hagl og sen frost, noget der ofte rammer området ved Mont Ventoux. Domænets marker ligger således på grænsen mellem appellationerne Gigondas, Ventoux og Beaumes de Venise og her angribes markarbejdet på en meget analytisk måde, med fuld respekt for naturens cyklus og med nænsom behandling af jorden (som giver den særlige ?terroir?) ? såvel som vinstokkene. Filosofien er, at kvalitet skabes i marken. Domaine de Cassans samlede areal består af 27 hektar med vinstokke op til 40 års-alderen. Druesorterne er de klassiske for området - grenache, syrah, mourvèdre og cinsault. Her håndhøstes, afstilkes og vinificeres på traditionel manér. Gæringen foregår under temperaturkontrol og efterfølgende lagres vinen i store, gamle egefade. Familien Crosets egnstypiske vine har vundet mange medaljer og anerkendelse hos bl.a. Robert Parker, Guide Hachette og Revue des Vins de France

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Vacqueyras - Domaine Saint Pierre 2012

* 91-94 points - Robert Parker

En helt formidabel Vacqueyras, der snildt kan måle sig med selv bedre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Druesammensætningen er 60% Grenache og 40% Syrah, som kommer fra godt 4 hektar (ud af i alt 124 hektar) vinmarker, hvis undergrund veksler mellem lerholdig kalksten og fattigere, mere stenet jord; en diversitet som giver fremragende kompleksitet i den færdige vin. Vinifikationen foregår med en blanding af traditionelt og moderne med 100% afstilkning af druerne, hydrauliske presser og en lang, kølig maceration og gæring samt lagring i 12 måneder på store egefade (Foudres) på mellem 4-6.000 liter, hvorefter vinen tappes på 'Gefühl' inden den når sit første leveår.

Dette er en, dybtfarvet næsten lilla, sort vin, tætpakket og kraftig sag med saftig powerfrugt og modne tanniner som formildende omstændighed. Duft og smag har elementer af sorte oliven, løvstikke, rosmarin, dystre, mørke bær så som solbær og kirsebær og en anelse sort peber med lidt mere saftig, mørk frugt i smagen, end næsen ellers lover . Eftersmagen har fornem længde og formår trods lidt bakkelit at holde et friskt frugtfokus. Koncentrationen er stor, men via smidige tanniner har man ikke desto mindre en vin, der allerede nu giver stor nydelse - de først par år dog nok især som madvin.

Nydes den ung, så er nogle timers iltning at anbefale. Denne Vacqueyras skal i sin ungdom nydes under stuetemperatur - ved 16-17°. Som ung er gode Bordeaux-glas velegnet hardware, mens en moden version sandsynligvis ville have bedre af et velvoksent Bourgogne-glas.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine du Bosc - Merlot/Syrah - Pierre Besinet 2013
 

Super vin fra Sydfrankrig. Merlot druen fremtræder i frisk stil, med masser af toner af mineraler. Syrah druen giver en let krydret varme og dybde i vinen.  Velegnet til kylling, gris, kalv, grillet okse samt ren nydelse.
 

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13% Alkohol.
 

 

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Gigondas Domaine de Piaugier 2011

TOPVIN - med peber, læder, tobak og en duft af grønne Granny Schmidt i næsen, en fantastisk Gigondas.
Denne vin høstes på 3,5 hektar, som Domainet købte for 5 år siden, efter at have lejet arealet i en længere årrække. Der høstes på gamle vinstokke, hvor druesammensætningen er 65 % Grenache, 25 % Mourvedre og 10 % Syrah.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau Revelette LE GRAND ROUGE 2010

Winemakeren er fra Californien, hvilket blandt andet det dejlige præg af kirsebær viser.

Vinen er fremstillet på 27 % Cabernet Sauvignon, 52 % Syrah, 15 % Grenache og 6 % Carignan.

Der udføres en gæring med drueskaller i 20 dage. 12 måneder på egefade, der er 2 og 4 år gamle.
Vinen er ufiltreret.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Chateau Revelette Le Grand Rouge

Revelette er beliggende langt, langt væk både når det gælder tid og sted - i hjertet af Provence, 30 km nord for Aix-en-Provence, i kommunen Jouques, som er uspoleret, vild og mystisk om noget. I læ af Bjerget Saint-Victoire, midt mellem tusindvis af hektar skov, ligger der en bygning, kældre, vinstokke. En vindyrkende ejendom med den ene profession:at lave rigtig vin.

 

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Rhone Villages Domaine de Piauger Reserve de Maude 2012

Domaine de Piauger er en fantastisk Cotes du Rhone som er lavet på 100 % Syrah. Det er en utrolig mørk vin med en smag af granatæble, sort peber, sorte bær og chokolade.

Dette er en rigtig flot vin, der nemt kan konkurrere med en god Chateauneuf du Pape. Vinen er lavet traditionelt, men produktionen følger reglerne for organisk produktion.
Det står klart - her er en stor vin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.


Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer "Les Collines" AOC 2013 - Faugeres

* FANTASTISK VIN.

Vinen er 2. vinen fra Ollier Taillefer. Den er lavet af yngre vinstokke, men har samme karakter som 1. vinen dog uden dennes dybde og mange smagsnuancer. Den dufter og smager af mange frugter med en krydret smag. En dejlig drikkemoden og let vin, der gerne må serveres lidt kølig om sommeren. Vinen er dyrket på følgende druer: 50 % Grenache, 25 % Carignan og 25 % Syrah fra unge vinstokke. Anbefales til lyst kød og charcutteri.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.


Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.
Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien.

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache.

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

89,00 DKK 115,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Chateau Clos des Jacobins 2007 Saint Emilion Grand Cru "Classe"

Med Clos des Jacobins i glasset, har du mulighed for at smage toppen af hele Grand Cru Classé klassifikationen i Saint-Émilion. Dette lille slot frembringer en enestående vin år efter år.

Slottets vinmarker har en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion. Her stortrives Merlot, som er rygraden i vinen. Selve produktionen foregår med en koldgæring, hvor flest mulig aromastoffer udtrækkes fra druerne. Lagringen foregår over en 17 måneder lang periode på klassiske egefade, hvoraf 90 % er helt nye fade. Det skaber en meget mørk vin med en kraftfuld bouquet. Smagen er elegant, rank med saftig fylde og en markeret tannin, der bevidner at vinen tåler lang lagring på flaske. Eftersmagen er blommeagtig og ekstremt vedholdende. En stor og saftig oplevelse.

Kåret som den bedste i klassifikationen.
Ved den asiatiske udgave af VinExpo, der blev afholdt i Hong Kong, blev Clos des Jacobins kåret som den bedste i klassifikationen ved en smagning af tre årgange fra klassifikationens slotte. Det resultat sætter en tyk streg under kvaliteten fra dette lille fremragende slot.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Clos des Jacobins
tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen "Grand Cru Classé" i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Og bestræbelserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.


450,00 DKK 475,00 DKK (spar 25,00 DKK)

CHATEAU D'ARMAILHAC 5. Cru Classe 2009 Pauillac

Topkvalitet i super årgang 2009 fra Rothchild.
Château d'Armailhac hed tidligere Château Mouton-d'Armailhacq, Château Mouton-du-Baron Philippe og Château Mouton-Baronne-Philippe, men hedder igen Château d'Armailhac. Ejendommen er på næsten 50 ha. og vinen er sammesat af 57 % Cabernet Sauvignon, 23 % Merlot, 18 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot. Vinen dyrkes på næsten 50 år gamle stokke og lagres 15 til 16 måneder på egetræsfade. Den årlige produktion er på 220000 flasker og Château d'Armailhac profiterer virkeligt af slægtskabet med Château Mouton Rothschild. Bouqueten beskrives som klassisk og behagelig med et strejf af frisk frugt. Smagen er rund og med passende fylde og en lækker tannin.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

Chateau d'Armailhac er slottes 3 navn siden Mouton Rothschild I 1933 overtog ejendommen. I denne omgang er slottet opkaldt efter dets stifter, Dominique Armailhacq. Slottet stammer tilbage fra mellem 1718 og 1740. Frem til 1843 var det Dominique Armailhacq?s efterkommere der drev slottet videre, men pga. finansielle problemer blev familien nødt til at sælge ejendommen. Odet Armailhacq, der solgte ejendommen, måtte se sin rige kone købe ejendommen og videregive driften til sin søn. Som et led i at komme på ret køl igen solgte fruen markerne Les Carruades til det nærliggende Chateau Lafite. I dag bruger 1.cru slottet Chateau Lafite markerne til deres berømte andenvin. Odet?s søn, Armand, var en ivrig fortaler for at benytte mere Cabernet Sauvignon frem for Malbec og Petit Verdot, for at passe bedre på markerne og benytte mere moderne metoder i kælderen. Belønningen kom allerede i 1855, hvor slottet blev indplaceret i 5. klasse i 1855-klassifikationen af medoc-vine.

Helt frem til 1933 var slottet i familiens eje, hvor Baron Philippe de Rothschild købte ejendommen. Rothschild renoverede kælderen tilbage i 1960-erne og har genplantet markerne. Markerne er beplantet med 57% cabernet sauvignon, 23 % merlot, 18% cabernet franc og 2% petit verdot. I dag er det samme hold, der passer markerne og laver vinene, som udfører opgaven hos Mouton Rothschild.

Chateau d?Armailhac er det mindst kendte af de tre klassificerede slottet i Bordeaux, der ejes af Rothschild. Vinen er lidt anderledes end Clerc-Milon, lidt mindre maskulin, hvilket skyldes den større anvendelse af merlot og cabernet franc. Af de tre Rothschild-slotte har Armailhac absolut den bedste value-for-money.

595,00 DKK 645,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Chateau La Verrerie 2010 - Økologisk TOPVIN

* Økologisk Top vin fra dette lidt ukendte område i Frankrig.
Vinen er sammensat af 50 % Syrah og 50 % Grenache druer fra op til 40 år gamle vinstokke. Den har en flot rød farve og duft af mørk frugt med smag af kirsebær og tobak. Vinen er kraftig med smag af peber, lakrids og en masse lækker frugt af mørke bær. 

Chateau La Verrerie er en større vinproducent, der ejes af Descours Group, der også ejer Charles og Piper Heidsieck. La Verrerie dyrker 52 hektar jord, der består af ler og limsten. Vinstokkene er mellem 20 og 40 år. Siden 2006 har Olivier Adnot, stået for ledelsen og vinfremstillingen. Han har stor erfaring fra Californien og Champagne (Piper-Heidsieck). Olivier har med årgang 2010 ændret vinens udtryk til en mere frugtig og elegant vin.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14,5 % Alkohol.
 

Dette i Danmark totalt ukendte vinslot har haft Olivier Adnot som vinmager siden 2006, hvor slottet blev solgt til et konglomerat, der netop har købt champagnehuset Piper-Heidsieck. Olivier er udannet som vinmager i Californien, herefter har han lavet champagne i 10 år, før han kom til La Verrerie. La Verrerie er en stor vinproducent med økonomien i orden. Det fremgik tydeligt på vores gang gennem vinkælder og produktion samt lageret, hvor der overalt var pinlig orden og usædvanlig rent. Når man besøger Chateauet kommer man gennem en meget smuk gård med springvand, før man kommer ind i nogle meget smukke salgslokaler. Her præsenteres hele udvalget af vine, der alle dyrkes organic. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chateau Malescasse Haut - Medoc Cru Bourgeois

* TOP KVALITET

Chateau Malescasse fremstilles af druer fra vinstokke, der er over 20 år gamle. Efter vinificeringen komer vinen på egetræsfade, hvoraf 30% er nye fade. Chateau Malescasse er en god tør rødvin med en lang og behagelig eftersmag af moden tannin og modne solbær og svedsker. Duften af bær og frugter. Druesammensætning: 55 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot og 10 % Cabernet Franc. Velegnet til kraftige kødretter, krydrede retter og smagfulde oste. Et godt glas vin til den kræsne gane

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Manoir Grignon Cabernet Syrah 2015

* Fantastisk kraftig og mørk vin.

Manoir Grignon er sammenstukket af Cabernet Sauvignon- og Syrah-druer fra gamle, lavtydende vinstokke. Efter gæringen på rustfrit stål lagrer vinen med ny eg, der bidrager med saftige tanniner og lidt sødmefulde nuancer af vanilje, mokka og kakao. Duften giver et indtryk af en saftig, tæt vin med hovedvægten på intense, mørke bær og ristede nuancer fra fadet i form af mokka og vanilje. Smagen har lækker, blød fylde med let sødlige nuancer af hyldebær og modne solbær, der afrundes af ristede egetræsnuancer. Eftersmagen har flot længde for prisklassen med modne, polerede tanniner.Vinens venlige væsen giver mulighed for at nyde vinen uden mad, selv om den er ganske fyldig. Det logiske mad-match er de mellemkraftige stegeretter. Vinen nydes bedst lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader. Drik i øvrigt vinen, mens den er ung – den er fuldt ud drikkeklar allerede nu.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.

Denne førhen meget stillestående Languedoc-region har vinmæssigt gennemgået en opsigtsvækkende transformation, og kan i dag tilbyde sunde, vellavede vine, der pris/kvalitetsmæssigt bryder lydmuren. I regionens varme, tørre klima stortrives vinstokkene i den fattige jord, og de højtydende druesorter, der gav tunge, ubalancerede alkoholbomber er for manges vedkommende enten blevet revet op eller podet om til mere egnede og velsmagende sorter.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine Gallois - Gevrey Chambertin Les Goulots Premier Cru 2011

*** TOP BOURGOGNE!

Her er tale om Domainets absolutte top-model. Vinen ligger på fad i 18 måneder, hvoraf 80 % af fadene er nye. Der laves kun 1600 flasker om året, så vi har alene fået en meget begrænset mængde. Næsen er ekstremt indsmigrende med fine røde bær og en snert af krydderi. Smagen er helt i top, røde friske bær, der smyger sig hen over tungen med en anelse peber i den milde end. Utrolig flot struktur og en længde, der varer ved og ved og ved med smag!

Dominique Gallois overtog domænet fra sin far i 1989 og laver meget klassisk Gevrey-Chambertin. Han har 3,5 ha parceller der alle er placeret i Gevrey-Chambertin. Vinstokkene på domænet hører til den meget ældre del af skalaen, og Dominique Gallois er overbevist om, at man skal blande sig mindst muligt og helst lade terroiet og naturen om at bestemme vinens udtryk.
Det er vine med dybde og stor koncentration af kraft – vi er så absolut i den maskuline ende af skalaen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol

569,00 DKK 595,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Gentilice Cotes du Ventoux 2015

* Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen med 15 % Alkohol. Den smager simpelt hen godt jvf. Vinavisen.

Gentilice er produceret på druerne Carignan, Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 15% af vinen lagres på helt nye og friske fade. Denne traditionelle produktion giver vinen en meget dybrød, næsten helt sort farve. Duften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende. En vin med en fin balance og bløde tanniner - dog med et velmenende "bid", der gør den særdeles velegnet til kraftige kødretter.

Druerne til denne dejlige og kraftige Ventoux (med 15% alkohol) vokser på små udvalgte parceller på Mont Ventoux, hvor jordbunden består af en meget kalkholdig ler. Her stortrives druerne Syrah, Grenache og Carignan, der er de klassiske sorter for Rhônevinen fra dette område.
Produktionen på vingården er traditionel, og afsluttes med en fadlagring på 12 måneder inden vinen tappes.

Vinen er meget velegnet til de mest kraftige og krydrede kødretter, eksempelvis flæskesteg, andesteg, lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Test af tidligere årgange:
* Guld i Mâcon: Gentilice har fået mange fine anmeldelser og medaljer for den fine kvalitet. Bl.a. Guldmedalje i Mâcon ved ´Concours des Vins Grandes de France´ i 2015.

* Vinavisen: 5 x ***** Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen. Den smager simpelt hen godt..

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau Dona Baissas, Côtes du Roussillon Villages 2014 - Per Dona

Vinen har en flot stærk granatrød farve og i næsen oplever man aromaer af røde frugter og krydderier. Et kraftfuldt angreb med meget bløde tanniner. I munden er vinen kompleks med antydninger af lakrids og en lille anelse vanilje. Vinen anbefales at servere ved 16-18 grader sammen med roastbeef, fyldte grøntsager, pasta og ris retter, pizzaer samt retter i sovs og selvfølgelig ost.

Vinen er fremstillet af Syrah, Carignan og Grenache. Der har været udsat for en traditionel vinfremstilling med en meget lang modningsperiode for at opnå den maksimale struktur samtidig med opretholdelse af en konstant temperatur for at bevare det aromatiske potentiale. Vinen er modnet i tønder.

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5 % Alkohol.
 

Roussillon provinsen blev fransk, da Mazarin og Philip IV, kongen af Spanien, underskrev ”The Pyrenees Treaty” den 7. november 1659. Appellationen "Cotes du Roussillon-Villages" anvendes kun på rødvine. Vingården ligger i centrum af Estagel og det er her Baissas familien dyrker Chateau Dona Baissas. På vingården, der findes i midten af landsbyen, producerer Mr. Baissas vine af fantastisk kvalitet takket være hans viden og mangeårige erfaring. En streng udvælgelse af vinstokke, hvilket giver et lille udbytte, plantet på bakkeskråninger med jord af ler-kalksten og brun skifer medfører originalitet til "Chateau Dona Baissas".

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Cotes De Beaune 2015

*** NYHED - En vidunderlig og klassisk Hautes Cotes De Beaune med masser af mørk frugt. Vinen har en flot blodrød farve med lilla nuancer og en frugtrig duft med noter af kirsebær, hindbær, solbær, lakrids samt den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir (noter af underskov) med lidt krydrede noter. Smagen kendetegnes af masser af frugt, finesse samt en lang og behagelig eftersmag.

Vinen er fremstillet af 100 % Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på mere end 30 år, og efterfølgende har lagret i 12 måneder på egetræsfade.

Denne Bourgogne bør serveres ved 16 grader og anbefales til de lidt lettere retter så som kalvekød, svinemørbrad, lammekølle med grøntsager eller for eksempel gratin.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer - Faugères - Grande Reserve 2011

* TOPVIN TIL SMÅ PENGE.
Så har hun gjort det igen. Françoise Ollier har lavet et pragt eksemplar af hendes mest solgte vin. En kraftig vin, der fylder med masser af smagsnuancer i munden. Peber, blommer og solbær dominerer. Druerne er følgende: Carignan, Grenache, Syrah og Mourvedre.

Perfekt til kalvekød, oksekød, ragout, lammekød, gryderetter som er sammensat af Franske krydderurter, vildt og franske oste.

Tidligere årgang fik 4**** i BT vin af Tim Vollerslev. Citat: Lækker, fyldig, moden og saftig rødvin, medium krydret, behagelig rund smag af modne mørke bær, lidt blommer, egetræ og vanilje.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.

Domaine Ollier-Taillefer er en familie ejendom i det nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, den 5. generation af lokalt født vin-beslutningstagere og i dag har ansvaret for disse 30 ha AOC Faugères vinmarker. De producerer et gennemsnit på 1100 hl.

Alle deres vine aftappes på ejendommen og sælges af dem. I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ( "vin délimité de qualité supérieure"). AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990, Françoise i 2002.

  • Om Faugeres.
    Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache. Idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold, varierer vinene fra producent til producent. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.
    Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

98,00 DKK 129,00 DKK (spar 31,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Cotes De Beaune Vieilles Vignes 2015

*** NYHED med Guldmedalje fra Concours de Burgondia, Beaune 2017. En fremragende Bourgogne til prisen. Vinen har en flot dyb rubinrød farve, en aroma af røde og sorte bær samt den karakteristiske fornemmelse af Bourgogne Pinot Noir (noter af underskov). En vin med kraft, modne tanniner samt en lang og behagelig eftersmag, der bare varer ved.

Vinen er fremstillet af 100 % Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på mere end 50 år. Druerne har været lagret i 12 måneder på egetræsfade, hvoraf 25 % er nye fade.

Vinen er perfekt til gryderetter med oksekød eller kalvekød og ost

Guldmedalje fra Concours de Burgondia, Beaune 2017 (årgang 2015).

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Beaune 1er Cru Les Epenottes 2015

*** NYHED. En fabelagtig Bourgogne fra Domaine Charles. Vinen har en flot dyb skinnende farve og aroma af hindbær og brombær med krydrede noter af lakrids. Smagen er sprød og charmerende med en dejlig smag af friske druer. Vinen er robust men samtidig saftig og smagfuld med en perfekt overbevisende struktur.

Vinen er fremstillet af 100 % Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på 40 år. Druerne har været lagret i 18 måneder på egetræsfade.

Vinen anbefales til kalvekød, fjerkræ og eksempelvis kanin (med sennep).

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

Château La Croix du Duc - Bordeaux 2014

* Château La Croix du Duc  er en enestående Bordeaux. 

Château La Croix du Duc giver fuld valuta for pengene, og man får en enestående oplevelse, der minder om langt dyrere vine. Der står Bordeaux AOC på etiketten, men slottet ligger i byen Lussac-Saint-Émilion, og slottets vinmarker slutter netop, hvor appellation Lussac-Saint-Émilion starter. Derfor får man med Château la Croix du Duc vin, der er i klasse med mangen langt dyrere St. Emilion vine - men til en fraktion af prisen. Eller sagt på en anden måde: "Var vi rykket over på den anden side af kommunegrænsen, ville samme kvalitet have været langt dyrere."

I glasset dominerer Merlot. Vinen er blød, intens og med masser af saftig frugtintensitet. Fremragende Bordeaux.
Vinen er et helt perfekt valg til rødt oksekød, sammenkogte retter eller gode modne oste. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader.

*** Tidligere årgang - Månedens Vin i Penge & Privatøkonomi - april 2010. Her blev vinen vurderet til at koste kr. 104,00 pr. fl. ved blindsmagningen.
Vinpanelets kommentar: "Flot duft, meget ung og vinøs med lakrids og tobak, fin balance, en rigtig pleaservin".

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % alkohol.

Familien Chollet har ejet slottet og de omkringliggende ca. 15 hektar vinmarker siden 1865, og derfor forstår de at udnytte deres terroir til fulde. Som hos nabokommunerne St. Emilion og Lussac Saint Emilion er undergrunden fortrinsvis af ler og netop denne jordbund yder optimale betingelser for Merlot druen, der på traditionel vis udgør rygraden i denne klassiske Bordeaux, suppleret med en mindre andel Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Disse to sorter udgør dog under 10% af høsten.

Vinmarkerne ligger meget tæt på Saint-Émilion og de omliggende satellitkommuner. Selve hovedbygningen til slottet er beliggende i byen Lussac-Saint-Émilion, om end vinmarkerne er beliggende lige udenfor denne appellation. Faktisk slutter Château La Croix du Duc´s vinmarker lige netop hvor appellation "Lussac-St-Émilion" starter.

69,00 DKK 85,00 DKK (spar 16,00 DKK)

Domaine Charles Volnay 1er Cru Les Fremiets 2014

*** NYHED. En fabelagtig Bourgogne fra Domaine Charles.

Vinen er fremstillet på Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Druerne er lagret i 18 måneder i egetræsfade. Vinen har en flot farve med skygger af violet og granatrød. I næsen oplever man kirsebærnoter. Smagen er fuld af smagsnuacer, silkebløde tanniner, elegance og frem for alt en rigtig flot længde.

Vinen anbefales at servere ved ca. 14 grader til for eksempel marineret vildt, braisseret kylling og kalvekød.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

469,00 DKK 495,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Côtes De Beaune La Combotte 2015

*** NYHED. En fabelagtig blød og delikat Bourgogne fra Domaine Charles.

Vinen er fremstillet på Pinot Noir druer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 30 år. Druerne er lagret i 18 måneder i egetræsfade. Vinen har en flot lysende rød farve med fuld af liv, der er en forløber for aromaer fra sorte frugter så som solbær og brombær, humus og underskov. Den opleves blød og delikat i ganen, og det understøttes af en god frisk finish. Ligesom der også er masser af frugtnuancer i aromaen og en dvælende smag i munden.

Vinen anbefales at servere ved cirka 14 grader og passer perfekt til meget fast kød, der steges eller braisseres samt ost.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 13 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Chateau Caronne Sainte Gemme Cru Bourgeois Haut Medoc 2013

Tidligere årgang har opnået følgende point:
* 90 Point af Robert Parker (årgang 2010)
* 90+ Point i Decanter Magzine, feb. 2013 (årgang 2010)
* 92 Point af JamesSuckling.com 2013 (årgang 2010)

Fra en virkelig topårgang i Bordeaux kommer denne fine Cru Bourgeois. Som ung er den tæt og mørk i glasset med en koncentreret bouquet af solbær og noter fra fadlagringen. Smagen er fyldig med tæt frugtkoncentration samt krydrede noter. En vin, hvor tanninen fremstår flot, blød og moden allerede på dette unge tidspunkt. En oplagt ledsager til det bedste stykke oksekød, dyrvildt, kalvekød samt fede modne oste.
 
En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol.

Chateau Caronne Ste Gemme..

Caronne Sainte Gemme er beliggende i Haut Medoc området, og jorden er på 38 hektar. Vinmarken er beplantet med 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Merlot og 5 % Petit Verdot. Marken er beplantet med 10.000 vinstokke per hektar, og der høstes 45 hl/ha fra de 30 år gamle vinstokke. Efter en temperaturstyret gæring over 15 dage bliver vinen lagret i 12 måneder på små egetræsfade, hvor af de 20 % er nye fade hvert år.

189,00 DKK 245,00 DKK (spar 56,00 DKK)

Chateau Dona Baissas, Côtes du Roussillon Villages MA DONA 2015

* MA DONA fra Chateau Dona Baissas er en TOP Premium Cuvee fra denne vingård. Den har en flot stærk granatrød farve og i næsen oplever man aromaer af røde frugter og krydderier. En kraftfuld, frugtrig vin med bløde tanniner. I munden er vinen kompleks med antydninger af lakrids, mørke frugter og en lille anelse vanilje.

Vinen anbefales at servere ved 16-18 grader.

Server denne lækre vin sammen med roastbeef, vildt, oksebøffer, fyldte grøntsager, pasta, simreretter og kraftige franske oste.

Vinen er fremstillet på den ædle blanding af 66 % Syrah og 34 % Grenache druer fra de bedste, ældste vinstokke i området.

En lang maceration (på 3 til 4 uger) giver vinen denne kraftige, røde farve. Derefter lagres vinen i 12 måneder i egetræsfade, og resultatet er en sublim, delikat vin med et ikke for dominerende fadpræg. Vinstokkenes alder på over 60 år garanterer en naturlig koncentration, og den dybe rødning sikrer en god surhed, der tillader en lagring på minimum 3 til 5 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol.

Roussillon provinsen blev fransk, da Mazarin og Philip IV, kongen af Spanien, underskrev ”The Pyrenees Treaty” den 7. november 1659. Appellationen "Cotes du Roussillon-Villages" anvendes kun på rødvine.

Vingården ligger i centrum af Estagel og det er her Baissas familien dyrker Chateau Dona Baissas. På vingården, der findes i midten af landsbyen, producerer Mr. Baissas vine af fantastisk kvalitet takket være hans viden og mangeårige erfaring. En streng udvælgelse af vinstokke giver et lille udbytte. Vinstokkene er plantet på bakkeskråninger med jord af ler-kalksten og brun skifer medfører originalitet til "Chateau Dona Baissas".

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau Pierrail Bordeaux Superieur 2015

Château Pierrail.. ***** TOP Bordeaux Superieur med masser af medaljer! Noget af det bedste i denne prisklasse.. Vinen er solmoden, intens, fed og med god frugtrig stil, samt meget elegant vin med masser af mørke røde bær, modne kirsebær og chokolade i både duft og smag. Luk øjnene og føles som en lækker Saint Emilion...

Jordbunden består her af præcis de samme ler og kalkholdige formationer, vi også kender fra Saint-Émilion-distriktet. Det kan derfor ikke overraske, at Merlot-druen, der især er kendt for den fylde og blødhed, den tilfører vinene fra Saint-Emilion og Pomerol, også er absolut vigtigste druesort i denne rødvin.

Netop kombinationen af fremragende jordbundsforhold, velvalgte druesorter, og den dygtighed og omhu, Jacques og Alice Demonchaux lægger i alle led af fremstillingen, er baggrunden for den fremragende og konstante kvalitet.

Château Pierrail blev bygget i det 17. århundrede på fundamenterne af en gammel middelalderborg. Vinslottet har siden 1970 har tilhørt Jacques og Alice Demonchaux, som befinder sig på Garonne-flodens højre bred, i det sydøstlige ved siden af Saint-Émilion.

Hele ejendommen omfatter 200 hektar, hvoraf 30 hektar er tilplantet med vinstokke. Vinmarkerne nyder en perfekt placering på et lille plateau, der skråner svagt mod syd.

Druesamsætning: 85 % merlot og 15 % Cabernet Sauvignon med en 12 måneders fadlagring.

Denne vin kan nydes med mørkt kød, vildt, and, kalvekød, krydrede retter samt fyldige franske oste.


Serveringstemperatur ved 15-16 grader

Medaljer:

* GOLD MEDAL - Concours de Bordeaux
* GOLD MEDAL - Los Angeles International Wine Competition
* GOLD MEDAL - Elu TALENT 2017 - Des Bordeaux Superieurs

En kasse indeholder 12 flasker – 14,5 % Alkohol

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Gigondas Domaine Saint Gayan 2014 * en perfekt vin med masser af kraft, saft og peber. Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb-rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret. Er drikkemoden efter 5 år, men kan sagtens gemmes og udvikler sig positivt mellem 5 og 10 år og endda mere for visse årgange.

Gigondas er en fremragende ledsager til rødt og hvidt kød,gryderetter, vildt og ost.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler