Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Hos Slagelse Vinkompagni tilbyder vi et varieret udvalg af mousserede vine fra Italien fra kvalitetsbevidste producenter. Du kan finde varianter fra både Borgo Maragliano, Dezzani og Le Contesse, der alle har ry for adskillige fantastiske smagsoplevelser. En af vores mest populære varianter er Le Contesse Prosecco "Cuvee,” der med dens halvtørre kvaliteter, strejf af æbler og nødder, og friske, cremede eftersmag, bare må opleves. Hvad end du er til en frugtig mousseret vin til desserten eller en aromatisk og perlende vin med lavt alkoholindhold, har vi garanteret den helt rette variant. Har du spørgsmål i forbindelse med vores sortiment, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du er naturligvis altid velkommen i vores butik i Slagelse og bestiller du online, leverer vi direkte til din dør. Se nærmere på vores sortiment af udsøgte mousserede vine og find den variant, der matcher din smag.

Sorter resultater:

Brachetto D`Acqui DOC ScanaVino

* Rigtig lækker frisk sødlig og vanedannende!

Den særegne Brachetto-drue er kendt i såvel Piemonte som i det sydlige Frankrig, men her fra Piemonte omkring Acqui i det nordøstlige Italien leveres en vin med rubinrød farve, druen med masser af frugtsødme i en rød, blødt boblende dessertvin, der kalder sommeren frem med minder om jordbær, hindbær, roser og masser af sommerfrugt med en snert af peber-krydderi, der bidrager med kompleksitet.
Det er den ideelle vin til friske jordbær, hindbær eller melonstykker, hvis vinen er afkølet og ung. Også som velkomstdrink er vinen velvalgt, idet den rige frugt og sødme skærper appetitten og sanserne med en vin, som har et moderat alkoholindhold på 6%.

Lidt populært kan man kalde det for en rød variant af Muscat/Moscato - måske ikke 100% præcist, men det letter forståelsen!

Nydes direkte fra køleskabet.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  6 % Alkohol.

75,00 DKK 89,00 DKK (spar 14,00 DKK)

Prosecco  "Cuvee" Extra Dry Superiore DOCG - Le Contesse TOPVIN

*** TOP PROSECCO.

* Decanter Silver Medal.

Le Contesse Prosecco  "Cuvee" Extra Dry Superiore DOCG er husets visitkort. Den har en fin og dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster, samt lækker frisk cremet i eftersmagen.

Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æbler og nødder. En halvtør velsmagen Prosecco.
Vinen gærer naturligt.

Serveres kold ved 7-8 grader.

Perfekt til aperitif og velkomst, lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter.

Test:
* Decanter Silver Medal - 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5 % Alkohol.

Le Contesse.

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine. 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 169,00 DKK (spar 70,00 DKK)

BELLAVISTA Alma Gran Cuvee Brut Franciacorta DOCG er utvivlsomt et af de fineste mousserende vine i Italien. Navnet "Franciacorta" (beliggende i Lombardiet i nærheden af ​​Milano) kan i analogi til Champagne kun anvendes til mousserende vine fremstillet efter den klassiske metode til flaskefermentering. Bellavista Alma Cuvée Brut er resultatet af ægteskabet af mere end 30 udvalgte basisvine fra mere end 100 steder i ti kommuner Franciacorta.

***** For første gang tildelt den højeste klasse "3 glas" af Gambero Rosso, Bellavista Alma Cuvée Brut.

En stor succes og en bekræftelse af de fremragende kvaliteter. Den storslåede Alma Cuvée Brut har en bred og indbydende duft, der minder om hvide blomster og modne gule frugter (pærer), suppleret med subtile hints af vanillepuder. På ganen er en bemærkelsesværdig struktur (modnes op til syv måneder i små egetræer, hvilket giver en bemærkelsesværdig kompleksitet), en fin spiciness og en næsten perfekt harmoni karakteriserer denne Cuvée i den lange finish. Fremragende! 

Frisk og lidt moden gul pære i duften, tilsat et mineralsk touch, som mest af alt minder om duften af våde sten. Fine små bobler og en elegant, ikke vildt kompleks smag. Frugten dominerer og vil mest af alt levere en rar, afrundet og crisp vin. Rigtig solid og harmonisk flaske bobler, som har muskler til at klare en del forskellige gastronomiske kreationer med krav om en modstandsdygtig vin.

* Top rating "3 Glas" i Gambero Rosso - Udtalelse: Frisk og lidt moden gul pære i duften, tilsat et mineralsk touch, som mest af alt minder om duften af våde sten. Fine små bobler og en elegant, ikke vildt kompleks smag. Frugten dominerer og vil mest af alt levere en rar, afrundet og crisp vin. Rigtig solid og harmonisk flaske bobler, som har muskler til at klare en del forskellige gastronomiske kreationer med krav om en modstandsdygtig vin.

Franciacorta - italienske bobler på champagneniveau.

Området Franciacorta ligger i Norditalien nordøst for Milano. Området blev skåret ud af bjergene for 50000-150000 år siden af en alpin gletsjer. Gletsjerens skabte på sin vej ned fra Alperne, 50 km væk, en korridor for kølige briser som lufter vinstokkene. I den modsatte enden af korridoren, blokere især Monte Orfano bjerget for den varme luft fra Syditalien. Det køligere klima og en mineralrig stenet kalkstensjord gør, at man i dette område kan fremstille fantastisk elegante mousserende vine. Den første mousserende vin produceret i Franciacorta så dagens lys så sent som i 1961 og først i 1980'erne oplevede området et kvalitets boom, der endelig i 1996 ledte til at Franciacorta fik den højeste italienske kvalitetsstatus DOCG (Der findes også en DOC Curtefranca for hvid- og rødvine lavet på internationale druesorter). Vinene laves på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Bianco (maks. 50%) efter den traditionelle champagne metode, hvor anden gæringen sker på flaske. Dog er lovgivningen faktisk skrappere end i Champagne på en del punkter: Høstudbyttet må maks. være på 100 hl mod 150 hl i Champagne og vinen skal ligge på bærmen i mindst 18 måneder (mod 15 i Champagne). Franciacorta producenterne er også forpligtiget til at sætte datoen for sboccatura (degorgering) på bagside etiketten. Den største forskel på champagne og franciacorta er dog, at produktionen er på bittesmå 15 millioner flasker sammenlignet med Champagnes ca. 300 millioner flasker/år. Pga. den høje kvalitet og en stor efterspørgsel kan vinene (især fra de bedste producenter) være svære at få fat på - det er ikke vine man er heldig at finde hos alle vinhandlere.

Prøv denne fantastiske Franciacorta til velkomst, forretter med lyst kød eller skaldyr, eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol

 

Bellavista - Italiens bedste bobler..

Bellavista har i over 30 år fungeret som en katalysator for hele Franciacorta appellation, og drivende kraft bag kvalitetsrevolutionen, som har givet området sit ry for mousserende vine i en klasse for sig. Ejendommen blev grundlagt, da Vittorio Moretti købte bakken kaldet "Bellavista", på grund af den fantastiske udsigt, i begyndelsen af 1970'erne. Hans bedstefar var vinavler i Franciacorta, hvor Moretti blev født, og efter at have tjent en formue indenfor byggeri, vendte han tilbage for at købe denne fremragende jord. I starten lavede Moretti kun vine til sig selv og hans venner, men i 1981 mødte han en ung vinproducent kaldet Mattia Vezzola, som imponerede med hans passion og viden. Ud af dette møde blev der født et partnerskab, der har forvandlet Bellavista til Italiens førende producent af mousserende kvalitetsvin.

Bellavista - Ekstrem kvalitet fra mark til flaske.

Bellavista har champagne som deres rollemodel, og deres tilgang til produktionen er ekstremt kvalitetsbevidst - der skæres igen hjørner! Vingården har 190 hektar vinmarker fordelt på hele 107 parceller i 10 forskellige underzoner i Franciacorta. Alle parceller dyrkes efter bæredygtige principper og høstes først i hånden når den enkelte parcel er klar, hvilket kan betyde mange høstdage. Parcellerne gæres hver for sig og delvist på egetræsfade. Beslutningen om malolaktisk gæring foretages afhængigt af årgangen. I maj efter høsten smages alle base vinene og de endelige blends stikkes sammen. Det er yderst sjældent at man i Franciacorta har den luksus, at have et lager af vins de réserve som i Champagne, men det har Bellavista. Disse vine fra tidligere årgange, tilføjer dybde, kompleksitet og kontinuitet til Bellavistas non-vintage cuveer. Vinene aftappes herefter direkte på samtlige flaskestørrelser, inden 2. gæringen (som skaber boblerne i vinene). Et team på 5 ansatte foretager den såkaldte remuage i hånden (hvor flaskerne drejes langsomt på pupitres/stativer, så bundfaldet falder ned i flaskehalsen). Bellavistas vine lagrer på bærmen i mindst 3 år, men dette er langsomt stigende til 4 år. Den endelige dosage varierer fra år til år men ligger på omkring 8 g/L for standard cuveen, 7 g/L for Gran Cuvée og 3 g/L for de øvrige vine. Med denne ekstremt høje standard i alle led af produktionen er det ikke så underligt at Bellavista Franciacorta i blindsmagninger, har placeret sig på lige fod med franske top champagner; og har endda vist sig at kunne slå en del af dem.

* Parker favorit

"A leading producer in Franciacorta, Bellavista farms 190 hectares of vines parceled into 107 individual micro crus. Each one is vinified separately and later assembled into the various blends. Legendary Italian entrepreneur Vittorio Moretti started by making a few bottles to gift to his friends in the early 1970s. By the late 1970s, his celebrated brand had demonstrated that Italy has the potential for top- notch sparkling wine." - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2013 "... hands-down the qualitative leader in Franciacorta" - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2009 "Bellavista set the standard in Franciacorta." - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2007 "The reference point for brilliantly pure, elegant, Italian sparkling wine, this offering can stand up to the finest Champagnes." - Citat Robert Parker's The wine Advocate 2002

Lidt om Området:

Italienerne vil også være med når det gælder de liflige bobler. Og selvom man har stor succes med prosecco vinene er landets stolthed det mere ukendte Franciacorta i det nordøstlige Italien tæt på Milano. Her er mængderne en brøkdel af prosecco og vinen laves af samme druer og med samme metodik som i Champagne.

Franciacorta blev skabt af en gletsjer på sin vej ned fra Alperne, som kun ligger små 50 km fra området. Det køligere klima og en mineralrig stenet kalkstensjord gør, at dette område er velegnet til at fremstille mousserende vine. Den første mousserende vin produceret i Franciacorta så dagens lys så sent som i 1961 og først i 1980'erne oplevede området et kvalitets boom, der endelig i 1996 ledte til at Franciacorta fik den højeste italienske kvalitetsstatus DOCG.

Vinene laves på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Bianco (maks. 50%) efter den traditionelle champagne metode, hvor anden gæringen sker på flaske. Dog er lovgivningen faktisk skrappere end i Champagne på en del punkter: Høstudbyttet må maks. være på 100 hl mod 150 hl i Champagne og vinen skal eftergære på flasken i mindst 18 måneder (mod 15 i Champagne). Franciacorta producenterne er endvidere også forpligtiget til at sætte datoen for degorgering på bagside etiketten. Den største forskel på champagne og franciacorta er dog dels, at produktionen er på kun 15 millioner flasker sammenlignet med Champagnes ca. 300 millioner flasker/år og så er jordbunden og klimaet anderledes, hvilket man da også kan smage i vinene.

En af de klassiske huse i Franciacorta Bellavista var i København på besøg i foråret. Huset har i over 30 år fungeret som en katalysator for hele Franciacorta appellation. Ejendommen blev grundlagt, da Vittorio Moretti købte bakken kaldet "Bellavista", på grund af den fantastiske udsigt, i begyndelsen af 1970'erne. Hans bedstefar var vinavler i Franciacorta, hvor Moretti blev født, og efter at have tjent en formue indenfor byggeri, vendte han tilbage for at købe denne fremragende jord. I starten lavede Moretti kun vine til sig selv og hans venner, men i 1981 mødte han en ung vinproducent kaldet Mattia Vezzola, som imponerede med hans passion og viden. Ud af dette møde blev der født et partnerskab.

Vingården har i dag 190 hektar vinmarker fordelt på hele 150 parceller i 10 forskellige underzoner i Franciacorta. Parcellerne høstes og gæres hver for sig og delvist på egetræsfade. I maj efter høsten smages alle base vinene og de endelige blends stikkes sammen. Bellavistas vine lagrer i mindst 3 år. Der produceres årligt 1.4 mio. flasker hos Bellavista.

249,00 DKK 399,00 DKK (spar 150,00 DKK)
Moscato "EL CALIE" Mosto D'Uva 2015 Borgo Maragliano *** PERFEKT SOM APERITIF/DESSERTVIN. Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i "utide". Vinen er lavet på 100% Moscato Bianco di Canelli druer. Den har en strågul farve - intens og gylden, med smag af friske frugter. God balance i syreindholdet med en smag af abrikoser og nektariner - meget sød, rund og moden. 

Velegnet til apéritif, søde desserter - som is med frugter, ostekage og frugttærter, og som velkomstdrink. Bør serveres ved en temperatur på 10-12° C.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  3 % Alkohol.

Galliano familien har en lang slægtshistorie. I 1790 blev John Galliano født - og var senere leder af familien. I 1825 blev hans søn Dominic født, og han var ligesom sin far bosat med sin familie i Loazzolo.

Tilbage i 1850 besluttede John Galliano at købe den første jord i kommunen Loazzolo. Det var barske år, som man overlevede i 
fattigdom og tilbageståenhed, især i bjergene i Langa, hvor livet var en daglig kamp for overlevelse.

John var en stærk og hærdet mand. Han rejste i vid udstrækning og mødte "verden" og udvidede dermed sin horisont, og hans naturlige iværksætterånd førte ham til at tro på vindyrkning.

I begyndelsen af 1900 var han i besiddelse af fire virksomheder beliggende i dalen Bormida. Men den store krig var over dem, og det der prægede familien mest var, at J
ohn mistede sin søn Charles.
Hustruen Teresa var stædig som sin familie og dedikeret til at arbejde og acceptere ikke nederlag - hun åbnede i 50'erne kroen, som senere blev forvaltet af sønnen Josef med hjælp fra Teresas mor. Restauranten blev langsomt en af de vigtigste vartegn i dalen. I flere år deltog Josef og hans kone Germana med tilfredshed i det hårde arbejde.

Charles, søn af Josef, opnåede sit eksamensbevis i ønologi i Alba i 1990, og fra nu af blev familien dybt involveret i vinfremstillingen af Prince Langa, Muscat.
I begyndelsen af halvfemserne med den første produktion af Chardonnay og Pinot Noir begynder udfordringen med den traditionelle metode.

Borgo Maragliano er i dag en familievirksomhed, hvor Charles og Silvia - bistået af værdifuld bistand og støtte fra Josef og Germaine -
 styrer 21 hektar vinmarker, hvor produktionen vinificeres og aftappes i kælderen af ejendommen i Loazzolo. En stærkt incitament til at se fremad, er givet videre til børnene John, Francis og Frederick.

Borgo Maragliano Gården ligger 450 meter over havets overflade på en naturlig terrasse i hjertet af Langhe Loazzolo området og krydses af Marin, det fremmer vinden fra havet, som fremhæver træk og duftstoffer, samt modning af druerne.
Undergrunden er mergel og sandsten. Vinene fremstilles, aftappes og emballeres ved hjælp af avanceret udstyr. De er resultatet af en omhyggeligt og minutiøst arbejde, og fremstilles af druerne: Muscat, Chardonnay og Pinot Noir.
 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Prosecco Extra Dry - Le Contesse.

Jeroboam er en Dobbelt Magnum i 3 ltr. flaske i rigtig flot gaveæske.

Mousserende når det er bedst. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen.
Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.
Serveres ved 6-8 grader.
*Flot blank og lækker gaveæske medfølger til flasken.

En kasse indeholder 1 flaske - 300 cl.  11 % Alkohol.

Le Contesse familien Bonotto, blev grundlagt i begyndelsen af halvfjerdserne og har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
I
ntet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine, gæret naturligt og kun bruge de bedste druer.

 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

 

Prosecco ?Cuvee? Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Serveres kold ved 7-8 grader.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

495,00 DKK 550,00 DKK (spar 55,00 DKK)

Le Contesse Prosecco Extra Dry Elegance - 75 cl. *** Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco. Et af italiens bedste og topsælgende Prosecco vinhuse. Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine. Le Contesse prosecco er frisk med en fyldig bouquet, duft af grønne æbler, strågul farve, elegante fine bobler med en cremet og blød eftersmag.

Denne Prosecco er halvtør, men ikke i smagen, hvor den udgiver friskhed, og lækker med masser af fedme i vinen.

Server denne prosecco til lette frokostretter, tapas, skaldyr og fisk, pate, som velkomst , let buffet eller til ren nydelse.

Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11 % Alkohol.

Vinhuset

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene. Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende prosecco vine.

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Prosecco Pinot "Rose" Cuvee Brut - Le Contesse

* Prosecco Pinot "Rose" Cuvee Brut.

Moussende når det er bedst med Prosecco. Frisk, lettere fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Lyserød farve med bouquet af lette bær.

Nyd den som velkomst, aperitif, buffet eller til ren nydelse. Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  11 % Alkohol.

Le Contesse.. Familien Bonotto, blev grundlagt i begyndelsen af halvfjerdserne og har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
I
ntet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine, gæret naturligt og kun bruge de bedste druer.

 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Serveres kold ved 7-8 grader.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

75,00 DKK 98,00 DKK (spar 23,00 DKK)

Prosecco Extra Dry Elegance - Le Contesse MAGNUM 150 cl.

* MAGNUM 1,5 ltr. flaske i rigtig flot gaveæske.

Mousserende når det er bedst. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen. Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.
Serveres ved 6-8 grader.

*Flot blank og lækker gaveæske medfølger til flasken.

En kasse indeholder 6 flasker - 150 cl.  11 % Alkohol.


Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine. 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Le Contesse Prosecco Extra Dry Elegance - 37,5 cl.

Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen.
Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.

Anbefales til: Aperitif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 37,5 cl.  11% Alkohol.

Le Contesse familien Bonotto, blev grundlagt i begyndelsen af halvfjerdserne og har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
I
ntet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine, gæret naturligt og kun bruge de bedste druer.

 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

49,00 DKK 59,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Prosecco Extra Dry Elegance - Le Contesse 20 cl.

* NYD ET LILLE GLAS I UTIDE.

Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco.Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen.
Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.

Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 24 flasker - 20 cl.  11 % Alkohol.

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine. 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. 

 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

 

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

29,95 DKK 39,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Moscato Spumante Felipetti er en fantastisk frisk og sødlig vin..

En herlig frisk mousserende vin på den druesmagende Moscato drue, der med sin udtalte, frugtige sødme ikke alene er velegnet som kold aperitif, men også er fremragende til mange typer desserter, som jordbær desserter og kage.

Duft og smag har dejlige aromaer af Moscato-druen, der er en af meget få druer, som faktisk smager af det samme som både drue og vin. Den let-krydrede muskat-aroma komplementeres af æbleblomst og pære og vinen udviser god balance mellem den iboende sødme og modspillet fra frugt- og kulsyre, som giver god friskhed.
Vi anbefaler at nyde vinen til sommersæsonens friske bær, men vinen er grundet sit indhold af kulsyre også velegnet til de mere fede desserter så som flødeis, hvor kulsyren går ind og renser mundhulen. Vinen vil også fungere som en sødlig aperitif eller en sprudlende 'tørstslukker.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  6,5 % Alkohol


En herlig frisk mousserende vin på den druesmagende Moscato-drue, der med sin udtalte, frugtige sødme ikke alene er velegnet som kold aperitif, men også er fremragende til mange typer desserter. Druerne høstes sent for at opnå et højt sukkerindhold i druerne, hvorefter mosten koldgæres for at sikre maksimal druefriskhed i vinen. Modsat de tørre vine standses gæringen allerede, når alkoholindholdet når 6,5%. Herved bibeholdes en stor del af druernes naturlige sukkerindhold i den færdige vin, som således fremstår sød. Boblerne undfanges senere i en tryktank, hvor vinen hviler inden tapning.

Duft og smag har dejlige aromaer af Moscato-druen, der er en af meget få druer, som faktisk smager af det samme som både drue og vin. Den let-krydrede muskat-aroma komplementeres af æbleblomst og pære og vinen udviser god balance mellem den iboende sødme og modspillet fra frugt- og kulsyre, som giver god friskhed.

Vi anbefaler at nyde vinen til sommersæsonens friske bær, men vinen er grundet sit indhold af kulsyre også velegnet til de mere fede desserter så som flødeis, hvor kulsyren går ind og renser mundhulen. Vinen vil også fungere som en sødlig aperitif eller en sprudlende 'tørstslukker'.

Den optimale serveringstemperatur er 6-8°, hvilket er ensbetydende med et ophold i bunden af køleskabet.

59,95 DKK 89,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Moscato D'Asti "Carlo & Sylvia" DOCG 2015 - Borgo Maragliano

*** MOSCATO D'ASTI når det er bedst.

Fantastisk aromatisk, druesmagende vin som med sin perlende friske og sødmefulde smag, understøttet af et lavt alkoholindhold, er yderst velegnet til at drikke i utide.
Der lægges især vægt på at fremme druens herlige aromaer og friskhed, ligesom en del af kulsyren bevares for at skabe den herlige mousse. Allerede ved 5,5% alkohol standses gæringen, idet målet er at bibeholde en del af det naturlige druesukker fra bærrene.

Velegnet til apéritif, søde desserter, som is med frugter, ostekage og frugttærter, eller som velkomstdrink.

100% Moscato Bianco drue.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  5 % Alkohol.

Fra en moderne vinfremstillingsvirksomhed, udstyret for at få adgang til prøvesmagning i sine rum, en gammel kro, der daterer sig tilbage til år 1750, var idéen at lave dette sted og kun anvende det til boliger.
Siden blev det et lille museum, som huser antikke Contadinerie husholdningsartikler, som blev brugt til bearbejdning af jorden og vin af druer.

Un'angusta trappen fører fra museet all'Infernot, lokale gravede underjordiske grave i jorden, og bruges i de seneste primært til opbevaring af mad og vin.

De køligere og næsten konstante temperatuer, kan gå - til at gemme vinflasker på den klassiske metode, mousserende vin, der derefter skal forelægges for operationer og remuage dégorgement.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Asti Spumante Gancia docg 20 cl.

Druen er lige som i Moscato D'Asti Moscato, som den da også minder meget om. Dog er den mere mousserende og alkoholprocenten er et par procent højere nemlig 7,5. Bouqeten er indsmigrende med det umiskendelige blomsteragtige præg af Moscato druen. Smagen er frisk med delikate sødmefulde frugtnuancer i samspil med de fine bobler.

En kasse indeholder 24 flasker.  20 cl.  7,5 % Alkohol.

Gancia blev grundlagt i 1850 af Carlo Gancia, der skabte den første mousserende vin i Italien. Også i dag er det familien Gancia, der står bag. De er stadig helt på toppen og blandt de bedste producenter. Før blev Asti kaldt for Asti Spumante. Men det blev til (sammen med ophøjelsen til DOCG) til Asti i 1994.

34,00 DKK

Donelli Sparkling Rose - druemost/UDEN alkohol

Alkoholfri vins skæbne er at blive sammenholdt med konventionel vin, og det har igennem tiden affødt - ofte humoristiske - sammenligninger med livets andre modsætninger.

Donelli er en eksklusiv mousserende druemost, der appellerer meget bredt. Her kan man med god samvittighed og bilnøglerne i hånden nyde et glas, der giver lige så stor nydelse som en alkoholholdig vin, og børnene kan også drikke med. Det er en festlig, intens og frisk mousserende drik, der med sin naturlige sødme får tankerne hen på eksempelvis Asti Spumante.

Druerne bag den mousserende most er Malvasia og Lambrusco, der er taktfuldt parfumeret med udtræk af rosenblade. Kulsyren i mosten er helt naturlig og stammer fra produktionen af husets andre mousserende vine på Charmat-metoden, hvor man udvinder den del af kulsyren, der ikke er bundet til vinen.  

Duft og smag er både sødmefuld og frisk med lige dele druemost og hybenrose. Renheden i denne mousserende rosé er fremragende, og serveret iskold er dette en glimrende aperitif, men prøv den også til frisk frugt eller ditto i en sukkerlage. Anbefales at nyde køleskabskold af champagneglas.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  Ingen Alkohol.

69,95 DKK 75,00 DKK (spar 5,05 DKK)

Le Contesse Spumante Extra Dry CUVEE

***** Lækker, frisk Spumante Prosecco fra Italien.
Denne lækre, friske halvtør Spumante fra Italien har fine og vedvarende bobler. Den har en flot strågul farve, en aromatisk duft samt en stærk og raffineret smag af frugter og blomster, med noter af akacieblomster og æble. Vinen er velsmagende og har et afbalanceret syreindhold.

Druen Glera er en grøn drue der primært er kendt som Prosecco. Glera er en temmelig neutral sort, som især bliver benyttet til brug i de flotte mousserende Spumante vine fra Conegliano Valdobbiane Prosecco DOCG. Dyrkes hovedsagelig i Veneto regionen i italien, i bakkerne nord for Treviso.

Denne vin er fremragende som velkomst, aperitif, lys og fed fisk, sushi, salater, kylling, pate, skinke, tapas samt buffet.

Bør serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11 % Alkohol.

Le Contesse.

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.
Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene. Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.
Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Ariola Angiol d'or Lambrusco amabile (Sød)

5 ***** ud af 5 i Vinavisen.dk 

Vinen er produceret primært på Lambrusco Maestri druen. ”Amabile” betyder ”elskelig” eller ”venlig” på italiensk, og udtrykket passer fint til disse mere sødmefulde mousserende vine (Amabile er altid halvsøde varianter). Lambrusco er ved at blive ”in” igen. Eller det vil sige, de tyndbenede og kunstigt smagende varianter er på ud, mens flere og flere af de gode og reelle vine finder vej til hylderne.

Dette er en Lambrusco af god kvalitet. Den er produceret på to forskellige druesorter: Lambrusco Mestri og Lambrusco Marani. Det er en fejende flot Lambrusco i den sødere stil - ikke hvinende sød, for den bliver aldrig kvalmende. Det er der for meget saft og kraft i vinen til. Vinen har en dyb, mørk farve med lilla nuancer i det fine skum. Både duft og smag er proppet med brombær, solbær og hindbærkerner. Der er god balance i smagen, hvor det lille pift af frugtsyre giver et perfekt modspil til sødmen. Den gør sig fortrinligt på terrassen, men prøv den også til desserter med frugter som fx. jordbær, hindbær og brombær.

En kasse indeholder 6 flasker  75 cl. - 8 % Alkohol.


Ariolas marker ligger i 200–300 meters højde med udsigt over den frodige Po-dal og flod. Det er netop denne norditalienske region med de bløde bakker og den frugtbare jord, der er hjemsted for god mad og store motorer! Regionen er italiens rigeste område og ”ansvarlig” for det ypperste af italienske produkter som; Parmesan-osten, Parma-skinkerne, Mortadella-pølser, bilerne (Ferrari, Lamborghini, Maserati), keramik, vin osv. osv.

Vinen bliver produceret på Charmat-metoden, hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke, derved bevares kulsyren i vinen. Kun ganske få Lambrusco’er bliver stadig vinificeret på den traditionelle metode, ”Champagne-metoden”, hvor vinen aftappes med gær og sukker for at eftergære på flasken. Charmat-metoden passer bedre til Lambrusco, hvor friskheden i vinen er altafgørende. Hvor man med Champagne skal åbne hver enkelt flaske for at fjerne bundfaldet, så er Charmat-metoden noget mere ”handy”. Under tryk pumpes vinen over i en anden tank og efterlader bundfaldet i den gamle. Undervejs passerer vinen ofte et filter. Aftapning til flasker foregår ligeledes i et lukket system og under tryk. Angiol D’Or er ”Parmasansk” for ”Angelo D’Oro” (Den Gyldne Engel), som er statuen, der sidder på toppen af katedralen i Parma.

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Le Contesse Spumante Extra Dry CUVEE - MAGNUM 150 cl.

* Lækker, frisk Spumante fra Italien.

Denne lækre, friske halvtør Spumante fra Italien har fine og vedvarende bobler. Den har en flot strågul farve, en aromatisk duft samt en stærk og raffineret smag af frugter og blomster med noter af akacieblomster, æble og blåregn.

Vinen er velsmagende og har en afbalanceret syrlighed, der gør den fremragende som aperitif eller sammen med fisk, sushi og grøntsager.

Bør serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 150 cl. 11 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

189,00 DKK 249,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Asti Dolce DOCG - Scanavino

* Lækker sødmefuld, afbalanceret Asti i topkvalitet.

Denne asti er den "ægte vare" med den prestigefyldte DOCG-klassifikation, der garanterer oprindelsen af produktet og samtidig kun gives til de områdevine, der har tradition for at levere vin af topkvalitet. Til DOCG vine må kun anvendes den fineste Muscat/Moscato-variant, nemlig Moscato Bianco (Muscat Blanc á Petit Grains). Druerne gæres i tryktanke, hvilket giver meget bedre bobler, end hvis kulsyren var tilsat, som man ser det i de billigste efterligninger. Asti Spumante har et højere tryk end Moscato d’Asti, der blot er let perlende. Derfor tappes Asti Spumante da også på Champagneflasker for at kunne holde til trykket på ca. 3,5 bar, som vinen holder efter aftapning.

Scanavino Asti Spumante har en udfarende muskat-aroma med noter af gylden citrus-frugt, især bergamot (rund eller pæreformet, lysegul og meget syrlig citrusfrugt), holdt i en sødmefuld, blomstret stil, der balanceres af en god friskhed fra vinens syre og kulsyre.

Vinen er meget aromatisk og særdeles anvendelig som alsidig dessertvin, men anbefales også til kransekage, studenterfester og romantiske stunder. Den nydes iskold og så ung som muligt.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 7 % Alkohol.

69,95 DKK 89,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Contadi Castaldi Rose Franciacorta.. Basis vinen til denne rosé er produceret på 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay. Druerne er presset ganske let, for at undgå bitterstoffer i den endelige vin. Kun 60% af druernes most-indhold er udnyttet. Vinen gæres på rustfri ståltank og lagrer dernæst dels på rystfrit stål og dels på træfade i 7 måneder. Vinen på træfad gennemgår malolaktisk gæring. Endelig fyldes vinen på flaske og tilsættes gær og dosage. Efter 50 måneder degorgeres vinen og lagrer yderligere 6 måneder inden den frigives til salg.

Denne Franciacorta smager af i grove træk, af hængt kød, maltwhisky og søde æbler i duften. Vanvittigt lækker og harmonisk smag. Sødmefuld, vedholdende, let krydret og flot afsluttende syrligt bid. Den vil hæve ethvert ostebord til et højere niveau.

Contadi Castaldi blev stiftet i 2002, da familien Moretti, der også ejer Bellavista, opkøbte et gammelt teglværk i den vestlige del af Franciacorta. Teglværket var lukket, men havde i fordums tid draget fordel af ler-jorden i bakkekammen Monte Alto, som vingården i dag nærmest har “gravet” sig ind i. Der er anlagt kæmpe kældre med kapacitet til at lagre flere millioner flasker. Hver flaske Franciacorta fra Contadi Castaldi tilbringer som minimum 30 måneder i kælderen, så der kræves plads! Målet med Contadi Castaldi var fra starten at producere et andet et andet produkt end det der produceres på Bellavista. Dette skulle være mere moderne, mere frugtdreven Franciacorta. Symboliseret med ultra moderne etiketter og under overskriften “New Generation”. Projektet er lykkedes. Contadi Castaldi leverer i mine øjne, i dag noget af det mest cremede og frugtdrevne Franciacorta. Faren ved dette er naturligvis, at vinen kan blive for voluminøs, for voldsom. Men det er den på ingen måde. Her er flot syrlighed og en gennemsnitlig restsødme i vinene på 5 gr/ltr. Vine, som adskiller sig fra Champagne, og som virkelig byder ind med et alternativ.

Hos Contadi Castaldi gør man tingene lidt bedre. I erkendelse af, at vinenes mousse, samt den cremede mundfornemmelse, simpelthen bare bliver finere og flottere ved lang tids flaske-lagring. Den autolyse der foregår mellem vin og gær når gæren er død, er af ekstrem vigtighed. Lovgivningen siger, at “Non vintage” (NV) skal lagre minimum 18 måneder. Hos Contadi Castaldi lagres Brut og Rosé 26-30 måneder. En Vintage skal ifølge lovgivningen lagre 30 måneder. Contadi Castaldi lagrer sine Vintage-vine Satèn 36 måneder og Soul Rosé 40 måneder. Husets topvin Soul Satèn lagrer de 60 måneder som lovgivningen befaler.

Satèn er områdets betegnelse for Blanc de Blanc. Vinen er altså produceret på Chardonnay og Pinot Blanc. Ingen Pinot Noir indgår i blended. En Rosé skal indeholde minimum 25% Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol

275,00 DKK 299,00 DKK (spar 24,00 DKK)

Contadi Castaldi Brut Franciacorta DOCG.. Smuk, floral og krævende bobler, som bør have et gastronomisk modspil..

Lækker, kompleks og frisk duft med masser af grønne urter, kørvel, kamille og lidt sød gul frugt, som det så tit kan findes i de undervurderede vine fra Franciacorta. Smagen er unik, selvom den er lavet på den klassiske champagnemetode og champagnedruer. Fyldig krop og spicy frugt. Smuk, mineralsk eftersmag med kamille og makroner.

Helt enestående “Entry level”. Basis vinen er produceret på 80% Chardonnay, 10% Pinot Noir og 10% Pinot Blanc. Druerne er presset ganske let, for at undgå bitterstoffer i den endelige vin. Kun 60% af druernes most-indhold er udnyttet. Vinen gæres på rustfri ståltank og lagrer dernæst dels på rustfrit stål og dels på træfade i 7 måneder. Vinen på træfad gennemgår malolaktisk gæring. Endelig fyldes vinen på flaske og tilsættes gær og dosage. Efter 26 måneder degorgeres vinen og lagrer yderligere 4 måneder inden den frigives til salg.
Vinen fremstår med en duft af melon og stikkelsbær. Meget ren i sin udtryk. Cremet og fyldig smag, med fint syrligt citrus-bid i enden. Man kunne blive ved med at drikke – hvis man ellers kunne holde til det.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol

 

Contadi Castaldi blev stiftet i 2002, da familien Moretti, der også ejer Bellavista, opkøbte et gammelt teglværk i den vestlige del af Franciacorta. Teglværket var lukket, men havde i fordums tid draget fordel af ler-jorden i bakkekammen Monte Alto, som vingården i dag nærmest har “gravet” sig ind i. Der er anlagt kæmpe kældre med kapacitet til at lagre flere millioner flasker. Hver flaske Franciacorta fra Contadi Castaldi tilbringer som minimum 30 måneder i kælderen, så der kræves plads! Målet med Contadi Castaldi var fra starten at producere et andet et andet produkt end det der produceres på Bellavista. Dette skulle være mere moderne, mere frugtdreven Franciacorta. Symboliseret med ultra moderne etiketter og under overskriften “New Generation”. Projektet er lykkedes. Contadi Castaldi leverer i mine øjne, i dag noget af det mest cremede og frugtdrevne Franciacorta. Faren ved dette er naturligvis, at vinen kan blive for voluminøs, for voldsom. Men det er den på ingen måde. Her er flot syrlighed og en gennemsnitlig restsødme i vinene på 5 gr/ltr. Vine, som adskiller sig fra Champagne, og som virkelig byder ind med et alternativ.

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler