Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden. Arkæologer har fundet spor af druekerner så langt tilbage som år 4.000-3.000 f.Kr. På trods af dette, så har udbuddet været ret begrænset indtil nogle år før årtusindeskiftet, og siden har den spanske vinindustri modtaget den ene nye vinstjerne efter den anden.

Spanske rødvine fremstilles primært af druesorter som: Tempranillo og Grenache/Garnacha. Men ligesom i resten af verden eksperimenteres der med de internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Tværtimod anlægges mange vinmarker i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop varmen. Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring De tre centrale klassifikationer indenfor fadlagring: Crianza (minimum fadlagring 6 måneder / totallagring 2 år), Reserva (minimum fadlagring 1 år / totallagring 3 år) og Gran Reserva (minimums fadlagring 1,5 år / totallagring 5 år). Når det er sagt, så er en Gran Reserva ikke nødvendigvis bedre end en Reserva, det er et spørgsmål om, hvilken type vin, man fremstiller.  

Her finder du et sort udvalg af spanske rødvine fra følgende populære områder som: Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Valencia, Castillo de Leon samt Navarra. Af spændende populære vine kan vi nævne: Glorioso Crianza og Reserva, Venta del Puerto No. 12 og 18, samt høj kvalitetsvinene fra Hacienda de Monasterio og Flor de Pingus.

Sorter resultater:

* 93 Point af Tim Atkins i hans Rioja 2017 Speciel Rapport. * ABSOLUT TOPPRODUCENT I RIOJA/SPANIEN. * 90 POINT - BEST BUY / YEAR'S BEST RIOJA 2016 BY WINE & SPIRITS MAGAZINE. * Guldmedaje Berliner Wein Trophy og * 91 Point – Guìa Peñìn. Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer, der er nøje udvalgt fra gamle vinstokke. En aroma af modne, mørke frugter, der er afbalanceret af velintegreret eg og krydderier.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

***** En virkelig fantastisk Ribera vin! Spansk kult vin fra Ribera del Duero, med 6 måneders lagring på amerikansk eg efterfulgt af 6 måneders lagring i flasken, giver en fyldig vin med bouquet af røde bær, kirsebær, rosmarin og strejf af lidt vanilje. Blød og rund vin med en lang elegant eftersmag og fylde med frugtrige lidt tørre detaljer. Druesorten er Tempranillo.

89,00 DKK 129,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Da Peter Sissek i 1991 kom til Spanien var det til Hacienda Monasterio, som han forvandlede. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine og så afgjort en af Ribera Del Duero's bedste vine. Smagen er fyldig og krydret med en elegant struktur og silkebløde tanniner.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

* SPANSK TOPVIN. Aalto fremtræder som en meget kraftfuld vin. Farven er dybrød. Smagen er koncentreret frugtagtig og meget intens med meget fin tekstur og flotte tanniner. Det er en fantastisk vin som nemt tåler sammenligning med de allerstørste vine. Her er masser af saft og kraft for pengene.

295,00 DKK 369,00 DKK (spar 74,00 DKK)
Fantastisk vin fra Priorat i Spanien. Vinen er fremstillet af 60 % Carignan, 30 % Grenache, 10 % Shiraz druer. Den er lagret i 6 måneder på ameriakanske og franske egetræsfade. Vinen har en dyb kirsebærrød farve og lilla toner, samt en intens aroma med ristede og mineralske noter. I munden er den kraftfuld - intens, krydret og med en silkeagtig tekstur. Godt struktureret tanniner og med en lang og koncentreret eftersmag.
79,95 DKK 139,00 DKK (spar 59,05 DKK)

* 93 Point af Robert Parker og 95 Point af Decanter. Smagen er afbalanceret og koncentreret med en let krydret lang fed, cremet og ren eftersmag. En meget fyldig, velafbalanceret og harmonisk rødvin for den store vinelsker. En stor oplevelse af en vin. Kraftfuld og krydret vin, der er velegnet til kraftige kødretter og bør serveres ved en temperatur på 16 - 18 grader.

195,00 DKK 295,00 DKK (spar 100,00 DKK)
*** Spansk kult vin fra Ribera del Duero! Denne vin har opnået særdeles mange hædringer bl.a. Guldmedalje ved "Challenge IWSC London". En sand juvel af en vin med 18 måneders lagring på eg efterfulgt af minimum 24 måneders lagring i flasken. Det giver en uforglemmelig silkeblød smagsoplevelse, der bliver hængende i det uendelige. En fryd for øjet, næsen og ganen. Druesorten er Tempranillo.
189,00 DKK 245,00 DKK (spar 56,00 DKK)

* Spansk når det er bedst. Denne vin er lavet på lavtydende Tempranillo druer fra en særlig parcel på Finca Constancia; deraf navnet Parcela 23. Det er en kraftfuld vin med fylde og god koncentration, lavet i en afstemt moderne stil, der giver stor drikkeglæde allerede nu. Smagen er afrundet med fine, modne tanniner og stor saftighed i frugten og lidt ristede fadnoter i finishen.

59,00 DKK 98,00 DKK (spar 39,00 DKK)

* Spansk kultvin fra Ribera Del Duero!* Guldmedalje ved "Concours mondialle Bruxelles 2011" og *Sølvmedalje ved "Decanter World Wine Awards 2011". En vin der er værd at vente på, 14 måneders lagring på amerikansk og fransk eg efterfulgt af 12 måneders lagring i flasken giver en sjælden smagsoplevelse - med et væld af indtryk. Det mest uforglemmelige er dog en eftersmag, der aldrig syntes at ville ende. Druesorten er Tempranillo.

149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)
I Fariñas Colegiata når man ind til selve sjælen af områdets ukronede kongedrue "Tinta de Toro". Den er her præsenteret i en ikke fadlagret og helt uspoleret udgave. En fænomenal "great value wine", der giver baghjul til de fleste andre spanske rødvine i prisklassen. Vinen er pakket med moden frugt og bløde velintegrerede tanniner. Syren er blid og mundfylden perfekt. En livlig og velafbalanceret rødvin, der er et af kerneprodukterne i Fariñas imponerende produktportefølje.
69,00 DKK 85,00 DKK (spar 16,00 DKK)

* 91 Point af Tim Atkins i hans Rioja 2017 Speciel Rapport. Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer. Denne Rioja har en dyb, intens kirsebærrød farve. En intens aroma af mørke og røde frugter (solbær og hindbær) med en antydning af lakrids og røget noter. Smagen er komplet, lang og kompleks med en stor struktur – en særdeles velafbalanceret vin.

79,95 DKK 99,95 DKK (spar 20,00 DKK)

* KÅRET TIL DEN BEDSTE TEMPRANILLO VED AWC. * 91 Point af Robert Parker - Wine Advocate. Vinen er lavet udelukkende på Tempranillo druer fra lave vinstokke, der er over 50 år gamle. Druerne er hånd høstet. Vinen er lagret i 16 måneder i amerikanske, franske og Caucasus egetræstønder samt 2 måneder på flaske. I ganen er den behagelig, kraftig struktureret og meget langvarig elegant i eftersmag.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)
* TOP-VIN - Robert Parker har givet den 92 Point. Vinen har en lidt anden profil end fra den gennemsnitlige Ribera, med bedre friskhed. Vinen er åben og udtryksfuld. Der er nogle ristede aromaer, sorte kirsebær, brombær og masser af krydderier med antydninger af røg. Det er nok gået de færreste vininteresserede forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". Dette er 2 vinen til Pingus.
995,00 DKK

* 92/100 Points Robert Parker. Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero. Vinen er skabt på 100 % Tempranillo. De efterstræber kvalitet frem for kvantitet. Vinen byder sig til med en herlig og umiddelbar duft og er intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem.

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

***** Lækker kraftig og saftfuld vin. Vinen er lavet på Tempranillo-druer, som stammer fra mere end 50 år gamle vinstokke. Vinen præges af mørk chokolade og et ristet fadpræg. Det er en powerfuld og struktureret vin, der har lagret i 16 måneder på nye franske fade, hvorefter vinen får 12 måneders flaskelagring.

189,00 DKK

* Kraftig, fed og cremet - TOPVIN FRA SPANIEN, der har fået GULDMEDALJE ved det 19. Berlin Wine Trophy Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)
"Vinene" er frugtrige og fyldige med en fin, meget svag sødme. Den er eminent til dem, der foretrækker at nyde et godt glas vin uden at få alkoholen med. Rødvinen er lavet på Syrah druer. Den har en flot kirsebærrød farve med et svagt lilla skær i kanten. Duften har toner af ribs, granatæbler og vanilje. Smagen er ren og afbalanceret med en diskret syre samt modne, integrerede tanniner. Vinen anbefales til lyst kød, grøntsagsretter, fjerkræ og milde oste.
80,00 DKK

***** TOPVIN med flere Guldmedaljer - Guldmedalje af Berliner Wine Trophy (årgang 2014) og Guldmedalje af Mundis Vini - 19th Grand International Wine Award (årgang 2014). En meget intens vin med en sød, men samtidig frisk finish samt et dvælende minde om de røde frugter. Vi har fået fat i en af de bedste vine fra Navarra, og den står på vinkortet på nogle af de bedste restauranter i Spanien, bland andet på en Michelin Restaurant!

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Venta del Puerto No. 18 Selection Especial 2011

***** 91 Point - Wine Enthusiast

* Kraftig, fed og cremet - TOPVIN FRA SPANIEN. Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien er danske Peter Sisseck, hvis hjem er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen. Hacienda Monasterio er så afgjort en af områdets bedste vine. Temperaturforholdene giver vinen en dybere farve, mere kraft og maskulinitet, større styrke og robusthed samt en tættere, mere dyb og magtfuld frugt.

449,00 DKK 475,00 DKK (spar 26,00 DKK)

* SPAR KR. 130,- på Kraftig, fed og cremet - TOPVIN FRA SPANIEN. Pakket i en Super flot gaveæske med 2 flasker samt en flot informationsbrochure om denne vin. Flot gaveløsning! Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og har en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

* NYHED - vidunderlig spansk præmievin. Vinen har en dyb rubinrød farve med lilla highlights, stærk aromatisk intensitet af rød og sort moden frugt, violette blomsternoter med krydderier fra fadlagringen. I ganen opleves rigelig frugt af sorte og røde kirsebær med cremet kompleksitet, fine tanniner og absolut en blød, godt balancenceret og struktureret, men samtidig elegant, vin med en vidunderlig lang eftersmag.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* NYHED - vidunderlig spansk præmievin. Vinen har en dyb kirsebærrød farve, stærk intens bouquet af lilla blomster, meget modne sorte frugter, frisk balsamico med toast og vaniljekrydderier, der udvikler sig under iltning. Vinen har en medium krop med smidige bløde tanniner, små søde, sorte frugter, balanceret syre med en flot vedvarende finish med lakrids eftersmag.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

***** GULDMEDALJE! Agustin Cubero Stylo 4 Unico Garnacha er en rigtig flot rødvin med en flot mørk violet farve i glasset og en forførende duft af sorte bær, chokolade og diskrete fadtoner. Smagen byder på masser af saftig frugt med en lokkende frugtsødme med toner af krydderier og mørk chokolade. En imponerende fylde med en herlig lang eftersmag og fløjlsbløde tanniner.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

***** Klassevin! Denne Calatayud Stylo 8 er en outstanding flot rødvin med noter af brombær, kirsebær og anis i duft, med meget mørke solbær, brombær, lidt dadler, fed kraftig, samt masser af cremet frugt og fylde.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

***** En rigtig vellykket skøn kompleks vin fra dette Topvinhus Elias Moro i Toro. Vinen har en indbydende duft af mørke frugter, som brombær og kirsebær..

119,00 DKK 169,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler