Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Spansk rødvin har en lang historien bag sig og er kendt og elsket over hele verden. Arkæologer har fundet spor af druekerner så langt tilbage som år 4.000-3.000 f.Kr. På trods af dette, så har udbuddet været ret begrænset indtil nogle år før årtusindeskiftet, og siden har den spanske vinindustri modtaget den ene nye vinstjerne efter den anden.

Spanske rødvine fremstilles primært af druesorter som: Tempranillo og Grenache/Garnacha. Men ligesom i resten af verden eksperimenteres der med de internationale og klassiske druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. 

Her finder du et sort udvalg af spanske rødvine fra følgende populære områder som: Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Valencia, Castillo de Leon samt Navarra. Af spændende populære vine kan vi nævne: Glorioso Crianza og Reserva, Venta del Puerto No. 12 og  No.18, samt høj kvalitetsvinene fra Hacienda de Monasterio og Flor de Pingus.

Sorter resultater:

*** GULDMEDALJEVIN - Agustin Cubero Stylo 4 Unico Garnacha - Calatayud DO 2017 er en virkelig flot rødvin med noter af brombær, kirsebær og anis i duften, mørke bær, lidt dadler samt masser af cremet frugt og fylde. Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, er der ingen tvivl om, og det bekræftes tydeligt af vinen i glasset. Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af ypperste kvalitet. 

Vinen har en flot mørk violet farve i glasset og en forførende duft af sorte bær, chokolade og diskrete fadtoner. Den saftige frugt har en lokkende frugtsødme garneret med krydderier og mørk chokolade.

Vinens fylde er imponerende, uden på noget tidspunkt at blive for meget, eftersmagen er herlig lang og tanniner er bløde som fløjl. Stylo Unicos kvaliteter betyder, at vinen fortjener at være i højsædet. Udfordringen er derfor at finde en passende ret, der kan ledsage vinen i glasset uden at forstyrre nydelsen med de stærke krydderier og de andre dominerende smagselementer.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône druen Grenache, elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen. Resultatet er en høj alkoholstyrke på 14,5 %. Vinen tilbyder, trods den høje alkohol, en fin balance med et overflødighedshorn af smagsindtryk samt et lækker pift af vanilje og andre fadkrydderier, fra fire måneders lagring på egetræsfade. 

Stylo 4 Unico er meget velegnet til spanske Tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, vildt, lammekød, grillede bøffer, krydret mad eller blot til ren nydelse.

TEST:

***** Guldmedalje fra Concours International Grenaches du Monde 2018

Når man fra tid til anden begejstres over en vin, bliver man nysgerrig efter at få noget at vide om de enkelte elementer i vinens tilblivelse, der på magisk vis er gået op i en højere enhed. Stylo Unico stammer fra Calatayud i det nordøstlige hjørne af Spanien, mellem Madrid og Barcelona. Dette område var for mange år siden et knudepunkt for de romerske legioner på ruten mod Gallien og har derfor været et hjemsted for dyrkning af vin i flere tusind år. I Calatayud er der tørt og gloende hedt, heldigvis er en jordbund rig på mergel og skifer god til at holde på vandet. Desuden nyder druerne i vækstsæsonen godt af de friske vinde og kølige nætter på vinmarkerne, der er beliggende i 850-1050 meters højde. ”Old vines”, gamle vinstokke, kan man læse på mange etiketter, men her er der virkelig noget om snakken. Garnacha-vinstokkene blev plantet i tiden fra 1934 til 1980, og de gamle stokke yder kun mellem 1-2 kg drueklaser per stok, hvilket rækker til en enkelt flaske vin, men til gengæld er druerne pakket til bristepunktet med farve - og smagsstoffer. Kombinationen af solsvedne højdedrag og gamle Garnacha-stokke har med rette givet Calatayud, og nabodistriktet Campo de Borja, ry for vine med en formidabelt gunstig pris samt en høj kvalitet.


En kasse indeholder 6 flasker – 14,5 % Alkohol

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Peter Sisseck PSI 2013 Ribera del Duero

* 92/100 Points Robert Parker

Her er så vinen fra Danske Peter Sisseck opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet - det seneste resultat af Peter Sisseck's dybe engagement i Ribera del Duero.
 Vinen er skabt på 100 % Tempranillo købt fra en række vinbønder, som indtil for få år siden blev betalt for og derfor også sigtede efter kvantitet. Nu har de indledt et samarbejde med Peter Sisseck og hans partner Pablo Rubio, der i første omgang går ud på
at efterstræbe kvalitet frem for kvantitet.

Projektet er markant forskelligt fra Flor de Pingus, og det handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, end om at præstere voldsomme vine, der om ikke andet slår benene væk under verdenspressen.

Selvom denne vin givet ikke har fundet sin identitet, er dette første forsøg en charmerende oplevelse. Den er mørk i glasset - naturligvis - og så byder den sig til med en herlig og umiddelbar duft, hvor de modne røde frugter finder sammen med friske violer og en antydning af brombær likør. Derpå er vinen intens og velsmagende i munden, og nedenunder er der en pulserende friskhed, som giver vinen kant og kalder smilet frem. 
En god begyndelse fra en legelysten Peter Sisseck, og et smukt eksempel på, at behersket anvendelse af større og ældre fade kan være svært vanedannende.

Serveres i store glas og med store armbevægelser ved 15 til 17 grader.

Det græske bogstav PSI fungerer også som symbol for psykologien, og måske er målet for PSI efterhånden som projektet udvikler sig, at finde ind til selve sjælen i Ribera del Duero ved at tage afstand fra mange af de moderne teknikker, der anvendes i regionen i dag såvel i marken som i vinkælderen.

Denne vin må ikke gå forbi en dejlig lækker rød bøf.. Vildt eller faste oste.

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Priorat Vega Escal - Spanien 2011

Fantastisk vin fra Priorat i Spanien.
Vinen er fremstillet af 60 % Carignan, 30 % Grenache, 10 % Shiraz druer. Den er lagret i 6 måneder på ameriakanske og franske egetræsfade. Vinen har en dyb kirsebærrød farve og lilla toner, samt en intens aroma med ristede og mineralske noter. I munden er den kraftfuld - intens, krydret og med en silkeagtig tekstur. Godt struktureret tanniner og med en lang og koncentreret eftersmag. Vinen anbefales til oksekød, vildt og modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14 % alkohol.

79,95 DKK 139,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Protos Reserva Ribera del Duero 2011

*** Spansk kult vin fra Ribera del Duero!

En sand juvel af en vin med 18 måneders lagring på eg efterfulgt af minimum 24 måneders lagring i flasken. Det giver en uforglemmelig silkeblød smagsoplevelse, der bliver hængende i det uendelige. En fryd for øjet, næsen og ganen. Druesorten er Tempranillo.

Bør serveres ved 16 - 17 grader og er velegnet til kraftige og krydrede kødretter, samt modne oste.

Denne vin har opnået særdeles mange hædringer:
*Guldmedalje ved "Challenge IWSC London".
*Guldmedalje ved "Concours Mondialle Bruxelles 2011"
*Bronzemedalje ved "Devanter World Wine Awards 2011"
*92 points i Guia Peñin 2011
*Diamond Award - Bedste vin i "Wine and women 2010"
*Best buy from Ribera Del Dueroi "Der Feinschmecker Magazine"

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14,5 % alkohol.

189,00 DKK 245,00 DKK (spar 56,00 DKK)

COS MOS Monastrell Yecla - Organic Wine

* NYHED - spansk organisk rødvin med saft og kraft.

Cosmos Monastrell Yecla - Organic Wine er en dejlig rødvin med en strålende dyb lilla farve i glasset. Vinen er rig på elegante aromaer af blåbær, modne kirsebær og solbær, med hints af kaffe, lakrids og mælkechokolade, der stammer fra lagringen af 4 måneder på egetræsfade.

I ganen opleves vinen saftig med en lækker smag af modne solbær kombineret med krydderier og hints af chokolade. Den har en mættende, intens krydret og afstemt afslutning. Cosmos Organiske Monastrell har i næsen et blomstrende touch og en kakholdig karakter. En velbalanceret vin med en dejlig dvælende frugtsmag, forfriskende syre og milde tanniner.

Vi anbefaler at servere denne lækre Yecla vin ved en temperatur på 15-16 grader til grillet kød som okse, kalv, vildt, gryderetter, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, pizza, spanske halvhårde oste eller bare til ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

 

Yecla

COSMOS Monastrell bliver produceret fra vinmarker tæt ved byen Yecla, lidt nordvest for Alicante i Sydspanien. Vingården har specialiseret sig i fremstilling af rødvine på basis af den traditionelle Spanske druetype Monastrell, som også er kendt i Frankrig som Mourvèdre druen.

Produktionen omfatter økologiske vine, hvor den kendte og dygtige vinmager David Tofterup er med inde over produktionen.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Glorioso Crianza – Rioja 2014
** EN ABSOLUT TOPPRODUCENT..

* 91 Point af Tim Atkins i hans Rioja 2017 Speciel Rapport (årgang 2014).

Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer, der er fermenteret ved en kontrolleret temperatur på 29 grader, hvor stilkene er udeladt og kun selve druerne er med. Den har en lang modningsproces på mellem 21 og 28 dage. Vinen er lagret 12 måneder i 225 Liter Bordeaux barriques af fransk eg og efterfølgende mindst 10 måneder på flaske.

Vinen har en dyb, intens kirsebærrød farve. En intens aroma af mørke og røde frugter (solbær og hindbær) med en antydning af lakrids og røget noter. Smagen er komplet, lang og kompleks med en stor struktur – en særdeles velafbalanceret vin. Vinen anbefales at servere ved en temperatur på ca. 14-16 grader til gryderetter, kød og pasta.

Tiddligere årgange af vinen har modtaget nedenstående præmier:
* Guldmedalje – Vinalies Internationales 2012
* Guldmedalje – AWV Vienna 2011
* 90 Point – Anuario El País 2016

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 13,5 % alkohol.

Glorioso er Bodegas Palacios førende mærke, der første gang blev lanceret i 1928. Der er en begrænset produktion af denne vin, der stammer fra vinstokke med højtliggende Rioja Alavesa Tempranillo druer fra Laguardia.

Bodegas Palacio blev grundlagt i 1894 og har dermed mere end 100 års historie som en førende vinproducent i Rioja og er i dag kendt som regionens fineste. De producerer en bred vifte af vine, der er kendt for at have deres egen personlighed og differentierende touch. Deres vine har konsekvent modtaget præmie ved de mest anerkendte vinsmagninger og guider. Prestigefyldte mærker såsom "Glorioso", en produktlinje lavet ved hjælp af traditionelle metoder, går helt tilbage til 1928, Cosme Palacio, betragtes som en af de første "Nuevos Riojas" signaturvine og er fremstillet i slutningen af 1980'erne, og selvfølgelig, unge uforglemmelige vine såsom Castillo Rioja, Pórtico og Milflores.

Lige i midten af Rioja Alavesa, meget tæt på Laguardia, ligger en middelalderlig landsby med stor historisk betydning. I denne landsby ligger Bodegas Palacio omgivet af vinmarker, der har en privilegeret beliggenhed ift. vinfremstilling. Ved siden af ligger den antikke bodega, hvor Don Cosme Palacio begyndte at dyrke sine vine for mere end 100 år siden. I dag er det blevet omdannet til et lille hotel i den rene franske Chateaux stil.

Bodegas Palacio huser en af de største parker med ege barriques i La Rioja - med mere end 12.000 tønder, overvejende af fransk eg. Tønderne bliver løbende renoveret, hvilket sikrer vine af høj kvalitet med personlighed.

Det, der gør Bodegas Palacio 170 hektar vinmarker under dyrkningen til noget særligt, er de langsigtede relationer, de har oparbejdet med andre avlere i regionen. Det giver dem en større kontrol af processerne og drue udvælgelsen, hvilket  garanterer samme høje kvalitet på vinene år efter år.

79,95 DKK 99,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Glorioso Reserva – Rioja 2012

* 93 Point af Tim Atkins i hans Rioja 2017 Speciel Rapport (årgang 2012).

***** ABSOLUT TOPPRODUCENT I RIOJA/SPANIEN. 90 POINTS - BEST BUY / YEAR'S BEST RIOJA 2016 BY WINE & SPIRITS MAGAZINE.

Vinen er lavet af 100% Tempranillo druer fra Rioja Alavesa (Languardia), der er nøje udvalgt fra gamle vinstokke. Druerne er fermenteret ved en kontrolleret temperatur på 30 grader, hvor stilkene er udeladt og kun selve druerne er med. Den har en lang modningsproces på mellem 25 og 30 dage. Vinen er lagret 18 måneder i 225 Liter Bordeaux barriques af fransk eg og efterfølgende mindst 18 måneder på flaske.

Vinen har en dyb, rubinrød farve. En aroma af modne, mørke frugter, der er afbalanceret af velintegreret eg og krydderier. Smagen er rig på komplekse mørke frugter med en lang, tilfredsstillende finish. Vinen anbefales at servere ved en temperatur på ca. 16-18 grader til stegt lam, grillede steaks og oste.

Test:

*** 90 POINTS - BEST BUY YEAR'S BEST RIOJA 2016 BY WINE & SPIRITS MAGAZINE
* Guldmedaje Berliner Wein Trophy
* 91 Point – Guìa Peñìn

Tidligere årgange af vinen har modtaget nedenstående præmier:
* 91 Point – Guìa Peñìn 2013
* 90 Point – Guìa Repsol 2013
* Sølvmedalje – Challenge to the Best Spanish Wines for USA 2012

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 13,5 % alkohol.
 

Glorioso er Bodegas Palacios førende mærke, der første gang blev lanceret i 1928. Der er en begrænset produktion af denne vin, der stammer fra gamle vinstokke med højtliggende Tempranillo druer fra Laguardia.

Bodegas Palacio blev grundlagt i 1894 og har dermed mere end 100 års historie som en førende vinproducent i Rioja og er i dag kendt som regionens fineste. De producerer en bred vifte af vine, der er kendt for at have deres egen personlighed og differentierende touch. Deres vine har konsekvent modtaget præmie ved de mest anerkendte vinsmagninger og guider. Prestigefyldte mærker såsom "Glorioso", en produktlinje lavet ved hjælp af traditionelle metoder, går helt tilbage til 1928, Cosme Palacio, betragtes som en af de første "Nuevos Riojas" signaturvine og er fremstillet i slutningen af 1980'erne, og selvfølgelig, unge uforglemmelige vine såsom Castillo Rioja, Pórtico og Milflores.

Lige i midten af Rioja Alavesa, meget tæt på Laguardia, ligger en middelalderlig landsby med stor historisk betydning. I denne landsby ligger Bodegas Palacio omgivet af vinmarker, der har en privilegeret beliggenhed ift. vinfremstilling. Ved siden af ligger den antikke bodega, hvor Don Cosme Palacio begyndte at dyrke sine vine for mere end 100 år siden. I dag er det blevet omdannet til et lille hotel i den rene franske Chateaux stil.

Bodegas Palacio huser en af de største parker med ege barriques i La Rioja - med mere end 12.000 tønder, overvejende af fransk eg. Tønderne bliver løbende renoveret, hvilket sikrer vine af høj kvalitet med personlighed.

Det, der gør Bodegas Palacio 170 hektar vinmarker under dyrkningen til noget særligt, er de langsigtede relationer, de har oparbejdet med andre avlere i regionen. Det giver dem en større kontrol af processerne og drue udvælgelsen, hvilket  garanterer samme høje kvalitet på vinene år efter år.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Corona De Castilla PRESTIGIO 2013 Ribera Del Duero

* KÅRET TIL DEN BEDSTE TEMPRANILLO VED AWC.

* 92 Point Guia Peñen
* 91 Point af Robert Parker - Wine Advocate
* Guldmedalje og Bedste Tempranillo ved AWC Vienna i Østrig
* Guldmedalje ved Concourse Mondial de Bruxelles

Vinen er lavet udelukkende på Tempranillo druer fra lave vinstokke, der er over 50 år gamle. Druerne er hånd høstet. Området består af stenet og meget tør jord og temperaturen svinger fra – 12 til + 40 grader. Kold film maceration. De har valgt en kold modningsproces af druerne, hvor temperaturen holdes lav under fermenteringen af mosten for at fremme ekstraktionen af vandet. Gæringen er foregået ved 25 grader. Vinen er lagret i 16 måneder i amerikanske, franske og Caucasus egetræstønder, samt 2 måneder på flaske.

Corona De Castilla Prestigio har en intens, granatrød farve samt aromaer af mørke røde bær, vanilje og lakrids. I ganen er den behagelig, kraftig struktureret og meget langvarig elegant i eftersmag.
Vinen anbefales at servere ved en temperatur på ca. 16 grader til rødt og grillet oksekød, vildtkød, lam, smagfulde pastaretter, tapas og kraftige oste.

Prestigio vinen er et ejendommeligt koncept. Den har karakter af en kunstners arbejde. Et anderledes koncept af vin-design til en krævende gane – fuld af smag, fyldig intens næse, samt et udtryksfuldt og stimulerende finish.

Test:
* 92 Point Guia Peñen
* 91 Point af Robert Parker - Wine Advocate (2009)
* Guldmedalje og Bedste Tempranillo ved AWC Vienna i Østrig
* Guldmedalje ved Concourse Mondial de Bruxelles

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14 % alkohol.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Flor de Pingus 2013 Ribera del Duero

* TOP-VIN i aller højeste gear - Robert Parker har givet den 92 Point

Flor de Pingus 2013 er en blanding af forskellige vinmarker i landsbyen La Horra i Burgos, på i alt omkring 35 ha. Da alle disse vingårde, bliver de meget bedre kontrolleret end dem, der anvendes til vinen PSI, og Pingus viser det i et udfordrende årgang som denne. Den har en lidt anden profil end fra din gennemsnitlige Ribera, med bedre friskhed. Vinen er åben og udtryksfuld. Der er nogle ristede aromaer, sorte kirsebær, brombær og masser af krydderier med antydninger af røg. Det er en lettere version af Flor de Pingus, og om den vil holde lige så længe levede som andre årgange, er stadig et spørgsmåls, da den ekstra surhedsgrad kunne give den en længere levetid end forventet. Under alle omstændigheder vil lidt tid i flasken medføre at vinen afslutter den integrerede eg.

Det er nok gået de færreste vininteresserede forbi, at Danmark har en absolut verdensstjerne i Peter Sisseck, naturligvis primært på grund af hans vin "Pingus". Dette er 2 vinen til Pingus, Flor de Pingus. Du får altså her mulighed for at smage mesterens håndværk, på noget nær det højeste niveau. 

Test årgang 2013: * 92 Parker Point
Test årgang 2011: * 93-95 Parker Point

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 15% Alkohol.

995,00 DKK

Fuentespina Seleccion 2011 Ribera del Duero

***** Lækker Vin - kraftig og saftfuld..

Vinen er lavet på Tempranillo-druer, som stammer fra mere end 50 år gamle vinstokke. Vinen præges af mørk chokolade og et ristet fadpræg. Det er en powerfuld og struktureret vin. Bordegas Fuentespina ejer 600 Ha. jord, hvor størstedelen er beplantet med Tempranillo. Fermenteringen foregår i 3 dage under kølige forhold. Dette gøres for at opretholde vinens aromaer. Efter den malolaktiske gæring ligger vinen på nye franske fade i 16 måneder, hvorefter vinen får 12 måneders flaskelagring.

Vinen anbefales at servere ved 16-17 grader til rødt kød, vildt, kraftige retter eller modne oste. 

Test:
* GULDMEDALJE Vinilis International
* 94 Point af Guia Gourmets
* 92 Point af Guia Peñen

En kasse indeholder 6 flasker af 75 cl.  14 % Alkohol.

189,00 DKK

Hacienda Monasterio Crianza 2014 Ribera del Duero

Da Peter Sissek i 1991 kom til Spanien var det til Hacienda Monasterio, som han forvandlede til produktion efter strenge biodynamiske principper. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine. Hacienda Monasterio er så afgjort en af Ribera Del Duero's bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er), hvilket giver fantastiske vine.

Hacienda Monasterio fremstår som en prægtig rubinrød vin med en flot bouquet af grafit, kaffe, kirsebær, brombær, mynte og lakrids. Smagen er fyldig og krydret, med en elegant struktur og silkebløde tanniner. Hacienda Monasterio er så afgjort en af områdets bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er). Det giver fantastiske vine, men også et ringe indtjeningsgrundlag for producenten. Hacienda Monasterio består normalt af 80 % Tempranillo, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed. Vinen produceres med en så stor grundighed, konsekvens og kyndighed, at vi danskere virkelig har grund til at kippe med flaget.

*** 92 ud af 100 Point af Robert Parker (årgang 2011). Citat fra Robert Parker; Peter Sisseck of Pingus fame makes the wines of Hacienda Monasterio. The 2007 Crianza, sourced from estate vineyards, is a blend of 75 % Tinto Fino and the balance Cabernet Sauvignon, Merlot, and Malbec aged for 17 months in 40 % new French oak.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.


Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, er det, fordi jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. Der udplantes derfor med stor afstand mellem vinstokkene. Selvom nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, dyrkes Tempranillo
overvejende i den traditionelle buskform - et system, der giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha. 

Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog / vinmager Peter Sisseck (af Dominio Pingus berømmelse) har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spansk vinhistorie.

Da Peter Sissek i 1991 kom til Spanien var det til Hacienda Monasterio som han forvandlede til produktion efter strenge biodynamiske principper. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine. En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse.

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes Peter som den store helt og frelser, der mere end nogen anden bærer sin del af ansvaret for områdets verdensberømmelse.

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Natureo Red - Syrah Alkoholfri - Miguel Torres AO

Natureo-serien, der findes i både hvid, rød og rose, er fremstillet efter en helt speciel teknik med omvendt osmose, der frafiltrerer alkoholen uden at den autentiske vinsmag ødelægges.

"Vinene" er frugtrige og fyldige med en fin, meget svag sødme. Den er eminent til dem, der foretrækker at nyde et godt glas vin uden at få alkoholen med.

Rødvinen er lavet på Syrah druer. Den har en flot kirsebærrød farve med et svagt lilla skær i kanten. Duften har toner af ribs, granatæbler og vanilje. Smagen er ren og afbalanceret med en diskret syre samt modne, integrerede tanniner. Vi
nen anbefales til lyst kød, grøntsagsretter, fjerkræ og milde oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  0,5 % alkohol.

80,00 DKK

UNSI Garnacha de Montana - Terrazas Navarra 2014

TOPVIN med flere Guldmedaljer.
* Guldmedalje af 20. Berliner Wine Trophy (årgang 2014)
* Guldmedalje af Mundis Vini - 19th Grand International Wine Award (årgang 2014)

En meget intens vin med masser af aroma fra sorte bær, røde frugter, blomsteragtige noter samt noter af timian og rosmarin. En af de bedste aromatiske Grenahe fra området med en sød, men samtidig frisk finish samt et dvælende minde om de røde frugter.

Vi har fået fat i en af de bedste vine fra Navarra, og den står på vinkortet på nogle af de bedste restauranter i Spanien, bland andet på en Michelin Restaurant!

Vinen anbefales til tapas og andre lækre retter fra det spanske køkken, grillet oksekød, vildt og and.

Vinen er fra Navarra og er fremstillet af 100 % Garnacha druer. Vinmarkerne er beliggende på terrasser mellem 600-700 meters højde, i områder med vanskelig adgang i San Martin de Unx. Jorden er sammensat af sandet tekstur og kalkholdig ler i et stejlt område. Vinen er lagret i 6 måneder i franske egetræstønder.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Venta del Puerto No. 18 Selection Especial 2011 er en * GULDMEDALJEVIN, der har høstet mange priser igennem tiden, blandt andet en Guldmedalje af Mundus Vini 2015 ved det 17th Grand International Wine Award, Tyskland. Det er en kraftig, fed og cremet - TOPVIN FRA SPANIEN.

Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah, og den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter.

Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Den er modnet i 18 måneder på nye, franske og amerikanske træfade.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Det er helt i top, hvis kødets karakter fremgår tydeligt, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi.

Skal decanteres før smagning, i ca. 1 time.

Præmier igennem tiden:
* Guldmedalje af Mundus Vini 2015 ved det 17th Grand International Wine Award, Tyskland (2015, 2016) - årgang 2011
* Guldmedalje ved det 19. Berliner Wein Trophy, Tyskland (2015, 2017) - årgang 2011
* Great Gold Medal ved Champions Wine, Alamesa, Spanien (2015)
* Guldmedalje af Concours Mondial de Bruxelles, Belgien (2015)
* Guldmedalje ved AWC Vienna, Østrig (2014)
* Guldmedalje af International Wine Guide, Spanien (2013)
* Guldmedalje AWC Wien, Østrig (2010, 2011, 2012)
* Guldmedalje af Concours International de Vins Mundus, Slovakiet (2009)
* Guldmedalje af Vinos Cuidadosos con el Medio (2009)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Hacienda Monasterio Reserva 2012 Ribera del Duero

En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse.

Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio. Hacienda Monasterio er så afgjort en af områdets bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er), hvilket giver fantastiske vine. Hacienda Monasterio består normalt af 80 % Tempranillo, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Merlot, men det kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed. Vinen produceres med en så stor grundighed, konsekvens og kyndighed, at vi danskere virkelig har grund til at kippe med flaget.

Hacienda Monasterio Crianza Tempranillo er ikke den vanilleagtige krydrede, bløde og rosinsmagende vin, man kender fra Rioja. Temperaturforholdene giver vinen en dybere farve, mere kraft og maskulinitet, større styrke og robusthed samt en tættere, mere dyb og magtfuld frugt. Der praktiseres en 100 % afstilkning og opholdet i gæringskaret (gæring og maceration) varer fra 21 - 27 dage. Vinen lagres i 18 mdr. på små 225 liters franske egetræsfade, hvoraf 33 % er nye fade.

*** 95-98 / 100 - Point af Robert Parker (årgang 2010)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.


Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, er det, fordi jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. Der udplantes derfor med stor afstand mellem vinstokkene. Selvom nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, dyrkes Tempranillo overvejende i den traditionelle buskform - et system, der giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha.

Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes Peter som den store helt og frelser, der mere end nogen anden bærer sin del af ansvaret for områdets verdensberømmelse.

449,00 DKK 475,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2015 - I Gaveæske med 2 flasker og brochure med information.

Venta del Puerto No. 12  *SPAR KR. 130,- på Kraftig, fed og cremet - TOPVIN FRA SPANIEN.

* Pakket i en Super flot gaveæske med 2 flasker samt en flot informationsbrochure om denne vin. Flot gaveløsning!

Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah, og den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter. Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg. Den er modnet i 12 måneder på nye, amerikanske træfade.

Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Det er helt i top, hvis kødets karakter fremgår tydeligt, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi.

Test af årgang 2015:

* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015
* Sølvmdalje ved IWSC
***** i BT

En kasse indeholder 2 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

259,00 DKK 389,00 DKK (spar 130,00 DKK)

Pago de los Balagueses Syrah 2014 - ØKOLOGISK

* NYHED - vidunderlig spansk præmievin.

Vinen har den højeste klassifikation, man kan få i Spanien, nemlig Pago. Den er fremstillet af 100 % Syrah druer fra udvalgte vingårde med lav produktion. Den er kendetegnet ved de tørre forhold, som de over 30 år gamle vinstokke udsættes for, da de de dyrkes "en secano", det vil sige uden vanding og lider næsten indtil stressen truer deres overlevelse. Resultatet er en vin med lav syre og stor koncentration. Vinen er lagret i 10 måneder i franske egetræsfade - 70 % på ny eg og 30 % på brugt egetræsfade efterfulgt af 1 års ældning på flaske.
 
Vinen har en dyb rubinrød farve med lilla highlights, stærk aromatisk intensitet af rød og sort moden frugt, violette blomsternoter med krydderier fra fadlagringen. I ganen opleves rigelig frugt af sorte og røde kirsebær med cremet kompleksitet, fine tanniner og absolut en blød, godt balancenceret og struktureret, men samtidig elegant, vin med en vidunderlig lang eftersmag.

Test:
* 93 point af Guía Peñín - 2017
* 92 point af Guía ABC - 2016
* Guldmedalje af International Vin Guide Catavinum - 2016
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14,5 % alkohol..


Pago de Los Balagueses er et privilegeret sted til dyrkning af druer, omgivet af fyrreskov, egetræer og aromatiske planter, der ligger inde i naturparken. Syrah og Grenache druer er de fremherskende sorter, plus en lille grund med Merlot og Chardonnay. Bodegas Vegalfaro ligger i det indre af provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel. Druerne kommer udelukkende fra deres egne marker fra tre vingårde bestående af 60 hektar. Alle vinstokke og vine er økologisk certificeret. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pago de los Balagueses Garnacha Tintorera - Merlot 2014 - ØKOLOGISK

* NYHED - vidunderlig spansk præmievin.

Vinen har den højeste klassifikation, man kan få i Spanien, nemlig Pago. Den er fremstillet af 70 % Garnacha Tintorera druer (70%) og 30 % Merlot  druer fra udvalgte vingårde med lav produktion. Den er kendetegnet ved de tørre forhold, som de over 30 år gamle vinstokke udsættes for, da de de dyrkes "en secano", det vil sige uden vanding og lider næsten indtil stressen truer deres overlevelse. Resultatet er en vin med lav syre og stor koncentration. Den er fremstillet efter de "traditionelle metoder" for vinproduktion. Vinen er lagret i 10 måneder i 225 liters franske egetræsfade - 70 % på nye og 30 % på brugte egetræsfade samt et år på flaske. 

Vinen har en dyb kirsebærrød farve, stærk intens bouquet af lilla blomster, meget modne sorte frugter, frisk balsamico med toast og vaniljekrydderier, der udvikler sig under iltning. Vinen har en medium krop med smidige bløde tanniner, små søde, sorte frugter, balanceret syre med en flot vedvarende finish med lakrids eftersmag.

Test:

* 93 point af Guía Peñín - 2017
* Guldmedalje i International Contest of Wines and Spirits CINVE - 2016
* Guldmedalje af International Wine Guide Catavinum - 2016
* Bronzemedalje af Decanter - 2016

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14,5 % alkohol..


Pago de Los Balagueses er et privilegeret sted til dyrkning af druer, omgivet af fyrreskov, egetræer og aromatiske planter, der ligger inde i naturparken. Syrah og Grenache druer er de fremherskende sorter, plus en lille grund med Merlot og Chardonnay. Bodegas Vegalfaro ligger i det indre af provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel. Druerne kommer udelukkende fra deres egne marker fra tre vingårde bestående af 60 hektar. Alle vinstokke og vine er økologisk certificeret. 

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Agustin Cubero Stylo 8 Unico Garnacha - Calatayud DO 2016

* Denne Stylo 8 er en outstanding flot rødvin med noter af brombær, kirsebær og anis i duft, med meget mørke solbær, brombær, lidt dadler, fed kraftig, samt masser af cremet frugt og fylde.

Bodegas Agustin Cubero har været i familiens eje i fire generationer, og at den nuværende ejer Jesús Javier Cubero Eguita, ved hvad han har med at gøre, er der ingen tvivl om, og det bekræftes tydeligt af vinen i glasset. Præcis som sin kendte navnebroder behersker han kunsten at forvandle vand til vin af ypperste kvalitet.

Vinen har en flot mørk violet farve i glasset og en forførende duft af sorte bær, chokolade og diskrete fadtoner. Den saftige frugt har en lokkende frugtsødme garneret med kraftig mørk frugt samt krydderier og mørk chokolade.

Vinens fylde er imponerende, uden på noget tidspunkt at blive for meget, eftersmagen er herlig lang og tanniner er bløde som fløjl. Stylo Unicos kvaliteter betyder, at vinen fortjener at være i højsædet. Udfordringen er derfor at finde en passende ret, der kan ledsage vinen i glasset uden at forstyrre nydelsen med de stærke krydderier og de andre dominerende smagselementer.

Garnacha, der er det spanske navn for Rhône druen Grenache, elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen. Resultatet er en høj alkoholstyrke på 14,5 %. Vinen tilbyder, trods den høje alkohol, en fin balance med et overflødighedshorn af smagsindtryk samt et lækker pift af vanilje og andre fadkrydderier, fra otte måneders lagring på egetræsfade.

Stylo 8 Unico er meget velegnet til spanske Tapas, vildt, lammekød, grillede bøffer, krydret mad eller blot til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader


En kasse indeholder 6 flasker - 14,5 % Alkohol

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

VINAS ELIAS MORA TORO - ROBLE TINTO DO 2016

* En rigtig vellykket, skøn og kompleks vin fra dette Topvinhus - Elias Moro i Toro. Vinen har en indbydende duft af mørke frugter, som brombær og kirsebær. Smagen er meget ren, fyldig, og med rigtig lækker cremet og kraftig frugtrig smag og lidt syre, som slutter med lette toner af vanilje fra 6 måneders fadlagring. Vinen har virkelig kraft og saft og ender i en meget afrundet vin, som gør bare at denne vin sidder lige i skabet.

Det er top smag fra dette område. 

Vinen er lavet 100 % på Tinta de Toro (Tempranillo) 

Server denne lækre Toro vin til grillet kød som okse, kalv, vildt, gryderetter, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, spanske halvhårde oste eller bare til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5 % Alkohol.

 

TORO

Toro vine er først kommet til danmark for en lille årrække siden, og ganske få havde hørt eller smagt vine derfra.

Efter en række topproducenter og nye vinmagere i slutningen af 1990’erne indså regionens potentiale, fik Toro sit gennembrud.

Toro er beliggende i provinsen Zamora, vest for Rueda og Ribera del Duero nær grænsen til Portugal. Områdets appellation dækker over cirka 5600 hektar vinmarker som alle ligger i en højde af 600 til 750 meter over havets overflade.

Toro er næsten udelukkende beplantet med Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Vinene minder meget om Ribera del Duero vinene, men er typisk mere kraftige og rustikke i udtrykket. Vine herfra er et herligt alternativ til netop Ribera del Duero og er langt mere moderat prissat.

99,95 DKK 169,00 DKK (spar 69,05 DKK)

Protos Roble Ribera del Duero 2016

***** Spansk kult vin fra Ribera del Duero.

6 måneders lagring på amerikansk eg, efterfulgt af 6 måneders lagring i flasken, giver en fyldig vin med bouquet af røde bær, kirsebær, rosmarin og strejf af lidt vanilje. Blød, fyldig, fed, frugtrig og rund vin, med en lang elegant eftersmag og fylde med frugtrige lidt tørre detaljer.

Druesorten er Tempranillo.

Bør serveres ved 15-16 grader.

Denne vin er meget velegnet til spansk Tapas, kylling, vildt, lammekød, kalvekød, grillede bøffer.. Men kan også nydes til faste oste, og mere krydret mad.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14 % alkohol.

 

Vingården.

Bodegas Protos fra Ribera del Duero i Spanien er en af de ældste vinhuse i Spanien, og har produceret kvalitetsvin i mange generationer.

Navnet Protos, kommer fra det græske ord for "FIRST"

I 1927 følte dristighed og kærlighed en gruppe lokale vinavlere, for at landet opnåede en forening af deres bedste indsats og skabte et vineri, den bedste i Ribera. Et fremtidsprojekt, der ikke kun har nået vores dage intakt, har vokset og formindskes år efter år og har taget sit navn stolt på de højeste internationale niveauer.

Den kvalitet og prestige, som vinproduktionen erhvervede i firserne, førte til et højt anerkendt vinavlsområde til at påtage sig sit eget navn, Ribera del Duero, for at identificere D.O. Control Board, der overvåger kvaliteten af områdets vine.

Projektet fortsætter med at vokse. I byen Anguix (Burgos) har Protos erhvervet en vingård med den nyeste banebrydende teknologi.

Bodegas Protos er en magtfaktor, og når man har været i Spanien, kommer man ikke uden om deres vine.

89,00 DKK 129,00 DKK (spar 40,00 DKK)

ELIAS MORA Crianza DO 2014

* Kompleks og vellagret vin fra topvinhuset Elias Moro.

Elías Mora Crianza er fremstillet af ældre Tinta de Toro druer, der er dyrket under et voldsomt klima med ekstremt kolde vintre og meget varme somre.

Vinen er gæret i rustfri ståltanke og modnet i en periode på 20 dage, hvorefter den lagres i 12 måneder på 50 % franske og 50 % amerikanske egetræsfade. Her foregår den malolaktiske gæring. Til sidst filtreres vinen, hældes på flaske og modnes yderligere i 6 måneder på flaske.

Vi anbefaler at drikke Elías Mora Crianza 2014 i løbet af de næste 5-6 år - gerne dekanteret 1 time før vinen nydes.

Vinen er lavet 100 % på Tinta de Toro (Tempranillo) 

Server denne lækre Toro vin til grillet kød som okse, kalv, vildt, gryderetter, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, spanske halvhårde oste eller bare til ren nydelse.

Serveringstemperatur: 15-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol.

 

TORO

Toro vine er først kommet til danmark for en lille årrække siden, og det var kun ganske få, der havde hørt eller smagt vine derfra. Efter en række topproducenter og nye vinmagere i slutningen af 1990’erne indså regionens potentiale, fik Toro sit gennembrud.

Toro er beliggende i provinsen Zamora, vest for Rueda og Ribera del Duero nær grænsen til Portugal. Områdets appellation dækker over cirka 5600 hektar vinmarker, der alle ligger i en højde af 600 til 750 meter over havets overflade.

Toro er næsten udelukkende beplantet med Tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo druen. Vinene minder meget om Ribera del Duero vinene, men er typisk mere kraftige og rustikke i udtrykket. Vine herfra er altså et herligt alternativ til netop Ribera del Duero og hvad endnu bedre er, at de er langt mere moderat i prisen.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

ELIAS MORA Descarte DO 2014

* Kvalitetsvin fra topvinhuset Elias Moro.. 94 Points - Wine Advocate!

Elías Mora Descarte er nummer to årgang af denne rødvin, der ifølge Elias Mora vingården blev skabt på baggrund af en ren satsning, der bar frugt.

Vinen er lavet af Tinta de Toro druer, der kommer fra nordvendte, over 50 år gamle vinstokke. Disse druer var oprindeligt bestemt til vinhusets Crianza-vin. Men da vinificeringsprocessen var færdig, oplevede ønologerne fra Elías Mora-vingården, at vinen havde en karakteristisk, fuldstændig original personlighed. De besluttede derfor at lagre vinen i 12 måneder i franske egetræsfade, for at bevare den bemærkelsesværdige friskhed og renhed.

Elías Mora Descarte stammer fra den stadig meget interessante region Toro, og det forventes at vinen sandsynligvis vil have en lang og frugtbar udvikling i flasken. Ved Korrekt opbevaring vil denne vin kunne drikkes i en periode på op til 10 år.

Vinen er lavet 100 % på Tinta de Toro (Tempranillo) 

Server denne Toro vin til grillet kød som okse, kalv, vildt, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, spanske fede oste.

Serveringstemperatur: 15-16 grader.

Vi anbefaler at dekantere vinen 30 minutter før, den nydes.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol.

Anmeldelse:
* 94 Points Wine Advocate

TORO

Toro vine er først kommet til danmark for en lille årrække siden, og det var kun ganske få, der havde hørt eller smagt vine derfra. Efter en række topproducenter og nye vinmagere i slutningen af 1990’erne indså regionens potentiale, fik Toro sit gennembrud.

Toro er beliggende i provinsen Zamora, vest for Rueda og Ribera del Duero nær grænsen til Portugal. Områdets appellation dækker over cirka 5600 hektar vinmarker, der alle ligger i en højde af 600 til 750 meter over havets overflade.

Toro er næsten udelukkende beplantet med Tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo druen. Vinene minder meget om Ribera del Duero vinene, men er typisk mere kraftige og rustikke i udtrykket. Vine herfra er altså et herligt alternativ til netop Ribera del Duero og hvad endnu bedre er, at de er langt mere moderat i prisen.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

ALTAYA Garnacha Agustin Cubero Calatayud 2016 

* SPANSK NYHED - forførende og velsmagende! 

ALTAYA Garnacha har en flot mørk rubinrød farve i glasset. Bouqueten er fint duftende og frisk med noter af mørke kirsebær, sort te og et antydning af lidt grønne urter. En forførende og velsmagende vin, som er lige til og nyde. Den er afbalanceret og med en fin let syrlighed.

Nyd denne vin med lidt køling ved 14-16 grader, så fremtræder vines lækre, smagfulde frugt i dybden. ALTAYA  er meget velegnet til spansk Tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, svinekød, grillede bøffer, krydret mad eller blot et glas i utide.

Garnacha er det spanske navn for Rhône druen Grenache. Den elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen. Resultatet er en høj alkoholstyrke på 14,5 %. Vinen tilbyder, trods den høje alkohol, en rigtig fin balance.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl  14,5 % Alkohol.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Protos Crianza Ribera del Duero er en * Spansk kultvin fra Ribera Del Duero. Absolut en vin der er værd at vente på med sine 14 måneders lagring på amerikansk og fransk eg efterfulgt af 12 måneders lagring i flasken, giver den en sjælden smags oplevelse - med et væld af indtryk. Det mest uforglemmelige er dog eftersmagen, der aldrig syntes at ville ende. Druesorten er Tempranillo.

Bør serveres ved 16 - 17 grader og er velegnet til både grillede og kolde kødretter, samt vildt. Derudover en glimrende ledsager til modne oste.

Tidligere årgang har opnået særdeles flotte hædringer:
*Guldmedalje ved "Concours mondialle Bruxelles 2011"
*Sølvmedalje ved "Decanter World Wine Awards 2011"

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 15 % alkohol.

149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Venta del Puerto No. 12 Selection Especial 2015 er en stort medaljevin * Kraftig, fed og cremet TOPVIN FRA SPANIEN. Vinen er lavet på druerne: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Merlot og Syrah, og den har en mellem-dyb, klar rød farve med en mørk kerne. Aromaen er meget kompleks, kraftig og fint udviklet med frugtagtige noter af sorte kirsebær, blommer samt modne toner af honning, grønne blade og en smule læder. Duften er af høj kvalitet, pænt integreret og med let røget ege-karakter.

Smagen er rig med en fløjlsblød tannin og i perfekt balance. Vinen er meget aromatisk, kompleks og pænt udviklet, moden frugt og en lang eftersmag, med elegante antydninger af ristet eg.

Vinen er modnet i 12 måneder på nye, amerikanske træfade. Vinen passer perfekt til lidt mere elegante retter med lam, oksekød, vildt, grillet kød, smagfulde tapas samt kraftige oste. Det er helt i top, hvis kødets karakter fremgår tydeligt, sådan at vinen kan fungerer som eksklusivt krydderi. Skal decanteres før smagning, gerne en times tid.

Test af årgang 2015:
 Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2015
 Sølvmdalje ved IWSC
     i BT

Test af årgang 2011:
* Guldmedalje ved Concours Mondial Bruxelles 2014
* Sølvmdalje ved IWSC
***** i BT

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

125,00 DKK 185,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Sorter resultater:

Det spanske klima er betydelig varmere end det franske, så vinene her kommer ikke til at mangle sol og varme. Tværtimod anlægges mange vinmarker i højden, på skråninger eller ved kysten, for at kompensere for netop varmen.

Spanske vine har altid være kendt for at være rustikke og præget af fadladring. De tre centrale klassifikationer indenfor fadlagring: Crianza (minimum fadlagring 6 måneder / totallagring 2 år), Reserva (minimum fadlagring 1 år / totallagring 3 år) og Gran Reserva (minimums fadlagring 1,5 år / totallagring 5 år). Når det er sagt, så er en Gran Reserva ikke nødvendigvis bedre end en Reserva, det er et spørgsmål om, hvilken type vin, man fremstiller.  

Vi anbefaler