Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Er du på udkig efter en uforglemmelig smagsoplevelse i form af en tysk hvidvin så kan vi varmt anbefale et kig på vores sortiment, på denne side. Hos Slagelse Vinkompagni kan vi byde på et varieret sortiment af nogle af Tysklands bedste hvidvine og vi har garanteret en, der passer perfekt til din gane. Vi kan blandt andet tilbyde sødlige "lieblichen" varianter fra Karlsmühle vingården, med fornemme smagsnuancer af lime, æble og gule blommer. Er det en alkoholfri Chardonnay du ønsker at nyde afkølet og i godt selskab, kan vi også i den sammenhæng opfylde dine ønsker. Hvad end du skal bruge en lækker Riesling til en let fiskeret, eller en variant med sødlige noter og kraftfulde aromaer, er vores sortiment af udsøgte hvidvine fra Tyskland bestemt værd at se nærmere på. Kunne du tænke dig at høre mere om særlige produkter, er vi altid glade for at høre fra dig.

Sorter resultater:

Removed Chardonnay Alkoholfri hvidvin 0,5 % alkohol

Removed Chardonnay er en omhyggeligt udvalgt vin med en meget blid, delikat fjernelse af alkohol fra vinen, hvilket efterlader vinens smag, karakter og bouquet stort set uændret. Removed Chardonnay bør nydes godt afkølet.

Denne alkoholfrie hvidvin er produceret af 100 % Chardonnay druer. Vinen har en lys, gul farve, samt en frisk og frugtrig smag. Den er velegnet til fjerkræ, svinekød, lam samt kolde kødretter. Alkoholfrie vine er ikke velegnet til henlægning, men bør drikkes, mens de er unge.

Alkoholprocent: Max. 0,5 %.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

39,00 DKK 44,00 DKK (spar 5,00 DKK)

Molaris L - Riesling Trocken 2014

Dejlig Riesling-hvidvin med en fin duft. Fortræffelig til en frokost og til lettere fiskeretter. Eller som terrassevin, som man bare nyder, kølig på en varm dag. Fra en af spydspidserne i den smalle Ruwer-dal kommer denne flotte vin. Rank, glasklar og strålende med en fænomenal, knasende sprød frugtsyre.

5 x ***** ud af 5 i VINAVISEN

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.

Slagelse VinKompagni har hermed fornøjelsen at præsentere: ? ?Èn af Tysklands bedste vinmagere? ? Weinfúhrer.de ? ?Outstanding Producer? ? Robert M. Parker ? ?Blandt de 100 bedste vingårde siden 1988? ? Wirtschaftsmagazin DM ? ?èn af Tysklands bedste vingårde? ? Der Feinschmecker 2003 ? ?Excellenter Betrieb, blandt Tysklands bedste? ? Gault Millau Wein Guide 2003 ? ? Årets Vindyrker i Mosel-Saar-Ruwer 1/2000? ? Alles über Wein Weingut Karlsmuehle, personificeret af Peter Geiben som betragtes som en af Tysklands allerbedste vinmagere. Geiben-familien har været involveret i vindyrkning siden Napoleons tid og har således en århundredelang erfaring at trække på. Siden slutningen af 70´erne er det nuværende ejer Peter Geiben der har stået i spidsen for vingården med det mål at frembringe vine med Krystalklare Frugtaromaer, Kompleksitet i Smagen og umiskendelig Terroir fra deres Markbesiddelser. Vingården er beliggende i Ruwer-distriket og har marken Lorenzhöfer som alleinbesitz (Monopol). Weingut Karlsmuehle Dejlig Riesling-hvidvin med en fin duft og en tør (men ikke SÅ tør), frugtagtig smag, kultiverede procenter (12½%), tilpas syre og en lang eftersmag. Fortræffelig til en frokost og til lettere fiskeretter. Eller som terrassevin, som man bare nyder, kølig på en varm dag.

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Karlsmühle, Kaseler Nies´chen Riesling Kabinett 2014

Kan man lide de lidt sødlige "lieblichen" tyske vine, så er denne vin et godt medlem af racen. En rigtig dejlig vin af god kvalitet. 5 x ***** ud af 5 mulige i VINAVISEN - Se overstående citat! Tysk riesling i denne vægtklasse er en særdeles "sejlivet" race. Vinene lever mindst 10-12 år og gennemgår i denne periode en spændende udvikling fra en ung, frugtsyrefrisk stil til en fase, hvor syre- og især sødmefornemmelse viger en smule for udpræget mineralske aromaer. Denne Riesling byder på lidt sødme, der holdes fornemt i skak af en frisk, lime-drevet syre. Duft og smag har elementer af lime, gule blommer og æble med en lækker mineralitet fra den skifferholdige mark. Her finder man den unikke kombination af koncentration og lethed, som kun de tyske vine besidder. Vinen kan således bruges som en dejlig aperitif, til røget laks eller som bedste match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  8,5 % alkohol.

Slagelse VinKompagni har hermed fornøjelsen at præsentere: Èn af Tysklands bedste vinmagere Weinfúhrer.de Outstanding Producer Robert M. Parker. Blandt de 100 bedste vingårde siden 1988 Wirtschaftsmagazin DM ? ?èn af Tysklands bedste vingårde? ? Der Feinschmecker 2003 ? ?Excellenter Betrieb, blandt Tysklands bedste? ? Gault Millau Wein Guide 2003 ? ? Årets Vindyrker i Mosel-Saar-Ruwer 1/2000? ? Alles über Wein Weingut Karlsmuehle, personificeret af Peter Geiben som betragtes som en af Tysklands allerbedste vinmagere.

Geiben-familien har været involveret i vindyrkning siden Napoleons tid og har således en århundredelang erfaring at trække på. Siden slutningen af 70´erne er det nuværende ejer Peter Geiben der har stået i spidsen for vingården med det mål at frembringe vine med Krystalklare Frugtaromaer, Kompleksitet i Smagen og umiskendelig Terroir fra deres Markbesiddelser. Vingården er beliggende i Ruwer-distriket og har marken Lorenzhöfer som alleinbesitz (Monopol).

Weingut Karlsmühles ejer har meget faste og passionerede meninger om, hvordan øvelserne i mark og kælder bør foregå. I dag undgås sprøjtemidler i markerne, mens han i kælderen har overgivet sig, og nu anvender rustfri ståltanke til vinifikation og lagring før aftapningen, hvor han før svor til gamle træfade.
Vinene fra Ruwer er mindre blomstrede i stilen end Mittel-Mosels med en kraftigere frugt og tydelig mineralitet. Weingut Karlsmühle laver både tørre og søde vine fra godt 12 hektar marker, hvis undergrund består af et dybt lag skiffer med nedbrudt skiffer i toplaget. Trods område-angivelsen 'Mosel' på denne vin, så stammer al vinen fra egne marker i Ruwer - der er blot tale om en ændring i lovgivningen, der skal hjælpe på markedsføringen, men som samtidig resulterer i vinøs forvirring, da Ruwer-stilen er en smule anderledes end Mosels!!

Karlsmühle laver både tørre og søde vine. Mens tørre vine traditionelt er helt ukontroversielle, findes der et uanet antal fordomme om tyske vine med restsukkerindhold. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. Men når de halvtørre til søde vine er allerbedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende smæk for skillingen.

91 points Robert Parker?s Wine Advocate
"OUTSTANDING VALUE!"
"Geiben?s 2007 Kaseler Nieschen Riesling Kabinett leads with smoky pungency of sage, lemon zest, red currant and crushed stone; then delivers expansive, succulent ripe melon, berry and citrus on a silken-textured palate of striking levity and vivacity; and finishes infectiously, with superb transparency to underlying nuances and an ideal balance of acids and residual sugar. As with so many of the best wines labeled -Kabinett- over the past 15 years (2008 will be different!) one could argue that this is more Spatlese, but it represents an outstanding value that will be worth returning to for the next decade."

 

119,00 DKK 139,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Kaseler Nies'chen Riesling Spätlese 2014

Spätlese-niveauet afspejler måske allerbedst den geniale kombination af sødme og syre, som kun de bedste tyske rieslinger mestrer. Man kan sammenligne den med et godt dansk æble, der i de rigtige sorter også besidder en næsten magisk balance mellem det syrlige og det søde. En vin med sødme virker således kun tung og ubalanceret, hvis syreniveauet ikke matcher. Denne balance mestrer Karlsmühle og man får her en meget alsidig vin. Den er superb som aperitif men har ekstrakt nok til at være med til en kraftig chili-ret eller til sushi hvor wasabien ellers tager magten fra selv den bedste tørre vin.

I duft og smag finder du en herlig, ren Riesling-aroma, der fungerer som katalysator for markens mineralske komponenter, der her består af gråskiffer. Frugtmæssigt befinder vi os et sted mellem grønne æbler og fersken med lidt røde bær og et krydret element i retning af kanel. Sødmen er præsent men så absolut ikke anmassende og vinen har ekstrakt nok til mange år på langs.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 

 

Mens tørre hvidvine traditionelt er helt ukontroversielle, findes der rigtig mange fordomme om tyske vine med sødme. De fleste af disse fordomme stammer fra markedets allerbilligste vine, der er en skamplet på landets fornemme vintradition. For når de halvtørre til søde vine er bedst, så hører de til blandt verdens største vine. Når man samtidigt kan erhverve sig dem til endog særdeles fornuftige priser, ja så er det mere end svært at finde andre steder i verden, der kan levere tilsvarende kvalitet for pengende. 

Tysk riesling i denne vægtklasse er en særdeles ”sejlivet” klasse. Vinene lever mindst 10-15 år og gennemgår i denne periode en spændende udvikling fra en ung, frugtsyrefrisk stil til en fase, hvor syre- og sødmefornemmelse viger en smule for udpræget mineralske aromaer.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

KarlsMühle, Peter Geiben, Riesling Feinherb 2016

* Stor kvalitet til små penge!

Denne Riesling er en såkaldt Riesling Feinherb, hvilket i praktisk forstand betyder en Riesling, der byder på et anstrøg af sødme i frugten, der holdes fornemt i skak af en frisk syre, så helheden smagsmæssigt opfattes som "næsten tør". Skal man sammenligne sødmen og syren i vinen med en anden kendt frugt, så er et godt dansk madæble en nærliggende parallel. Trods sit indhold af sukker, så giver æblets syreindhold en herlig balance og friskhed. Duft og smag i denne Riesling har elementer af lime, citron, gule blommer, grønne æbler, lidt kanel og med en lækker mineralitet fra den skifferholdige undergrund. Her finder man den unikke kombination af intensitet og lethed, som kun de tyske vine besidder en egenskab der ofte resulterer i, at flasken tømmes i en rasende fart!
Vinen er madmæssigt ekstremt alsidig, men finder bl.a. anvendelse som en dejlig aperitif, til røget laks, råmarineret fisk, til lettere retter med fjerkræ og lyst kød eller som et fantastisk match til et stærkt, asiatisk inspireret måltid.

Vi anbefaler en serveringstemperatur i omegnen af 10-13°. Denne vin er tappet med skruelåg, som bevarer vinens vitalitet længe og sikrer en ensartet udvikling, så flaskevariation undgås.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  11 % alkohol.

Slagelse VinKompagni har hermed fornøjelsen at præsentere: Èn af Tysklands bedste vinmagere.. Weinfúhrer.de Outstanding Producer - Robert M. Parker - Blandt de 100 bedste vingårde siden 1988 - Wirtschaftsmagazin DM - èn af Tysklands bedste vingårde - Der Feinschmecker 2003 - Excellenter Betrieb, blandt Tysklands bedste - Gault Millau Wein Guide 2003 - Årets Vindyrker i Mosel-Saar-Ruwer 1/2000 - Alles über Wein Weingut Karlsmuehle, personificeret af Peter Geiben som betragtes som en af Tysklands allerbedste vinmagere.

Geiben-familien har været involveret i vindyrkning siden Napoleons tid og har således en århundredelang erfaring at trække på. Siden slutningen af 70´erne er det nuværende ejer Peter Geiben der har stået i spidsen for vingården med det mål at frembringe vine med Krystalklare Frugtaromaer, Kompleksitet i Smagen og umiskendelig Terroir fra deres Markbesiddelser. Vingården er beliggende i Ruwer-distriket og har marken Lorenzhöfer som alleinbesitz (Monopol).

Weingut Karlsmühles ejer har meget faste og passionerede meninger om, hvordan øvelserne i mark og kælder bør foregå. I dag undgås sprøjtemidler i markerne, mens han i kælderen har overgivet sig, og nu anvender rustfri ståltanke til vinifikation og lagring før aftapningen, hvor han før svor til gamle træfade.
Vinene fra Ruwer er mindre blomstrede i stilen end Mittel-Mosels med en kraftigere frugt og tydelig mineralitet. Weingut Karlsmühle laver både tørre og søde vine fra godt 12 hektar marker, hvis undergrund består af et dybt lag skiffer med nedbrudt skiffer i toplaget. Trods område-angivelsen 'Mosel' på denne vin, så stammer al vinen fra egne marker i Ruwer - der er blot tale om en ændring i lovgivningen, der skal hjælpe på markedsføringen, men som samtidig resulterer i vinøs forvirring, da Ruwer-stilen er en smule anderledes end Mosels.

69,00 DKK 89,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Weingut M Von der Mark Pinot Blanc Baden 2017 er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinen lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver lyse og elegante vine, der er intense i både duft og smag. De er tydeligt præget af områdets terroir, og kan med forsigtighed og behørigt forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig. Frugten er nøje udvalgt på basis af kvalitet, delvist gæret med naturgær og delvist fadlagret. Pinot Blanc er mere elegant end Pinot Gris og med let fadpræg. Ganske burgundisk i smagen med meget fin friskhed.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

Jürgen Von der Mark har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. De indgik fornylig en aftale, der giver Jürgen frie tøjer til at etablere en "Premium range". Jürgen får, mod forventning, ansvaret for såvel den vitikulturel konsultering, som for udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring. Han havde forventet at få et afslag, men sådan skulle det ikke gå.

Jürgen fremstillede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008, og i 2014 kom de to Rieslinger med i "Premium programmet". I 2016 kommer der yderligere en Pinot Blanc til. På nuværende tidspunkt er der således 5 "Premium vine" i serien Von der mark.

Markerne er beliggende i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg på den franske side i Alsace. Her, i området Ortenau i bjergområdet omkring Schwarzwald, har jordbunden et højt indhold af granit og terrænet er stejlt, hvorfor både dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft. Derved behandles druerne ekstra nænsomt. Klimaet i dette område er absolut gunstigt med varme dage og kølige nætter, derved modnes druerne meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger. 

Vinificeringen foregår et langt stykke hen af vejen som med domænevinene, der anvendes dog rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, der udelukkende lagres i op til 12 måneder på brugte fade. Det er værd at bemærke, at alle vinene vinificeres delvist uden tilsætning af gær, hvilket er en højst usædvanlig praksis for et kooperativ, hvor normen oftest er sikker, industriel vinfremstilling. Von der Marks meget høje tekniske niveau muliggør en stor fleksibilitet, så den særlige karakter ved hver årgang kan tilgodeses i processen. Det betyder, at hvis årgangen byder på stor modenhed, kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet. Er årgangen derimod let, er det muligt at modne druerne inden presning. Kræver årgangen pludselig en meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold, er vingårdens kapacitet rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler