Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og rigtig kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

 

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Fattoria Le Pupille (står bag nogle af bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt Menhir Primitivo Manduria (Cantine Menhir i Puglia blev først grundlagt i år 2000. De har fra starten fremstillet fremragende og autentiske vine).  

Sorter resultater:

* SYD ITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE - har fået Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012 (årgang 2011). Kraftfuld, fyldig Bamsevin, der er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer. 

69,00 DKK 119,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* Fantastisk saftig aroma af tørret druer med en dejlig blød eftersmag. Vinen er intens fyldig og behagelig, lavet efter Ripasso metoden. Vinen har en flot dyb mørkerød farve, og en smag af røde bær, samt et strejf af lidt vanilje. Aroma af tørrede frugter som solbær og kirsebær. En frugtrig vin med kraft og fylde, samt bløde tanniner i eftersmagen.

39,95 DKK 86,00 DKK (spar 46,05 DKK)

*** Fuldblods Sicilianer med saft, kraft, sødlig frugt og stor fyldighed. I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, der er et vidne om de tørrede druer. Vinen er blid med afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme.

69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

* Fantastisk blød, saftfuld, intens og fyldig Primitivo. Boqueten er intens med masser af modne bær, diskret eg og krydderier. Smagen har kraft og fylde, hvor modne frugtnuancer finder sammen med helt runde tanniner, blid og delikat. Pirosso er produceret af en af de bedste producenter i Apulien, der på det nærmeste vælter sig i gode anmeldelser både i Italien og internationalt.

39,95 DKK 79,00 DKK (spar 39,05 DKK)

* SYDITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE KILLER! *** TEST i Finansbureauet: Kommentar: Et brag af en Syditaliener med kokos og røg i næsen og tæt sødmefuld mund med lang finish og noter af kirsebær, marcipan og enebær pakket ind i bløde tanniner. En super lækker kraftfuld, fyldig, lidt sødmefuld og blød italiensk Bamsevin. 

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)
**** i BT Vinen er lavet på de absolut bedste druer af negroamaro og primitivo. Den har en charmerende frugtagtig, blød og cremet smag med en intens aroma af solmodne hindbær, blommer og krydderier, der ender med en dejlig frisk sødme. NERONE er en perfekt ledsager til oksekød, svinekød, pastaretter og modne oste eller blot til at drikke uden mad.
59,00 DKK 99,95 DKK (spar 40,95 DKK)

En dejlig frisk vin med stort præg af 100 % Corvina druen. Druerne udsættes først for en streng udvælgelse på vinstokken, og plukkes derefter manuelt. Vinen lagrer i 12 måneder på egetræfade og modner i yderligere 4 måneder på flaske. Vinen dufter af bærfrugter, brombær, ribs og kirsebær der harmonerer godt sammen med et strejf af krydderurter, som stammer fra lagringen i egetræsfade. Smagen er blød, afbalanceret, med behagelige og fløjlsagtige garvesyrer.

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Fantastisk Amarone med 15,5% Alkohol. Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig vin der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af varme. det er en vin med en koncentreret smag med masser af sødme og fylde, samt en anelse bitre toner og rosiner der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Der findes Amarone vine som er meget fyldige, hvor denne her er mere "elegant".

159,00 DKK 195,00 DKK (spar 36,00 DKK)

***** POWER vin - en tæt, fyldig, koncentreret og silkeblød saftbombe fra Puglia lavet på de lokale druer, Negroamaro og Primitivo, hvoraf en andel har fået lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene, så de skrumper ind. Derved opkoncentreres aromastofferne, og det giver ekstra krop og power. Duft og smag har intense nuancer af svesker, brombær, kirsebær, mælkechokolade og krydderier i retning af kanel. Smagen er helt uden raspende garvesyre.

69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

*** 98 Point af Luca Maroni. Masser af smagsoplevelser. En Ripasso Killer. Denne Governo er en af tidens bedste vinkøb i Italien. Vinen er produceret efter en klassisk toscansk metode. Hvis du er fan af de store vine fra Valpolicella, vil du elske denne lækre Governo. En levende vin med dyb rød farve som man genkender af Governo karakter. Perfekt til grillet bøffer.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

***** 96 Point af Luca Maroni og 5 x ***** I VINAVISEN - Vanvittig pris! * En af tidens bedste vinkøb i Italien. Dette er en levende vin med dyb rød farve som man genkender af Governo karakter. Der er noter af modne kirsebær, skovbær, krydrede nelliker, tobak, chokolade samt en unik bouquet. Governo er en teknik, hvor en del af druerne får lov til at lufttørre, så druer får en svag sødme som i en Ripasso stil.

79,95 DKK 129,00 DKK (spar 49,05 DKK)

***** SUPER KØB. GULDMedalje Mudus Vini. Vinen er en drikkevenlig, fyldig og afrundet Barbera, der rammer målgruppen, der foretrækker fylde uden for megen struktur og syre i vinen. Smagen følger trop med stor mundfylde med tætte, afrundende bæraromaer med en snert af frugtsødme.

69,00 DKK 99,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Fantastisk saftig aroma af tørret druer med en dejlig blød eftersmag. Vinen er intens fyldig og behagelig, lavet efter Ripasso metoden. Vinen har en flot dyb mørkerød farve, og en smag af røde bær, samt et strejf af lidt vanilje. Aroma af tørrede frugter som solbær og kirsebær. En frugtrig vin med kraft og fylde samt bløde tanniner i eftersmagen.

149,00 DKK 185,00 DKK (spar 36,00 DKK)

***** Toscana blend, der har fået alle 5 stjerner i VinAvisen og får munden til at løbe i vand. Pelofino åbner sig meget hurtigt i glasset med masser af frisk frugt. Overalt i munden fornemmer du masser af røde bær, friske urter og masser af varme. Frugten er overraskende lækker og charmerende med masser af modenhed og struktur.

89,95 DKK 129,95 DKK (spar 40,00 DKK)
* Storebror til den kendte Verosso Primitivo. Druerne til denne vin er håndplukkede og kommer fra udvalgte vinmarker. Druerne bliver først høstet i starten af oktober, hvilket giver en høj alkoholprocent, og de karakteristiske smagsindtryk af moden frugt, blomme og rosin. Den efterfølgende lagring på egefad tilfører vinen et behageligt indtryk af krydderier og et strejf af vanilje. Gran Verosso har en god struktur og flot balance mellem bløde tanniner og syre.
69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

Scipione Giuliani´s - SUPER PRIMITIVO - en helt fantastisk Primitivo, der holder en utrolig stor kvalitet til prisen. Druerne stammer fra vinmarker med et meget højt aldersgennemsnit. Vinen fremstår mørk og tætpakket med dystre toner af modne bær, blommer og frugt, indsvøbt i et letrøget fadpræg med et touch af kirsebær, hvor det diskrete præg af egetræ komplementerer vinens smagskarakteristik og identitet i en moderne stil. Vinen er rund og blød.

59,00 DKK 89,95 DKK (spar 30,95 DKK)

* TOP RIPASSO SUPERIORE - blød, fyldig og med mange nuancer. Smagen er dyb, blød, koncentreret og kraftig. Årgangens bedste Valpolicella druer gæres på de tørrede drueskind af Amarone vinen. Efter lagring i 18 måneder på egetræsfade, får vinen balance og struktur, nye aromatiske strejf og en stabil farve.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)
* Top vin - Ses på Michelin Restauranter. Carignano er Sardiniens bedste rødvin. 6 Mura er en af de aller bedste vine fra Carignano del Sulcisder. Den er saftig, mørk, fyldig, elegant og drikke moden. Det er en super flot vin. Farven er dyb, nærmest sort med et fint brillant skær. Duften er imødekommende med tæt frugt, smagen er harmonisk med en fin dæmpet syre. En vin til den særlige lejlighed.
198,00 DKK 249,00 DKK (spar 51,00 DKK)

 * PRIMITIVO i Topklasse. Kraftig, fed og varm i eftersmagen.Denne vin er produceret af 100 % Primitivo druer (lufttørret). Vinen er fyldig og rund med en næsten fløjlsblød smag af modne frugter samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til oksekødsretter, pasta, samt de fleste oste. 

69,00 DKK 109,00 DKK (spar 40,00 DKK)

***** En rigtig frugtrig og fedmefuld Appassimento vin, som har en enestående fyldighed. Novantaceppi 90 har noter af tørret frugter, bitter chokolade, sorte kirsebær, samt krydderier der udgør en unik smagsoplevelse. Denne rødvin har en god frugtfylde og en markant sødme, der dog læner sig pænt op ad en god syre og nogle gode tanniner. Vinen henvender sig udpræget til vinnydere, der godt kan lide en god sødme i en rødvin.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

***** Virkelig klasse Primitivo fra Manduria. Det tætteste man kan komme på en Top Appassimento eller Ripasso Classico uden at være det - kraftig, fed og frugtrig vin i top klasse! Vinen er helt frisk og meget fyldig i næsen med lidt soltørrede druer i duften. Smagen er lidt krydret, blød, fed og saftfuld med en eksplosiv, fyldig smag i enden. Den er produceret på druer fra 35 år gamle vinstokke, der har lagret i 12 måneder på franske egetræsfade.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)
**** i BT Vinen er lavet på de absolut bedste druer af negroamaro og primitivo. Den har en charmerende frugtagtig, blød og cremet smag med en intens aroma af solmodne hindbær, blommer og krydderier, der ender med en dejlig frisk sødme. NERONE er en perfekt ledsager til oksekød, svinekød, pastaretter og modne oste eller blot til at drikke for sig selv.
149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Vinen er lavet på håndhøstede druer, fra vinstokke i flere forskellige zoner, der er lagret i 24 måneder på store egetræsfade. Duften har komplekst parfumerede aromaer af kirsebær og jordbær med røde roser og et lille strejf af eg fra fadlagringen. Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung. Eftersmagen har flot længde og ender med en tør afskedssalut.
139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)
*** BOSAN Ripasso - Cesari - Superiore DOC 2013 - MÅSKE VERDENS BEDSTE RIPASSO... Denne Ripasso fremstår med en kompleks bouquet af kirsebær, sveskeblomme og behagelige antydninger af kakao, mocca samt vanilje. Farven er intens mørkerød og smagen fremstår med en perfekt fylde og varme, som giver en yderst struktureret smag. Den er yderst velegnet til lammekølle, oksekød, vildt og ost.
169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* En flot vin med en stor krop og elegance - nok en af de mest efterspurgte Ripasso lignende vine. Den har blødhed, fylde samt lang lækker eftersmag. Denne vin er tæt forbundet med Zenato Amarone Valpolicella. Den er lavet på druerne: 85 % Corvina, 10 % Rondinella og 5 % Oseleta, der er håndplukket og gæret i 18 måneder i egetræsfade. Vinen har en intens, elegant og vedholdende bouquet. Smagen er harmonisk og fløjlsagtig med god struktur og en dejlig lang eftersmag.

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

SYD ITALIENS SVAR PÅ EN "AMARONE" - nu i Bag-In-Box. Kraftfuld, fyldig Bamsevin. Blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. 

189,00 DKK 289,00 DKK (spar 100,00 DKK)

* Stor vin! Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)
* AMARONE i Top... 15.5% Alkohol. Topvin fra Cesari - Cesari Bosan Amarone 2000 blev kåret til Europas bedste rødvin i 2006 blandt 4.495 vine af Mundus Vini. Bosan Amarone er fremstillet hos tophuset Cesari, der blev udnævnt som "årets italienske vinhus" ved "The International Wine and Spirit". Mange hundrede meter over havets overflade og i et område med megen limsten gror de udvalgte druer til denne fantas­tiske Amarone. Druesammensætningen består af Corvina, Rondinella samt Molinara. Denne kom­bination giver Bosan en dyb purpurrød farve og en markant intens bouquet med præg af modne røde bær, kakao, ristet vanille og trøfler.
449,00 DKK 495,00 DKK (spar 46,00 DKK)

*** GULDMEDALJE International Competition 2016. Vinen er ungdommelig dybrød med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af søde krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen - uden præg af kogt frugt, som man finder i billigere Amaroner. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

*** 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017 samt 94 Point af James Suckling. Top Amarone vin! Kvalitets Amarone med en raffineret og meget elegant bouquet, der er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og syltede kirsebær i brandy, fyldig og silkeagtig. Eftersmagen er tilfredsstillende, rig og vedvarende.

345,00 DKK 475,00 DKK (spar 130,00 DKK)

TOP AMARONE med 16,5 % Alkohol. "Titari" når det er bedst. Luigi kan bare det der med produktion af Amarone vine. Kraftig, mørk og konsistent mørk rubinfarve. Duftene er intense og rige, der minder om kirsebær, hindbær og røde ribs, sammensmeltet med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant surhed. Eftersmagen er meget vedvarende, og gengiver de samme duftindtryk. ***** 95 Point - James Sucking.

395,00 DKK 525,00 DKK (spar 130,00 DKK)

* Lækker Amarone til en meget fornuftig pris på hele 15,5 % Alkohol. Vinen er lagret 1½ år på franske egetræsfade og flaskemodnet i ½ år. Den har en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop og massiv mundlængde, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår.

159,00 DKK 198,00 DKK (spar 39,00 DKK)
*** Fantastisk lækker Barbera d'Asti Superiore i Topklasse! Ricossa Barbera d'Asti Superiore er en tør, kraftig men afrundet rødvin, der udviser tætpakket frugt støttet af noter fra fadlagringen, som har tilført vinen kompleksitet. Smagen er frugtdreven og intens med mørke bær og lidt ristede kaffearomaer fra fadlagringen i bagrunden. Frugten er dog hele tiden i fokus og holder vinen rank og frisk, mens polerede tanniner (kornstørrelse 240) gør vinens lange finish til en særlig fornøjelse.
79,00 DKK 109,00 DKK (spar 30,00 DKK)

*** Brunello med virkelig krop og sjæl! Brunello er dyrt - ofte for dyrt. Fornacinas Brunello er en undtagelse, hvor du virkelig får "value for money". En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)
* DANMARKS BEDSTE RIPASSO CLASSICO SUPERIORE! Druerne er de klassiske Corvina Veronese og Rondinella. Et relativt højt aldersgennemsnit (20-25 år) bidrager med en større koncentration og lavere udbytte per hektar. Vinen er modnet på fade i knap 4 mdr. og derefter flaskelagret i 6 mdr. Resultatet er en smagfuld og kraftig rødvin med en tiltalende duft af bær, frugt og krydrede aromaer, mens den i munden er kraftig, vinøs med fløjlsbløde tanniner og en fyldig og langvarig smag.
89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

*** En top vin med masser af finesser. Amarone Campo Leon 2012 er deres stolthed. Druesammensætningen er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Et meget lavt udbytte på 25 hl/ha er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. En flot komplet Amarone der har både kraft og finesse.

295,00 DKK 369,00 DKK (spar 74,00 DKK)
Campo Prognai er en usædvanlig god vin af denne type. Et lavt høstudbytte på 50 hl/ha, en sen høstning af druerne er med til, at dens 15 % alkohol fremstår flot og fyldig. Vi var i tvivl om det var Amarone, vi havde åbnet. En af de allerbedste Superiore vi har smagt. Oprindelse: Fra vinmarkerne i Val d'Illasi "Tregnago and Illasi" og Mezzane.
149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)
TOP AMARONE VIN - 17 % Alkohol - Når kun det bedste er godt nok. Er koncentreret, tyk og med stor fedme, et overflødigshorn af hele paletten i både næse og mund. Det hele virker som om, det ingen ende vil tage. Fokussen bliver helt fjernet på alt andet end vinen. Ren meditation. Vinen er lavet på Corvina/Corvinone, Rondinella og Oseleta. Amaronen modner 3 år på nye barrique og yderligere 1 år i flaske.
795,00 DKK 845,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Mousserende vin fremstillet efter Charmat metoden, hvor den anden naturlige gæring foregår på tank. Resultatet bliver en liflig boblende vin med naturlige bobler. Smagen er velafbalanceret, parfumeret og med en tone af hvide frugter og nellike. Vinen er sødmefyldt, forfriskende og delikat sprudlende.

65,00 DKK 75,00 DKK (spar 10,00 DKK)
* Ripasso i flot stil. Druesammensætningen består af Corvina og Rondinella druer. Ca del Toma fremtræder med en flot, dyb, rubinrød farve - en markant delikat bouquet, med flot præg af kirsebær, chokolade, valnødder samt tobak. Smagen har en fløjlsblød struktur med en længevarende finish. Vinen er velegnet til pastaretter, rødt kød, vildt, lammekød samt fyldige oste.
75,00 DKK 95,00 DKK (spar 20,00 DKK)

MINI AMARONE - 70 % Corvina, 20 % Rondinella og 10 % Oseleta. Valpolicella superiore er en flot, potent og komplet vin, hvor frugten, syren, træet og bløde og bestemte tanniner spiller op i harmoni og finesse. Druernes høje kvalitet gør, at denne superiore kan hamle op med de fleste bedre amaroner. Denne vin kan det hele. Flot til mad og flot som meditationsvin. Modner 2 år på 40 % nye barrique. Vinstokkene er min. 10 år gamle.

269,00 DKK 295,00 DKK (spar 26,00 DKK)
*** Guldmedalje ved Berlin Wine Trophy. * Blød og samtidig kraftig, saftig, med lidt fadpræg i eftersmagen. Vinen er lavet på Montepulciano og Aglianico, og har fået en lagring på hele 3 år. Smagen er tæt fløjlsblød, frisk med mørke solbær samt kirsebær, som ender i en blød frisk Molise vin. Frugtsyren er minimal, så vinen er nem tilgængelig. Lidt Toscana gemmer sig i stilen.
59,00 DKK 98,00 DKK (spar 39,00 DKK)
* En rigtig smagfuld Ripasso Superiore - fra en af de bedste vinhuse i Verona. Det er en fyldig og saftspændt vin, der straks præsenterer sig i glasset med en mørk, granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af "varme". I munden udfolder den en fyldig og koncentreret smag med en snert af sødme samt en anelse bitre toner, der harmonisk afbalancerer helhedsindtrykket. En letdrikkelig vin, der kombinerer kraft og fylde med blød og saftig statur.
79,00 DKK 89,95 DKK (spar 10,95 DKK)
Denne Barolo er lavet på egne, håndhøstede druer, der lagres små tre år på 3-4.000 liters fade af slavonsk og fransk eg. Duften er frem for alt ekstremt elegant med den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner, der på ingen måder er adstringerende.
249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Druerne til denne Barbera hentes fra meget små parceller på to Verduno-marker. Modningen er ganske kortvarig for at fremme en vin uden tunge, dystre aromaer, men i stedet med 100 % drikkeglæde. Bag den smukke, rubinrøde farve møder man en ultra ren vin, der strutter af sund rød frugt. Her er ikke tale om verdens mest komplekse vin, men om en vin, der netop i kraft af sin enkelthed bare er hypnotiserende lækker. Vinen virker læskende uden at være simpel.
110,00 DKK 129,00 DKK (spar 19,00 DKK)
Vinen laves af et blend af druer fra to marker, Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Dette er Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede elementer fra lagringen. Man fornemmer i de ekstremt fine tanniner, at der er brugt fade i virkelig topkvalitet. I smagen er der god interaktion mellem syre/friskhed og en moden, sødmefuld frugt.
149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Vinen er lavet på egne, håndhøstede druer, der lagres i ca. tre år på fade. Duft og smag er på samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser, mentol, tobak og trøffel. Der er lækker saftighed i frugten, der går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men vinen kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen.
349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Denne Barolo Gramolere er den mest potente af husets vine, hvor man i duft og smag finder et konglomerat af finesse og power, der udmønter sig i mørk, balsamisk frugt, kirsebær, lakrids, tobak samt en knivspids urter og chokolade. Der er moden sødme i frugten, men finishen er klassisk tør med modne, faste tanniner, der holder frugten i skak. Eftersmagen har fremragende længde, og vil med yderligere flaskelagring bare tiltage i kompleksitet.
349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Farven er dybrød med god intensitet, i duften præsenterer vinen sig med frugtrige toner og krydderi. Smagen byder på god fylde af modne røde og mørke bær, noter af vanilje fra den delvise fadlagring, afsluttet med pæn mundlængde og god harmonisk eftersmag. Denne sicilianske bag-in-box leverer forbløffende kvalitet til en rimelig pris, og i denne miljøvenlige og ikke mindst praktiske boks kan vinen holde sig frisk i ugevis efter åbningen.
139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)
FCV Vinen for Superliga fodbold. FC Vestsjælland var regionens Professionelle Fodboldklub, der blev grundlagt i 2008 men desværre rykkede ned i 2015. Vinen er lavet på den populære Primitivo drue. Den er fyldig og blød med en intens frugtagtig bouquet. Smagen har en god krop og fylde - af de modne blommer og røde bær samt en lang, god eftersmag. Vinen er produceret af en af de bedste producenter i Apulien / Italien, der har fået mange gode anmeldelser både i Italien og Internationalt.
50,00 DKK 85,00 DKK (spar 35,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien er verdens andenstørste vinland, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og rigtig kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen. Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica).

 

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedste er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien. De primære druetyper, der benyttet til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Anglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

 

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Fattoria Le Pupille (står bag nogle af bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt Menhir Primitivo Manduria (Cantine Menhir i Puglia blev først grundlagt i år 2000. De har fra starten fremstillet fremragende og autentiske vine).  

Vi anbefaler