Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er det andenstørste vinland i verden, og der er ingen tvivl om, at deres rødvine hører til blandt de bedste. Italien har mange kendte vindistrikter og en årelang ekspertise indenfor vinfremstilling. Italiensk rødvin hører til blandt rigtig mange danskeres foretrukne valg, og nogle af de mest kendte rødvine fra Italien er: Amarone, Barolo og Brunello og Ripasso. Italien fremstiller, som så mange andre lande, både ringe vin og god kvalitetsvin. Vi gør derfor meget ud af at finde rødvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen.

Der er som nævnt stor variation på italienske rødvine, der generelt spænder fra de mere elegante vine i nord til de mere varme, fyldige vine med sødme i syd. Nogle udvalgte italienske rødvine af god kvalitet er: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella), Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen), Fattoria Le Pupille (står bag nogle af bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana), Zeni (populært vinhus, der har eksisteret siden 1870 i Bardolino regionen), samt Menhir Primitivo Manduria (Cantine Menhir i Puglia blev først grundlagt i år 2000. De har fra starten fremstillet fremragende, autentiske vine).  

Sorter resultater:

*  En fantastisk saftig aroma af tørret druer med en dejlig blød eftersmag. VEROSSO Primitivo Salento IGT 2017 er intens fyldig og behagelig, lavet efter Ripasso metoden. Vinen har en flot dyb mørkerød farve, og en smag af røde bær, samt et strejf af lidt vanilje. Aroma af tørrede frugter som solbær og kirsebær. En frugtrig vin med kraft og fylde, samt bløde tanniner i eftersmagen.

Velegnet til kylling (lyst kød) ikke for kraftigt oksekød, lam, pastaretter, pizza samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide.

Serveres ved 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

39,95 DKK 86,00 DKK (spar 46,05 DKK)

***** 98 Point af Luca Maroni. GOVERNO All Uso Rosso Toscano IGT - Gerone 2017 byder på masser af smagsoplevelser. En lækker bøfvin.

     GODT KØB!

Denne Governo All Uso Rosso er en af tidens bedste vinkøb i Italien. Denne vin er produceret efter en klassisk toscansk metode. Hvis du er fan af de store vine fra Valpolicella, vil du elske denne lækre Governo. En levende vin med dyb rød farve som man genkender af Governo karakter. Der er noter af modne kirsebær, skovbær, grønne urter og krydrede nelliker samt en unik bouquet.

Denne Governo all’Uso Toscano er produceret på Sangiovese-druer og andre lokale druesorter. Druerne behandles efter den traditionelle Governo all’uso Toscano metode, som er en over 700 år gammel toskansk teknik for at behandle vin. Metoden var i mange år gået lidt i glemmebogen og først for nylig har vinbønder i Toskana genopdaget denne metode. I lighed med Ripasso-metoden, som kendes fra Venetos Amaronevine, tørres druerne under Toskanas varme sol i et par uger. De tørrede druer giver en koncentreret juice, som tilfører kompleksitet og fylde til vinen.
Governo-metoden er gunstig for Sangiovese-vinene, som ofte fremstår med en lidt karakteristisk frugtsyre. Governo-metoden fjerner en stor del af Sangiovese-druens syre og giver således en vin med power og lækker fylde.

Toskana er én af Italiens mest innovative og dynamiske vinregioner.

Den glatte smag er den perfekte balance mellem blødhed og syrlighed, der gør det til en ideel ledsager til oksekød grillet, couvettesteg, vildt, kylling, velsmagende pastaretter og stegt kød i almindelighed, samt bløde oste.

Bør serveres ved 16-18 grader.

Test:

* 98 Point af Luca Maroni (årgang 2017) 98 Point ud af 99 - og Best Producer 2018.
* 98 Point af Luca Maroni (årgang 2016) 98 point ud af 99 - *ONE OFF THE BEST RED WINES OF THE YEAR.
* 96 Point af Luca Maroni (årgang 2015).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Primitivo Novantaceppi 90 Latentia 2018 * er en nyfortolkning af den lækre robuste og fyldige Primitivo, med en let og innovativ smag og dufttoner af blommer og mørk chokolade. Vinen repræsenterer en helt ny måde at drikke Primitivo, der er behagelig fremfor tung og kompleks.

   GODT KØB!

***** GULD MEDALJE - MUNDUS VINI 2019

Vinen har mange ligheder med Zinfandel fra Californien, og er også baseret på den samme røde drue, men skinner igennem med sin karakteristiske italienske kompleksitet. 

Æstetisk står vinen utrolig flot med en smuk rød/mørk farve. Duft byder på noter af modne blommer, søde kirsebær samt mørk chokolade.

Smagen, som er både indsmigrende delikat og med en meget kompleks aroma med noter af kakao og vanilje, står bestemt ikke tilbage for duften eller udseendet.

Denne vin passer godt til retter med grillet okse, kalv, vildt, smagefuld pasta med kød eller til modne oste. Vinen er også perfekt som meditationsvin.

Serveringstemperatur: 16-18 grader

En kasse indeholder 6 flasker – 13,5 % Alkohol.

59,95 DKK 109,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT Passivento har fået *** Guldmedaljevin med guldmedalje fra det 22. Berliner Wein Trophy 2018 / *** Guldmedalje fra AWC Vienna 2018. Det er en kraftfuld, fyldig og blød rødvin fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur, hvor de har pudslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. PASSIVENTO (Appassimento) stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match. Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op. 

Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste.

Præmier:
* Guldmedalje af det 22. Berliner Wein Trophy i 2018 (årgang 2017)
* Guldmedalje af AWC Vienna 2018 - International Wine Challenge (årgang 2017)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 14 % Alkohol.


Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade. Dette mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter. 

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

GRAN CONTI Rosso Riserva DOC 2012 Molise * Blød og samtidig kraftig, saftig, med lidt fadpræg i eftersmagen.

*** Guldmedalje ved Berlin Wine Trophy.
Vinen er lavet på Montepulciano og Aglianico, og har fået en lagring på hele 3 år. Smagen er tæt fløjlsblød, frisk med mørke solbær samt kirsebær, som ender i en blød frisk Molise vin. Frugtsyren er minimal, så vinen er nem tilgængelig. Lidt Toscana gemmer sig i stilen.

Passer til oksekød, flæskesteg, kylling med Italienske krydderier samtlettere faste oste.

Serveres ved 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl. 13 % Alkohol

59,95 DKK 98,00 DKK (spar 38,05 DKK)

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2018 - 17,5 % Alkohol. * Gigantisk lækker kraftig vin Vin! En intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.

* POWERBOMBE! med smæk på smagen ***** 97 Point Luca Maroni.. Sådan!!

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

TEST:
***** 97 Point Luca Maroni.. Sådan!!

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5 % Alkohol


MIREA er det latinske ord for ”admire” som betyder beundre.

Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne høstes i midten af ​​september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​grader C i 8-10 dage.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 209,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Appassimento Novantaceppi 90 Latentia 2016  ***** GULD Medalje.. En rigtig frugtrig og fedmefuld Appassimento vin, som har en enestående fyldighed.

Novantaceppi 90 har noter af tørret frugter, let bitter chokolade, sorte kirsebær, samt krydderier der udgør en unik smagsoplevelse.

     GODT KØB!

Denne rødvin har en god frugtfylde og en markant sødme, der dog læner sig pænt op ad en god syre og nogle gode tanniner. Vinen henvender sig udpræget til vinnydere, der godt kan lide en god sødme i en rødvin.

Druer: Nero di Troia / Primitivo

Denne vin passer godt til retter med grillet okse, kalv, vildt, smagefuld pasta med kød eller til modne oste. Vinen er også perfekt som meditationsvin.

Serveringstemperatur: 16-18 grader

TEST:
***** GULDMEDALJE ved Berliner Wein Trophy - International Wine Competition 2018

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5 % alkohol – 75 cl.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2018 er fremstillet af et vinhus, der har høstet mange gode anmeldelser verden over! *** En vin der giver stor "Value for Money.

Vinen er produceret af den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon. Primitivo på højt niveau fra Salento regionen, i det sydlige Italien nærmere betegnet Puglia eller Puglien, hvor vinhuset Masseria Borgo dei Trulli er beliggende. Dette vinhus har fokus på produktion af mørke, tyk-hudede oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

* GODT KØB!

Primitivo Trulli er intens rubinfarvet og viser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig, koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men alligevel faste tanniner samt en lang, god eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med oksekød, Sashi oksekød, freygaard oksekød, lam, vildt, krydret svinekød, kylling samt medium faste oste. Server den ved 15 til 16 grader 

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14 % Alkohol.

 

Borgo dei Trulli dækker i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskinnede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druer og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive en 10 ha 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Alberello-system (med fritvoksende busktræer). Denne vinmark er over 55 år gammel, og udbyttet er begrænset til mindre end 1 kg druer pr. flaske vin..

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tør stens hytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

Winemaker Team.

Trulli Wines tager vinfremstilling meget seriøst, meget seriøst!

Til det punkt, at vi i dag kan regne med evner og støtte fra ikke én, men seks fuldtids vinproducenter, der kommer fra forskellige regioner i Italien, og alle med forskellige oplevelser inden for vinfremstilling, både i Italien og i udlandet.

Anført af Head Winemaker Alessandro Michelon danner de et formidabelt team, der er i stand til at imødegå udfordringerne, fra selv de mest vanskelige årgange og krav fra dagens forbruger. Vores mærker, vores filosofi og din nydelse af vores vin ville IKKE være mulige uden dem.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT - Bag-In-Box, 3 liter er en * super populær - kraftfuld, fyldig men også blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien, hvor der er puslet om alle detaljer. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombær, sorte kirsebær og blåbær. PASSIVENTO (appassimento) stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, vildt, saftfulde grillede bøffer samt fede oste.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 14 % Alkohol.


Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

189,00 DKK 289,00 DKK (spar 100,00 DKK)

NERONE Negroamaro / Primitivo Puglia IGP BIB 3 LTR.  **** i BT - Vinen er lavet på de absolut bedste druer af negroamaro og primitivo. Den har en charmerende frugtagtig, blød og cremet smag med en intens aroma af solmodne hindbær, blommer og krydderier, der ender med en dejlig frisk sødme.

NERONE er en perfekt ledsager til oksekød, svinekød, pastaretter og modne oste eller blot til at drikke for sig selv.

Dette er Bag-In-Box, men den findes også på vinflaske.

Årgang: 2017

En kasse indeholder 4 boxe - á 300 cl. - 13 % Alkohol.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Montigoli Amarone DO 2015 * Fantastisk Amarone med 15,5 % Alkohol.

Amarone Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig vin der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af varme. det er en vin med en koncentreret smag med masser af sødme og fylde, samt en anelse bitre toner og rosiner der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Den er kraftig men også blød og meget anvendelig til forskellige kødretter. Der findes Amarone vine som er meget fyldige, hvor denne her er mere "elegant".

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5 % Alkohol

*Penge & Privatøkonomi har vurderet Montigoli Amaronen 2009 til at koste kr. 231,- / uge 13 2012*

Druesammensætning: Corvina Veronese (70%), Rondinella (15%) og Corvinone (15%) Vores Amarone della Valpolicella kommer fra 5 kommuner i Valpolicella Classico regionen nordvest for den norditalienske by Verona, hvor vinmarkerne ligger i dalen omkring byen Negar, godt beskyttet mod nord af Lessini-bjergene og mod vest af Gardasøen. Druerne dyrkes i pergolaer hos de ca. 450 tilknyttede drueavlere omkring Negrar. Druerne høstes tidligt på efteråret og lægges på riste af plantefibre, hvor de tørrer til slutningen af januar måned. Vinifikationen begynder med en let presning og drueskallerne bliver længe i den gærende most, og "hatten", der hovedsageligt består af skallerne, dykkes ofte i gæringstanken for at afgive farve til vinen. Når gæringen er overstået efter ca. 1 måned, lagres vinen i mellem 18-24 måneder på store egetræsfade. Efter lageringstiden stikkes vinen sammen inden den tappes på flaske. Amarone della Valpolicella 2008 er en klassisk, mørk og kraftig vin, der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af "varme", mens vinen i munden udfolder en rigdom og koncentreret smag med masser af sødmefuld fylde og en anelse bitre toner, der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Vinen er en fin ledsager til rødt kød, vildt og mørke kødretter og ost. Det anbefales at trække vinen op en times tid inden serveringen. Restsukker: 4,6 g/liter.

159,00 DKK 195,00 DKK (spar 36,00 DKK)

VEROSSO Primitivo Salento IGT Bag-In-Box 3 liter

Fantastisk saftig aroma af tørret druer med en dejlig blød eftersmag. Vinen er intens fyldig og behagelig, lavet efter Ripasso metoden. Vinen har en flot dyb mørkerød farve, og en smag af røde bær, samt et strejf af lidt vanilje. Aroma af tørrede frugter som solbær og kirsebær. En frugtrig vin med kraft og fylde samt bløde tanniner i eftersmagen. Velegnet til kylling (lyst kød) ikke for kraftigt oksekød, lam, pastaretter, pizza samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide. Serveres ved 16 grader.

En Box - 300 cl. 13,5 % Alkohol.

149,00 DKK 185,00 DKK (spar 36,00 DKK)

LIALA NEGROAMARO SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2018 - 16,5 % Alkohol. En gigantisk vin der bare skal prøves! Frugtrig og intens Negroamaro i Topkvalitet!! 

Denne kraftfulde og intense LIALA er fremstillet på 100 % Negroamaro druer. Vinen har en dyb og intens rød-lilla farve og komplekse aromaer med noter af røde bær, tørret frugt og sorte kirsebær. Krydderi noter af kanel, kaffe og vanilje gør den specielt indbydende samt fløjlsagtig og elegant i enden. En meget fyldig vin, blød og harmonisk, rig på tanniner og med en behagelig, lang finish. Imponerende intens i frugt og cremet struktur!!

* POWERVIN med 16,5 % alkohol - med SMÆK PÅ SMAG! ***** 97 Point Luca Maroni.. Sådan!!

Druerne kommer fra vingårdens ældste vinmarker, der ligger i Guagnano i provinsen Lecce. Meget lavt udbytte og omhyggeligt udvalgte druer er med til at gøre denne imponerende Negroamaro LIALA Salento fantastisk. LIALA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Server denne vin ved 15 – 16 grader.

En meditationsvin, som også er lækker sammen med grillet oksekød, vildt og modne oste.

TEST:

***** 97 Point af Luca Maroni.. Sådan!! 97 ud af 99 mulige point!

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  16,5 % Alkohol.


Dyrkningsmetoden er traditionel "alberello pugliese" (med busk vinstokke). Vinstokkene er cirka 80 år gamle med et gennemsnitligt udbytte på 700 til 800g pr. vinstok.

Druerne høstes med håndkraft i små kasser på 5 kg fra midten af ​​september. Druerne høstes, når de er overmodne og er begyndt med en naturlig appassimento gæring på planten. Overmodningen gør det muligt at opnå større koncentration, mens duften af ​​røde frugter bevares.

Druerne knuses ikke, hvilket lader dem at forblive intakte, reducere skader på skindene og optimere farveekstraktion. Fermentering finder sted i tanke i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​° C i 8-10 dage. Der bruges udvalgt gær, der er ideel til Negroamaro druens udvikling til vin.

Efter malolaktisk gæring flyttes 70% af vinen over i 225 liter barriques og 3.000 liter i 7-8 måneder. Brug af vinfade i forskellige størrelser giver vinen en fremragende balance mellem frugt og egetræ. De resterende 30% anbringes i rustfrie ståltanke. Komponenterne blandes derefter i medio eller slutningen af ​​juni.

Den årlige produktion er omkring 15.000 flasker, der kun produceres i de bedste årgange.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 209,00 DKK (spar 60,00 DKK)

Barone Montalto Nero D´Avola 37,5 cl.

Sicilianske Montalto har gennem fem generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder sommertemperaturerne i skak.
Massive investeringer i reetablering af gamle vinmarker har gjort Sicilien til en af Italiens mest dynamiske vinregioner, hvor et stabilt, tørt klima og gode modningsbetingelser passer perfekt til de stedbundne druetyper i hænderne på yngre vinmagere med blod på tanden! Den lokale rødvinsdrue Nero d'Avola dyrkes på lavproduktive vinmarker og denne saftige og fløjlsbløde rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra denne drue, som sagtens kan stå på egne ben.

Farven er dybrød med god farveintensitet, i duften frugtrig med toner af krydderi og i munden præsenterer den sig med god smagsfylde, noter af vanilje fra den delvise fadlagring, afsluttet med pæn mundlængde og god harmonisk eftersmag.

Prøv Montaltos Nero d'Avola til traditionelle italienske pastaretter, grillede retter eller som en blød og frugtig hyggevin.

Vi anbefaler et 'Bordeaux-glas' til denne vin og en serveringstemperatur omkring de 16-17°.
En kasse indeholder 12 flasker - 37,5 cl. 13 % Alkohol.

39,95 DKK

CMC Rosso Veronese Appassimento..      GODT KØB!

En rigtig lækker Rosso Veronese Appassimento fra den velkendte Amaroneproducent Zeni. CMC Rosso Veronese Appassimento ZENI Veneto 2015 er en vin, der gør indtryk. Vinen har en lækker, fyldig krop og er lidt krydret i eftersmagen. Meget frugtrig, saftig og kraftig rødvin med en flot, lang, rund smag af modne mørke bær, krydderurter, lidt mørk toast, vanilje og lidt lækker rosin frugtsødme. Vinen har en flot balance mellem modne bær, og en svag sødme fra smagen af overmodne blommer. Flot elegant vin, som vinder ind på de bedste kødretter, samt rent nydelse.

CMC er lavet på 3 vigtige druer for at fuldføre denne sammensatte vin. Corvina på tørrede druer samt Merlot og Cabernet Sauvignon på delvist tørrede druer. Efter blanding er vinen lagret yderligere seks måneder på franske egetræsfade. 

Vi anbefaler at dekantere denne vin, så eftersmagen åbner sig lidt mere med hvid peber og runder over i mocca og bitter chokolade. En helt fantastisk fyldig og lidt krydret Veneto vin, der bare skal prøves.

Vinen anbefales til andesteg, bøffer på grillen, Sashi kød, oksemørbrad, flæskesteg, kraftige oste eller blot til ren nydelse.

Serveringstemperatur skal være 16 - 18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

CMC 2016 er på vej...

5 x ***** i Vinavisen: To glas til denne lækre rødvin i den italienske vinguide Gambero Rosso. Og fem stjerner ubetinget her - og så til en pris af 80 kr. (ved 6 flasker). Vinen er lavet på druerne Corvina, Merlot og Cabernet Sauvignon efter Ripasso-metoden med de tørrede druer, og den fremtræder med stor frugtfylde, bløde tanniner og en fin krydring. Lang eftersmag.

Cantina Zeni / Veneto Italien:
Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

80,00 DKK 119,95 DKK (spar 39,95 DKK)

LUNA Argenta Appassite Rosso Terre Siciliane IGT 2018 * Fuldblods Sicilianer med saft, kraft, sødlig frugt og stor fyldighed. I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, der er et vidne om de tørrede druer. Vinen er blid med afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter.

Velegnet til rødt kød i stegt eller grillet tilstand, men også til boeuf bourguignon og andre simreretter. Vi anbefaler at servere vinen godt under stuetemperatur ved ca. 14-17°.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

 
Luna Argenta Appassimento tilføjer den årtusinder lange sicilianske vintradition, et nyt vinøst kapitel med denne vin på delvist tørrede druer, en teknik som især er udbredt i Valpolicellas Amarone og Ripasso-vine. Denne fordyrende proces bidrager i den færdige vin med både koncentration og kompleksitet. Druerne udgøres af øens egen signaturdrue Nero d’Avola med et tilskud af Syrah og Merlot dyrket i alluvial jordbund, med en blanding af kalksten og sand samt et mere humusrigt toplag. Vinifikationen foregår i to tempi på rustfri ståltanke, anden gang med den andel af druerne inkluderet, der er tørret i et ’fruttaia’ eller tørrerum, efterfulgt af få måneders fadlagring. Denne ’vitamin-indsprøjtning ’ giver stor stoflighed, fylde samt en let sødmefuld og silkeblød finish.

 

69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

PRIMITIVO DI MANDURIA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2017. * FULDBLODS PRIMITIVO FRA MANDURIA. Primitivo druerne til denne vin er omhyggeligt udvalgt blandt vinstokkene med et lavt udbytte beliggende i kommunerne Avetrana og Manduria i provinsen Taranto i det sydlige Puglia.

Vinen har en flot mørkelilla farve og en mørk duft af ribs og modne brombær med lidt antydning af eg og lidt kostald i næsen. I munden oplever man en eksplosiv, solrig frugtsmag blandet med lette grønne urter og figen, der folder sig ud med en kraftig blommesmag, der varer ved i munden. Finishen på denne vin er overraskende lang med varige noter af blomme og krydderier.

Server denne Primitivo ved 15 – 16 grader

Trulli Primitivo di Manduria  anbefales at nyde til vildt, Sashi oksekød, Freygaard oksekød, kraftig pastaretter, italienske kødboller samt halvbløde oste.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 14,5 % Alkohol.

 

Vinrankerne trænes i ”Alberello Pugliese” -systemet. Plantetætheden er omkring 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1,8 kg pr. Plante. Planterne er i gennemsnit 25 til 35 år gamle. Trulli Primitivo di Manduria er omhyggelig håndhøstet i slutningen af ​​august.

Efter høst knuses druerne ikke og de forbliver intakte, derved reducerer man skader på skindene og optimerer farveekstraktion. Fermentering finder sted i tanke i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​grader C i 8-10 dage.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

LE PUPILLE Morellino Di Scansano Riserva Toscana DOC 2016 * ITALIENSK KLASSE-VIN MED MASSER AF SMAG. En helt igennem imponerende vin, der bare fylder hele munden med oplevelser. Duften er fyldt med fede, overmodne skov- og brombær samt en flot smag af fad og krydderier. En svag mild smag af kaffe og chokolade åbner sig også hurtigt i glasset. Chokoladen bliver mere markant efter lidt tid i glasset og følges op af lidt sød tobak.

Smagen starter ud med tro kopi af alle oplevelserne fra duften, og dine smagsløg pirres af de lækreste syltede kirsebær vendt i en dyb koncentreret sauce af balsamico og søde krydderier. Kombinationen af den intense frugt, fad, krydderier og de lidt sød-syrlige smagsnuancer er i perfekt balance. Vinen er lavet på druetyperne Sangiovese og tilsat lidt Cabernet Sauvignon.

Et brag af velstruktureret italiensk Morellino fra Fattoria Le Pupille i Maremma, Toscana. Vinen har masser af dybde og kraft, så ethvert lækkert og mørt stykke kød med svampe, urter, hvidløg og masser af frisk peber vil være en sublim match hertil. Pizza med masser af smag, lam, vildt og kraftigere oste vil også være perfekt sammen med denne vidunderlige vin.

Bør serveres ved 16-18 grader.

Test for tidligere årgange:

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.


Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, ja faktisk nogle af Italiens bedste vine. Kvinden bag firmaet, Elisabetta Geppetti - der råder over 480 hektar vinmarker i Toscana, er kvinden som sammen med Erik Banti startede hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her ved den Toscanske kyst, giver en perfekt modning af især Sangiovese druen, der bliver mere intens og kraftfuld i sin koncentration grundet mere solskin om dagen samt kølige nætter.

149,95 DKK 189,95 DKK (spar 40,00 DKK)

LE PUPILLE Morellino Di Scansano Toscana Rosso DOC 2018 En lækker rødvin hvor du oplever du en super spændende aroma af fed, moden frugt, elegante urter og violer

Fattoria le Pupille rødvin hvor man oplever en super spændende aroma af fed, moden frugt, elegante urter og violer. Den slutter af med et strejf af koncentreret, sød balsamico. Smagen er tilsvarende duften, og du vil opleve noget af den flotteste frugt med bløde kanter og en saftig, bærpræget eftersmag, der holder pænt længe.

Et brag af velstruktureret italiensk Morellino fra Fattoria Le Pupille i Maremma, Toscana.

TEST:
* 93/100 POINT af JAMES SUCKLING..
****** GASTRO: 6/6 Stjerner
***** VINAVISEN 5 x Stjerner - Udtaler: Vinen er lidt af et fund til prisen!

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

LE PUPILLE POGGIO VALENTE 2013 Morellino Scansano Toscana * ITALIENSK KLASSE VIN MED MASSER AF SMAG *

Endnu et pragt eksemplar af en topvin fra Toscana. Der findes utallige gode producenter i Toscana, men teamet hos Elisabetta Geppetti, kan bare lige lidt ekstra i forhold til andre gode producenter, og du vil i denne vin opleve mere personlighed og karakter end i nogen anden vin. Duften er fyldt med violer og skovbær, der går over i mere fede brombær med en tvist af saftige kirsebær samt et svagt præg af vanilje fra den 15 måneder lange fadlagring. Smagen er intens af overmodne bær, lakrids, krydderier, mokka og chokolade. Det er en vin i perfekt harmoni og Sangiovese på højeste niveau.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.


Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, ja faktisk nogle af Italiens bedste vine. Kvinden bag firmaet, Elisabetta Geppetti - der råder over 480 hektar vinmarker i Toscana, er kvinden som sammen med Erik Banti startede hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her ved den Toscanske kyst, giver en perfekt modning af især Sangiovese druen, der bliver mere intens og kraftfuld i sin koncentration grundet mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

199,95 DKK 269,95 DKK (spar 70,00 DKK)

PRIMITIVO SALENTO SARACENA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2017 - 15 % alkohol. * GODT KØB - FULDBLODS OG KRAFTIG PRIMITIVO  på hele 15 % alkohol.

* GULDMEDALJE ved Mundus Vini. Vinen har en dyb granatrød farve og aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af bløde elegante tanniner, vanilje, svesker, kaffe og kirsebær. Finishen er elegant, vedvarende og ekstremt velafbalanceret.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt blandt de lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinrankerne dyrkes i ”Alberello Pugliese” systemet. Plantetætheden er omkring 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september. Druerne placeres i små trækasser på 5 kg hver. Kasserne anbringes derefter i "fruttaio", et godt luftet loft og her tørrer de ved en kontrolleret temperatur og fugtighed i ca. 10 dage. Under denne “appassimento-metode” vil druerne miste op til 40 % af deres oprindelige vægt i vand. Denne "tørringsproces" koncentrerer vinens farve, stof og aromaer.

Efter plukning knuses druerne ikke men forbliver intakte, derved reduceres skader på skindene og farveekstraktion optimeres.

Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 grader C i 8-10 dage. Denne Trulli Primitivo ligger på franske barriques i 10 måneder. Efter aftapning lagres vinen yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Serveres med vildt, Freygaard kød, Sashi oksekød, kødretter og hårde oste. Også ideel alene som ”meditationsvin”.

Primitivo Saracena bør serveres ved 15 – 16 grader.

TEST:

***** 97 Point Luca Maroni ud af 99 mulige Point.

***** GULDMEDALJE ved Mundus Vini

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 15 % alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

NERONE Negroamaro / Primitivo Puglia IGP 2017 **** i BT - Vinen er lavet på de absolut bedste druer af Negroamaro og Primitivo.

Vinen har en charmerende frugtagtig, blød og cremet smag, med en intens aroma af solmodne hindbær, blommer og krydderier, der ender med en dejlig frisk sødme. En rigtig frugtrig Rosso Grande vin.

NERONE er en perfekt ledsager til oksekød, svinekød, pastaretter og modne oste eller blot til at drikke uden mad.

Serveringstemperatur: 16-18 grader

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.

59,00 DKK 99,95 DKK (spar 40,95 DKK)

Dievole Chianti Classico DOCG 2015 har fået mange gode anmeldelser blandt andet 95 Point af Doctor Wine og 91 Point af James Suckling. Denne vin er vingårdens flagskib, som fik tildelt rollen som den første vin ambassadør for dette område. Det er den vin, der fuldt ud formidler det unikke fra dette område og Dievoles respekt for dette.

Vinen har en lys rubinrød farve og bouquet af intense blomster noter af violer og smagen af modne røde frugter. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning.

Vinen er ideel med pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

Druesammensætningen er: 90 % Sangiovese, 6 % Canaiolo, 4 % Colorino.

TEST Årgang 2015:
* 95 Point af Doctor Wine by Daniele Cernilli.
* Tre Glas af Gambero Rosso 2018.
* 91 Point af James Suckling.
* Guldmedalje af The WineHunter på Merano WineFestival.

Test af ældre årgange:
* 5 x ***** i Vinavisen - En rigtig lækker og ægte Chianti Classico, med ren frugt, bred krydring og gode mundrensende tanniner. Plask gerne over i en karaffel.
* 90 Point af Wine Spectator (årgang 2014)
* Sølvmedalje ved Los Angeles International Wine Competition 2016 (årgang 2014)
* Broncemedalje af Decanter ved Asia Wine Awards 2016 (årgang 2014) 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

149,00 DKK 199,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Poseydon Rosso Salento Tarantino 2017 Cantine Lizzano  * Intens rubinrød farve samt intens og rig aroma med noter af røde frugter. En rigtig god vin med god struktur og velafbalanceret. Poseydon er lavet med et blend af 4 forskellige druer, Negroamaro 40 %, Sangiovese 30 %, Primitivo 20 %, Malvasia Nera 10 %. Druer bliver håndhøstet i Salento området i anden halvdel af september, og lagres på ståltanke.

Vinen er fremragende sammen med: svinekød, risotto, buffet, pizza, robuste pastaretter og lettere kødretter.

Serveringstemperaturen må gerne ligge på 15-17 grader.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  12,5 % Alkohol.

69,00 DKK 99,95 DKK (spar 30,95 DKK)

Rosso di Montalcino - Fornacina 2017 Bio / Økologisk  Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  14,5 % Alkohol

Fornacina Rosso di Montalcino Flot Rosso di Montalcino, der kan tage konkurrencen på med mange Brunello'er Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Familien Biliorsi har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980'erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen af blevet reinvesteret i marker, kældre og produktions-udstyr. Populariteten har været stærkt stigende de senere år, og man har kun haft mulighed for at købe vinen fra Fornacina, hvis man var "gammel" kunde eller tæt på familien. Vi er pludselig kommet ind i varmen via én af vore gode kunder, som kender familien, og vi har allerede listet de første kasser ud af kælderen. Næsten uden at Ruggero opdagede det! Gode anmeldelser i vinpressen Årgang 2004 5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: "Prægtig rødvin, blød og lækker. Rosso?en er Brunelloens lillebror, men denne her klarer sig nu fint, som den er".

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

BOSAN Amarone - Cesari Classico DOC 2006 - Europas Bedste!

Bosan Amarone.. ***** AMARONE i Top... 15.5% Alkohol. Topvin fra Cesari - Cesari Bosan Amarone 2000 blev kåret til Europas bedste rødvin i 2006 blandt 4.495 vine af Mundus Vini. Bosan Amarone er fremstillet hos tophuset Cesari, der blev udnævnt som "årets italienske vinhus" ved "The International Wine and Spirit". Competition 2004 og igen i 2006.

Druerne er udvalgt med nidkærhed af Mr. Corvi og kommer fra et lille område ejet af familien Corvi, der hører til blandt de absolut bedste marker i det klassiske område, som producer­er druer til Amarone produktion. Kun bedste position kan give maksimal kvalitet. Mange hundrede meter over havets overflade og i et område med megen limsten gror de udvalgte druer til denne fantas­tiske Amarone. Druesammensætningen består af Corvina, Rondinella samt Molinara. Appelation Valpolicella DOC Classico. Denne kom­bination giver Bosan en dyb purpurrød farve og en markant intens bouquet med præg af modne røde bær, kakao, ristet vanille og trøfler. Smagen har en bemærkelsesværdig fløjlsblød struktur med en pragtfuld markant "varm" fylde, der udfolder sig i mange fremragende smagspaletter, som varer længe.

Nydes ved cirka 20 grader og kan med fordel åbnes og dekanteres 2 timer før vinen serveres i store glas.

Anbefales til vildt, rødt kød, grillet kød, sammenkogte retter samt fyldig og uskarp ost. Også yderst velegnet som meditationsvin. Årets bedste vin i Europa 2006. Kåret af Mundus Vini blandt 4.495 vine fra Europa. *****

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5% alkohol.

Druesammensætningen består af Corvina, Rondinella samt Molinara. Appelation Valpolicella DOC Classico. Denne kombination giver Bosan en dyb purpurrød farve og en markant intens bouquet med præg af modne røde bær, kakao, ristet vanille og trøfler. Smagen har en bemærkelsesværdig fløjlsblød struktur med en pragtfuld markant "varm" fylde, der udfolder sig i mange fremragende smagspaletter, som varer længe. Nydes ved cirka 20 grader og kan med fordel åbnes og dekanteres 2 timer før vinen serveres i store glas. Anbefales til vildt, rødt kød, grillet kød, sammenkogte retter samt fyldig og uskarp ost. Også yderst velegnet som meditationsvin.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

449,00 DKK 495,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Amarone Classico DOCG La Tirela 15,5% * Lækker Amarone til en meget fornuftig pris! 15,5 % Alkohol.

Amaronen er hentet hos Cantina Valpolicella Di Negrar, der trods sin kooperativstatus med ca. 220 tilknyttede vinavlere stabilt henter topanmeldelser i Italiens vinguider. ’Classico’-Amaronen er fra et strengere geografisk afgrænset område end "DOC"-Amaronen, den kommer altså fra den del af området, der giver de bedste vine grundet jordbundsforhold og klimatiske betingelser, som er grundlaget for en perfekt modning af druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella. I det tidlige efterår håndhøstedes druerne til denne Amarone, hvorefter alle klaser blev sorteret og sidenhen lagt til tørre i godt 3 måneder i små kassetter i Cantina di Negrars tørrerum. Den særlige teknik opkoncentrerer sukkerindholdet, mens druerne samtidigt gennemgår en naturlig mikrobiologisk proces i løbet af tørreperioden. I februar året efter blev de rosin-lignende druer presset, gæret og macereret i 30 dage. Sidenhen er vinen lagret 1½ år på små barriques af fransk Allier-eg og store 3000 liters fade, inden vinen afslutningsvis blev flaskemodnet i ½ år inden frigivelsen.

Amarone Classico La Tirela har en ungdommelig dybrød farve, en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop og massiv mundlængde, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen – den er uden præg af kogt frugt, som man finder i de billigere Amaroner. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår særdeles drikkevenlig trods sin koncentration. Vinen bør iltes i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen.

Vi anbefaler at servere vinen lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader til de voldsomme kødretter, rødt kød, vildt eller tørre, lagrede ostetyper.
Vinen er fin ledsager til rødt kød, vildt, kraftige kødretter og ost.

Anbefalet serveringstemperatur: 16-18 grader. Det anbefales at trække vinen op en times tid.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15,5% alkohol.

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Brunello di Montalcino - Fornacina 2012 Top Vin!

***** Brunello med virkelig krop og sjæl!

Brunello er dyrt - ofte for dyrt. Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money". En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder, inden vinen forlader kælderen. Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

Tidligere årgange har fået:
***** 5 ud af 5 mulige i VinAvisen. Citat: "Stor rødvin, der "smelter på tungen" - blød, moden og elegant.
* 94 Point i Wine Enthusiast
* Robert Parker: 91 Point

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl.  15 % Alkohol.


Cantina Fornacina
er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet.

Familien Biliorsi
har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980´erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen er blevet reinvesteret i marker, kældre og produktionsudstyr. Idag frembringer denne lille producent meget store vine!

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

BOSAN Ripasso Cesari Superiore DOC 2015 Verdensklasse..

 

BOSAN Ripasso - Cesari - Superiore DOC 2015 - ***** MÅSKE EN VERDENS BEDSTE RIPASSO...

 

Bosan Ripasso fremstår med en kompleks bouquet af kirsebær, sveskeblomme og behagelige antydninger af kakao, mocca samt vanilje. Farven er intens mørkerød og smagen fremstår med en perfekt fylde og varme, som giver en yderst struktureret smag.

 

Den er yderst velegnet til lammekølle, oksekød, vildt og ost.

 

Bør serveres ved 18-20° C. og kan med fordel omhældes på karaffel en time før servering.


En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

LATIUM Morini Amarone Campo Leon DOC 2014

*** 
En top vin med masser af finesser..

Omtale: Amarone Campo Leon er deres stolthed. Druesammensætningen er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Samme druesammensætning som Dal Forno - hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 25 hl/ha er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol vinen har, ikke overvældende.

En flot komplet Amarone der har både kraft og finesse. Oprindelse: Fra vinmarkerne i Val d'Illasi (Tregnago og Illasi) og Mezzane.

TEST:

***** 93 Point R. Parker
***** Silver Medal by DECANTER MAGAZINE
* 89 points i Veronelli.
** 2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16,5 % Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen.
At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno , Roccolo Grassi og Corte san't Alda. Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san't Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi - tæt på Dal Forno's vinmarker. Begge producenter bruger samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn. Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel - som er nærmest stilken - og den bedste del, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

295,00 DKK 369,00 DKK (spar 74,00 DKK)

LATIUM Valpolicella Superiore "Campo Prognai" DOC 2015 med 15 % Alkohol, er en usædvanlig god vin af denne type. Et lavt høstudbytte på 50 hl/ha, en sen høstning af druerne er med til, at dens 15 % alkohol fremstår flot og fyldig. Vi var i tvivl om det var Amarone, vi havde åbnet. En af de allerbedste Superiore vi har smagt.

Oprindelse: Fra vinmarkerne i Val d'Illasi "Tregnago and Illasi" og Mezzane.

Nyd denne vin til kødretter som and, vildt, grillet oksekød, samt italienske retter som tapas, koncentreret pasta retter, risotto med svampe eller bare nydelse..

Tidligere årgange har i test fået:
*90 point i Veronelli
* 2 glas i Gambero Rosso
* 88 Point af Robert Parker.
* Vinhulen.dk har givet årgang vinen 2 glas ud af tre og udnævnt den som "kanonvin til spotpris". De skriver: Rubinrød. Frisk og fyrig bærnæse med mørke kirsebær og brusende duft. Her kommer intet supplement, men det ville også være svært at komme forbi frugten, der er ekstremt frisk og intens. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og knapt så voldsom som næsen med en god, fast frugtsyre og lette bittertoner. Renser godt i munden og går ikke på kompromis, når den lukker op for trænuancer og mørkt præg mod finalen, der indeholder en del tanniner. Vinhulen.dk den 15.12.2013.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.


Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno , Roccolo Grassi og Corte san't Alda. Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san't Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi - tæt på Dal Forno's vinmarker. Begge producenter bruger samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn. Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel - som er nærmest stilken - og den bedste del, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

159,00 DKK 199,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Corte Cariano IGT Appassimento Brunelli Veneto Corvina 2014  En dejlig frisk vin med stort præg af 100 % Corvina druen.

Corvina druer udsættes først for en streng udvælgelse på vinstokken, og plukkes der efter manuelt i de første dage af oktober. Her efter følger en let tørring i små trækasser i cirka 30 dage. Rødvinsgæringen sker i kontakt med drueskindet i cirka 10 dage med daglige omrøringer. Efterfølgende lagrer vinen i 12 måneder på egetræfade og modner i yderligere 4 måneder på flaske.

Vinen har en mørk rubinrød farve. Den dufter af bærfrugter, brombær, ribs og kirsebær der harmonerer godt sammen med et strejf af krydderurter, som stammer fra lagringen i egetræsfade. Smagen er blød, afbalanceret, med behagelige og fløjlsagtige garvesyrer. Den gennemtrængende, intense og tilfredsstillende eftersmag er så behagelig at en ekstra mundfuld er tiltrængt. Serveringsforslag: Den er ideel til supper, pasta med bønner, forretter af frisk pasta med kødsovs og smagfuldt rødt oksekød. Serveringstemperatur: 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra main stream produkter, ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 til 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller Campo Inferi og Campo Titari, den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d`Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde. Vingården ligger i San Pietro in Cariano (VR)

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Barbera d'Alba 2013 DOC Fratelli Alessandria

Druerne til denne Barbera hentes fra meget små parceller på to Verduno-marker, Neirane og Cristiani. Macerationen er ganske kortvarig for at fremme en vin profil uden tunge, dystre aromaer, men i stedet med 100 % drikkeglæde. Bag den smukke, rubinrøde farve møder man en ultra ren vin, der strutter af sund rød frugt. Her er ikke tale om verdens mest komplekse vin, men om en vin, der netop i kraft af sin enkelthed bare er hypnotiserende lækker. Der et udtalt ungdommelig, tanninfri spændstighed i frugten, hvor vinen virker læskende uden at være simpel- noget man "i heldige tilfælde" ser hos vellykkede kommune Bourgogner.

Nyd gerne denne livsglade vin ved 15-17° til at besegle en lang arbejdsdag med, til et stykke skindstegt fisk med rustikt tilbehør, til en enkel (og dermed teoretisk set god) pastaret med tomat eller til stegt fjerkræ med uden tung sovs.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14 % alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

110,00 DKK 129,00 DKK (spar 19,00 DKK)

Barbera d'Alba 'Priòra' Superiore 2011 Fratelli Alessandria

Der produceres kun ca. 6.000 flasker af denne vin, som laves af et blend af druer fra to marker, Rocche dell'Olmo i Verduno og den feterede Gramolere i Monforte d'Alba. Dette er Frattelli Alessandrias "ambitiøse" Barbera, som tilbringer ca. et år på egefade af varierende størrelse fra 225-1.500 liter for at blødgøre druernes lidt kontante syre og give vinen et cremet touch og fadenes toastede aromaer. Duft og smag har potente bæraromaer af mørk og rød frugt samt aromaer med toastede elementer fra lagringen. Man fornemmer i de ekstremt fine tanniner, at der er brugt fade i virkelig topkvalitet. I smagen er der god interaktion mellem syre/friskhed og en moden, sødmefuld frugt. En vin som denne er skabt til de retter, der i de italienske køkken omtales som "primi", dvs. den af måltidets retter, der er først til at udvise en smule vægt, hertil hører bl.a. pastaretterne, hvor især de tomatbaserede er uforlignelige til denne vin. Lidt kanin eller stegt fjerkræ er heller ikke helt af vejen. Vi anbefaler et godt Bordeaux glas til denne vin og en serveringstemperatur på ca. 16-18°. Vinen er drikkeklar nu men vil også kunne henlægges op til 5-7 år fra høstdato, i hvilket fald man opnår en tobakket kant og mindre frugtdrevne aromaer.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14,5 % alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barolo Monvigliero 2013 DOCG - Fratelli Alessandria er lavet på egne håndhøstede druer, der efter høsten modnes i knap 3 uger, hvorefter vinen lagres ca. tre år på fade. Først tilbringer den 8 måneder år på franske Tonneaux (500 L), fulgt af 24 måneder på 3-4.000 liters fade af slavonsk og fransk eg og efterfølgende lagring i flaske efter assemblage. Denne vin giver nydelse allerede ved frigivelse, men vil folde sig ud aromatisk ved yderligere lagring. Med et henlæggelsespotentiale på 12-20 år efter høstår, har man ikke travlt. Duft og smag er på samme tid intens og let-på-tå med æterisk, svævende rød frugt, en dybereliggende mørk frugt, røde roser, mentol, tobak og trøffel. Der er lækker saftighed i frugten, der går godt i spænd med vinens ikke-frugtige elementer. Her er imposant fylde og koncentration, men Barolo Monvigliero kombinerer disse indtryk med elegance og en påfuglehale af feminine elementer i eftersmagen.

Det er en formidabel "duftevin" i et Bourgogneglas, men den kommer særligt til sin ret som madledsager, hvor den går uforligneligt til langtidsbraiseret kød med rodfrugter, til oksefilet med svampetilbehør, til fjer- eller hårvildt med 'efterårstilbehør' eller til en vellavet svamperisotto.

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14 % alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

469,00 DKK 495,00 DKK (spar 26,00 DKK)

ROCCA Rosso Salento IGT 2012  * SAFTBOMBE - kraftig og fadlagret lækker vin! Denne vin er produceret af Negroamaro og Malvasia Nera druer fra Puglia regionen i den sydlige del af Italien. Det er en helt fantastisk vin, som har lagret 5 år på egetræsfade. Den har en flot dyb rubinrød farve, intens og delikat bouquet, fyldig, men samtidig blød og rund smag med krydrede noter samt en behagelig og utrolig lang eftersmag.

Vinen har en god balance mellem frugt og egetræ og er særdeles velegnet til rødt kød, vildt, de lidt kraftigere kød- og pastaretter samt diverse stærke oste. Det er en helt unik vin, der med velbehag kan drikkes nu, men som også kan henlægges yderligere nogle år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5% Alkohol.

179,00 DKK 209,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Ripassa ZENATO Valpolicella Superiore DOC 2012

* En flot vin med en stor krop og elegance - nok en af de mest efterspurgte Ripasso lignende vine, som har blødhed, fylde samt lang lækker eftersmag, især til det italienske køkken.

En fløjlsblød og meget velafbalanceret vin, med lang eftersmag med toner af skovbund og mørke bær.

Denne vin er tæt forbundet med den største vin - Zenato Amarone Valpolicella. Vinen gennemgår en alkoholisk gæring to gange, hvilket øger alkoholindholdet og vinene bliver rigere i farve, bouquet og krop. Druesorten er: 85 % Corvina, 10 % Rondinella  og 5 % Oseleta. Druerne er håndplukket og gæres i 18 måneder i 500 liter egetræsfade.

Vinen har en dyb rubinrød farve og en intens, elegant og vedholdende bouquet. Smagen er harmonisk og fløjlsagtig med en god struktur og en dejlig lang eftersmag med toner af skovbund og mørke bær. Anbefales at servere ved 16 grader og er en fremragende ledsager til vildtretter, grillet kød, stege, salami og modne oste.

Test:
Årgang 2006 fik 93 Point af Robert Parker.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

 

En af Italiens mest innovative og succesfulde vinproducenter hedder Sergio Zenato. I 1960 grundlagde han Azienda Agricola Zenato, og han var fast besluttet på at gøre en forskel i en broget og omskiftelig vinverden. Han ville ikke bare gøre en kommerciel forskel, men også en forskel på innovation og kvalitet. Næsten 50 år efter har hans livsværk nået en størrelse som er ganske betydelig, når der måles på alle parametre så som nyskabelser, kvalitet, produktion, omsætning og ikke mindst anerkendelse.

Zenato laver principielt vin i to hovedområder. Det ene er det meget kendte Valpolicella, hvor der produceres Valpolicella della Classico og Amarone naturligvis. Det andet område er Lugana, der er så godt som ukendt i Danmark. Kort sagt er det geografisk det plateau, der befinder sig, hvor Gardasøens sydligste punkt er. Lugana er samtidig hjertet i Zenato og der, hvor familiens første vingård ligger, og hvor familien bor. Lugana blev allerede i 1967 erklæret officiel DOC som en af de første i Italien. Lugana stammer fra latin og betyder "lagune". Det refererer sikkert til bugten i den sydlige del af Gardasøen.

Zenato ejer og vinificerer vin fra i alt 40 ha. i dette område. Den absolut vigtigste drue i området er Trebbiano di Lugana, men der dyrkes også lidt Chardonnay. Zenato laver to varianter af Trebbiano di Lugana: en basisvin som hedder San Bernadetto, samt Lugana Riserva, der har gjort Zenato berømt blandt sommeliers og toprestauranter i og uden for Italien, idet den byder på hidtil uset kvalitetsniveau for druen Trebbiano. Den kommer fra ældgamle vinstokke, der vokser op af skråningerne ved Gardasøen. Vinen fadlagrer i 4 måneder på Allier fade. Disse tilfører vinen en ekstra dimension og kompleksitet. Man har i samarbejde med Universitetet i Milano og for egen regning etableret en stor eksperimental vinmark, hvor man arbejder med en helt ny klon af Trebbiano. Man har en ide om at denne klontype vil kunne give vin, der kan matche vine lavet på de store vines druer som Chardonnay og Riesling. Det andet område hvor Zenato er aktiv er i Valpolicella. Her ejer man 20 ha. Der produceres principielt 3 vine i området. Valpolicella Classico, Ripassa Valpolicella og Amarone. Ripassa Valpolicella er et enestående eksempel på den innovative indgangsvinkel vingården har til sit fag. Produktionsprocessen i denne vin er således: Man laver sin Valpolicella, sætter den på ståltanke, venter indtil man laver sin Amarone i februar året efter, lader sin Valpolicella sammenstikke med bærmen fra Amaroneproduktionen i ca. 10 dage, gærer den svagt og derefter har man en Amaronelignende vin, som de har valgt at kalde Ripassa Valpolicella.

Zenato's Amaroner er et kapitel for sig. Kvaliteten er fremragende. Vinene adskiller sig fra andre Amaroner ved at have en lidt usædvanlig druesammensætning. Den består naturligvis af Corvina hovedsageligt, dernæst Rondinella og Molinara. Desuden har man anvendt Sangiovese. Konsekvensen heraf synes at være at vinene virker meget mere rene og velplejede i sin frugt end andre Amaroner sædvanligvis gør. Zenatos Amaroner er mægtige vine og naturligvis flittige prisvindere overalt i verden.

Sergio Zenatos energi, ambitioner og viden lever i dag videre via af hans kone Carla og deres to børn: Alberto og Nadia, der har styrket og udvidet succesprojektet. Alberto er ansvarlig for produkterne - fra vingården til flaske - samt eksporten, mens Nadia er ansvarlig for markedets udvikling og kommunikation. Zenato bevæger sig konstant fremad, men vingårdens værdier forbliver uændrede: respekt for tid, for mennesker, kærlighed til jorden, og et vågent øje på traditioner.

169,00 DKK 219,00 DKK (spar 50,00 DKK)

 

Montalto Nero D'Avola Merlot 3 Liter Bag-in-Box Sicilia

Denne saftige og fløjlsbløde rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra Nero d'Avola druen, mens Merlot druen her demonstrerer disciplineret kraft og gedigen saftighed, der afbalancerer vinen på harmonisk vis.
Farven er dybrød med god intensitet, i duften præsenterer vinen sig med frugtrige toner og krydderi. Smagen byder på god fylde af modne røde og mørke bær, noter af vanilje fra den delvise fadlagring, afsluttet med pæn mundlængde og god harmonisk eftersmag.

Denne sicilianske bag-in-box leverer forbløffende kvalitet til en rimelig pris, og i denne miljøvenlige og ikke mindst praktiske boks kan vinen holde sig frisk i ugevis efter åbningen. Nyd Montalto Nero d'Avola/Merlot til kødfulde pastaretter, til de lettere, enkle kødretter, i haven, sommerhuset eller i båden, hvor den praktiske emballage bedst egner sig.

 

En colli indeholder 4 boxe á 300 cl. 14 % alkohol. Bemærk ved fragt - 3 ltr. svarer til 4 flasker vin.


Den sicilianske Montalto-famile har gennem 5 generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder kysten tempereret. Den lokale Nero d'Avola-drue dyrkes på lavproduktive vinmarker sammen med den importerede Merlot-drue.

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Gran Verosso Veneto IGT 2014 Gold Edition

* Storebror til den kendte Verosso Primitivo.

Druerne til denne vin er håndplukkede og kommer fra udvalgte vinmarker. Druerne bliver først høstet i starten af oktober, hvilket giver en høj alkoholprocent, og de karakteristiske smagsindtryk af moden frugt, blomme og rosin. Den efterfølgende lagring på egefad tilfører vinen et behageligt indtryk af krydderier og et strejf af vanilje.

Gran Verosso er en fremragende repræsentant fra Veneto med en dyb, intens, mørk lilla farve, god struktur og flot balance mellem bløde tanniner og syre. Vinen er fremragende til alt stegt og grillet kød, vildtretter, samt til modne faste oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

PIROSSO Primitivo Puglia 2016 Bag In Box 3 Ltr.

Fantastisk blød, saftfuld, intens og fyldig Primitivo.

Boqueten er intens med masser af modne bær, diskret eg og krydderier. Smagen har kraft og fylde, hvor modne frugtnuancer finder sammen med helt runde tanniner, blid og delikat. Pirosso er produceret af en af de bedste producenter i Apulien, der på det nærmeste vælter sig i gode anmeldelser både i Italien og internationalt, takket været bla. Winemaker Sig. Pellegrino. Druen Primitivo er den samme som Zinfandel. Den alkoholiske gæring sker på ståltanke mens den mololaktiske gæring sker på franske barriques.

Velegnet til kylling (lyst kød) oksekød, lam, pastaretter, pizza samt middel kraftige oste, grillet kød, eller blot som et glas i utide.

En kasse indeholder 4 x Boxe - 300 cl. 13% Alkohol.

149,00 DKK 185,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Barone Montalto Nero d'Avola Appassimento 300 cl. "Collezione di Famiglia" 2013

En 300 cl. lækker vin!
* SYD ITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE!

*** Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012 (årgang 2011)
*** VINDER I TEST EKSTRA BLADET - 5 stjerner. BEDSTE KØB! (årgang 2011)

Kraftfuld, fyldig Bamsevin. Blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har pudslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Nero d'Avola "Collezione di Famiglia" kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match.
Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op. Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste.

En flaske indeholder 300 cl. - 14 % Alkohol.

395,00 DKK 495,00 DKK (spar 100,00 DKK)

***** Toscana blend, der får munden til at løbe i vand. Alle 5 stjerner i VINAVISEN. LE PUPILLE Pelofino Toscana Rosso IGT 2015 åbner sig meget hurtigt i glasset med masser af frisk frugt, mokka, milde krydderier, roser og en anelse chokolade. Efter lidt tid i glasset fanger dine sanser den flotte rene kirsebærfrugt, der bare vokser sig større. Overalt i munden fornemmer du masser af røde bær, friske urter og masser af varme. Frugten er overraskende lækker og charmerende med masser af modenhed og struktur. Krydderierne er milde og elegante, og vinen er en ren nydelse bare af drikke mundfuld efter mundfuld.

Denne fantastiske sammensætning af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Syrah, giver en fyldig krop med lidt krydderi, der matcher lettere retter så som pizza, pasta, lasagne, tapas, grillet kylling samt lette oste.

***** 5 stjerner ud af 5 i VinAvisen - Citat (uge 18/2017): En vellavet rødvin, der bare smager godt og er nem at drikke. Druerne er Sangiovese, Syrah og Cabernet Sauvignon, og i den gode, mellemfyldige smag fornemmede vi noter af kanel og nelliker. Rigeligt prisen værd. (årgang 2015)

 * Anbefalet af BT (årgang 2013) - 2015 er en bedre årgang. 

Vinen anbefales at servere ved en temperatur på 15-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 14 % Alkohol.
 

Fattoria Le Pupille står bag en stribe af de bedste vine i Morellino di Scansano, Maremma og Toscana generelt, ja faktisk nogle af Italiens bedste vine. Kvinden bag firmaet, Elisabetta Geppetti - som råder over 480 hektar vinmarker i Toscana, er kvinden som sammen med Erik Banti startede hele vinproduktionen af Morellino di Scansano i Maremma i det sydlige Toscana, helt ude ved kysten. Klimaet her ved den Toscanske kyst, giver en perfekt modning af især Sangiovese druen, som bliver mere intens og kraftfuld i sin koncentration grundet mere solskin om dagen, samt kølige nætter.

 

 

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

Castello Banfi Cum Laude Toscana I.G.T. 2011

Banfi Cum Laude er fremstillet på druerne: Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese og Syrah, der er dyrket i Montalcino i Toscana området i Italien. De fire druesorter har lagret 6 måneder på egetræsfade hver for sig, derefter er vinen blandet og har lagret yderligere 6 måneder på egetræsfade for derefter at blive tappet på flaske, hvor vinen lagrer minimum 6 måneder inden frigivelsen.

Det er en vin med en flot intens rubinrød farve samt en kompleks duft af kirsebær, blommer og lakrids med et strejf af sorte oliven og tobak. Det er en utrolig fyldig vin - kraftig men samtidig med en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Den er særdeles velegnet til de fleste kraftige madretter samt modne oste. Denne velafbalancerede vin kan drikkes nu, men den kan også med fordel henlægges yderligere nogle år

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl.  14,5 % Alkohol.



169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Castello Banfi Belnero Toscana I.G.T. 2011

Vinen er hovedsageligt produceret af Sangiovese tilsat en lille procentdel Cabernet Sauvignon og Merlot druer, der er dyrket på Castello Banfis egne vinmarker i den sydlige del af Montalcino i Toscana. Denne flotte rødvin har været lagret 14 måneder på franske egetræsfade (30 % nye).

Det er en utrolig flot vin med en intens dybrød farve og delikat duft af krydderier, tobak og kaffe samt noter af brombær marmelade. Den er fyldig, men har samtidig en blød og behagelig frugtsmag med et strejf af vanilje, et velafbalanceret tanninindhold samt en lang og harmonisk eftersmag.

Vinen passer perfekt til bl.a. rødt kød, vildt, pastaretter og ost. Denne velafbalancerede vin kan med velbehag drikkes nu, men den har samtidig et godt henlægningspotentiale.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 cl.  14,5 % Alkohol.


Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi blev ved VinItaly 2010 kåret som "Bedste italienske vineri" - det var tolvte gang på sytten år at Castello Banfi løb med denne flotte titel!

 



169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

VITO Negroamaro/Zinfandel, Puglia 3 liter Bag-in-Box

Italiensk charmør, der med sin saftspændte sti,l er vinen, man kan nyde til en veltilsmagt kødret, men som via sit tilgængelige væsen også er aldeles glimrende "hyggevin". VITO er lavet på de velkendte Zinfandel og Negroamaro druer, der giver et saftigt, fyldigt fundament med moden, mørk frugt og en svesket, letkrydret helhed. Den er endnu et bevis på, at det sydlige Italien kan give fremragende vin for pengene. De senere års teknologiske landvindinger har kun forstærket denne tendens, idet vinene nu udviser endnu bedre koncentration og friskhed.

Duft og smag byder på fuldmoden bærfrugt samt lidt sveske. Stilen er fyldig og imødekommende og VITO lander i munden på blid og behagelig vis. Eftersmagen udviser god harmoni og en smule frugtsødme med en silkeblød, vedvarende finish.

Nyd vinen under stuetemperatur, ved 16-17 grader, til et bredt spektrum af kødretter, men også til tomatbaserede pastaretter.

Vinen holder sig frisk flere uger efter åbning – hvilket dog må siges at være en teoretisk betragtning, da den ofte er væk længe inden da :-).

En kasse indeholder 4 x 3 Ltr. Box - 13,5 % Alkohol.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

ZENI Amarone VIGNEALTE Classico DOCG 2011

*** Stilfuld og elegant Amarone fra det populære vinhus Zeni.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve med et granatrødt skær. Bouqueten er stilfuld, elegant og med noter af frugt med antydninger af kakao og krydderier. Smagen er gennemtrængende, harmonisk, varm og dvælende. Vi anbefaler at servere vinen ved 17-19 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste. Flasken bør åbnes mindst en halv time før, så vinen får mulighed for at udvikle sig.

Vinen er fremstillet på druesorterne: Corvina 70%, Rondinella 20% og Molinara 10% fra Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Druerne har været udsat for en traditionel skin fermentering og 3-4 ugers modning, hvorefer vinen er lagret i 2-4 år på gamle egetræsfade, det afhænger af den pågældende årgang.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5 % Alkohol.
 

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

295,00 DKK 375,00 DKK (spar 80,00 DKK)

FZ GENERAZIONE Amarone Classico DOCG 2012

*** fløjlsagtig og perfekt afrundet Amarone fra det populære vinhus Zeni.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve og en levende og frugtagtig bouquet med antydninger af røde frugter og krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste. Flasken bør åbnes mindst en halv time før, så vinen får mulighed for at udvikle sig.

Vinen er fremstillet på druesorterne: Corvina 60% - Rondinella 30% Molinara 10% fra Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Druerne har været udsat for en traditionel skin fermentering og 3-4 ugers modning, hvorefer vinen er lagret i 2 år på egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

 

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

AMARONE VILLA SPINOSA CLASSICO DELLA VALP. 2006 16.5 % Alk.

Villa Spinosa Amarone.. *HELT VILDT GLAS AMARONE PÅ DEN GAMLE STIL!   

*** "VINDER" I DEN NYE AMARONE BOG - SOM NUMMER 2 - AF ALLE I VINTEST.
*** 3 Glas ud af 3 mulige i Vinhulen. (Nummer 1: Romano Dal Forno 2003 - Vinder, Prisside kr: 2100,-)

Farven er en dyb granatrød - med antydninger af kaffe på kanterne. I ganen er smagen frugtagtig med toner af tørret frugt som figner og rosiner. Vinen er velegnet til stege, krydrede oksebøffer, grillet kød, vildt og fede modne oste. Den bør iltes før servering - eller nydes med tålmodighed, så hele paletten kan nå at udfolde sig i glasset. 

TEST: Vinhulen - Klare 3 glas: Rubinrød. Frisk og sødmefuld duft med jordbær, hindbær og "parfume". Bag den friske og røde frugt er der også smag af cedertræ. Smagen er fed og cremet med frugt af hindbær, sveskeblomme og nuancer af cedertræ og lakrids. Powervin med fast frugtsyre og saftighed med sødmen i behold fra start til slut. En opvisning i kraft og harmoni på samme tid. Den har en utrolig rygrad og potens. (12-12-2009)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16,5 % Alkohol.

Spinosa har sin vingård i Classico området nord for Verona. Han har et hektarudbytte på ca. 35 hl. i modsætning til mange af de billige Amaroner fra den flade Po slette. Her er ofte et hektarudbytte på op til 90 hl.

Spinosas lave hektarudbytte giver vine med stort indhold af aroma og smagsstoffer. Vine der modnes langsomt, og som skal have god tid i glasset for at frigive de mange nuancer fra mandler, trøfler, chokolade, tobak, peber, svesker, rosiner m.m. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

LE PUPILLE - SAFFREDI Toscana IGT 2014

*** 96 Point af James Suckling (årgang 2014).
* ITALIENSK KLASSE VIN MED MASSER AF SMAG.

Den rubinrøde farve er uigennemtrængelig med dybe røde refleksioner, der karakteriserer denne vidunderlige vin. Det er en elegant vin med tæthed og god fylde, der straks viser sig i glasset. I duften er der noter af røde frugter, ribs og brombær og en krydrede aroma af nelliker, kanel samt en svag duft af vanilje. I smagen er den rund og fløjlsagtig med fremragende styrke og afbalancerede tanniner. Den lange og vedholdende smag gør det muligt at nyde alle aromaerne i vinen.

Druesammensætningen er Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Vinen har lagret i 18 måneder på fad, inden den tappes på flaske. Perfekt til alle former for rødt kød, fuglevildt, smagfulde pastaretter, tapas og stegt kylling.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

575,00 DKK 595,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dievole Chianti Superiore - Le Due Arbie DOCG 2016 Dievole Chianti vin er indbegrebet af Toscana - en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Den har en livlig, intens rubinrød farve og dufter af modne røde frugter som violer og kirsebær med ungdommelige tanniner, der samtidig er harmoniske og afrundede. Smagen er frisk og saftig med ungdommelige, men harmoniske og afrundede tanniner.

***** GODT KØB!

Vinen fermenterer på naturlig læder i stålkar i ca. to uger, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring i de samme beholdere, dernæst lagrer vinen i yderligere 12 måneder i store tønder for til sidst at ligge 3 måneder på flaske inden udgivelsen. Resultatet er en kompleks, elegant vin med lang vedvarnede afslutning, der er let at parre med forskellig mad.

Vinen passer fremragende sammen med traditionelle retter fra Toscana så som ribollita, pasta eller grillet kød.

Vinen er fremstillet af en blandet druesammensætning på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, der er lagret i 12 måneder.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

99,95 DKK 139,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica).

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedste er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner. Forskelligheden afspejles i de forskellige vinregioner og især i rødvinstyperne, som også påvirkes af de store geografiske og klimatiske forskelle, der hersker i Italien.

De primære druetyper, der benyttet til italiensk rødvin er: Nebbiolo, Sangiovese, Barbera, Corvina, Anglianico, Primitivo og Nero d’Avola.

Vi anbefaler