Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Ripasso Pariondo - Brunelli Classico Superiore 2015

* Medaljevin med 92 Point af James Suckling og "TOP wine 2018" af Vivino.

Det er en TOP Ripasso Superiore med en intens rubinrød farve, med en rig og gennemtrængende duft, med strejf af sort ribs, brombær og friske sveskeblommer, samt en let vaniljeduft. Smagen er dyb, blød, koncentreret og kraftig. Det bedste udvalg af årgangens Valpolicella druer gæres på de tørrede drueskind af Amarone vinen. Det endnu saftige drueskind danner en anden gæring, der øger alkoholprocenten. Efter denne fremgangsmåde bliver vinen mere rig på farve og dufte, og det styrker samtidig vinens udvikling i årene frem. Efter lagring i 18 måneder på egetræs fade, får vinen balance og struktur, nye aromatiske strejf og en stabil farve. Efterfølgende modnes vinen 6 måneder på flaske før den sendes på markedet.

Vinen er pefekt til oksekød (grillet), vildt og mellemmodne oste. Bør serveres ved e temperatur på 17-18° C.

* 92 Point af James Suckling (årgang 2015)
* "TOP wine 2018" af Vivino (årgang 2015)

TEST fra tidligere årgange:
* 90 Point i WINE ENTHUSIAST.
* GOLD MEDAL Concours International de Lyon 2013
* Storebror Campo Inferi fik 94 Points, WINE ENTHUSIAST - stilen kan smages i denne vin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.


Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra "main stream" produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 - 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller "Campo Inferi" og "Campo Titari", den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 129,95 DKK (spar 30,95 DKK)

Gran Verosso Veneto IGT 2014 Gold Edition

* Storebror til den kendte Verosso Primitivo.

Druerne til denne vin er håndplukkede og kommer fra udvalgte vinmarker. Druerne bliver først høstet i starten af oktober, hvilket giver en høj alkoholprocent, og de karakteristiske smagsindtryk af moden frugt, blomme og rosin. Den efterfølgende lagring på egefad tilfører vinen et behageligt indtryk af krydderier og et strejf af vanilje.

Gran Verosso er en fremragende repræsentant fra Veneto med en dyb, intens, mørk lilla farve, god struktur og flot balance mellem bløde tanniner og syre. Vinen er fremragende til alt stegt og grillet kød, vildtretter, samt til modne faste oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

***** En rigtig lækker Rosso Veronese Appassimento fra den velkendte Amaroneproducent Zeni. En vin, der gør indtryk!

* Årgang 2014 er nok den bedste årgang til dato.

Vinen har en lækker, fyldig krop og er lidt krydret i eftersmagen. Meget frugtrig, saftig og kraftig rødvin med en flot, lang, rund smag af modne mørke bær, krydderurter, lidt mørk toast, vanilje og lidt lækker rosin frugtsødme. Vinen har en flot balance mellem modne bær, og en svag sødme fra smagen af overmodne blommer.

 Flot elegant vin, som vinder ind på de bedste kødretter, samt rent nyelse..

CMC er lavet på 3 vigtige druer for at fuldføre denne sammensatte vin. Corvina på tørrede druer samt Merlot og Cabernet Sauvignon på delvist tørrede druer. Efter blanding er vinen lagret yderligere seks måneder på egetræsfade. 

Vi anbefaler at dekantere denne vin, så eftersmagen åbner sig lidt mere med hvid peber og runder over i mocca og bitter chokolade. En helt fantastisk fyldig og lidt krydret veneto vin, der bare skal prøves. Vinen anbefales til andesteg, bøffer på grillen, oksemørbrad, flæskesteg samt kraftige oste. Serveringstemperatur skal være 16 - 18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

Cantina Zeni:
Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

80,00 DKK 119,95 DKK (spar 39,95 DKK)

Brunelli Campo del Maestro Verona IGT 2015

* TOP rødvin med en forførende blødhed.

Denne cru er tilegnet vinbonden, der igennem alle årene har dyrket sin vinmark med stor kærlighed. Vinen er fremstillet af de mest dyrkede lokale druer i Verona: Corvina Veronese 40 %, Oseleta 20 %, Rondinella 5 %, Negrara 5 %, Corvinone 10 %, Croatina 5 %, Forselina 5 %, Sangiovese 5 %, Cabernet Franc 10 %, der alle håndplukkes og udvælges, når de enkelte sorter er modne og klar til plukning. Resultatet af en genial blanding. Vinen har en forførende blødhed og en bouquet af røde vilde bær, muskatnød og krydderier. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og en god, fast frugtsyre, lette bittertoner samt en del tanniner i slutningen. Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 18 grader til grillet kød, stege, vildt og mellemlagrede oste. 

Vinstokkene er ved Pedemonte di Valpolicella, hvor jorden hovedsageligt består af kalkholdig jord med mange sten. Der er tale om en tør IGT rødvin. Hvor druerne er tørret i 4 måneder efter appassimento-metoden, dernæst lagret i 2 år i tønde og til sidst modnet yderligt 1 år på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol.


Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

189,00 DKK 229,00 DKK (spar 40,00 DKK)

VEROSSO Primitivo Salento IGT Bag-In-Box 3 liter

Fantastisk saftig aroma af tørret druer med en dejlig blød eftersmag. Vinen er intens fyldig og behagelig, lavet efter Ripasso metoden. Vinen har en flot dyb mørkerød farve, og en smag af røde bær, samt et strejf af lidt vanilje. Aroma af tørrede frugter som solbær og kirsebær. En frugtrig vin med kraft og fylde samt bløde tanniner i eftersmagen. Velegnet til kylling (lyst kød) ikke for kraftigt oksekød, lam, pastaretter, pizza samt middel kraftige oste eller blot som et glas i utide. Serveres ved 16 grader.

En Box - 300 cl. 13,5 % Alkohol.

129,95 DKK 185,00 DKK (spar 55,05 DKK)

LATIUM Valpolicella Superiore "Campo Prognai" DOC 2014 - 15 % Alkohol

Campo Prognai er en usædvanlig god vin af denne type. Et lavt høstudbytte på 50 hl/ha, en sen høstning af druerne er med til, at dens 15 % alkohol fremstår flot og fyldig. Vi var i tvivl om det var Amarone, vi havde åbnet. En af de allerbedste Superiore vi har smagt. Oprindelse: Fra vinmarkerne i Val d'Illasi "Tregnago and Illasi" og Mezzane.

Tidligere årgange har i test fået:
*90 point i Veronelli
* 2 glas i Gambero Rosso
* 88 Point af Robert Parker.
* Vinhulen.dk har givet årgang vinen 2 glas ud af tre og udnævnt den som "kanonvin til spotpris". De skriver: Rubinrød. Frisk og fyrig bærnæse med mørke kirsebær og brusende duft. Her kommer intet supplement, men det ville også være svært at komme forbi frugten, der er ekstremt frisk og intens. Smagen er blød med let sødme, friske kirsebær og knapt så voldsom som næsen med en god, fast frugtsyre og lette bittertoner. Renser godt i munden og går ikke på kompromis, når den lukker op for trænuancer og mørkt præg mod finalen, der indeholder en del tanniner. Vinhulen.dk den 15.12.2013.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.


Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen. 

At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno , Roccolo Grassi og Corte san't Alda. Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san't Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi - tæt på Dal Forno's vinmarker. Begge producenter bruger samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn. Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel - som er nærmest stilken - og den bedste del, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Corte Cariano IGT Appassimento Brunelli Veneto Corvina 2014

En dejlig frisk vin med stort præg af 100 % Corvina druen.

Corvina druerne udsættes først for en streng udvælgelse på vinstokken, og plukkes der efter manuelt i de første dage af oktober. Her efter følger en let tørring i små trækasser i cirka 30 dage. Rødvinsgæringen sker i kontakt med drueskindet i cirka 10 dage med daglige omrøringer. Efterfølgende lagrer vinen i 12 måneder på egetræfade og modner i yderligere 4 måneder på flaske.

Vinen har en mørk rubinrød farve. Den dufter af bærfrugter, brombær, ribs og kirsebær der harmonerer godt sammen med et strejf af krydderurter, som stammer fra lagringen i egetræsfade. Smagen er blød, afbalanceret, med behagelige og fløjlsagtige garvesyrer. Den gennemtrængende, intense og tilfredsstillende eftersmag er så behagelig at en ekstra mundfuld er tiltrængt. Serveringsforslag: Den er ideel til supper, pasta med bønner, forretter af frisk pasta med kødsovs og smagfuldt rødt oksekød. Serveringstemperatur: 16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra main stream produkter, ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 til 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller Campo Inferi og Campo Titari, den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d`Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde. Vingården ligger i San Pietro in Cariano (VR)

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 99,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Ripassa ZENATO Valpolicella Superiore DOC 2012

* En flot vin med en stor krop og elegance - nok en af de mest efterspurgte Ripasso lignende vine, som har blødhed, fylde samt lang lækker eftersmag, især til det italienske køkken.

En fløjlsblød og meget velafbalanceret vin, med lang eftersmag med toner af skovbund og mørke bær.

Denne vin er tæt forbundet med den største vin - Zenato Amarone Valpolicella. Vinen gennemgår en alkoholisk gæring to gange, hvilket øger alkoholindholdet og vinene bliver rigere i farve, bouquet og krop. Druesorten er: 85 % Corvina, 10 % Rondinella  og 5 % Oseleta. Druerne er håndplukket og gæres i 18 måneder i 500 liter egetræsfade.

Vinen har en dyb rubinrød farve og en intens, elegant og vedholdende bouquet. Smagen er harmonisk og fløjlsagtig med en god struktur og en dejlig lang eftersmag med toner af skovbund og mørke bær. Anbefales at servere ved 16 grader og er en fremragende ledsager til vildtretter, grillet kød, stege, salami og modne oste.

Test:
Årgang 2006 fik 93 Point af Robert Parker.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14% Alkohol.

 

En af Italiens mest innovative og succesfulde vinproducenter hedder Sergio Zenato. I 1960 grundlagde han Azienda Agricola Zenato, og han var fast besluttet på at gøre en forskel i en broget og omskiftelig vinverden. Han ville ikke bare gøre en kommerciel forskel, men også en forskel på innovation og kvalitet. Næsten 50 år efter har hans livsværk nået en størrelse som er ganske betydelig, når der måles på alle parametre så som nyskabelser, kvalitet, produktion, omsætning og ikke mindst anerkendelse.

Zenato laver principielt vin i to hovedområder. Det ene er det meget kendte Valpolicella, hvor der produceres Valpolicella della Classico og Amarone naturligvis. Det andet område er Lugana, der er så godt som ukendt i Danmark. Kort sagt er det geografisk det plateau, der befinder sig, hvor Gardasøens sydligste punkt er. Lugana er samtidig hjertet i Zenato og der, hvor familiens første vingård ligger, og hvor familien bor. Lugana blev allerede i 1967 erklæret officiel DOC som en af de første i Italien. Lugana stammer fra latin og betyder "lagune". Det refererer sikkert til bugten i den sydlige del af Gardasøen.

Zenato ejer og vinificerer vin fra i alt 40 ha. i dette område. Den absolut vigtigste drue i området er Trebbiano di Lugana, men der dyrkes også lidt Chardonnay. Zenato laver to varianter af Trebbiano di Lugana: en basisvin som hedder San Bernadetto, samt Lugana Riserva, der har gjort Zenato berømt blandt sommeliers og toprestauranter i og uden for Italien, idet den byder på hidtil uset kvalitetsniveau for druen Trebbiano. Den kommer fra ældgamle vinstokke, der vokser op af skråningerne ved Gardasøen. Vinen fadlagrer i 4 måneder på Allier fade. Disse tilfører vinen en ekstra dimension og kompleksitet. Man har i samarbejde med Universitetet i Milano og for egen regning etableret en stor eksperimental vinmark, hvor man arbejder med en helt ny klon af Trebbiano. Man har en ide om at denne klontype vil kunne give vin, der kan matche vine lavet på de store vines druer som Chardonnay og Riesling. Det andet område hvor Zenato er aktiv er i Valpolicella. Her ejer man 20 ha. Der produceres principielt 3 vine i området. Valpolicella Classico, Ripassa Valpolicella og Amarone. Ripassa Valpolicella er et enestående eksempel på den innovative indgangsvinkel vingården har til sit fag. Produktionsprocessen i denne vin er således: Man laver sin Valpolicella, sætter den på ståltanke, venter indtil man laver sin Amarone i februar året efter, lader sin Valpolicella sammenstikke med bærmen fra Amaroneproduktionen i ca. 10 dage, gærer den svagt og derefter har man en Amaronelignende vin, som de har valgt at kalde Ripassa Valpolicella.

Zenato's Amaroner er et kapitel for sig. Kvaliteten er fremragende. Vinene adskiller sig fra andre Amaroner ved at have en lidt usædvanlig druesammensætning. Den består naturligvis af Corvina hovedsageligt, dernæst Rondinella og Molinara. Desuden har man anvendt Sangiovese. Konsekvensen heraf synes at være at vinene virker meget mere rene og velplejede i sin frugt end andre Amaroner sædvanligvis gør. Zenatos Amaroner er mægtige vine og naturligvis flittige prisvindere overalt i verden.

Sergio Zenatos energi, ambitioner og viden lever i dag videre via af hans kone Carla og deres to børn: Alberto og Nadia, der har styrket og udvidet succesprojektet. Alberto er ansvarlig for produkterne - fra vingården til flaske - samt eksporten, mens Nadia er ansvarlig for markedets udvikling og kommunikation. Zenato bevæger sig konstant fremad, men vingårdens værdier forbliver uændrede: respekt for tid, for mennesker, kærlighed til jorden, og et vågent øje på traditioner.

169,00 DKK 219,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Zeni Rosso del Lago Veronese Veneto Italien - 2015

* Lækker Rosso Veronese med 2 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia. 

Den velkendte amaroneproducent Zeni er beliggende i provinsen Verona. Zeni Rosso Veronese del Lago har en flot, intens rubinrød farve samt bouquet af blomster noter med hints af god modnet frugt. I ganen opleves vinen vinøs, fløjlsagtig og dvælende.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på 18-20 grader til grillet oksekød, vildt, simreretter og krydrede retter generelt. Bør nydes inden for 4 år fra aftapning.

Vinen er et blend af følgende druesorter: Corvina e Corvinone 70 %, Merlot 15 % og Cabernet 15 %. Alle druerne er håndplukket og særlig udvalgt af de bedste druer, der samles i små kasser, hvor de efterlades et stykke tid. Appassimento metoden..

Vinifiktionen består af traditionel ”skind” fermentering efterfulgt af 2-3 ugers maceration i november. Mosten lagres i egetræstønder i 1-2 år afhængigt af årgangen, efterfulgt af et kort ophold i rustfrit ståltanke.

Priser igennem tiden:
2018 Gambero Rosso Vini d’Italia – 2 glas 2015
2017 Vini d’Italia Gambero Rosso 2014
2017 Concours Mondial de Bruxelles – Guld 2014
2017 Mundus Vini – Sølv 2014
2017 Decanter World Wine Awards – Bronze 2014
2016 Annuario dei Migliori Vini Italiani – 88 pt. 2013
2016 Vini d’Italia del Gambero Rosso – 1 glas 2013
2015 Decanter World Wine Awards – “Segnalazione” 2013
2015 Vini d’Italia del Gambero Rosso – 1 glas 2012
2015 I vini di Veronelli – 2 stjerner 2012
2015 Bibenda – “Segnalazione” 2012
2014 Concours Mondial Bruxelles – Guld 2012
2012 International Wine Challenge – “Segnalazione” 2010
2011 International Wine Challenge – Bronze 2009
2011 Mundus vini – Sølv 2009
2011 Decanter World Wine Awards – “Segnalazione” 2008
2010 International Wine Challenge – Sølv 2007
2009 Concorso Enologico Internazionale Vinitaly – “Gran Merito” 2007
2009 Decanter World Wine Awards – Bronze 2007

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

Cantina Zeni:
Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

80,00 DKK 119,00 DKK (spar 39,00 DKK)

Ripasso Superiore Valpolicella ZENI MAROGNE DOC 2016 har en flot dyb, rubinrød farve og en vinøs bouquet fyldt med hints af sort kirsebær og godt modnet frugt. I ganen opleves vinen afrundet, fløjlsagtig, fyldig og dvælende.

Vi anbefaler at nyde vinen inden for 4 år fra aftapning og gerne serveret ved en temperatur på 17-19 C til oksekød (grillet), vildt og mellemmodne oste.

Vinen er fremstillet på druesorterne: Corvina 60 %, Rondinella 30 % og Molinara 10 %, hvor de bedste druer  er håndhøstet. Vinen er lagret i 10-12 måneder i egetræstønder, afhængig af den enkelte årgang, efterfulgt af et kort ophold i rustfri ståltanke.

Vingården er beliggende i det klassiske Valpolicella område, med bakkede vinmarker i det kuperede område nord for Verona.

Druerne har været udsat for en traditionel ”skind” fermentering, efterfulgt af 10-15 dages modning. Efter gæringen tilsættes upressede ”Amarone-skind” til Valpolicella vinen, som det er tilfældet ved den traditionelle Valpolicella "ripasso" teknik.

Præmier:
* 1 glas af Gambero Rosso Vini d’Italia 2018 (årgang 2015)
* Vini d’Italia Gambero Rosso 2017 (årgang 2014)
* Vinibuoni d’Italia 2017 – Corona 2015
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2016 (årgang 2014)
* Diplom of merito af Verona Wine Top 2016 (årgang 2014)
* 88 Point af Annuario dei Migliori Vini Italiani 2016 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2016 (årgang 2013)
* Diploma de Merito af Verona Wine Top 2015 (årgang 2013)
* Decanter World Wine Awards 2015 – Segnalazione (årgang 2013)
* Guldmedalje af Enolions 2015 (årgang 2013)
* 2 glas af Vini d’Italia del Gambero Rosso 2015 (årgang 2012)
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2012)
* Verona Wine Top – Diploma di Merito 2013 (årgang 2011)
* Sølvmedalje af Concours Mondial Bruxelles 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Mundus Vini 2011 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af International Wine Challenge 2011 (årgang 2009)
* Decanter World Wine Awards – Segnalazione 2011 (årgang 2009)
* Sølvmedalje af Hong Kong International Wine & Spirit Competition 2011 (årgang 2009)
* Guldmedalje af Mundus Vini 2010
* Sølvmedalje af Decanter World Wine Award 2009 (årgang 2007)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2009 (årgang 2007)
* Diplom of Merito af Verona Wine Top 2009 (årgang 2007)

En kasse indeholder 6 flasker – 14 % Alkohol.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CRUINO Rosso Veronese ZENI IGT 2011 er en fed og lækker Veronese på 16 % Alkohol. Vinen har en flot, dybrød farve. Bouqueten er en sand bombe præget af en bred vifte af nuancer. Der kan fornemmes toner af tørret frugt, rosiner, svesker, mørke kirsebær og blommer samt undertoner af julekrydderi med noter af kanel. Smagen er kraftfuld med fuldt tryk på frugt i dejlig kombination med den bløde eftersmag. Et super glas vin, der i høj grad minder om en stor Amarone, bare lidt mere moderne i stilen. Vinen er fadlagret i 10-14 måneder på nye franske egetræsfade.

Vinen bør dekanteres og serveres til kraftigere kødretter, hvor tilbehøret også er i den kraftigere ende. Passer perfekt til vildt, grillet oksekød, krydret og brasseret retter a la italiensk stil. Det er også en oplagt julevin, der både kan klare anden og flæskestegen eller eller et glas blot til ren nydelse og som meditationsvin.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 16 % Alkohol.


Druerne bliver dyrket i hjertet af Verona-området. Første årgang af denne vin var 1986, og det var dengang en banebrydende vin, da Zeni var de første i Verona-området til at kombinere en vin lavet på 100 % Corvina med fadlagring på nye franske egetræsfade. Denne vin laves som en Amarone. Efter samtlige druer håndplukkes og selekteres grundigt, ligges druerne til tørre i omkring to måneder. Under tørringen fordamper en del af vandindholdet i druerne, så der udelukkende er en koncentreret saft tilbage i druerne med et højere sukkerindhold end normalt. Dette gør også, at vinens alkoholprocent rammer de 16 % alkohol, som bestemt ikke smages. Efter tørringen vinificeres vinen og fadlagres i 10-14 måneder på nye franske egetræsfade. Efter fadlagringen tappes vinen og frigives til salg.

249,00 DKK 269,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Zeni  Corvar Rosso Veronese 2012 har fået flere medaljer igennem tiden. Vinen har en flot dyb rubinrød farve med et granatrødt skær. Bouqueten har hints af moden røde bærfrugter med søde krydrede noter og vanilje. I ganen opleves vinen fløjlsagtig med en harmonisk kompleksitet.

Vi anbefaler Corvar til rødt kød, braiseret kød, vildt, and, cremede og faste lagrede oste eller som en hygge / meditationsvin.

Den bør drikkes inden for 6 år fra aftapning, gerne ved en temperatur på 16 -18 grader. Træk gerne flasken op mindst en halv time før servering, så vinen får mulighed for at ilte.

Vingården er beliggende i provinsen Verona. Vinen er fremstillet på Corvina Grossa 50 % og Cabernet Sauvignon 50 %, der er håndhøstet i forskellige perioder, alt efter hvornår druerne har opnået den optimale modenhed. Druerne samles i små kasser i et stykke tid, indtil de bliver til ”rosiner”. Vinifikationen består af en traditionel gæring af ”drueskallerne”, efterfulgt af 2-3 ugers modning. Vinen lagres i 12-18 måneder i franske egetræsfade.

Præmier:
* 2 stjerner af vini di Veronelli 2015 (årgang 2010)
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2014 (årgang 2010)
* Bronzemedalje af Decanter World Wine Awards 2013 (årgang 2009)
* Bronzemedalje af Challenge International du Vin 2012 (årgang 2008)

En kasse indeholder 6 flasker – 16 % Alkohol.

275,00 DKK 295,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler