Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Italien er verdens andenstørste vinland, og indtil omkring 1965 var de primært kendt for deres rødvine, men så kom også de italienske hvidvine på banen. De italienske vinmagere har tilegnet sig kunsten at lave hvidvine af høj kvalitet på baggrund af deres årelange ekspertise indenfor vinfremstilling. De primære druetyper, der benyttes til italiensk hvidvin er: Pinot Grigio, Garganega og Trebbiano.

 

Hos Slagelse VinKompagni finder du et bredt udvalg af italienske hvidvine af høj kvalitet, hvoraf vi for eksempel kan nævne hvidvinene fra vinhusene: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella) og Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen) samt hvidvinen Sartori - Marani Bianco Veronese I.G.T., der er bedre kendt som ”Den Hvide Amarone” på grund af, at man benytter samme fremstillingsmetode, som man anvender ved Amarone-vine.

Sorter resultater:

* Verosso Chardonnay har en dejlig frisk, lidt sødmefuld stil. Vinen har en flot strågul farve samt en delikat og elegant bouquet med et hint af frisk frugt. Anbefales til frokoster, lettere lyse retter, fjerkræ, til ren nydelse på terassen, som aperitif og til frisk frugt. 

39,95 DKK 86,00 DKK (spar 46,05 DKK)

* Ny dejlig "hyggevin" - nu også som hvidvin. Koncentration og friskhed går ubesværet hånd i hånd hos sicilienske Barone Montalto, der har skabt en fyldig og aromatisk hvidvin af husets bedste druer. Duften byder på fersken, citrus og lidt tropisk frugt i form af melon og mango samt lidt blomstrede undertoner. Smagen er fyldig, frisk og intens med stor vedholdenhed i eftersmagen.

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

*** Denne Pinot Grigio er nok en af de bedste vi har smagt! Vinen har en lysegul farve med en kompleks duft af gode, modne frugter med et lille strejf af eg og lidt syre. Smagen er fed, frisk og velafbalanceret, harmonisk og meget elegant. 

89,00 DKK 129,00 DKK (spar 40,00 DKK)

* Fantastisk lækker hvidvin fra Umbrien. Denne strågule Orvieto, har en frugtagtig og blomstret bouquet minder om grønne æbler og eng blomster. Vinen har en forfriskende smag, god balance og perfekt med sin struktur og surhed. Orvieto tilbyder også en unik mineralsk karakter, der kommer fra den kalkholdige kalksten jord kaldet tuf. Eftersmagen er lang og duftende, med antydninger af mandel.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Langhe DOC Bianco er en frugtrig hvidvin med en imponerende struktur. Vinen er tør, med en fin bouquet og en delikat smag med masser af mineralitet samt lime toner i eftersmagen. Vinen anbefales som aperitif eller sammen med skaldyr, smagfulde fisk, italiensk inspireret forretter med salat, tapas, risotto, pastaretter, bløde oste, samt til ren nydelse.

99,95 DKK 159,00 DKK (spar 59,05 DKK)

***** 5 x Stjerner i VINAVISEN! De udtaler: Den har simpelt hen det hele.. Smagen er forfriskende med mineralitet og en meget frugtrig smag af gul fersken og passionsfrugt. En velafbalanceret vin med en dejlig eftersmag.

99,95 DKK 139,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Denne hvidvin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, der er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Ved VinItaly 2010 blev Castello Banfi kåret som "Bedste italienske vineri". Det er en elegant hvidvin med en fyldig, frisk og velafbalanceret frugtsmag samt en behagelig eftersmag.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* Fantastisk frisk og lækker hvidvin til prisen. Pirosso Chardonnay er resultatet af omhyggelig vinfremstilling for at bringe det bedste potentiale frem i chardonnay druesorten. Vinen viser intense aromaer af fersken og ananas, der er karakteristisk for denne druesort. Et lavt udbytte og kontrol af temperaturen under gæringen har resulteret i en moderne hvidvin med en dejlig frugtsmag.

49,95 DKK 79,00 DKK (spar 29,05 DKK)
Cataratto druen bidrager med frisk og tør citrusfrugt med en blomstret personlighed, mens Chardonnay druen, her i en let fadlagret version, leverer fedme, kompleksitet og aromaer af tropiske frugter, pære og melon med undertoner af vanilje. Resultatet er en tør og frisk vin med en vellykket blanding af friskhed og fylde. Nyd vinen til de lettere frokostretter, som aperitif eller til fjordrejer, skaldyr og sommersalater.
139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Hvidvinen er produceret på 100 % Garganega druer, der er dyrket på Sartoris egne marker i Veneto området. Druerne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt. De ligger så til tørre i 40 dage - samme metode som man anvender til Amarone vinene og netop derfor kaldes Marani "Den hvide Amarone". Vinen er elegant med en intens gul/gylden farve, delikat bouquet af modne frugter og honning, tør, blød og frisk smag samt en lang og behagelig eftersmag.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Barone Montalto har investeret i topmoderne vinifikationsudstyr og laver superfriske hvidvine med sprød syre uden den overmodne frugt, der traditionelt har tynget øens hvidvins ry. Det er en tør, frisk og let vin med elegant frugt og en levende syre. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med et let-blomstret tilsnit. Dette er en vin med lige dele charme og friskhed. Montalto Pinot Grigio er sund og ren og lavet til at blive drukket ung.

39,95 DKK

Mi Rosso hvidvinen er produceret af den verdensberømte druesort Chardonnay. Kodeord for denne vin er høj kvalitet! Vinen er lavet ved omhyggelig vinfremstilling for at bringe det bedste potentiale frem i chardonnay druesorten fra italien. Den viser intense aromaer af ferskner og ananas. Det er medium tør og frisk vin med en lille sødme i eftersmagen. Vinen er fyldig og velafbalanceret i ganen og har en perfekt balance mellem bløde og lette tanniner.

59,95 DKK 85,00 DKK (spar 25,05 DKK)

Druerne til denne Latium kommer fra husets egen vinmark Compo le calle i Illasi. Druerne håndplukkes nænsomt i midten af oktober måned. Mosten gæres i ståltank i 20-25 dage. Vinen stabiliseres og lagres nu, inden den tappes på flaske, hvor den lagres endnu nogle måneder. Vinen behøver ikke dekantering, men man vil dog opleve af den udvikler sig i glasset. Passer perfekt til fyldige retter med fisk (eksempelvis laks) og lyst kød samt ikke alt for stærke oste.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

* En rigtig frisk og mineralsk hvidvin. En fantastisk lækker fyldig hvidvin fra Toscana, som er lavet på Sauvignon Blanc, Traminer, Petit Manseng og Semillon - der gør den fyldig med god frugt og blomster smag. Frugten er meget stilren med friskhed i den flotte frugtsyre, som bærer smag af æble, hvide ferskner og urter som merian og mild lavendel samt en lækker frisk mineralitet.

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

* NYHED forfriskende hvidvin - klassisk Vermentino fra havsiden af. Vinen har en lysegul kortfarve, aromaer af citrusfrugter og blomster med nuancer af urter som salvie og rosmarin. Smagen er forfriskende med en fremragende syre.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

***** En særdeles fantastisk lækker vellavet Soave Classico, hvor druer er håndhøstet. Vinen er lysegul i glasset med grønne gyldne nuancer, liflig frisk, halvtør og frugtrig med aromaer af lyse blomster, grapefrugt, melon, pære og mandler.

79,00 DKK 99,95 DKK (spar 20,95 DKK)

Sorter resultater:

Vi gør derfor meget ud af at finde hvidvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen. Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica).

 

Italien har 20 vinregioner, hvor de bedste er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin/hvidvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner.

Vi anbefaler