Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Selvom vi i Danmark måske mest forbinder Spaniens vinproduktion med den røde og hvide variant, så producerer spanierne også masser af forfriskende rosévin. Rosévin bliver konstant mere populært herhjemme, især som en kølig drink i haven en sommeraften. Rosé kan laves på flere måder, hvor en af dem er som et slags biprodukt af rødvinsproduktionen.  Her tapper man den frie most fra bunden af rødvinsbeholderen, som ikke har fået så meget smag og aroma fra skallerne som rødvinen har. Herved får man den lyserøde og lette rosévin, som er nem og behagelig at drikke – enten som et køligt glas på en sommeraften eller måske som ledsager til en dejlig spansk ret som tapas eller paella. Hvis du har lyst til at prøve en spansk rosévin, er du velkommen til at komme forbi butikken i Slagelse og få hjælp til at vælge en vin af vores kompetente medarbejdere.

Sorter resultater:

Viña Cecilia Moscato Rose mousserende Frizzante

***** Delikat frisk og lækker Moscato sødme! Damernes favorit.

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Vina Cecilia Moscato Rose er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende. Aromaen er smukt afbalanceret og består af søde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme. Druesammensætning er 96 % Moscato og 4 % Garnacha..

Test:

***** Silver Medal Mundus Vini 2018

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager med rette, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som selve vinen og så alsidig, at den kan gøre fremragende vin sød, medium, tør, mousserende eller befæstet. De indviede elsker den for dens fantastiske, eksotiske parfume og det faktum, at det måske er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer. Så nyd uden videre denne Moscato Rose, der er en moderne, frugtagtig, perlevin fra solbeskinnede Valencia. Nyd den forsigtigt afkølet - alene, med grillede rejer eller fx en sommer bær-frugtsalat.

*** "Fremragende, lys mousserende rosé. Særlig favorit til damerne!" - Online anmeldelse for 2014

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5 % Alkohol.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Natureo Rose - Cabernet Sauvignon  Alkoholfri - Miguel Torres AO 

Natureo-serien, der findes i både hvid, rød og rose, er fremstillet efter en helt speciel teknik med omvendt osmose, der frafiltrerer alkoholen uden at den autentiske vinsmag ødelægges.

"Vinene" er frugtrige og fyldige med en fin, meget svag sødme. Den er eminent til dem, der foretrækker at nyde et godt glas vin uden at få alkoholen med.

Rosevinen er lavet på Cabernet Sauvignon druer. Det er en dejlig og ligefrem vin med masser af frugt og bær både i duften og i smagen. Vinen anbefales som aperitif, til lys fisk, grøntsagsretter og fjerkræ. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  0,5 % alkohol.

80,00 DKK

Vilarnau Cava Brut Rosé - Bio (Økologisk)

Vilarnau Cava Rose er virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knap så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bær segment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".
Vilarnau Cava Brut Rosé er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelkvis til en krafig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.
 

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Ponte Vecchio Moscato Rose Pink

*** FORFRISKENDE ROSE MOSCATO - MED NATURLIGE BOBLER

Ponte Vecchio er lavet på Moscato og Tempranillo druer efter Frizzante metoden, hvilket vil sige, at der er tale om en let mousserende vin, hvor andengæringen foregår i særlige tryktanke. Efter dannelsen af boblerne tappes vinen på flaske. Frizzante har et tryk på ca. 2,5 bar, hvilket er ca. halvdelen af en Spumante eller Champagne. For at fange de naturlige frugtaromaer fra Moscato druen, har de udelukket stilkene, så kun selve druerne er med, og efterfølgende er de udvalgte druer presset meget forsigtigt.  

Ponte Vecchio Rosé har en lys pink farve som kirsebærblomster med fine, delikate bobler. I næsen dufter den smukt af blomster aromaer som Jasmin, Orangeblomster, kaprifolier og anis. I munden kommer alkoholen kun lidt frem, smagen er meget forfriskende med en rig frugtsmag og en fremragende balance mellem sødme og syre.

Anbefales at servere afkølet ved en temperatur på 5-7 grader til Middelhavsretter, som for eksempel salater, pasta og paella, samt til krydrede og asiatiske retter, herunder søde og sure retter og thailandske karryretter.

Præmier:
* Sølvmedalje – Berliner Wein Trophy 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 9% Alkohol.
 

Ponte Vecchio er den mest berømte bro i Firenze, der går helt tilbage til det 16. århundrede, hvilket især bemærkes i butikkerne, der løber langs broen. I middelalderen husede butikkerne garverier og smede, i dag er lejerne guld og sølvsmede. De naturligt mousserende Ponte Vecchio Moscato Frizzante er særligt forfriskende på grund af deres lave alkoholprocent, fine og velintegrerede bobler og søde frugtagtige noter.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

NICTE Prieto Picudo Rose 2017 Castilla Y Leon

* Måske den bedste Rose i Spanien.

Avelino vegas har frigivet 6000 flasker af denne unikke vin. Lavet på en speciel drue Prieto Picudo fra Castilla Y León. De mere end 20 år gamle vinstokke står i meget leret og kalket jord, hvilket er meget typisk for området. Klimaet er klassisk Castilla, varme dage og kolde nætter. Druerne er plukket manuelt i det sydlige León for at beholde friskheden i druerne. En langsom kold gæring holder også de gode aromaer i vinen.

Farven er dyb rød med noter af bærfarve. I næsen dominerer røde frugter som jordbær og hindbær. Smagen er frisk og sprød med en god balance mellem syrer og sødme.

Vinen anbefales at servere ved en temperatur på mellem 7 og 10 grader til diverse tapas anretninger og fisk eller blot som et glas i tide og utide.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

NICTE Petalos de Rose 2017 Castilla Y Leon - 75 cl.

* POPULÆR SPANSK ROSÉ.

Vinen er lavet af winemaker Jose Manuel Corrales. Den har en flot meget bleg farve med laksefarvede hints, den er ren og lys. Aromaerne har en god intensitet i næsen med noter af hvide frugter og citrus. I ganen er den frisk med en god syre og meget aromatisk med et sødt og forfriskende touch.

Vinen anbefales til fisk og skaldyr, ris- eller pastaretter og som aperitif ved solnedgang. Anbefales at servere ved en temperatur på ca. 7-10 grader.

Druerne stammer fra vinstokke, der er mere end 25 år gamle og vokser i 800 meters højde. De små klaser af Prieto Picudo druerne modnes meget langsom og overlever det ekstreme klima i den castilianske højslette med kølige nætter om sommeren. Denne vin er lavet af den første most, der er fermenteret ved lav temperatur for at forkæle de intense og elegante aromaer fra de hvide frugter, der karakteriserer den.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

NICTE Petalos de Rose 2017 Castilla Y Leon - 150 cl. MAGNUM

* POPULÆR SPANSK ROSÉVIN.

Det er winemaker Jose Manuel Corrales, der har haft ansvaret for denne fantastiske rosévin. Den har en flot, ren og lys farve med laksefarvede hints. Vinens aromaer har en god intensitet med noter af hvide frugter og citrus. Smagen er frisk med en god syre og meget aromatisk med et forfriskende og sødt touch.

Vinen anbefales til fisk, skaldyr, ris, pastaretter og som aperitif ved solnedgang.

Anbefales at servere ved en temperatur på ca. 7-10 grader.

Druerne stammer fra 25 år gamle vinstokke, der vokser i 800 meters højde. De små Prieto Picudo drueklasser modnes meget langsom og overlever det ekstreme klima i den castilianske højslette, hvor der er kølige nætter om sommeren. Vinen er lavet af den første most, der er fermenteret ved lav temperatur for at forkæle de intense og elegante aromaer fra de hvide frugter, der karakteriserer den.

En kasse indeholder 6 flasker - 150 cl. 13 % Alkohol.

199,95 DKK 249,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler