Østrig
Østrig er som udgangspunkt et hvidvinsland, da der er hvide druesorter på mere end to tredjedele af de samlede vinarealer, men rødvinene vinder mere og mere indpas for hvert år. Østrigske hvidvine produceres primært på den nationale drue Grüner Veltliner (cirka 35 % af hvidvinsproduktionen) samt Welschriesling og Riesling – det er oftest hvidvine i den tørre ende a la de Tyske vine blot med mere krop og harmoni. Det Østrigske klima har barske vintre og varme, tørre somre, overraskende nok er de varmere end Frankrigs. Nedbøren er meget varierende i hele landet. De fleste vinmarker befinder sig i den østlige del af Østrig, længst væk fra bjergene og skiturismen.
Det er ikke så ofte, at man finder Østrigske vine herhjemme, hvilket skyldes, at Østrigerne selv konsumerer 70-80 % af vinproduktionen, der i forvejen ikke er særlig stor. Vi har fundet nogle gode Østrigske hvidvine af høj kvalitet fra Geyerhof, der har dyrket markerne økologisk siden 1988. Geyerhof er godt på vej til at etablere sig blandt Østrigs top.