Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Østrig er som udgangspunkt et hvidvinsland, da der er hvide druesorter på mere end to tredjedele af de samlede vinarealer, men rødvinene vinder mere og mere indpas for hvert år. Østrigske hvidvine produceres primært på den nationale drue Grüner Veltliner (cirka 35 % af hvidvinsproduktionen) samt Welschriesling og Riesling – det er oftest hvidvine i den tørre ende a la de Tyske vine blot med mere krop og harmoni. Det Østrigske klima har barske vintre og varme, tørre somre, overraskende nok er de varmere end Frankrigs. Nedbøren er meget varierende i hele landet. De fleste vinmarker befinder sig i den østlige del af Østrig, længst væk fra bjergene og skiturismen.

Det er ikke så ofte, at man finder Østrigske vine herhjemme, hvilket skyldes, at Østrigerne selv konsumerer 70-80 % af vinproduktionen, der i forvejen ikke er særlig stor. Vi har fundet nogle gode Østrigske hvidvine af høj kvalitet fra Geyerhof, der har dyrket markerne økologisk siden 1988. Geyerhof er godt på vej til at etablere sig blandt Østrigs top.

Sorter resultater:

Hoher Rain anerkendes som en af områdets topmarker, og den giver Grüner Veltliner en uforlignelig kvalitet. Vinen har en flot lysegrøn farve, en elegant bouquet af fine blomster, krydderier og et livligt syreindhold. Smagen er adræt med små finesser i ganen og med en struktureret, lang eftersmag. Dette er en suveræn og meget alsidig madvin, men her er også charme nok til et glas i utide.

119,00 DKK 130,00 DKK (spar 11,00 DKK)

Denne vin er et sammenstik af udvalgte druer fra forskellige lokaliteter omkring Oberfucha i Fürth på Donaus sydside mod Traisental. Her er fylde og power med et anstrøg af fedme, der holdes i ave af en suveræn syre. Vinen er trods fylden utrolig lineær og holder et imponerende frugtfokus. Frugten har en letkrydret kerne af mirabeller og citrus, mest fuldmoden lime med denne renhed. 14 gram restsukker er i flot balance med syren, så vinen stadig fremstår næsten tør.

179,00 DKK 189,00 DKK (spar 10,00 DKK)

5 x PROPTRÆKKERE i Ekstra Bladet. Kostbar og særdeles overbevisende. I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Mayer ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau.

129,00 DKK 139,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler