Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land i verden. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Dermed har Franskmændene opnået masser af erfaring, knowhow og traditioner, og de har fundet de områder, der er bedst til vindyrkning. De primære Franske hvidvins druesorter er: Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Frankrig er nok mest kendt for sine mange rødvine af høj kvalitet, men landet er også med i forreste række, når det kommer til hvidvin af høj kvalitet. Særligt populære franske hvidvine er: de mange Alsace vine fra Cave du Cleebourg, sydfranske vine fra Domaine du Bosc samt vores Biologiske Sancerre Vignoble Dauny.

Sorter resultater:

CLEEBOURG Pinot Gris Grande Reserve Alsace 2017 * har fedme, friskhed samt mineralitet. Tidligere hed denne drue: Tokay Pinot Gris, og har under dette navn været dyrket i Alsace siden det 16. århundrede, men ifølge en aftale mellem Ungarn (vinstokkens oprindelsesland ifølge en gammel legende) og EU, er det ikke længere tilladt at sælge vine direkte fra produktionsstedet med betegnelsen Tokay. Pinot Gris druen bliver dyrket på ca. 13 % af arealet.

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. 

Pinot Gris egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter,  Foie Gras eller som  en delikat aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.

Cleebourg Alsace

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, der dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 109,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Ceptembre Sauvignon Blanc 2018 er et * VIRKELIGT GODT KØB.  Vinen er fremstillet af Thierry Delaunay, der leverer denne fremragende vin med indbydende aromaer af citrus, kiwi, stikkelsbær og mineraler, der alle viser sig i glasset med store finesser. Duften er aromatisk af hvide blomster og lime. I ganen er den skarp og ren, drevet af en lettere syre, der fører til den lækreste finish.

En lækker Sauvignon Blanc, der passer til de fleste forretter eksempelvis fisk og skaldyr, hvide asparges, kylling, salater, pate samt et glas når lysten til hvidvin er der.

Server denne vin ved 6 - 8 grader.

Vinen er fremstillet af Thierry Delaunay, der er den femte generation af ejere af Domaine Joël Delaunay. Den er lavet på Sauvignon Blanc dyrket i Touraine regionen i Loire og en IGP og byder på stor værdi. Thierry Delaunay har studeret i Bordeaux og har studieret vinfremstilling over hele kloden med henblik på at opnå den vinøse perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at overtage rollen som kældermester.

En kasse indeholder 6 flasker  -  12 % Alkohol  75 cl.

69,95 DKK 109,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Domaine du Bosc - Chardonnay Pierre Besinet 2019 er en lækker frisk og halvtør Chardonnay, med en let og frisk smag med masser af dejlige nuancer i smagen. * ET GODT KØB!

Vinen er perfekt ledsager til lette retter, som forret eller bare til ren nydelse.


En kasse indeholder 6 flasker - 14 % Alkohol. (Skruelåg)

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

 

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Sablet - Domaine Saint Gayan 2016. Sablet Blanc er lavet af 5 druesorter: Viognier (40 %) - bringer fylde og subtil fersken og abrikos aroma, Bourboulenc (28 %) - bringer livlighed og friskhed, Clairette (13 %) - medfører raffinement og kompleksitet, Grenache Blanc (12 %) - tilføjer krop og vægt, og Roussanne (5 %) - sørger for vinens komplekse aromaer. Disse 5 druer danner tilsammen en kvintet af uovertruffen virtuositet. Sablet er Côtes du Rhône Villages bedst kendt for dens vellykkede hvide og røde vine.

Domaine Saint Gayan Sablet viser en dristig balance mellem livlighed, man normalt finder i vine fra et koldere nordligere klima, og rigdom, man typisk finder i vine fra det varmere syd. Vinen anbefales til fisk og skaldyr eller retter med lyst kød.

L'Oratory er placeret på en smuk bjergskråning, der grænser op til "Dentelles de Montmirail" skoven. Denne unge vingård udtrykker skarpsindighed og friskhed med en fin jord med en sand og kalkholdig oprindelse, der giver navnet til landsbyen Sablet (ved "sable" forstås sand).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.


I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan.
I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.
89,00 DKK 129,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG Gewürztraminer Prestige Alsace 2017. Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace, og måske den mest aromatiske drue overhoved. Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød" i stilen, faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt.

Vincooperativet Cleebourg ligge det norlige alsace.

 

En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative vincooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz.

 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG Riesling Grande Reserve Alsace 2017 * Riesling med særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. 

En meget alsidig madvin - passer perfekt til eksempelvis Sauerkraut og andre retter som baeckehoffe (en Alsace parabol af marineret kød), fisk og alt godt fra havet, men den er også en meget kvalificeret solo-vin. Bør serveres ved 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % alkohol.

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz.

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Viognier Du Bosc - Pierre Besinet 2017
 

***** Fantastisk lækker Viognier... Frisk, fed og smagfuld !

 

Vinen er en fantastisk lækker Viognier - frisk, fed og smagfuld. Viognier er oprindeligt fra Rhône dalen i Sydfrankrig. Den giver fyldige, fedmefyldte og rige vine med stor aroma med et lille og drikkemoden syreindhold. Domaine du Bosc Viognier er frisk, blomstrende og har en fyldig duft af tropisk frugt og ananas. I munden finder du en rig vin med en cremet smag med hints af honning og krydderier. Eftersmagen er lang med hint af kiwi og abrikos. Lækkert og rigt glas hvidvin, der anbefales til hvid fisk, skaldyr eller blot til ren hygge. 

 

En kasse indeholder 6 flasker  13,5 % alkohol.

 

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine. 

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Domaine Charles Bourgogne Chardonnay Pére & Fille 2017 ***** En rigtig dejlig mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles. Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne.

Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode.

Fadlagring er 10 til 12 måneder på franske egefade.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Domaine de Piaugier Sablet Blanc 2017

Domaine Piaugier Sablet Blanc 2017 ***** Kåret som den bedste hvide Rhone vin på dansk Rhonevinfestival i 2016 og 2017 (årgang 2014 og 2015). 

Vinen er fremstillet på druerne: Viognier, Roussanne, Grenache, Marsanne og Clairette. Det er en frisk frugtagtig og fed hvidvin med smag af fersken og æble med et blomsteragtigt præg. Denne hvidvin ligner meget en hvid Bourgogne blot til den halve pris. Sablet Blanc anbefales til kraftige / smagfulde forretter som fx. stegte fisk.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

 

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine du Bosc Muscat Sec. Pierre Besinet 2016

En meget lækker hvidvin, med frisk, sprød, fedme, og lidt sødme i tonerne. Perfekt til fisk, hummerhaler, laks, salater, kylling og ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker  12,5 % alkohol.

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG Brandhof - Pinot Gris - Steinseltz Alsace 2015

Vinen har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En rigelig og fuld, og samtidig meget distingveret Pinot Gris. En meget fin substans, der ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende af noten. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Bør serveres ved en temperatur på 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG Hannesacker - Riesling - Rott Alsace 2016

Vinen har en fin farve - lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige, tørre oste - disse er blot nogle af de kulinariske idéer, der passer til denne vin. Bør serveres ved 10° C.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG Reifenberg Gewurztraminer Alsace 2016 * kvalitets hvidvin fra Cleebourg. Vinen er lysegul. I næsen er vinen meget elegant og meget blomstret. I munden er et strejf af det eksotiske til stede. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afslutnende note.

 

Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste. Men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8 grader.

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alk.

 

 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

CLEEBOURG Gewürztraminer - Vendanges Tardives 2011 - Alsace

En Gewurztraminer med en meget fin og lidt rav-gul farve. Næsen er behagelig, med en aroma af kandiseret frugt, hvilket afgiver en stor friskhed. Noten afsluttes med en aroma af kandiserede frugter og nougat. Anbefales at drikke sammen med foie gras, desserter eller i slutningen af et måltid med vennerne. En fantastisk flaske, der bør serveres ved 8 grader.

Vendanges Tardives betyder sen høst. For at producere høsten er man afhængig af et mildt efterår, uden regn. Druerne har haft længere tid til at modne på vinstokkene, hvorved de opnår en højere sukkerkoncentration, hvilket medfører en meget fyldig og rund vin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

279,00 DKK 299,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sancerre Vignoble Danny Terres Blanches 2019 Bio - En tør og sprød hvidvin, med blomstrende aroma, en tydelig duft af hyld og stikkelsbær eller grapefrugt. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre, god mineralitet, fyldig og med lang eftersmag.

Vignoble Terres Blanches Sancerre.. Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen.

Familien Dauny har lavet vin i Sancerre siden 1683. Christian & Nicole Dauny og sønnerne Benoit og Thibaut er 12. og 13. generation. De har drevet Domaine Dauny økologisk siden 1964. Deres held, forspring og styrke er at deres 16 ha ligger syd-østvendt på Sancerres mest eftertragtede bakke: Champtin.

Midt i Frankrig og midt langs Frankrigs længste flod, la Loire, ligger Pouilly Fumé på højre side (1200 ha) og Sancerre (2600 ha) på den venstre side. Disse 2 appellationer laver verdens bedste og reneste Sauvignon Blanc. Druen er siden blevet klonet og kopieret verden over. I dag findes 45.000 ha Sauvignon Blanc. Sancerre er en dramatisk beliggende bjergby og dens beliggenhed ved en sejlbar flod og den gode dræning og topografi i landskabet har sikret byen en lang historie knyttet til vinproduktion. Det var allerede i Romertiden klart, at stedet var eminent til vindyrkning.

Serveringstemperatur 6 - 8 grader

Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Familien Fourrey fremstiller Chablis Domaine Fourrey 2018. Det er et lille, familieejet vinhus, hvor 4. generation i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. De er med i foreningen Vigneron Independant, hvor vinbonden kort fortalt forestår alt fra markpleje, over vinifikation, til tapning og salg. Med andre ord, det tætteste man kommer på en garanti for personlige, passionerede og håndlavede vine. Druerne til denne vin kommer fra marker ved Milly og Fleys, hvor familien Fourrey ejer 12 hektar jord bestående af en lerholdig kalkstens jordbund. Vinifikationen foregår udelukkende på rustfrit stål, og vinen tappes i foråret efter høstes, efter vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, stabilisering og filtrering.

Vinens duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drikkelig vin, der er en efter maden-vin samt til et bredt udvalg af bordets glæder.

Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15 grader alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

Prøv vinen til en fiskeret, gerne med flad- eller torskefisk og en simpel, velsmagende sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også de lyse kødretter er oplagte til en vin som denne, blot skal der ikke være voldsom fedme i retterne

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chablis Premier 1 Cru Domaine Fourrey - Cote de Lechet 2018 Vinen har en grøn gul farve med dejlig smag af friske frugter, hvide blomster og tørrede frugter. Den har typiske mineralske aromaer for en Chablis appellation.

Vi anbetaler at servere vinen ved en temperatur på 11-13 grader.

Den er perfekt til fisk, skaldyr og lyst kød.

*** En meget fornem 1. Cru.

Bourgogne er det oprindelige fødested af Chardonnay, og Chablis er landets mest berømte ambassadør. Druerne til denne fornemme vin høstes af maskiner, knuses og udvindes til gæringen ved lav kontrolleret temperatur i store rustfrie ståltanke. Dertil kommer den Malolaktiske gæring, delvis eller fuldstændig afhængig af det naturlige syreindhold. Vinen aftappes efter 6 til 8 måneder og er klar til at drikke 2 måneder efter aftapningen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 245,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Domaine Charles Mâcon-Villages 2015

*** NYHED. En fabelagtig Bourgogne fra Domaine Charles.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

De Courtil Chardonnay Colombard 2018 er lavet på druerne Chardonnay og Colombard har en smuk lysegul farve med en krystallisk grønlig glinsende dybde. I næsen føles en eksplosion af hvide blomster og akacie kombineret med delikate lækre noter af honning.

De Courtil Chardonnay har en fyldighed, der spiller godt sammen med de friske citrus-noter. En virkelig fantastisk hvidvin til prisen!

Den er perfekt til skaldyr, grillet fisk, kyllingeretter, aperitif eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 12,5 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Hautes Cotes de Beaune Charles Blanc Pere & Fille Bourgogne 2017 er en rigtig dejlig og dyb mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles. Denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter.

Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

THE HOLY SNAIL Sauvignon Blanc 2018 IGP Loire - Thierry Delaunay. En virkelig frisk hvidvin i topklasse produceret på 100 % Sauvignon Blanc og af Delaunay! Vinen har friske græsagtige, urtearomaer efterfulgt af mørke frugter, grapefrugt og hvide blomstertoner i ganen. Den er frisk og med en god balance, delikat frugtsmag og dejlig dybde.

En lækker Sauvignon Blanc der går godt til fisk og skaldyrs retter, især gravad/røget laks, gedeost i enhver form – men det er også en perfekt hvidvin til lyst kød, krydrede retter, kylling, buffet eller blot et glas til ren hygge.

Ved fremstilling af denne Sauvignon presses druerne forsigtigt i en pneumatisk presse og gærer derefter vinen i rustfrit stål, hvor den efterlades i sin gær i tre måneder for at udvikle rigdom og smag.

Server denne Sauvignon ved 6 - 8 grader.

Vinen er fremstillet af Thierry Delaunay, der er den femte generation af ejere af Domaine Joël Delaunay. Den er lavet på Sauvignon Blanc dyrket i Touraine regionen i Loire og en IGP og byder på stor værdi. Thierry Delaunay har studeret i Bordeaux og har studieret vinfremstilling over hele kloden med henblik på at opnå den vinøse perfektion. I 1998 vendte han tilbage til sin fars ejendom for at overtage rollen som kældermester.

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol  75 cl.

89,95 DKK 129,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler