Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Frankrig er verdens største vinland og de leverer uden sammenligning flere fremragende vine, end noget andet land i verden. Det er Franskmændene, der har sat standarden for vindyrkning og kvalitet. De har et gunstigt klima og har dyrket vin de seneste 2600 år. Dermed har Franskmændene opnået masser af erfaring, knowhow og traditioner, og de har fundet de områder, der er bedst til vindyrkning. De primære Franske hvidvins druesorter er: Chardonnay og Sauvignon Blanc.

Frankrig er nok mest kendt for sine mange rødvine af høj kvalitet, men landet er også med i forreste række, når det kommer til hvidvin af høj kvalitet. Særligt populære franske hvidvine er: de mange Alsace vine fra Cave du Cleebourg, sydfranske vine fra Domaine du Bosc samt vores Biologiske Sancerre Vignoble Dauny.

Sorter resultater:

CLEEBOURG Riesling Prestige Alsace 2016

En Riesling med særdeles attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Dette er en stilfuld og delikat vin. Meget aromatisk duft, moden og frisk. Toner af citron og fersken, hvide blomster og urtete. I munden er den frisk og livlig med blomstret frugt domineret af citrus og pære med en lille smule mineral/metalisk smag i afslutningen. Vinen har god intensitet og en dejlig frisk frugtsyre, der giver vinen lækker friskhed. En meget alsidig madvin - passer perfekt til eksempelvis Sauerkraut og andre retter som baeckehoffe (en Alsace parabol af marineret kød), fisk og alt godt fra havet, men den er også en meget kvalificeret solo-vin. Bør serveres ved 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % alkohol.

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz.

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 99,95 DKK (spar 20,95 DKK)

Chablis 1. Cru Jules Descombins 2014 Bourgogne

***** En meget fornem Chablis 1. Cru. Til en vanvittig pris!

Er fremstillet af 100 % Chardonnay druer og produceret på en helt utrolig blanding af druer fra vinmarker i Montmains området. Aromaen er frugtrig og får tankerne hen på hvide blomster med en enestående duft, der kun kendetegner de allerbedste Chabliser. En lang kraftfuld finale med en guddommelig kompleksitet gør denne vin til en af de fornemmeste repræsentanter for Chablis.

Vinen anbefales som Aperitif eller til fiske- og skaldyrs retter.

Bør serveres ved en temperatur på 8 -10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13% Alkohol.

149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Domaine du Bosc Muscat Sec. Pierre Besinet 2016

En meget lækker hvidvin, med frisk, sprød, fedme, og lidt sødme i tonerne. Perfekt til fisk, hummerhaler, laks, salater, kylling og ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker  12,5 % alkohol.

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Viognier Du Bosc - Pierre Besinet 2017
 

***** Fantastisk lækker Viognier... Frisk, fed og smagfuld !

 

Vinen er en fantastisk lækker Viognier - frisk, fed og smagfuld. Viognier er oprindeligt fra Rhône dalen i Sydfrankrig. Den giver fyldige, fedmefyldte og rige vine med stor aroma med et lille og drikkemoden syreindhold. Domaine du Bosc Viognier er frisk, blomstrende og har en fyldig duft af tropisk frugt og ananas. I munden finder du en rig vin med en cremet smag med hints af honning og krydderier. Eftersmagen er lang med hint af kiwi og abrikos. Lækkert og rigt glas hvidvin, der anbefales til hvid fisk, skaldyr eller blot til ren hygge. 

 

En kasse indeholder 6 flasker  13,5 % alkohol.

 

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine. 

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

69,95 DKK 99,00 DKK (spar 29,05 DKK)

 CLEEBOURG Gewürztraminer Prestige Alsace 2015

Gewurztraminer er den mest aromatiske drue i Alsace, og måske den mest aromatiske drue overhoved? Denne aroma finder man til fulde i Cleebourg's vellavede Gewurztraminer, med en nærmest forførende parfume og stilren smag. Vinen er ikke for "sød" i stilen, faktisk er det en af de reneste Gewurztraminer vi har smagt. En utrolig lækker vin til smagfulde forretter eller bare at nyde hvis man savner fornemmelse af sommer og hyldeblomst.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz.

 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95 DKK 119,00 DKK (spar 29,05 DKK)

CLEEBOURG Pinot Gris Prestige Alsace 2014

Tidligere hed denne drue: Tokay Pinot Gris, og har under dette navn været dyrket i Alsace siden det 16. århundrede, men ifl. en aftale mellem Ungarn (vinstokkens oprindelsesland ifl. en gammel legende) og EU, er det ikke længere tilladt at sælge vine direkte fra produktionsstedet med betegnelsen Tokay. Pinot Gris bliver dyrket på ca. 13 % af arealet.

Pinot Gris druen giver nogle robuste og magtfulde vine med en næsten olieagtig konsistens. Farven er smuk dyb gylden gul. Vinen har en bouquet af underskov, svampe og tørrede frugter, abrikos, honning og bivoks. Smagen er let fyldig og mild, en ædel vin med meget format. Pinot Gris egner sig perfekt til fjerkræ med kraftigt smagende saucer, risotto og svamperetter,  Foie Gras eller som  en delikat aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 109,00 DKK (spar 30,00 DKK)

CLEEBOURG Brandhof - Pinot Gris - Steinseltz Alsace 2013

Vinen har en klar, gul farve. Næsen udviser meget typisk blomster og røgede aromaer. En rigelig og fuld, og samtidig meget distingveret Pinot Gris. En meget fin substans, der ledsages af aromaer, der er diskrete, men fulde af elegance. En støt friskhed i den sidste ende af noten. Der er tale om en relativ tør Pinot Gris, der er en god ledsager til eksempelvis kogt saltvandsfisk og marineret kød. Bør serveres ved en temperatur på 8-10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG Hannesacker - Riesling - Rott Alsace 2012

Vinen har en fin farve - lys og gylden. Aromatisk finder vi alle de karakteristiske træk ved drue sorten - nemlig en vedvarende mineral og frugtagtig aroma. Teksturen er allerede relativt godt moden og silkeagtig. En fin harmoni og i slutningen af munden en behagelig fornemmelse. Anbefales til kraftige fiskeretter og kraftige, tørre oste - disse er blot nogle af de kulinariske idéer, der passer til denne vin. Bør serveres ved 10° C.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CLEEBOURG Reifenberg Gewurztraminer Alsace 2012

Vinen er lysegul. I næsen er vinen meget elegant og meget blomstret. I munden er et strejf af det eksotiske til stede. Litchis og passionsfrugt skiller sig ud, men endnu mere overraskende er friskheden i denne Gewurztraminer med en ren afslutnende note. Anbefales at drikke som aperitif eller til stærke oste. Men tøv ikke med at kombinere vinen med eksotiske retter og krydret mad. Bør serveres ved en temperatur på 8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alk.

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

CLEEBOURG Gewürztraminer - Vendanges Tardives 2011 - Alsace

En Gewurztraminer med en meget fin og lidt rav-gul farve. Næsen er behagelig, med en aroma af kandiseret frugt, hvilket afgiver en stor friskhed. Noten afsluttes med en aroma af kandiserede frugter og nougat. Anbefales at drikke sammen med foie gras, desserter eller i slutningen af et måltid med vennerne. En fantastisk flaske, der bør serveres ved 8 grader.

Vendanges Tardives betyder sen høst. For at producere høsten er man afhængig af et mildt efterår, uden regn. Druerne har haft længere tid til at modne på vinstokkene, hvorved de opnår en højere sukkerkoncentration, hvilket medfører en meget fyldig og rund vin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol.
 

60 kilometer nord for Strasbourg ligger Cave de Cléebourg's vinmarker, som dækker næsten 200 hektarer i den nordlige del af Alsace-regionen i Frankrig. Vinproduktionen blev indført i Cléebourg området ved Dominikanske munke fra nabokongens Wissembourg så tidligt som det 9. århundrede. Jordtyperne i området spænder fra sandet til ler og stenet jord. 

Cave de Cléebourg kooperative blev grundlagt i maj 1946 og har nu næsten 190 medlemmer med vinmarker, der omgiver landsbyernr Cléebourg, Oberhoffen, Rott, Steinseltz og Riedseltz. 

De har tilsammen en årlig vinproduktion på 14.000 hektoliter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

279,00 DKK 299,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer - Allegro 2016 - Faugères - økologisk

Fantastisk økologisk hvidvin fra Ollier Taillefer. 

Økologisk vin, der er lavet på håndplukkede druer af typen Roussanne og Rolle. Det er en rig vin - frisk frugtaftig, fed, cremet med mineralske noter med og med fadpræg. I næsen er der hvide blomster og pære. I smagen er der citrus, honning, blomster og citrongræs. 

Anbefales som aperitif, eller sammen med fjerkræ, grillet fisk og ost. Serveres ved en temperatur på 10-12 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.


Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.

Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien. 

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj). 
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache. 

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 139,00 DKK (spar 39,05 DKK)

Sancerre Vignoble Danny Terres Blanches 2015 Bio

* Det er en tør og sprød hvidvin, med blomstrende aroma, en tydelig duft af hyld og stikkelsbær eller grapefrugt. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre, god mineralitet, fyldig og med lang eftersmag.

Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen.

Familien Dauny har lavet vin i Sancerre siden 1683. Christian & Nicole Dauny og sønnerne Benoit og Thibaut er 12. og 13. generation. De har drevet Domaine Dauny økologisk siden 1964. Deres held, forspring og styrke er at deres 16 ha ligger syd-østvendt på Sancerres mest eftertragtede bakke: Champtin.

Midt i Frankrig og midt langs Frankrigs længste flod, la Loire, ligger Pouilly Fumé på højre side (1200 ha) og Sancerre (2600 ha) på den venstre side. Disse 2 appellationer laver verdens bedste og reneste Sauvignon Blanc. Druen er siden blevet klonet og kopieret verden over. I dag findes 45.000 ha Sauvignon Blanc. Sancerre er en dramatisk beliggende bjergby og dens beliggenhed ved en sejlbar flod og den gode dræning og topografi i landskabet har sikret byen en lang historie knyttet til vinproduktion. Det var allerede i Romertiden klart, at stedet var eminent til vindyrkning.

Serveringstemperatur 6 - 8 grader

Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

129,00 DKK 169,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Sunnen Hoffmann Pinot Gris - Wintrange Hommelsbierg 2015 Økologisk

Denne Pinot Gris har en frisk ren smag. Den er cremet og frugtagtig med noter af hvide blomster og abrikos. Vinen går godt til fed fisk og kraftige oste, men kan også drikkes i utide på terrassen. På grund af deres unikke smag, er disse vine anses som ideel til at ledsage et måltid, enten med fisk, delikatesser eller traditionelle robuste retter. Vinen har en behagelig syrlighed, meget frisk, og gode noter af mineralitet. Alle vil opdage hints af citrus og pære, men også tørrede frugter, samt varianter af nødder og toast.

Yves og Corinne er 5 generation på Domainet, der er grundlagt i 1872. Domainet blev i 1995 økologisk med de første marker. I 2000 var hele Domainets 8,5 ha økologiske, og i 2009 fik de en anerkendelse fra ministeriet for Landbrug, for et bemærkelsesværdig engagement i Luxembourgs økologiske udvikling. Der produceres vine på druerne Rivaner, Auxerrois, Chardonnay, Pinot Gris, Risling, Elbling, Gewürztraminer og Pinot Noir.

Markerne er de bedst beliggende i Remerschen kaldet ”Half Réimerch” som yder en naturlig beskyttelse til markerne fra dalen og sørene Remerschen, der også giver et generøst mikroklima. Markerne er placeret på dalens skrå sider mod syd.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12 % Akohol

199,00 DKK

Sablet - Domaine Saint Gayan 2015

Sablet Blanc er lavet af 5 druesorter: Viognier (40 %) - bringer fylde og subtil fersken og abrikos aroma, Bourboulenc (28 %) - bringer livlighed og friskhed, Clairette (13 %) - medfører raffinement og kompleksitet, Grenache Blanc (12 %) - tilføjer krop og vægt, og Roussanne (5 %) - sørger for vinens komplekse aromaer. Disse 5 druer danner tilsammen en kvintet af uovertruffen virtuositet. Sablet er Côtes du Rhône Villages bedst kendt for dens vellykkede hvide og røde vine. Domaine Saint Gayan's Sablet viser en dristig balance mellem livlighed, man normalt finder i vine fra et koldere nordligere klima, og rigdom, man typisk finder i vine fra det varmere syd. Vinen anbefales til fisk og skaldyr eller retter med lyst kød.

L'Oratory er placeret på en smuk bjergskråning, der grænser op til "Dentelles de Montmirail" skoven. Denne unge vingård udtrykker skarpsindighed og friskhed med en fin jord med en sand og kalkholdig oprindelse, der giver navnet til landsbyen Sablet (ved "sable" forstås sand).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.


I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan.
I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.
89,00 DKK 129,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chablis Domaine Fourrey 2014

Vinmarkerne i Chablis hang engang sammen med vinmarkerne i Bourgogne. I dag har man nedlagt så mange dårlige marker at der er opstået et ca. 100 km bredt bælte uden tilplantninger. Chablis ligger nordligst, hvilket passer Chardonnay druen perfekt. Chablis var i urtiden havbund, hvilket giver efterladenskaber fra skaldyr i jorden. Dette er årsagen til Chablis vinenes karakteristiske og verdensberømte smag af flint. 100 % Chardonnay.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Maison Charles Bourgogne Chardonnay Pére & Fille 2015

***** En rigtig dejlig mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles.

Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne.

Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode.

Fadlagring er 10 til 12 måneder på franske egefade.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chablis Premier 1 Cru Domaine Fourrey - Cote de Lechet 2014

*** En meget fornem 1. Cru.

Vinen har en grøn gul farve med dejlig smag af friske frugter, hvide blomster og tørrede frugter. Den har typiske mineralske aromaer for en Chablis appellation. Vi anbetaler at servere vinen ved en temperatur på 11-13 grader. Den er perfekt til fisk, skaldyr og lyst kød.

Bourgogne er det oprindelige fødested af Chardonnay, og Chablis er landets mest berømte ambassadør. Druerne til denne fornemme vin høstes af maskiner, knuses og udvindes til gæringen ved lav kontrolleret temperatur i store rustfrie ståltanke. Dertil kommer den Malolaktiske gæring, delvis eller fuldstændig afhængig af det naturlige syreindhold. Vinen aftappes efter 6 til 8 måneder og er klar til at drikke 2 måneder efter aftapningen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine du Bosc - Chardonnay Pierre Besinet 2017 * er en lækker frisk og halvtør Chardonnay med en let og frisk smag med masser af dejlige nuancer i smagen. Vinen er perfekt til lette retter, som forret eller bare til ren nydelse.


En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol.

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc meget speciel i området der strækker sig langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver Deres vine en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde som hvide vine.

 

Vinmageren Pierre Besinet er den seneste i Besinet-familien som er blevet forelsket i den ædle vinkunst. Hans bedstefar var vinhandler i en by nær Montpellier, men da Pierres far Jean blev optaget af ideen om at lave sin egen vin, flyttede hele familien til Vias, små 10 km inde i landet fra den berømte turistbadeby Cap d´Agde. Jean havde set de store fordele i jordbunden i dette område, men begyndte straks at plante de mere internationalt kendte druer og ikke de lokale som mange andre brugte i dette område. Pierre forlod sine forældre for at dygtiggøre sig i vinens verden. Han tog en doktorgrad i kemi, og startede sin karriere i forskellige Sydfranske vinhuse. Efter nogle år besluttede han sig for at følge i faderens fodspor og stod i 1975 for hele produktionen på Domaine du Bosc. Pierre gik som sin far mod traditionen i Sydfrankrig og lavede rene, friske, sprøde, frugagtige og livlige vine. Denne stil holder den dag i dag, og vinene bliver mere og mere efterspurgte i Danmark, hvor forbrugeren søger den mindre tunge stil.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

59,95 DKK 89,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Sablet Blanc, Domaine Piaugier 2015

*** Kåret som den bedste hvide Rhone vin på dansk Rhonevinfestival i 2016 og 2017 (årgang 2014 og 2015). 

Vinen er fremstillet på druerne: Viognier, Roussanne, Grenache, Marsanne og Clairette. Det er en frisk frugtagtig og fed hvidvin med smag af fersken og æble med et blomsteragtigt præg. Denne hvidvin ligner meget en hvid Bourgogne blot til den halve pris. Sablet Blanc anbefales til kraftige / smagfulde forretter som fx. stegte fisk.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

 

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chablis Dominique Gruhier 2015

*  ET GODT TILBUD PÅ EN FORNEM CHABLIS 

Vinden er fremstillet af 100 % Chardonnay druer, der stammer fra 4 forskellige terroirs med en stor mangfoldighed, hvilket skaber stor finesse og en fantastisk kompleksitet til denne smukke Chablis. Duft og smag udviser en dejlig mineralitet. Det er en ung Chablis og den er derfor ikke voldsom eller fyldig, men overbeviser med en skøn elegance. Smagsnuancer og aromaer domineres af citrus, æble, friske mandler, kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre, der til sammen giver en kompleks Chablis. Vinen anbefales til forretter især fisk (for eksempel Torsk) og skaldyrsretter, pateer og lyst kød.

”La Revue du Vin de France”, Frankrigs førende vin magasin, skriver: Hvilken vin. Dens gyldne profil fader over i mineralske aromaer, efterfuldt af en rig balanceret smag, med et kalket/stenet finish. Denne vin er dyrket på det skarpe hvide terroir. 

I 2015 syntes alt at gå op i en højere enhed i Chablis. Mængderne er små, men kvaliteten er uovertruffen og det gælder også Gruhiers Chablis 2015.

Vinfremstillingen starter med 30 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. Derefter lagres vinen i 11 måneder – 20 % i barriques og 80 % i tank. Produktionen ender ud i 9500 flasker. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

195,00 DKK 210,00 DKK (spar 15,00 DKK)

Chablis Domaine Fevre-Fevre 2015

*  Fornem Chablis med en dejlig, sprød struktur og mineralitet.

Chablis fra FÈVRE-FÈVRE er lavet af 100 % Chardonnay. Duften er frisk og aromatisk med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede i duften en flot mineralitet. Smagen er ligeledes meget frugtrig og er godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Vinen anbefales til skaldyrsretter, supper med skaldyr, grillet fisk, friskpillede rejer og østers.

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer, der dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100 % i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.), hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning med bundfald, det der også kaldes ”sur lie”. Processen varer i minimum 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chablis 1'er Cru Montée De Tonnerre Dominique Gruhier 2015

*  ET GODT TILBUD PÅ EN AF DE STØRSTE CHABLIS 1ER CRU - BEGRÆNSET PARTI.  

Dette er kronjuvelen blandt Dominique Gruhiers vine. Montée de Tonnerre hører til blandt de største Chablis 1er Cru'er. I jordbunden i Chablis kan man finde en lang række forsteninger fra den tid, hvor området befandt sig under havets overflade. Denne vin udtrykker dette i nærmest poetisk form med sin strågule farve og en duft med præg af muslingeskaller og knuste sten. Dyb og rig duft med noter af flintesten med et toastet indslag. Smagen er frisk og mineralsk med behagelig syre og moden fedmefuld frugt. Eftersmagen er dejlig tør, frisk og vedvarende. Dominique Gruhier fortolker jordbunden perfekt og viser tydeligt sin stil via det flintede og mineralske overskud.

Der produceres kun 800 flasker af denne fantastiske 1. Cru. En sjælden vin fra den berømte mark "Montée de Tonnerre, der efter mange eksperters mening, kan måle sig med Grand Cru markerne i Chablis. Det er en vin med stor personlighed, samt et unikt terroir udtryk, med den meget eftertragtede syre og mineralitet, som netop Chablis er blevet så kendt for.

Druer: 100 % Chardonnay 

Jordbund: 0,16 hektar. Den berømte "Kimméridgien" ler med kraftigt kridtlag,der er formet i kridttiden - og som også findes i Sancerre vine. 

Vinfremstilling: 40 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. 

Lagring: 18 mdr. - 100 % i barriques. 

Produktion: 800 fl. - Udbyttet er på 45 hl. pr. hektar.

 ET GODT TILBUD PÅ EN FORNEM CHABLIS - BEGRÆNSET PARTI 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Petit Chablis – Sur Les Clos Dominique Gruhier 2015

* Flot og kompleks Chablis

Det er bestemt misvisende at kalde denne vin for en ”lille” Chablis. Det er en ”stor” og kompleks vin, fra marken ”Les Clos”, der er beliggende nogle få meter fra Grand Cru marken af samme navn. 

Vinen er fremstillet af 100 % Chardonnay druer og dens utrolige udtryk af ”Chablis-terroir” er med til at skabe en rig og mineralsk vin, der bliver styrket af flintede og saltede indslag. Frugten er så fint balanceret med den friske syre med en vedvarende mineralsk afslutning, der bare bliver ved.  

Vi anbefaler at servere vinen ved 10 grader i store Bourgogne glas.

Jordbund: 0,16 hektar. Den berømte "Kimméridgien" ler med kraftigt kridtlag, der er formet i kridttiden, og som også findes i Sancerre. 

Vinfremstilling: 30 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. 

Lagring: 11 måneder – 20 % i barriques og 80 % i tank. 

Produktion: 3800 fl. - Udbyttet er på 50 hl. pr. hektar.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

169,00 DKK 195,00 DKK (spar 26,00 DKK)

De Courtil Chardonnay Colombard 2017

De Courtil Chardonnay og Colombard har en smuk lysegul farve med en krystallisk grønlig glinsende dybde. I næsen føles en eksplosion af hvide blomster og akacie kombineret med delikate lækre noter af honning.

Vinen har en fyldighed, der spiller godt sammen med de friske citrus-noter. En virkelig fantastisk hvidvin til prisen!

Den er perfekt til skaldyr, grillet fisk, kyllingeretter, aperitif eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler