Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Chablis 1. Cru Jules Descombins 2014 Bourgogne

***** En meget fornem Chablis 1. Cru. Til en vanvittig pris!

Er fremstillet af 100 % Chardonnay druer og produceret på en helt utrolig blanding af druer fra vinmarker i Montmains området. Aromaen er frugtrig og får tankerne hen på hvide blomster med en enestående duft, der kun kendetegner de allerbedste Chabliser. En lang kraftfuld finale med en guddommelig kompleksitet gør denne vin til en af de fornemmeste repræsentanter for Chablis.

Vinen anbefales som Aperitif eller til fiske- og skaldyrs retter.

Bør serveres ved en temperatur på 8 -10 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13% Alkohol.

149,00 DKK 198,00 DKK (spar 49,00 DKK)

Familien Fourrey fremstiller Chablis Domaine Fourrey 2015. Det er et lille, familieejet vinhus, hvor 4. generation i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. De er med i foreningen Vigneron Independant, hvor vinbonden kort fortalt forestår alt fra markpleje, over vinifikation, til tapning og salg. Med andre ord, det tætteste man kommer på en garanti for personlige, passionerede og håndlavede vine. Druerne til denne vin kommer fra marker ved Milly og Fleys, hvor familien Fourrey ejer 12 hektar jord bestående af en lerholdig kalkstens jordbund. Vinifikationen foregår udelukkende på rustfrit stål, og vinen tappes i foråret efter høstes, efter vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, stabilisering og filtrering.

Vinens duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drikkelig vin, der er en efter maden-vin samt til et bredt udvalg af bordets glæder.

Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-15 grader alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

Prøv vinen til en fiskeret, gerne med flad- eller torskefisk og en simpel, velsmagende sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også de lyse kødretter er oplagte til en vin som denne, blot skal der ikke være voldsom fedme i retterne

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 179,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Maison Charles Bourgogne Chardonnay Pére & Fille 2015

***** En rigtig dejlig mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles.

Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne.

Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode.

Fadlagring er 10 til 12 måneder på franske egefade.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Chablis Premier 1 Cru Domaine Fourrey - Cote de Lechet 2014

*** En meget fornem 1. Cru.

Vinen har en grøn gul farve med dejlig smag af friske frugter, hvide blomster og tørrede frugter. Den har typiske mineralske aromaer for en Chablis appellation. Vi anbetaler at servere vinen ved en temperatur på 11-13 grader. Den er perfekt til fisk, skaldyr og lyst kød.

Bourgogne er det oprindelige fødested af Chardonnay, og Chablis er landets mest berømte ambassadør. Druerne til denne fornemme vin høstes af maskiner, knuses og udvindes til gæringen ved lav kontrolleret temperatur i store rustfrie ståltanke. Dertil kommer den Malolaktiske gæring, delvis eller fuldstændig afhængig af det naturlige syreindhold. Vinen aftappes efter 6 til 8 måneder og er klar til at drikke 2 måneder efter aftapningen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

199,00 DKK 229,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chablis Dominique Gruhier 2015

*  ET GODT TILBUD PÅ EN FORNEM CHABLIS 

Vinden er fremstillet af 100 % Chardonnay druer, der stammer fra 4 forskellige terroirs med en stor mangfoldighed, hvilket skaber stor finesse og en fantastisk kompleksitet til denne smukke Chablis. Duft og smag udviser en dejlig mineralitet. Det er en ung Chablis og den er derfor ikke voldsom eller fyldig, men overbeviser med en skøn elegance. Smagsnuancer og aromaer domineres af citrus, æble, friske mandler, kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre, der til sammen giver en kompleks Chablis. Vinen anbefales til forretter især fisk (for eksempel Torsk) og skaldyrsretter, pateer og lyst kød.

”La Revue du Vin de France”, Frankrigs førende vin magasin, skriver: Hvilken vin. Dens gyldne profil fader over i mineralske aromaer, efterfuldt af en rig balanceret smag, med et kalket/stenet finish. Denne vin er dyrket på det skarpe hvide terroir. 

I 2015 syntes alt at gå op i en højere enhed i Chablis. Mængderne er små, men kvaliteten er uovertruffen og det gælder også Gruhiers Chablis 2015.

Vinfremstillingen starter med 30 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. Derefter lagres vinen i 11 måneder – 20 % i barriques og 80 % i tank. Produktionen ender ud i 9500 flasker. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

195,00 DKK 210,00 DKK (spar 15,00 DKK)

*  Fornem Chablis med en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Chablis Domaine Fevre-Fevre 2015 er lavet af 100 % Chardonnay. Duften er frisk og aromatisk med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede i duften en flot mineralitet. Smagen er ligeledes meget frugtrig og er godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Vinen anbefales til skaldyrsretter, supper med skaldyr, grillet fisk, friskpillede rejer og østers.

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer, der dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100 % i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.), hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning med bundfald, det der også kaldes ”sur lie”. Processen varer i minimum 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chablis 1'er Cru Montée De Tonnerre Dominique Gruhier 2015

*  ET GODT TILBUD PÅ EN AF DE STØRSTE CHABLIS 1ER CRU - BEGRÆNSET PARTI.  

Dette er kronjuvelen blandt Dominique Gruhiers vine. Montée de Tonnerre hører til blandt de største Chablis 1er Cru'er. I jordbunden i Chablis kan man finde en lang række forsteninger fra den tid, hvor området befandt sig under havets overflade. Denne vin udtrykker dette i nærmest poetisk form med sin strågule farve og en duft med præg af muslingeskaller og knuste sten. Dyb og rig duft med noter af flintesten med et toastet indslag. Smagen er frisk og mineralsk med behagelig syre og moden fedmefuld frugt. Eftersmagen er dejlig tør, frisk og vedvarende. Dominique Gruhier fortolker jordbunden perfekt og viser tydeligt sin stil via det flintede og mineralske overskud.

Der produceres kun 800 flasker af denne fantastiske 1. Cru. En sjælden vin fra den berømte mark "Montée de Tonnerre, der efter mange eksperters mening, kan måle sig med Grand Cru markerne i Chablis. Det er en vin med stor personlighed, samt et unikt terroir udtryk, med den meget eftertragtede syre og mineralitet, som netop Chablis er blevet så kendt for.

Druer: 100 % Chardonnay 

Jordbund: 0,16 hektar. Den berømte "Kimméridgien" ler med kraftigt kridtlag,der er formet i kridttiden - og som også findes i Sancerre vine. 

Vinfremstilling: 40 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. 

Lagring: 18 mdr. - 100 % i barriques. 

Produktion: 800 fl. - Udbyttet er på 45 hl. pr. hektar.

 ET GODT TILBUD PÅ EN FORNEM CHABLIS - BEGRÆNSET PARTI 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

295,00 DKK 325,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Petit Chablis – Sur Les Clos Dominique Gruhier 2015

* Flot og kompleks Chablis

Det er bestemt misvisende at kalde denne vin for en ”lille” Chablis. Det er en ”stor” og kompleks vin, fra marken ”Les Clos”, der er beliggende nogle få meter fra Grand Cru marken af samme navn. 

Vinen er fremstillet af 100 % Chardonnay druer og dens utrolige udtryk af ”Chablis-terroir” er med til at skabe en rig og mineralsk vin, der bliver styrket af flintede og saltede indslag. Frugten er så fint balanceret med den friske syre med en vedvarende mineralsk afslutning, der bare bliver ved.  

Vi anbefaler at servere vinen ved 10 grader i store Bourgogne glas.

Jordbund: 0,16 hektar. Den berømte "Kimméridgien" ler med kraftigt kridtlag, der er formet i kridttiden, og som også findes i Sancerre. 

Vinfremstilling: 30 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. 

Lagring: 11 måneder – 20 % i barriques og 80 % i tank. 

Produktion: 3800 fl. - Udbyttet er på 50 hl. pr. hektar.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

169,00 DKK 195,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler