Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Albert Sounit - Bourgogne Les Vignes de La Roche 2022

* GODT KØB!

Denne smukke, lysende gyldne vin byder på en rig buket af blomster og subtile mineralnoter, ledsaget af en forfriskende syrlighed. Fine undertoner af hvide blomster samt antydninger af citrus og abrikos fremhæver dens tørre og rene eftersmag.

Perfekt til at ledsage fed fisk, østers, skaldyr og asparges, er denne vin lavet udelukkende af 100 % Chardonnay, håndplukket for at sikre kvalitet. Efter en skånsom presning og bundfældning fermenteres og lagres saften direkte på franske egetræsfade i omkring 10 måneder. Gennem en proces kaldet "batonnage" røres bundfaldet regelmæssigt under lagringen, hvilket tilfører vinen en større fylde og en rigere aroma.

Les Vignes de la Roche er kendetegnet ved sin blomsterrige bouquet, mineraltoner og forfriskende syre. Den skinner smukt i sit gyldne skær og byder på duftnoter af hvide blomster samt subtile toner af citrus og abrikos. Egetræsfadet er elegant integreret i smagen, hvilket fører til en tør og ren eftersmag med en fin balance mellem fedme og elegance, efter omkring 10 måneders lagring.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol

199,00DKK 249,00DKK (spar 50,00DKK)

Chablis Domaine Fourrey 2022

Vinens duft og smag er i klassisk Chablis-stil med tør, slank citrusfrugt, grønne æbler og komplekse aromaer fra vinens samvær med fingæren. Kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre giver en kompleks, men let-drikkelig vin, der er en efter maden-vin samt til et bredt udvalg af bordets glæder.

* Fantastisk glas hvidvin !!

Domaine Fourrey er et lille, familieejet vinhus, hvor 4. generation i dag dyrker 18 hektar med Chardonnay. De er med i foreningen Vigneron Independant, hvor vinbonden kort fortalt forestår alt fra markpleje, over vinifikation, til tapning og salg. Med andre ord, det tætteste man kommer på en garanti for personlige, passionerede og håndlavede vine. Druerne til denne vin kommer fra marker ved Milly og Fleys, hvor familien Fourrey ejer 12 hektar jord bestående af en lerholdig kalkstens jordbund. Vinifikationen foregår udelukkende på rustfrit stål, og vinen tappes i foråret efter høstes, efter vinen har gennemgået den malolaktiske gæring, stabilisering og filtrering.

Nyd Domaine Fourrey Chablis ved en serveringstemperatur på 10-12 grader alt efter temperament, men helst ikke for koldt, da vinen i givet fald ikke får lov at vise sine dyder.

Prøv vinen til en fiskeret, gerne med flad- eller torskefisk og en simpel, velsmagende sauce som beurre blanc eller hollandaise. Også de lyse kødretter er oplagte til en vin som denne, blot skal der ikke være voldsom fedme i retterne

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

189,00DKK 199,00DKK (spar 10,00DKK)

Chablis Premier 1 Cru Domaine Fourrey - Cote de Lechet 2022 Vinen har en grøn gul farve med dejlig smag af friske frugter, hvide blomster og tørrede frugter. Den har typiske mineralske aromaer for en Chablis appellation.

 - Citat: En hvidvin i top, der dufter af æbler og melon. Smagen har en fin fedme, en ren citrussmag og en lang, frugtrig eftersmag med en blød og samtidig frisk syre.

Vi anbetaler at servere vinen ved en temperatur på 10-12 grader.

Den er perfekt til fisk, skaldyr og lyst kød.

***** En meget fornem 1. Cru.

Bourgogne er det oprindelige fødested af Chardonnay, og Chablis er landets mest berømte ambassadør. Druerne til denne fornemme vin høstes af maskiner, knuses og udvindes til gæringen ved lav kontrolleret temperatur i store rustfrie ståltanke. Dertil kommer den Malolaktiske gæring, delvis eller fuldstændig afhængig af det naturlige syreindhold. Vinen aftappes efter 6 til 8 måneder og er klar til at drikke 2 måneder efter aftapningen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

249,00DKK 269,00DKK (spar 20,00DKK)

Domaine Charles Bourgogne Chardonnay Pére & Fille 2017 ***** En rigtig dejlig mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles. Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne.

Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode.

Fadlagring er 10 til 12 måneder på franske egefade.

149,00DKK 189,00DKK (spar 40,00DKK)

Domaine Charles Mâcon-Villages 2017  *** En fabelagtig hvid Bourgogne fra Domaine Charles. Vinen har en flot gylden, gul og krystalklar farve. I næsen oplever man en blanding af blomster- og frugtagtige aromaer med noter af hasselnød, honning, akacia og citrusfrugter. En meget beundringsværdig, frugtagtig vin, som en "klassisk" MâconVillages, der i smagen kombinerer frugt, finesse og friskhed.

Vi anbefaler at servere vinen ved en temperatur på ca. 12 grader til retter med fisk og fjerkræ.

Kvalitets Chardonnay fremstillet af druer fra vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 25-30 år. Jorden består af ler og kalksten. Markerne er hovedsageligt syd-syd-øst vendt. Vingården er beliggende på en skråning og vinstokkeene vokser på plateauer.

Vinfremstillinen består af en skånsom presning over en lang periode. Vinen lagres i 10-12 måneder i ældre franske egetræstønder.

En kasse indeholder 6 flasker á 75 cl. - 12,5 % Alkohol.

199,00DKK 269,00DKK (spar 70,00DKK)

Chablis Domaine Fevre-Fevre 2022 Bio.. Fornem Chablis med en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Chablis Domaine Fevre-Fevre er lavet af 100 % Chardonnay. Duften er frisk og aromatisk med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede i duften en flot mineralitet. Smagen er ligeledes meget frugtrig og er godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Vinen anbefales til skaldyrsretter, supper med skaldyr, grillet fisk, friskpillede rejer og østers.

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer, der dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100 % i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.), hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning med bundfald, det der også kaldes ”sur lie”. Processen varer i minimum 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

225,00DKK 265,00DKK (spar 40,00DKK)

Domaine Charles Bourgogne Hautes Cotes de Beaune Blanc - Pere & Fille 2017 * En rigtig dejlig og dyb mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles. Denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter.

Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

169,00DKK 199,00DKK (spar 30,00DKK)

Meursault Le Pre de Manche Domaine Monthelie Douhairet Porcheret 2020 er pivende ren meursault fra et lille familiebrug med skønne vine. 

Le Pré de Manche Mursault er en lille cuvée, på blot 900 flasker lavet med udgangspunkt i 50 år gamle vinstokke.

Meursault Le Pré de Manche er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandelmørdej, kalkede mineraler og en antydning af fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Som al anden god bourgogne vil den med årene udvikle en bredere, fyldigere stil.

Husk at ordentlig, hvid bourgogne skal serveres fra over 10°, hvis vinen skal have chancen for at åbne sig op for at give den optimale oplevelse.

Druer: 100% Chardonnay
Vinområde: Meursault
Region: Bourgogne
Lagring: 12 mdr. på lokal eg, 15% nyeg.
Alkohol: 13,5%
Serveringstemperatur: 10+ grader

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne. Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndplukkede druer høstes i små, perforerede kasser, så druerne kommer til vineriet i optimal stand. Der gæres på rustfrit stål og lagres siden hen et år på lokal eg, men med kun ca. 15% ny eg.

575,00DKK 599,00DKK (spar 24,00DKK)

Meursault 1er Cru Santenots Domaine Monthelie Douhairet Porcheret 2020 grænser helt op til Volnay Cailleret.

Mineralsk præcision og disciplineret fedme er nøgleord for denne Meursault 1er Cru. Det er en fokuseret, spændstig vin med et godt henlæggelsespotentiale.

Vinene her både gæres og lagres på egetræ – i dette tilfælde godt et år i beherskede 10 % ny eg. Bl.a. af denne grund er dette ikke ødsel, tung Meursault med træskostøvler på.

Monthélie Douhairet Porcheret Meursault 1er Cru Santenots er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandler, kalkede mineraler og en anelse af den fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Druer: 100% Chardonnay
Vinområde: Meursault
Region: Bourgogne
Lagring: 12 mdr. på lokal eg, 10% nyeg.
Alkohol: 14,5%
Serveringstemperatur: 12-15 grader

Husk at ilte vinen meget grundigt, hvis den drikkes ung. Den nydes tempereret – i omegnen af 12-15° synes passende. En stegt kylling med sprødt skind vil være en herlig partner til vinen, men også skindstegt fisk passer godt. Med modenhed i flasken kan man introducere lidt svampe og fløde i maden – især flødestuvede morkler er fantastisk sammen med lagret Meursault.

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 6½ hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne.

699,00DKK 795,00DKK (spar 96,00DKK)

Bourgogne Aligote - Signe Bourgogne AOC 2021

Signe aligoté er hverken for dyr eller for billig, men til gengæld er det en flot ren vin, der i al sin enkelthed smager godt.

Aligoté giver typisk slankere vine end chardonnay, men de har samme fine mineralitet.

Efter i mange årtier at have levet en skyggetilværelse har aligoté-druen de senere år fået en renæssance. Trenden synes at have knopskudt fra kultproducenternes udgaver, som bourgogneentusiasterne må ’nøjes med’, når selv regionalvinen, bourgogne chardonnay bliver overskudt i pris!

I dag bliver bourgogne aligoté taget seriøst: det er ikke blot en kir-ingrediens, der skal være billigst mulig og så dårlig som fortjent. Druen har sin egen eksistensberettigelse og byder på uburgundisk manér på et fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet.

Duft og smag byder på aromaer af golden delicious-æble, citron, blodgrape, flintesten og æbleblomst. Smagsprofilen er sprød, frisk og mundvandsdrivende.

Denne Aligoté er velegnet til madretter uden for fedmefulde elementer og den er perfekt til grillet fisk/skaldyr, med en grøn salat og friskpresset citron..


En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12 % Alkohol

129,00DKK 149,00DKK (spar 20,00DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler