Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland oplevede på vinsiden en bølgedal i 1900-tallet men er nu igen kommet på banen med vine med mere karakter og aroma, efter at en ny generation af vinavlere har overtaget. Tyskland består af 13 vindistrikter og der findes omkring 135 forskellige druesorter, hvoraf de 35 benyttes til rødvin og de sidste 100 til hvidvine. Tyskland er og bliver en hvidvinsnation, men siden 1980’erne er efterspørgslen efter tysk rødvin steget markant og i dag er da 35 % af vinmarkerne tilplantet med rødvinsdruer. Fra at være mest kendt for de søde og meget billige Liebfraumilch, er det nu ændret til hvidvine i den lidt mere tørre ende og rødvin – begge med langt højere fokus på kvalitet frem for kvantitet.

Vi tilbyder kun et begrænset antal tyske rødvine, hvoraf flere er uden alkohol. 

Sorter resultater:

Pinot Noir M - Weingut von der Mark 2020 fra Baden *** En virkelig Premium Pinot Noir, med masser  af friske toner af lidt hindbær, peber, grønne toner af urter samt lidt Bourgogne stil.

***** Den smager fremragende!

Jürgen har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. For nylig indgår de en aftale, som giver Jürgen til opgave at etablere en Premium Range. Han fik frie tøjler til formålet, samt ansvar for både for vitikulturel konsultering, udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring.

Jürgen producerede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008. Vinhuset har 5 forskellige Premium vine i deres setup.

Markerne ligger i det nordlige Baden, i Rhindalen, i bjergområdet omkring Schwarzwald i området Ortenau har jordbunden et højt indhold af granit, og terrænet er stejlt. Det betyder, at dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft, hvilket igen betyder en nænsom behandling af druerne. Samtidig er klimaet absolut gunstigt, og druerne modner meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger med varme dage og kølige nætter.

Serveres ved 12 - 14 grader.

Perfekt vin til lettere retter, som pate, lyst kød, lettere vildt samt en god frokost, eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

Weingut Von der Mark - Spätburgunder Ehretstein Baden 2017 * en rigtig fin og elegant vin af høj kvalitet. Denne vin er fremstillet af Jürgen Von der mark og han sætter en stor ære i at producere en god Spätburgunder, hvorfor han bruger sine bedst beliggende marker på netop denne vin. Druerne er høstet i hånden og de selekteres grundigt inden fermenteringen. Denne spätburgunder er fra Jürgens eget domaine, hvorimod hans M-serie fra Weingut von der mark alle er produceret i det lokale negociantfirma. Finder man vinene fra M-serien interessante, hvilket rigtig mange har gjort, så bør man være ekstra opmærksom på denne skønhed! 

Jürgen arbejder i denne vin med den tyske version af Pinot Noir, hvorfor han skriver Spätburgunder på etiketten. Resultatet er en vellavet og velstruktureret vin, der kan måle sig med rigtig mange og store Bourgogner. Farven udstråler elegance og storhed med sin lyse røde kant med en lidt dybere rød kerne, der med det samme får tankerne hen på Pinot Noir. Aromaerne springer nærmest ud af glasset med duft af skovbær (specielt skovjordbær er markant), en fin lille krydret note af lidt peber på den HELT fine måde. Fadlagringen fornemmer man i næsen, men på en virkelig fin integreret måde.

Smagen bærer præg af en fin og elegant vin. Det første der møder én er de røde bær, dernæst den levende syrer, der skaber balance i glasset, og efterfølgende kommer oplevelsen af den fede frugt med en cremethed og fylde, man sjældent finder i tyske Pinot vine. Til aller sidst kan man mærke den lidt milde alkohol, der giver vinen et krydret præg og på trods af de 13,5 % alkohol, er vinen i den fineste balance. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Prøv også Jürgens Von der mark vine, klk her!

249,00DKK 299,00DKK (spar 50,00DKK)

Johannes Hörner - Spätburgunder 2021

Johannes Hörner lykkes her med at skabe en virkelig elegant og dog fyldig Spätburgunder (Pinot Noir) Vinen er gæret og lagret på rustfrie ståltanke og har således bevaret den fine frugtkarakter med en livlig og parfumeret aroma af mørke frugter. Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16 grader. I sommermånederne kan det være en ren fornøjelse at drikke denne vin ved kølskabstemperatur. Vinen er velegnet til ikke for krydrede retter med kylling, lyst kød eller en dejlig charcuteri tallerken.

Forældrene Natascha og Axel Hörner var meget stolte, da sønnen Johannes i 2017 gik i luften med sin helt egen nye serie af kvalitetsvine. Familiens vingård ligger i landsbyen Knöringen i Pfalz i det sydvestlige hjørne af Tyskland med grænse til Frankrig (Alsace). Johannes Hörner, der er 4. generation på vingården, producerer sine vine næsten udelukkende med druer fra en lille parcel på familiens ejendom ved navn Hohenrain. På familien Hörners vingård er beplantningen omkring 60 % grønne druer og 40 % blå druer. Den væsentligste grønne drue er ikke overraskende Riesling efterfulgt af Weissburgunder, Grauburgunder og Chardonnay. Familien har en kærlighed til Sauvignon Blanc, som de også eksperimenterer en del med, og som giver nogle friske og spændstige hvidvine. Det er familiens idé at producere let drikkelige vine, men samtidig vine af en god kvalitet med en god massiv frugt, tyngde og eftersmag. Og det lykkes til fulde

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

99,00DKK 139,00DKK (spar 40,00DKK)

Sorter resultater:

Vinmarkerne i Tyskland er anlagt dramatisk på de stejle skråninger, der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer meget, og det kan smages i vinene, som overordnet set er meget præget af deres terroir.

De mest benyttede tyske rødvinsdruer er: Spätburgunder, Dornfelder og Blauer Portugieser.

Tysk vin klassificeres i fire kategorier: Landwein (bordvin), Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (kvalitetsvin tilsat sukker for at øge alkoholstyrken) og Qualitätswein mit Prädikat (kvalitetsvin uden tilsat sukker). Derudover benytter de sig af et Pradikät system der opdeler vinene i: Kabinett (tør vin), Spätlese (semi sød), Auslese (sød), Beerenauslese (sød) og Eiswein (sød) og Trocken-beerenauslese (Ædel råd, sød).

Vi anbefaler