Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Tyskland oplevede på vinsiden en bølgedal i 1900-tallet men er nu igen kommet på banen med vine med mere karakter og aroma, efter at en ny generation af vinavlere har overtaget. Tyskland består af 13 vindistrikter og der findes omkring 135 forskellige druesorter, hvoraf de 35 benyttes til rødvin og de sidste 100 til hvidvine. Tyskland er og bliver en hvidvinsnation, men siden 1980’erne er efterspørgslen efter tysk rødvin steget markant og i dag er da 35 % af vinmarkerne tilplantet med rødvinsdruer. Fra at være mest kendt for de søde og meget billige Liebfraumilch, er det nu ændret til hvidvine i den lidt mere tørre ende og rødvin – begge med langt højere fokus på kvalitet frem for kvantitet.

Vi tilbyder kun et begrænset antal tyske rødvine, hvoraf flere er uden alkohol. 

Sorter resultater:

Vinen er omhyggeligt udvalgt og har en meget blid, delikat fjernelse af alkohol fra vinen, hvilket efterlader vinens smag, karakter og bouquet stort set uændret. Venner af cabernet sauvignon nyder Removed lidt kølig. Denne alkoholfrie rødvin er produceret af 100% Cabernet Sauvignon druer og indeholder 0,5 % alkohol. Vinen har en rubinrød farve, frugtrig bouquet samt smag af modne frugter.
39,00 DKK 44,00 DKK (spar 5,00 DKK)
Ebony Vale vinene destilleres hos Reh Kendermann i Tyskland, hvor man bruger vakuum-metoden. Det gode ved denne metode er, at de ikke-flygtige bestanddele af vinen, f.eks. mineraler, syrer, fenoler, sukker og vitaminer bliver bevaret. Det vil sige at både vinenes smag og karakter i høj grad bibeholdes. Det er en vin med rubinrød farve, frugtrig bouquet samt smag af modne frugter.
46,00 DKK 50,00 DKK (spar 4,00 DKK)

Sorter resultater:

Vinmarkerne i Tyskland er anlagt dramatisk på de stejle skråninger, der løber langs de kendte floder Rhinen, Mosel og Nahe. Undergrunden varierer meget, og det kan smages i vinene, som overordnet set er meget præget af deres terroir.

De mest benyttede tyske rødvinsdruer er: Spätburgunder, Dornfelder og Blauer Portugieser.

Tysk vin klassificeres i fire kategorier: Landwein (bordvin), Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete (kvalitetsvin tilsat sukker for at øge alkoholstyrken) og Qualitätswein mit Prädikat (kvalitetsvin uden tilsat sukker). Derudover benytter de sig af et Pradikät system der opdeler vinene i: Kabinett (tør vin), Spätlese (semi sød), Auslese (sød), Beerenauslese (sød) og Eiswein (sød) og Trocken-beerenauslese (Ædel råd, sød).

Vi anbefaler