Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

De fleste kender nok New Zealand for deres flotte natur, men der fremstilles også masser af god vin i landet primært på Sauvignon Blanc druen og i mindre grad på Pinot Noir og Chardonay druerne. Vinene fra New Zealand har ikke altid været så efterspurgte, det ændrede sig først i 1985, da en vingård i Marlborough fremstillede en fantastisk velsmagende Sauvignon Blanc, og siden har de generelt haft svært ved at følge med efterspørgslen.

Der er kommet en masse dygtige vinmagere til landet, som i dag fremstiller vine af høj kvalitet, nogle unikke vine, der afspejler de specielle dyrkningsforhold på New Zealand. Af New Zealandske rødvine har vi udvalgt nogle få men gode vine: Cloudy Bay og Clos Henri.

Sorter resultater:

** Topvin fra New Zealand. Cloudy Bay Pinot Noir 2011 indfanger dine sanser med enorme blomster, herunder violer, Boronia og blomstrende vild timian. Hindbær lokker endvidere sammen med vilde jordbær, mørke kirsebær, tobak og krydderier. I munden er vinen saftig og afbalanceret ved rig skovbund, nelliker og krydrede aromaer.

245,00 DKK 295,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE. Vinen har en sødlig aroma af mørke røde frugter, svesker og blommer med et strejf af krydderi. Smagen domineres af eg, der kommer frem sammen med en lagdelt krydret smag med sarte noter af sandeltræ og hyldeblomst, der gør dette til en karakteristisk og kompleks Pinot Noir. Den har potentiale til at blive gemt i 7-8 år.

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE. Druerne til Petit Clos kommer fra ejendommens yngre Pinot Noir-vinstokke. Druerne lagrer i 11 måneder i store franske egefade. Vinen er elegant afbalanceret, med en god syre, afrundede tanniner og et let røget islæt fra fadlagringen.

159,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler