Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

De fleste kender nok New Zealand for deres flotte natur, men der fremstilles også masser af god vin i landet primært på Sauvignon Blanc druen og i mindre grad på Pinot Noir og Chardonay druerne. Vinene fra New Zealand har ikke altid været så efterspurgte, det ændrede sig først i 1985, da en vingård i Marlborough fremstillede en fantastisk velsmagende Sauvignon Blanc, og siden har de generelt haft svært ved at følge med efterspørgslen.

Der er kommet en masse dygtige vinmagere til landet, som i dag fremstiller vine af høj kvalitet, nogle unikke vine, der afspejler de specielle dyrkningsforhold på New Zealand. Af New Zealandske rødvine har vi udvalgt nogle få men gode vine: Cloudy Bay og Clos Henri.

Sorter resultater:

Cloudy Bay Pinot Noir 2011

** Topvin fra New Zealand.

Cloudy Bay Pinot Noir 2011 indfanger dine sanser med enorme blomster, herunder violer, Boronia og blomstrende vild timian. Hindbær lokker endvidere sammen med vilde jordbær, mørke kirsebær, tobak og krydderier. I munden er vinen saftig og afbalanceret ved rig skovbund, nelliker og krydrede aromaer. God balance mellem syre og fine tanniner samt en tiltalende længde. Vinen anbefales til fx. røget andebryst, grillede Portabello svampe og dyrekød.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14,5 % alkohol.


Druerne til denne vin blev indkøbt fra nøje udvalgte steder, der ligger i den sydlige Wairau Valley herunder Mustang og Barracks vinmarker. Jordbunden er leret, gruset jord, der giver en god dræning. Denne jordstruktur tillader en forholdsvis ensartet tilgængelighed af vand til vinstokkene gennem sommermånederne, hvilket minimerer vandstress til Pinot Noir vinstokkene. Seks kloner af pinot noir druerne blev hånd høstet med moden smag og moderate sukker niveauer.

Et varmt forår opstået fra en usædvanlig våd vinter, giver de perfekte betingelser for en hurtig vækst i foråret. Varme forhold fortsatte, og blomstring indtraf en uge tidligere end gennemsnittet i slutningen af november. Nedbør i november og december gav mulighed for en høj grad af frugt på træerne og stærk vækst gennem januar. Disse ideelle forhold kan føre til kraftige afgrøder og derfor blev vinmarkerne skånselsløst fortyndet i slutningen af januar for at maksimere druernes kvalitet og forhåndsmodningen.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

245,00 DKK 295,00 DKK (spar 50,00 DKK)

CLOS HENRI Pinot Noir 2012

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE.

Vinen har en sødlig aroma af mørke røde frugter, svesker og blommer med et strejf af krydderi. Smagen domineres af eg, der kommer frem sammen med en lagdelt krydret smag med sarte noter af sandeltræ og hyldeblomst, der gør dette til en karakteristisk og kompleks Pinot Noir. Den har potentiale til at blive gemt i 7-8 år.

* 5 stjerner ud af 5 og Testvinder i Smag&Behag, maj 2014 (Årgang 2010)
* Fik 32 point af Smagepanelet - det er hele 13. point flere end testens 2. plads - ved en stor test af Pinot Noir fra New Zealand. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Clos Henri er en af tidens mest spændende New Zealandske vingårde. Vinene herfra har høstet adskillelige priser og er altid iblandt de bedste vine fra New Zealand. Allerede efter tre årgange var succesen i hus. Vinene er intet mindre end formidable, og pressen er ved at snuble af forbavselse. Jancis Robinson skrev for nylig i en artikel, i New York Times, at Sauvignon Blanc fra Clos Henri nok er den bedste Sauvignon Blanc, der laves på hele New Zealand.

Midt i halvfemserne besluttede familien bag Domaine Henri Bourgeois i Loire sig for at investere i vinproduktion på New Zealand. De var stærkt inspireret af de fine resultater, New Zealænderne havde opnået med Sauvignon Blanc. Øens ”Terroire” koblet med Bourgois familiens enorme knowhow gav familien troen på, at de kunne lave nogle af New Zealands bedste og mest stilsikre vine. Familien Bourgeois havde også set, at New Zealand gav muligheder for at prøve kræfter med Pinot Noir. Vinhuset Clos Henri tog hurtigt form. De købte i alt 90 ha. omkring Marlborough og anlagde vinmarker med inspiration fra både Sancerre og Bourgogne. Der blev bygget et nyt vineri med inspiration i Domaine Henri Bourgeois vingård i Chavignol ved Sancerre.

299,00 DKK 325,00 DKK (spar 26,00 DKK)

CLOS HENRI Pinot Noir 2012

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE.

Denne vin fra Clos Henri hedder Petit Clos og er fremstillet af Pinot Noir. Navnet Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne på Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset  område. Det er den samme autencitet og ægthed, som Bourgeois-familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig og det resulterer i en indbyrdes kamp mellem vinstokkene, der kæmper om næringen. Det giver færre druer men de opnår til gengælde en langt større koncentration.

Druerne til Petit Clos kommer fra ejendommens yngre Pinot Noir-vinstokke. Druerne gærer i åbne rustfri ståltanke, og lagrer efterfølgende 11 måneder i 7.500 liter store franske
egefade, hvilket medvirker til at understøtte vinens fine balance og tanninstruktur. Vinen har duft og smagsmæssige blomsternoter af lavendel og tørrede rosenblade, samt røde bær med krydrede undertoner. Den er elegant afbalanceret, med en god syre, afrundede tanniner og et let røget islæt fra fadlagringen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

CLOS HENRI:
Henri Bourgeois pionerånd og nysgerrighed førte til 12 års jagt efter nye etableringsmuligheder og det førte i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand, hvor han investerede i vingården Clos Henri. Marlborough er på sin side ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, men der er også en lang række karakteristika og fællestræk, der gør det muligt for dem at trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013. Det unikke mikroklima, hvor for eksempel meldug ikke er eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne. 

Marlborough er nærmest synonym med rene hvidvine fremstillet på Sauvignon Blanc og Chardonnay og rødvine fremstillet på Pinot Noir. De tåler sammenligning med de franske forbilleder, men stilen der generelt er sprød, er mere eksotisk og eksplosiv. Marlborough er det største distrikt og beliggende på syd øen, et solrigt område med lune dagtimer og kølige nætter. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side, og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima, der er blandt det varmeste og tørreste i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne langsomt bliver stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne. Det resulterer i verdensklasses hvidvine og elegante, overdådige rødvine.

159,00 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler