Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sicilien/Sardinien

Sorter resultater:

Barone Montalto Nero d'Avola Passivento Appassimento "Collezione di Famiglia" 2017 har fået en guldmedalje af det 22. Berliner Wein Trophy og en Sølvmedalje af Mundus vini ved det 22. Grand International Wine Award 2018. Det er en kraftfuld, fyldig og blød rødvin fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento PASSIVENTO stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Nero d'Avola "Collezione di Famiglia" kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match. Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op.

* Guldmedalje af det 22. Berliner Wein Trophy
* Sølvmedalje af Mundus vini ved det 22. Grand International Wine Award 2018

Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 14 % Alkohol.


Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade. Dette mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter. 

69,95 DKK 119,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Contrade Bellusa Nero d´Avola Appassimento IGT 2016 * TEST i Finansbureauet, der kom med følgende kommentar: Et brag af en syditaliener med kokos og røg i næsen og tæt sødmefuld mund med lang finish og noter af kirsebær, marcipan og enebær pakket ind i bløde tanniner. En super lækker kraftfuld, fyldig, lidt sødmefuld og blød italiensk Bamsevin. Vinen har en dyb intens granatrød farve. Smag og duft er domineret af tætte skovbær, brombær, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento (lufttørret druer) stilen skinner tydeligt igennem med stor frugt i vinen samt en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Bellusa Appassimento er perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, stege, gryderetter, vildt samt fede oste.

Vinen bør nydes ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 14 % Alkohol.

Biillede er med skruelåg, men vin er med prop pt.

69,95 DKK 119,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Barone Montalto Nero d'Avola Passivento "Collezione di Famiglia"  - Bag-In-Box, 3 liter

SYD ITALIENS SVAR PÅ EN "AMARONE"!

Kraftfuld, fyldig Bamsevin. Blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento PASSIVENTO stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Nero d'Avola "Collezione di Famiglia" kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, vildt, saftfulde grillede bøffer samt fede oste.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 14 % Alkohol.


Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

189,00 DKK 289,00 DKK (spar 100,00 DKK)

6 MURA Rosso Carignano del Sulcis Vecchie Vigne IGT 2007

* Top vin - Ses på Michelin Restauranter. 

Den kræsne elite indfandt sig på Sardinien og var ikke i tvivl. Carignano er øens bedste rødvin. I det første årti kunne udbuddet ikke følge med efterspørgslen. Priserne var derfor voldsomme. Men i disse krisetider er alt muligt, og priserne er endda fornuftige.

Vi har endda fået fat i en af de aller bedste vine fra Carignano del Sulcis. 6 Mura hedder den, og den står på vinkortet på nogle af Europas bedste restauranter. Blandt andet har den været på restaurant Nomas vinkort, en af de bedste restauranter i Danmark med 2 Michelin stjerner **

Man fristes til at konkludere at vinen så må være særdeles velegnet til Nordisk gastronomi, men vi vil hellere sige at den passer perfekt til den Danske gane. Den er saftig, mørk, fyldig, elegant og drikke moden.

Det er en super flot vin. Farven er dyb, nærmest sort med et fint brillant skær. Duften er imødekommende med tæt frugt, smagen er harmonisk med en fin dæmpet syre. En vin til den særlige lejlighed.

Produktion: 38.000 flasker.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.
 

En undersøgelse viser, at de fleste går efter druesorten når de køber vin. I anden omgang er det vinens oprindelse, altså landet eller regionen. Årgangen kommer først haltende langt efter.Det kan være udmærket at gå efter druesorten, selv om det først og fremmest kun er den nye vinverden der konsekvent oplyser om druesammensætning. Men man skal være opmærksom på, at samme drue kan præsenterer sig meget forskelligt fra land til land. Tag eksempelvis Pinot Noir. De som kender den fra Bourgogne vil næppe tro, at det er den samme, der benyttes i de oversøiske lande.Vi gør denne lille bemærkning fordi den vin vi præsenterer her er lavet på Carignano-druen. Slår man op for at få lidt viden om den, vil man ikke føle sig særlig tryg. "Den er sort og syrerig, snerpende og generelt ikke til nogen glæde", kan man læse. Vi får at vide at druen findes i hele middelhavsområdet. At den i Frankrig hedder Carignan og i Spanien Cariñena. Navnet stammer fra en by i Aragonien. På trods af sit lidt blakkede ry, har Carignano været en god drue i blandinger, hvor den har giver farve, syre og alkohol til lidt solfattige vine.
For tyve år siden var der lige pludselig ikke mere brug for disse tilsætningsvine. Enten måtte markerne med Carignano rives op, eller man måtte finde på noget nyt. Vinbønderne i Sulcis, der ligger på Sardiniens sydspids, havde altid følt, at deres vin var for god til at blive blandet med ordinære vine. De forædlede den, så den fik en dyb farve og en tæt og kompleks, saftig smag.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

198,00 DKK 249,00 DKK (spar 51,00 DKK)

 

Montalto Nero D'Avola Merlot 3 Liter Bag-in-Box Sicilia

Denne saftige og fløjlsbløde rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra Nero d'Avola druen, mens Merlot druen her demonstrerer disciplineret kraft og gedigen saftighed, der afbalancerer vinen på harmonisk vis.
Farven er dybrød med god intensitet, i duften præsenterer vinen sig med frugtrige toner og krydderi. Smagen byder på god fylde af modne røde og mørke bær, noter af vanilje fra den delvise fadlagring, afsluttet med pæn mundlængde og god harmonisk eftersmag.

Denne sicilianske bag-in-box leverer forbløffende kvalitet til en rimelig pris, og i denne miljøvenlige og ikke mindst praktiske boks kan vinen holde sig frisk i ugevis efter åbningen. Nyd Montalto Nero d'Avola/Merlot til kødfulde pastaretter, til de lettere, enkle kødretter, i haven, sommerhuset eller i båden, hvor den praktiske emballage bedst egner sig.

 

En colli indeholder 4 boxe á 300 cl. 14 % alkohol. Bemærk ved fragt - 3 ltr. svarer til 4 flasker vin.


Den sicilianske Montalto-famile har gennem 5 generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder kysten tempereret. Den lokale Nero d'Avola-drue dyrkes på lavproduktive vinmarker sammen med den importerede Merlot-drue.

139,00 DKK 159,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Barone Montalto Nero D´Avola 37,5 cl.

Sicilianske Montalto har gennem fem generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder sommertemperaturerne i skak.
Massive investeringer i reetablering af gamle vinmarker har gjort Sicilien til en af Italiens mest dynamiske vinregioner, hvor et stabilt, tørt klima og gode modningsbetingelser passer perfekt til de stedbundne druetyper i hænderne på yngre vinmagere med blod på tanden! Den lokale rødvinsdrue Nero d'Avola dyrkes på lavproduktive vinmarker og denne saftige og fløjlsbløde rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra denne drue, som sagtens kan stå på egne ben.

Farven er dybrød med god farveintensitet, i duften frugtrig med toner af krydderi og i munden præsenterer den sig med god smagsfylde, noter af vanilje fra den delvise fadlagring, afsluttet med pæn mundlængde og god harmonisk eftersmag.

Prøv Montaltos Nero d'Avola til traditionelle italienske pastaretter, grillede retter eller som en blød og frugtig hyggevin.

Vi anbefaler et 'Bordeaux-glas' til denne vin og en serveringstemperatur omkring de 16-17°.
En kasse indeholder 12 flasker - 37,5 cl. 13 % Alkohol.

39,95 DKK

Barone Montalto Nero d'Avola Appassimento 300 cl. "Collezione di Famiglia" 2013

En 300 cl. lækker vin!
* SYD ITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE!

*** Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012 (årgang 2011)
*** VINDER I TEST EKSTRA BLADET - 5 stjerner. BEDSTE KØB! (årgang 2011)

Kraftfuld, fyldig Bamsevin. Blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har pudslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Nero d'Avola "Collezione di Famiglia" kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match.
Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op. Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste.

En flaske indeholder 300 cl. - 14 % Alkohol.

395,00 DKK 495,00 DKK (spar 100,00 DKK)

LUNA Argenta Appassite Rosso Terre Siciliane IGT 2017 * Fuldblods Sicilianer med saft, kraft, sødlig frugt og stor fyldighed. I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, der er et vidne om de tørrede druer. Vinen er blid med afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter.

Velegnet til rødt kød i stegt eller grillet tilstand, men også til boeuf bourguignon og andre simreretter. Vi anbefaler at servere vinen godt under stuetemperatur ved ca. 14-17°.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

 
Luna Argenta Appassimento tilføjer den årtusinder lange sicilianske vintradition, et nyt vinøst kapitel med denne vin på delvist tørrede druer, en teknik som især er udbredt i Valpolicellas Amarone og Ripasso-vine. Denne fordyrende proces bidrager i den færdige vin med både koncentration og kompleksitet. Druerne udgøres af øens egen signaturdrue Nero d’Avola med et tilskud af Syrah og Merlot dyrket i alluvial jordbund, med en blanding af kalksten og sand samt et mere humusrigt toplag. Vinifikationen foregår i to tempi på rustfri ståltanke, anden gang med den andel af druerne inkluderet, der er tørret i et ’fruttaia’ eller tørrerum, efterfulgt af få måneders fadlagring. Denne ’vitamin-indsprøjtning ’ giver stor stoflighed, fylde samt en let sødmefuld og silkeblød finish.

 

69,00 DKK 98,00 DKK (spar 29,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler