Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Amarone Brunelli Campo "Titari" Classico DOCG 2012

* TOP AMARONE med 16,5 % Alkohol.

"Titari" når det er bedst. Luigi kan bare det der med produktion af Amarone vine. Kraftig, mørk og konsistent mørk rubinfarve. Duftene er intense og rige, der minder om kirsebær, hindbær og røde ribs, sammensmeltet med lette strejf af vanilje. Smagen er kraftig og robust, med en elegant surhed. Eftersmagen er meget vedvarende, og gengiver de samme duftindtryk. Serveringsforslag: Dejlig vin til meditation, og ideel til hovedretter med stegt oksekød,grill eller med grøn pebersauce, vildtretter, ragouter, modnede oste. Serveringstemperatur: 18°C: flasken åbnes et par timer før.

* 95 Point af James Sucking (årgang 2011)
* 93 Point af Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2008)
* 92 Point i Wine Spectator (årgang 2000)

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 16,5 % Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra "main stream" produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 til 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller "Campo Inferi" og "Campo Titari", den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Produktionsmetode:
Vindrueklaserne, der er mest modne og med den bedste udstilling, plukkes manuelt mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder lagringen af vinen - i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder, før den sendes på markedet.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes. 

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier. 
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

399,00 DKK 525,00 DKK (spar 126,00 DKK)

Amarone Classico Cantina di Negrar 2014 DOCG

* Lækker Amarone til en meget fornuftig pris! 15,5 % Alkohol.

Amaronen er hentet hos Cantina Valpolicella Di Negrar, der trods sin kooperativstatus med ca. 220 tilknyttede vinavlere stabilt henter topanmeldelser i Italiens vinguider. ’Classico’-Amaronen er fra et strengere geografisk afgrænset område end "DOC"-Amaronen, den kommer altså fra den del af området, der giver de bedste vine grundet jordbundsforhold og klimatiske betingelser, som er grundlaget for en perfekt modning af druerne Corvina Veronese, Corvinone og Rondinella. I det tidlige efterår håndhøstedes druerne til denne Amarone, hvorefter alle klaser blev sorteret og sidenhen lagt til tørre i godt 3 måneder i små kassetter i Cantina di Negrars tørrerum. Den særlige teknik opkoncentrerer sukkerindholdet, mens druerne samtidigt gennemgår en naturlig mikrobiologisk proces i løbet af tørreperioden. I februar året efter blev de rosin-lignende druer presset, gæret og macereret i 30 dage. Sidenhen er vinen lagret 1½ år på små barriques af fransk Allier-eg og store 3000 liters fade, inden vinen afslutningsvis blev flaskemodnet i ½ år inden frigivelsen.

*** IWSC Trophy Medalje 2013 - Italien Wine Producer.


Cantina di Negrar Amarone Classico har en ungdommelig dybrød farve, en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af sødt krydrede aromaer. Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop og massiv mundlængde, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen – den er uden præg af kogt frugt, som man finder i de billigere Amaroner. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår særdeles drikkevenlig trods sin koncentration. Vinen bør iltes i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen. Vi anbefaler at servere vinen lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader til de voldsomme kødretter, rødt kød, vildt eller tørre, lagrede ostetyper.
Vinen er fin ledsager til rødt kød, vildt, kraftige kødretter og ost. Anbefalet serveringstemperatur: 16-18 grader. Det anbefales at trække vinen op en times tid

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15,5% alkohol.

159,00 DKK 198,00 DKK (spar 39,00 DKK)

BOSAN Amarone - Cesari Classico DOC 2006 - Europas Bedste!

Bosan Amarone.. ***** AMARONE i Top... 15.5% Alkohol. Topvin fra Cesari - Cesari Bosan Amarone 2000 blev kåret til Europas bedste rødvin i 2006 blandt 4.495 vine af Mundus Vini. Bosan Amarone er fremstillet hos tophuset Cesari, der blev udnævnt som "årets italienske vinhus" ved "The International Wine and Spirit". Competition 2004 og igen i 2006.

Druerne er udvalgt med nidkærhed af Mr. Corvi og kommer fra et lille område ejet af familien Corvi, der hører til blandt de absolut bedste marker i det klassiske område, som producer­er druer til Amarone produktion. Kun bedste position kan give maksimal kvalitet. Mange hundrede meter over havets overflade og i et område med megen limsten gror de udvalgte druer til denne fantas­tiske Amarone. Druesammensætningen består af Corvina, Rondinella samt Molinara. Appelation Valpolicella DOC Classico. Denne kom­bination giver Bosan en dyb purpurrød farve og en markant intens bouquet med præg af modne røde bær, kakao, ristet vanille og trøfler. Smagen har en bemærkelsesværdig fløjlsblød struktur med en pragtfuld markant "varm" fylde, der udfolder sig i mange fremragende smagspaletter, som varer længe.

Nydes ved cirka 20 grader og kan med fordel åbnes og dekanteres 2 timer før vinen serveres i store glas.

Anbefales til vildt, rødt kød, grillet kød, sammenkogte retter samt fyldig og uskarp ost. Også yderst velegnet som meditationsvin. Årets bedste vin i Europa 2006. Kåret af Mundus Vini blandt 4.495 vine fra Europa. *****

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5% alkohol.

Druesammensætningen består af Corvina, Rondinella samt Molinara. Appelation Valpolicella DOC Classico. Denne kombination giver Bosan en dyb purpurrød farve og en markant intens bouquet med præg af modne røde bær, kakao, ristet vanille og trøfler. Smagen har en bemærkelsesværdig fløjlsblød struktur med en pragtfuld markant "varm" fylde, der udfolder sig i mange fremragende smagspaletter, som varer længe. Nydes ved cirka 20 grader og kan med fordel åbnes og dekanteres 2 timer før vinen serveres i store glas. Anbefales til vildt, rødt kød, grillet kød, sammenkogte retter samt fyldig og uskarp ost. Også yderst velegnet som meditationsvin.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

449,00 DKK 495,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC Riserva 2011

*** 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017 samt 94 Point af James Suckling. Top Amarone!

En blød rødvin med lidt kryddret bær, og man kan virkelig smage de tørrede druer - RISERVA. Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fuld og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano.

Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange, og produktionen er yderst begrænset. De sundeste drueklaser, der kommer fra cruer som "Campo Inferi" hvorfra navnet stammer, bliver først udvalgt manuelt ved starten af Oktober, og derefter anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad i fire måneder. Klaserne presses i januar måned efter at have mistet ca. 40 % af deres oprindelige vægt. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer varer i ca. 30 dage. Vinen lagres derefter på egetræs fade på 18 hl i 24 måneder. Endelig kommer Amarone Classico "Campo Inferi" på flaske hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder før den sendes på markedet.

Druer: Corvina Veronese 70 %, Rondinella 25 %, Corvinone 5 %. Jordforhold - Moræne oprindelse, rød ler og kalkholdig. Dyrkningsmetode: Guyot-metode, med en gennemsnitsalder på 35 år.

Serveringsforslag: Til meditation, eller specielt egnet til hovedretter med oksekød: stegt, grillet, braiseret eller ragout, vildtretter, perlehøne med trøffelfyld og modnede oste. Serveringstemperatur: 18°C: Flasken åbnes et par timer før.

***** 94 Points James Suckling.. Årgang 2011

Test: 91 Point i Wine Spectator ***** 93 point i WineEnthusiast Magazine Citat: Campo Inferi Riserva Amarone opens with very sweet and beautiful tones of red fruit candy, raspberry jam, nutmeg and cinnamon. It offers more rich sweet fruit flavors in the mouth and would pair perfectly with honey baked ham with cloves.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 16,5 % Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra "main stream" produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 - 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller "Campo Inferi" og "Campo Titari", den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Produktionsmetode:
Vindrueklaserne, der er mest modne og med den bedste udstilling, plukkes manuelt mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder lagringen af vinen - i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder, før den sendes på markedet.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes. 

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier. 
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

369,00 DKK 475,00 DKK (spar 106,00 DKK)

LATIUM Morini Amarone Campo Leon DOC 2013

*** 
En top vin med masser af finesser..

Omtale: Amarone Campo Leon er deres stolthed. Druesammensætningen er Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Samme druesammensætning som Dal Forno - hvis marker ligger op til Latium's. Et meget lavt udbytte på 25 hl/ha er med til at give et godt druepotentiale til at arbejde videre med. Da de samtidig bruger ny gærings teknik (zymes) som giver mere koncentrerede og aromatiske vine, virker de 16 % alkohol vinen har, ikke overvældende.

En flot komplet Amarone der har både kraft og finesse. Oprindelse: Fra vinmarkerne i Val d'Illasi (Tregnago og Illasi) og Mezzane.

TEST:

***** 93 Point R. Parker
***** Silver Medal by DECANTER MAGAZINE
* 89 points i Veronelli.
** 2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16 % Alkohol.

Morini familien er tilflyttere fra Lazio. De slog sig ned i det "nyere Valpolicella", Valpolicella øst nærmere betegnet i Mezzanedalen.
At man ikke behøver at bo i Valpolicella Classico området for at fremstille god Amarone er der flere eksempler på. Bedste eksempler er Dal Forno , Roccolo Grassi og Corte san't Alda. Latiums vingård ligger mellem Roccolo Grassi og Corte san't Alda med vinmarker op til deres. Desuden har Latium vinmarker i Illasi - tæt på Dal Forno's vinmarker. Begge producenter bruger samme druesammensætning. Corvina, Rondinella, Croatina og Oseleta. Latiums vine har meget lavt udbytte ( 25 hl pr ha. ) hvilket er et stort kvalitetstegn. Udover grøn høst knækkes halvdelen af drueklasen midt over. De yderste druer bliver ikke brugt til vinproduktion. Kun den inderste halvdel - som er nærmest stilken - og den bedste del, bliver brugt til vinproduktion.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

295,00 DKK 369,00 DKK (spar 74,00 DKK)

ZENI Amarone VIGNEALTE Classico DOCG 2011

*** Stilfuld og elegant Amarone fra det populære vinhus Zeni.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve med et granatrødt skær. Bouqueten er stilfuld, elegant og med noter af frugt med antydninger af kakao og krydderier. Smagen er gennemtrængende, harmonisk, varm og dvælende. Vi anbefaler at servere vinen ved 17-19 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste. Flasken bør åbnes mindst en halv time før, så vinen får mulighed for at udvikle sig.

Vinen er fremstillet på druesorterne: Corvina 70%, Rondinella 20% og Molinara 10% fra Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Druerne har været udsat for en traditionel skin fermentering og 3-4 ugers modning, hvorefer vinen er lagret i 2-4 år på gamle egetræsfade, det afhænger af den pågældende årgang.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15,5 % Alkohol.
 

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

295,00 DKK 375,00 DKK (spar 80,00 DKK)

FZ GENERAZIONE Amarone Classico DOCG 2012

*** fløjlsagtig og perfekt afrundet Amarone fra det populære vinhus Zeni.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve og en levende og frugtagtig bouquet med antydninger af røde frugter og krydderier. Smagen er fløjlsagtig og perfekt afrundet. Vi anbefaler at servere vinen ved 16-18 grader og sammen med kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam, samt fede kraftige oste. Flasken bør åbnes mindst en halv time før, så vinen får mulighed for at udvikle sig.

Vinen er fremstillet på druesorterne: Corvina 60% - Rondinella 30% Molinara 10% fra Valpolicella i det bakkede område nord for Verona. Druerne har været udsat for en traditionel skin fermentering og 3-4 ugers modning, hvorefer vinen er lagret i 2 år på egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

 

Cantina Zeni:

Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

AMARONE VILLA SPINOSA CLASSICO DELLA VALP. 2006 16.5 % Alk.

Villa Spinosa Amarone.. *HELT VILDT GLAS AMARONE PÅ DEN GAMLE STIL!   

*** "VINDER" I DEN NYE AMARONE BOG - SOM NUMMER 2 - AF ALLE I VINTEST.
*** 3 Glas ud af 3 mulige i Vinhulen. (Nummer 1: Romano Dal Forno 2003 - Vinder, Prisside kr: 2100,-)

Farven er en dyb granatrød - med antydninger af kaffe på kanterne. I ganen er smagen frugtagtig med toner af tørret frugt som figner og rosiner. Vinen er velegnet til stege, krydrede oksebøffer, grillet kød, vildt og fede modne oste. Den bør iltes før servering - eller nydes med tålmodighed, så hele paletten kan nå at udfolde sig i glasset. 

TEST: Vinhulen - Klare 3 glas: Rubinrød. Frisk og sødmefuld duft med jordbær, hindbær og "parfume". Bag den friske og røde frugt er der også smag af cedertræ. Smagen er fed og cremet med frugt af hindbær, sveskeblomme og nuancer af cedertræ og lakrids. Powervin med fast frugtsyre og saftighed med sødmen i behold fra start til slut. En opvisning i kraft og harmoni på samme tid. Den har en utrolig rygrad og potens. (12-12-2009)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  16,5 % Alkohol.

Spinosa har sin vingård i Classico området nord for Verona. Han har et hektarudbytte på ca. 35 hl. i modsætning til mange af de billige Amaroner fra den flade Po slette. Her er ofte et hektarudbytte på op til 90 hl.

Spinosas lave hektarudbytte giver vine med stort indhold af aroma og smagsstoffer. Vine der modnes langsomt, og som skal have god tid i glasset for at frigive de mange nuancer fra mandler, trøfler, chokolade, tobak, peber, svesker, rosiner m.m. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

395,00 DKK 450,00 DKK (spar 55,00 DKK)

ZENI Amarone Barriques Classico DOCG 2012

*** Denne lækre Zeni Amarone har en intens smag. Vinen har en moden mørkerød farve, masser af mørke søde toner af blommer, skovbær og kirsebær. En lækker blød stil i eftersmagen med masser af fylde samt en elegant stil. Flot flot vin.

Zeni Amaronen kommer fra det berømte Classico område i Veneto. Vinen er fremstillet på 50% Corvina, 30% Corvinone og 20% Rondinella. Druerne er håndplukket og kun den bedste drue bliver udvalgt.

Vinen passer godt til kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam samt fede kraftige oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 16 % Alkohol.

Cantina Zeni:
Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Montigoli Amarone DOC 2014
* Fantastisk Amarone med 15,5 % Alkohol.

Montigoli er en klassisk, mørk og kraftig vin der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af varme. det er en vin med en koncentreret smag med masser af sødme og fylde, samt en anelse bitre toner og rosiner der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Den er kraftig men også blød og meget anvendelig til forskellige kødretter. Der findes Amarone vine som er meget fyldige, hvor denne her er mere "elegant".

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15,5 % Alkohol

*Penge & Privatøkonomi har vurderet Montigoli Amaronen 2009 til at koste kr. 231,- / uge 13 2012*

Druesammensætning: Corvina Veronese (70%), Rondinella (15%) og Corvinone (15%) Vores Amarone della Valpolicella kommer fra 5 kommuner i Valpolicella Classico regionen nordvest for den norditalienske by Verona, hvor vinmarkerne ligger i dalen omkring byen Negar, godt beskyttet mod nord af Lessini-bjergene og mod vest af Gardasøen. Druerne dyrkes i pergolaer hos de ca. 450 tilknyttede drueavlere omkring Negrar. Druerne høstes tidligt på efteråret og lægges på riste af plantefibre, hvor de tørrer til slutningen af januar måned. Vinifikationen begynder med en let presning og drueskallerne bliver længe i den gærende most, og "hatten", der hovedsageligt består af skallerne, dykkes ofte i gæringstanken for at afgive farve til vinen. Når gæringen er overstået efter ca. 1 måned, lagres vinen i mellem 18-24 måneder på store egetræsfade. Efter lageringstiden stikkes vinen sammen inden den tappes på flaske. Amarone della Valpolicella 2008 er en klassisk, mørk og kraftig vin, der straks præsenterer sig i glasset med en mørk granatrød farve, en duft af moden frugt og krydderier og masser af "varme", mens vinen i munden udfolder en rigdom og koncentreret smag med masser af sødmefuld fylde og en anelse bitre toner, der på harmonisk vis afbalancerer helhedsindtrykket. Vinen er en fin ledsager til rødt kød, vildt og mørke kødretter og ost. Det anbefales at trække vinen op en times tid inden serveringen. Restsukker: 4,6 g/liter.

159,00 DKK 195,00 DKK (spar 36,00 DKK)

* ZENI Amarone Barriques Classico DOCG 2013 har fået 97 Point af Decanter. Flot Amarone ZENI Barriques med en intens smag. Vinen har en moden mørkerød farve, masser af mørke søde toner af blommer, skovbær og kirsebær. En lækker blød stil i eftersmagen med masser af fylde samt en elegant stil. Flot flot vin.

Zeni Amaronen kommer fra det berømte Classico område i Veneto. Vinen er fremstillet på 50% Corvina, 30% Corvinone og 20% Rondinella. Druerne er håndplukket og kun den bedste drue bliver udvalgt.

Vinen passer godt til kraftige retter, så som vildt, grillet oksebøffer, lam samt fede kraftige oste.

TEST:

* 2018 97 Point Decanter World Wine Awards – Platinum 2013
* 2018 Mundus Vini 2018 – Gold 2013
* 2018 Verona Wine Top – Diploma di merito 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 16 % Alkohol.

Cantina Zeni:
Vinhuset blev etableret i 1870 af Bartolomeo Zeni som handelsfirma. Egen vinproduktion kom først i gang nogle år senere, da hans to sønner, Faustino og Ernesto, begyndte at dyrke vin for egen interesses skyld. I dag drives firmaet stadig af familien selv, og det har en stor produktion af  vine fra hele Bardolino regionen ved Gardasøen.

349,00 DKK 395,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Amarone Brunelli Classico DOC 2015 * er fra vores top-vinhus Brunelli. Vinen er ungdommelig dybrød i farven, med en krydret duft præget af sødmefuld frugt, sorte bær og tørrede blomster samt en vifte af søde krydrede aromaer. ***** 95 Point af James Suckling !!

Smagen er særdeles fyldig og krydret med stor krop, samt den karakteristiske snert af bitterhed i finalen - uden præg af kogt frugt, som man finder i billigere Amaroner. Her holder modne, blide tanniner vinens voldsomhed i skak, så en harmonisk balance opstår, og vinen fremstår særdeles drikkevenlig trods sin koncentration.

Denne Amarone Classico bør iltes i en rummelig karaffel et par timer inden serveringen. Vinen bør serveres lidt under stuetemperatur ved ca. 17 grader - til voldsomme kødretter, vildt eller tørre lagrede ostetyper.

Test:
***** 95 Point James Suckling 2018
*** GULDMEDALJE International Competition 2016 (årgang 2012)
* Silver Medal by DECANTER MAGAZINE (årgang 2007)
* TOP HUNDRED 2009 - Il Golosario (årgang 2009)
* 91 Point af Robert Parker i Wine Advocate 2013 (årgang 2010) 

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 15 % Alkohol.

 

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra "main stream" produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 - 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller "Campo Inferi" og "Campo Titari", den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Produktionsmetode:
Vindrueklaserne, der er mest modne og med den bedste udstilling, plukkes manuelt mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder lagringen af vinen - i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder, før den sendes på markedet.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler