ALTAYA Garnacha Agustin Cubero Calatayud
ALTAYA Garnacha Agustin Cubero Calatayud 2023 ALTAYA Garnacha har en flot mørk rubinrød farve i glasset. Bouqueten er fint duftende og frisk med noter af mørke kirsebær, sort te og et antydning af lidt grønne urter. En forførende og velsmagende vin, som er lige til og nyde. Den er afbalanceret og med en fin let syrlighed.
***** Forførende og velsmagende!
ALTAYA skal nydes med lidt køling ved 14-15 grader, så fremtræder vines lækre, smagfulde frugt i dybden. ALTAYA er meget velegnet til spansk Tapas, kyllingeretter som spansk kyllingegryde, vildt, svinekød, grillede bøffer, danske farsretter, fuglevildt, krydret mad eller blot et glas i utide.
Garnacha er det spanske navn for Rhône druen Grenache. Den elsker varme og sol, og det stærke, ultraviolette lys i højderne fremmer dannelsen af tætte, mørke farvetoner i drueskallen. Resultatet er en høj alkoholstyrke på 14,5 %. Vinen tilbyder, trods den høje alkohol, en rigtig fin balance.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14 % Alkohol.
5 x ***** i VinAvisen - Bekrivelse: En rødvin med en kompleks aromatisk bærduft med noter af modne jordbær og et lille strejf af lakrids. Smagen er elegant, let krydret, fuld af koncentreret bærmost, og med en lang eftersmag med fin balance mellem sødme og syre..
Calatayud
I det nordøstlige del af Spanien sydvest for Zaragoza, i provinsen Aragón ligger vinregionen Calatayud. Denne region udgøres af en prægtig dal, der er omgivet af to mægtige bjergkæder. Mellem disse findes flere vandløb, der munder ud i de større floder Jiloca og Jalón. Udsigten er utrolig smuk med flotte kig ud over vandløb og høje bjerge.
I Calatayud er det den røde Garnacha drue er den mest brugte!
Bodegas Agustin Cubero
Bodegas Agustin Cubero blev grundlagt i 1881 i Gordojos, en lille landsby nær Calatayud, og er stadig en vingård med en stærk familietradition. Det drives nu af den femte generation af familien. Med en gennemsnitstemperatur på 14º C, en maksimal årlig nedbør på 350 mm og en højde på over 600 m, er betingelserne for at dyrke vin optimale. De laver bevidst et udbytte pr. vinstok, som er 1,5 til 2 kg.
Med hjælp fra et fremragende hold af ønologer, lykkes det bodegaen at producere højkvalitetsvine til en overkommelig pris, på en imponerende måde.
Slagelse VinKompagniMiddelfartvej 2, 4200 Slagelsetlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dkslagelsevinkompagni.dk |