Hacienda Monasterio Crianza Ribera del Duero
Hacienda Monasterio Crianza 2021 Ribera del Duero * Top vinhus i Ribera.. Outstanding lækker vin til denne pris.. !!
Da Peter Sissek i 1991 kom til Spanien var det til Hacienda Monasterio, som han forvandlede til produktion efter strenge biodynamiske principper. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine. Hacienda Monasterio er så afgjort en af Ribera Del Duero's bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er), hvilket giver fantastiske vine.
* TOPVIN !!
* 95 Point - Robert Parker..
Hacienda Monasterio ***** Økologisk dyrket!
Hacienda Monasterio Cosecha fremstår som en prægtig rubinrød vin med en flot bouquet af grafit, kaffe, kirsebær, brombær, mynte og lakrids. Smagen er fyldig og krydret, med en elegant struktur og silkebløde tanniner. Hacienda Monasterio er så afgjort en af områdets bedste vine. Høstudbyttet er uhyggeligt lavt (ca. det halve af Bordeaux 1. cru’er). Det giver fantastiske vine, men også et ringe indtjeningsgrundlag for producenten. Hacienda Monasterio består normalt af 80 % Tempranillo, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Merlot, men kan variere afhængig af årgangens beskaffenhed. Vinen produceres med en så stor grundighed, konsekvens og kyndighed, at vi danskere virkelig har grund til at kippe med flaget.
* 95 Point RP (2015)
*** 92 ud af 100 Point af Robert Parker (årgang 2011). Citat fra Robert Parker; Peter Sisseck of Pingus fame makes the wines of Hacienda Monasterio. The 2007 Crianza, sourced from estate vineyards, is a blend of 75 % Tinto Fino and the balance Cabernet Sauvignon, Merlot, and Malbec aged for 17 months in 40 % new French oak.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.
Der produceres årligt ca. 14.000 kasser på Monasterio, svarende til ca. 21 hl/ha. Der stilles meget store kvalitetskrav på Hacienda Monasterio, og det er almindelig praksis, at der udvælges kritisk ved den endelige blanding. Udbyttet før selektion ligger normalt på 26 hl/ha. Efter endt gæring forbliver en ikke ubetydelig del af vinen tilbage i presseresterne, hvoraf kun 5% anvendes i den færdige vin. Således er andelen af den vin, der løber fra gæringskarret af sig selv, helt oppe på 95%.
Når udbyttet er så ekstremt lavt, er det, fordi jordbundens vandforsyning og næringsrighed er meget begrænset. Der udplantes derfor med stor afstand mellem vinstokkene. Selvom nye opbindings-systemer er under overvejelse, og visse steder i brug, dyrkes Tempranillo
overvejende i den traditionelle buskform - et system, der giver lavt udbytte pr. vinstok og dermed også pr. ha.
Hacienda Monasterio ligger mellem Pesquera og Valbuena del Duero. Godset er primært beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), men der produceres også Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Malbec. Ønolog / vinmager Peter Sisseck (af Dominio Pingus berømmelse) har formået at løfte kvaliteten, og vinproduktionen på Hacienda Monasterio siden 1990 til den absolutte top i Spansk vinhistorie.
Da Peter Sissek i 1991 kom til Spanien var det til Hacienda Monasterio som han forvandlede til produktion efter strenge biodynamiske principper. Monastario er i dag et blændende hus med højt klassificerede vine. En af de mest betydningsfulde vinpersonligheder i Spanien har vi, der ser med danske øjne, god grund til at være særdeles stolte af. Det er nemlig her i Ribera Del Duero den danske vinmager Peter Sisseck dyrker og vinificerer sin Dominio de Pingus - et projekt, der meget vel kan betragtes som et stykke vinhistorie i særklasse.
Peter Sissecks hjem midt i den spanske ”ørken” er vingården Hacienda Monasterio. Det var her han grundlagde succesen, og selv om hans Pingus er blevet en af verdens mest omtalte vine, banker hans hjerte stadig i lige høj grad for Hacienda Monasterio.
Ribera del Duero ligger midt i Spanien på den gigantiske højslette Castilla Y Leon. Området er egentlig ikke særligt gæstfrit for mennesker, ej heller specielt charmerende. Der er brændende varmt midt på dagen om sommeren og isnende koldt om natten samt om vinteren. Dette barske klima er netop årsagen til, at den lokale Tempranillodrue kan frembringe så komplekse og karakterfulde vine. Peter Sisseck trives dog tilsyneladende her i dette vineldorado. Han er for længst accepteret af de lokale i denne afsides del af Spanien. Nu ser man ikke længere skævt til den skøre viking fra nord, men derimod betragtes Peter som den store helt og frelser, der mere end nogen anden bærer sin del af ansvaret for områdets verdensberømmelse.
![]() |
Slagelse VinKompagniMiddelfartvej 2, 4200 Slagelsetlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dkslagelsevinkompagni.dk |