-13%

DPH - Domaine Patrick Hudelot - Aligoté 2020

199,00DKK 229,00DKK (spar 30,00DKK)
DPH - Domaine Patrick Hudelot - Aligoté 2020 12,5%
 
Denne vin er lavet på Aligoté, som er høstet i Hautes Cotes de Nuits. På Al Patricks jord bliver der dyrket økologiske og biodynamiske stokke som er mellem 25-30 år gamle. Jorden har kalk og mergel i sig.   
 
Domaine Patrick Hudelot blev ved navn først stiftet i 1980, hvor Patick overtager et domæne i Hautes Cotes de Nuits. Huset lavede middelmådig vin og havde siden 1950'erne produceret vin med egen etikette. Tidligere solgte de al druemateriale. Efter Patrick overtog domænet investerede han i udvikling af marker og kælder, og i 2000 valgte han at gå 100% økologi og bio. Hele hans filosofi er enkel. Vinen skal der ikke manipuleres med, og de bedste vine laves på de sundeste druer. Derfor er hans jord et ømt punkt. Meget kærlighed bliver lagt netop dér. Domænet besidder udelukkende jord i Hautes Cotes de Nuits, hvor der bliver lavet en Aligoté, hvid Hautes Cotes og 3 røde Hautes Cotes.
I marken er nærmest alt arbejde manuelt. Patrick benytter sig af en ret hård selektering, udelukkende de bedste druer bruges til hans vine. Naturgær og en macerationstid på ca. 14 dage. Vinen lagrer typisk ca. 12 måneder på eg.
 
Hans vine har lokalt fået kæmpe opmærksomhed. Vinene er alle dansende, og friske og mineralske vine. en smule saltet, kalket og frugtrige vine, som er super læskende.
 
Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk