Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Vinområdet Rhône ligger centralt i Frankrig og strækker sig fra Vienne i nord til Avignon i syd og skæres igennem landskabet af den over 800 km. lange Rhôneflod, der skaber optimale forhold for dyrkningen af vin i Rhônedalen.

Rhône området deler sig naturligt i to områder med meget forskellige vine, når det kommer til udtryk og smag. Det nordlige Rhône starter ved byen Bienne - cirka 30 km syd for Lyon og strækker sig ned til Valence, og består af 8 betydende appellationer, som set fra nord er: Côte-Rôtie, Château-Grillet, Condrieu, St. Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage, Cornas og St.-Peray. I nord dyrkes der hovedsageligt Syrah (også kaldet Shiraz), men der forekommer også Viognier, Roussanne og Marsanne.

Det sydlige Rhône starter i nord ved Montelimar og breder sig på begge sider af floden ned til Avignon. Det vindyrkede område i syd er betydeligt større end det nordlige og klimaet er varmere her. I Syd er det normen at blande Grenache sammen med diverse druer

Sorter resultater:

Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2015

TOPVIN i "Chateauneuf du Pape" stil. 100 Point af Parker i 2007.
* FANTASTISK RHONE VILLAGE - PEBER, KRAFT OG FEDME ...

Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône end man normalt ser på hylderne, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker.
Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed: Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Dette er rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

L´Impressionniste Old Grenache - Rhone 2015

*** Helt fantastisk unik Rhonevin på 15% Alkohol. Skal bare prøves!

Vinen har en meget mørk rubinrød farve, en helt fantastisk bouquet af moden sorte bær, masser af power, smag af solbær, lakrids, rosmarin, mørk chokolade, rosmarin, provencalske urter, samt lidt peber. Denne Cuvee er lavet på druer fra 60-80 år gamle Grenache vinstokke, der er høstet ved optimal modenhed de sidste to uger af oktober ved foden af Mont Ventouxbjerget i Rhône dalen. Anbefales til vildt, grillet oksekød/kalvekød og faste franske oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15% Alkohol.

89,00 DKK 115,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Châteauneuf-du-Pape - Domaine Saint Gayan 2012 er fremstillet af en af de bedste vinproducenter i Rhônedalen. Vinen er sammensat af 88 % Grenache, 6 % Syrah og 6 % Mourvedre og er vinificeret på traditionelle store fade og efterfølgende lagret i 24 måneder på egetræsfade. Vinen har en stor kompleks bouquet. Smagen er kraftig, tæt og fed og byder på flere lag af moden bærfrugt, lakrids, blomme og solbær. Den bør iltes rigtig godt og nydes sammen med et godt stykke okse eller lammekød - gerne grillet.

Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl den mest prestigefyldte appellation i Côtes du Rhône. Sin verdensomspændende popularitet er umiskendelig. I 1987 benyttede Saint Domaine Gayan lejligheden til at erhverve et areal ved siden af den berømte vingård Château de Beaucastel. På dette unikke område kommer Grenache for alvor til udtryk i sin fulde dimension, så renheden fra druerne kombineres med en finere garvesyre. Châteauneuf-du-papen vil udvikle sig smukt og giver en krydrede aromaer blandet med komplekse toasts, moskus og noter fra underskoven.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 

199,00 DKK 269,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Piaugier Sablet Rouge - Côtes Du Rhône Villages 2016 ***** En fantastisk kraftfuld og saftfuld Rhone Village i Topklasse.

* Årgang 2010 blev af publikum på Rhonefestivallen 2012 kåret til det bedste køb under kr. 100,-. Dette vinhus viser nuancer af det bedste frugt, krop og eftersmag.

Vinen er fremstillet på Syrah og Grenache druer og har et rent udtryk med frisk saftig frugt, fed, cremet med duft af grønne urter, peber samt lakrids. Smagen er fyldig og saftig med god struktur, masser af muskler, charme og finesser.. Et fantastisk glas vin, der har potentiale til at nydes nu, men også at blive gemt i adskillige år.

Vinen anbefales til retter med oksekød, lam, vildt, and, Osso Buco, samt til modne oste.

Serveringstemperatur er 16-18 grader.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

Vinhus:
Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Rasteau Cotes du Rhone Villages - Domaine Saint Gayan 2014 * fås ikke bedre fra Rasteau. Domaine Saint Gayans Rasteau Ilex er sammensat af 65 % Grenache, 10 % Syrah og 25 % Mourvedre druer. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i cementkar. Rasteau har en flot, dyb rød farve, er velstruktureret og med stor aldrende potentiale. Den er krydret i smagen og har en dyb kompleksitet. I øjeblikket rangerer vinen som en navngiven Cotes du Rhone Villages, men Rasteau står i kø for at blive en "Grand Southern Rhone Cru" ligesom Gigondas og Chateauneuf du Pape. 
 
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % alkohol.
 
Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan, hvor den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et helt unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle. 
 
I bogen over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter af James Turnball finder man selvfølgelig også Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal.
99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Domaine de Piaugier Les Briguieres Rhone Village 2013

Vinen er lavet på 80 % Grenache og 20 % Murvedre. Den er dyrket i lerjord, hvilket giver en robust vin.

Smagsnuancer af hvid peber. Den egner sig perfekt til oksekød, kalv, buffet/frokost samt lettere oste. "Les Briguiêres" er luksusversionen af deres almindelige Sablet Village. På højde med en Gigondas, og en vidunderlig vin til efterårets simreretter. Den er produceret på Grenache og Mourvedre druer fra 45 år gamle vinstokke. Den er høstet ved håndkraft, lagret 1 måned i tank og 2 vintre i egefade. Den er ufiltreret, og bør således dekanteres med forsigtighed. 

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.


Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

* Fra Rhone vinhus i topklasse! Domaine Saint Gayans Cotes du Rhone er sammensat af 65 % Grenache, 25 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i beton tanke. Den røde Cotes du Rhone fra Domaine Saint Gayan følger ikke moden for lette drikkelige, lyse og lette vine. Det er først og fremmest en vin af karakter, og med traditionerne i behold fra jorden i Saint Gayan. Druerne kommer udelukkende fra Côtes du Rhône Villages vinmarker - i især fra Sablet, der grænser op til Gigondas. Gamle vinstokke sikre en fyldig, bred og dyb farvet vin. Fra og med 2001 årgangen er druerne nu delvist afstilkede, hvilket giver mere underfundighed og finesse til vinen. Druernes ædle oprindelse giver en potentiale for ældning i 3 til 5 år. Fremragene kvalitet til prisen. Vinen anbefales til især kraftigere retter og oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.

***** I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2012.

***** Wine Spectator: 91 Point
(Storebror 2012 har lige fået 97 point - og den har vi også på lager).

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.
En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.
Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Mas de Boislauzon - Vinhus

Mas de Boislauzon Domainet har været i familien Chaussy´s eje igennem 4 generationer og styres i dag af Daniel Chaussy, som er ansvarlig for markplejen og vinifikation, mens Christine tager sig af de kommercielle pligter... Mas de Boislauzon er beliggende i den nordlige del af Châteauneuf mellem Courtézon og Orange tæt ved Beaucastel. Vinen er lavet med basis i mere end 60 år gamle, lavtydende vinstokke og er ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma. Vinen kan derfor med tiden oparbejde noget bundfald, hvilket er helt uskadeligt og altså betragtes som "smagsforstærkende". Druerne er 75 % Grenache, 15 Syrah og 10 % Mourvedre og efter vinifikation lagret i 12 mdr. i gamle fade inden aftapning. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner; en stor vin man nærmest "tygger" sig igennem og som er flot nu, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse; kan med fordel gemmes indtil 2015 og vil formentlig toppe omkring 2009. Boislauzon bliver oftest pænt anmeldt af bla. Robert Parker, som i 2004 gav vinen 90-92 point og skrev: "The deep ruby/ purple-tinged Châteauneuf-du-Pape is filled with legance, finesse and precision, offering wonderfully sweet and strawberry fruit intermixed eith notes of crushed rocks and loamy soil. Elegant, pure, fresh and full-bodied, with a refreshing delicasy and vigor (a difficult characteristic to achieve in this vintage), this 2003 is a classic example of a marriage betwwen finesse and power. Drink it over the next 10-12 years."

259,00 DKK 295,00 DKK (spar 36,00 DKK)

Beaumes de Venise AOC Tradition - Cassan 2012

Husets Beaumes de Venise "Tradition" lagres udelukkende på store, gamle fade. Dette er magtfuld vin, men samtidig har den en frugtig friskhed, der holder vinen helt i balance. Her er både fylde og vægt, men samtidig en god frisk syre, der holder sammen på vinen. Man har så at sige essensen af terroir i vinen, der på aroma-siden mønstrer ultrarene nuancer af blomme, oliven og herlige undertoner af timian og sort peber. Smagen er både fyldig og kraftig, men aldrig tung. Dette er vin, der råber på stege- og gryderetter, hvor vinens fasthed matcher kødets natur. Vinen er allerede nu balanceret og drikkeklar. Har man tålmodighed, vil den lagre fint de næste 3-4 år og udvikle komplekse aromaer i takt med at vinen blødgøres. Server vinen omkring 15-17 grader for den optimale nydelse.

Beaumes de Venise i Rhône er bedst kendt for sine liflige søde hvidvine. Men der laves bestemt også glimrende rødvine i området - blandt andet denne vin, som er kraftig og koncentreret med smag af bær, ren lakrids og friske krydderurter. Nyd den fx til en krydret lammesteg.

Årgang 2007 er en topanmeldt vin:
**** Decanter
***** VinAvisen
****** PENGE & PRIVATØKONOMI - Topvurdering. Citat: Perle af vin.. Panelets vurdering kr. 135,-
***** Vinforum.dk

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Familien Crosets Domaine de Cassan er beliggende i den sydlige del af Rhône, 35 km nord for Avignon i departementet Vaucluse. Det ligger smukt i hjertet af Dentelles de Montmirail for foden af Mont Ventoux ? i en billedskøn dal, der betager elskere af naturscenerier. Jordbunden her består af ler og kalk. De stejle vinmarker, der er bygget som terrasser, høster fordelen af en exceptionel mængde solskin og et særligt mikroklima i Dentelles de Montmirail, der beskytter vinmarkerne mod hagl og sen frost, noget der ofte rammer området ved Mont Ventoux. Domænets marker ligger således på grænsen mellem appellationerne Gigondas, Ventoux og Beaumes de Venise og her angribes markarbejdet på en meget analytisk måde, med fuld respekt for naturens cyklus og med nænsom behandling af jorden (som giver den særlige ?terroir?) ? såvel som vinstokkene. Filosofien er, at kvalitet skabes i marken. Domaine de Cassans samlede areal består af 27 hektar med vinstokke op til 40 års-alderen. Druesorterne er de klassiske for området - grenache, syrah, mourvèdre og cinsault. Her håndhøstes, afstilkes og vinificeres på traditionel manér. Gæringen foregår under temperaturkontrol og efterfølgende lagres vinen i store, gamle egefade. Familien Crosets egnstypiske vine har vundet mange medaljer og anerkendelse hos bl.a. Robert Parker, Guide Hachette og Revue des Vins de France

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Vacqueyras - Domaine Saint Pierre 2012

* 91-94 points - Robert Parker

En helt formidabel Vacqueyras, der snildt kan måle sig med selv bedre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Druesammensætningen er 60% Grenache og 40% Syrah, som kommer fra godt 4 hektar (ud af i alt 124 hektar) vinmarker, hvis undergrund veksler mellem lerholdig kalksten og fattigere, mere stenet jord; en diversitet som giver fremragende kompleksitet i den færdige vin. Vinifikationen foregår med en blanding af traditionelt og moderne med 100% afstilkning af druerne, hydrauliske presser og en lang, kølig maceration og gæring samt lagring i 12 måneder på store egefade (Foudres) på mellem 4-6.000 liter, hvorefter vinen tappes på 'Gefühl' inden den når sit første leveår.

Dette er en, dybtfarvet næsten lilla, sort vin, tætpakket og kraftig sag med saftig powerfrugt og modne tanniner som formildende omstændighed. Duft og smag har elementer af sorte oliven, løvstikke, rosmarin, dystre, mørke bær så som solbær og kirsebær og en anelse sort peber med lidt mere saftig, mørk frugt i smagen, end næsen ellers lover . Eftersmagen har fornem længde og formår trods lidt bakkelit at holde et friskt frugtfokus. Koncentrationen er stor, men via smidige tanniner har man ikke desto mindre en vin, der allerede nu giver stor nydelse - de først par år dog nok især som madvin.

Nydes den ung, så er nogle timers iltning at anbefale. Denne Vacqueyras skal i sin ungdom nydes under stuetemperatur - ved 16-17°. Som ung er gode Bordeaux-glas velegnet hardware, mens en moden version sandsynligvis ville have bedre af et velvoksent Bourgogne-glas.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Gigondas Domaine de Piaugier 2011

TOPVIN - med peber, læder, tobak og en duft af grønne Granny Schmidt i næsen, en fantastisk Gigondas.
Denne vin høstes på 3,5 hektar, som Domainet købte for 5 år siden, efter at have lejet arealet i en længere årrække. Der høstes på gamle vinstokke, hvor druesammensætningen er 65 % Grenache, 25 % Mourvedre og 10 % Syrah.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau Revelette LE GRAND ROUGE 2010

Winemakeren er fra Californien, hvilket blandt andet det dejlige præg af kirsebær viser.

Vinen er fremstillet på 27 % Cabernet Sauvignon, 52 % Syrah, 15 % Grenache og 6 % Carignan.

Der udføres en gæring med drueskaller i 20 dage. 12 måneder på egefade, der er 2 og 4 år gamle.
Vinen er ufiltreret.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Chateau Revelette Le Grand Rouge

Revelette er beliggende langt, langt væk både når det gælder tid og sted - i hjertet af Provence, 30 km nord for Aix-en-Provence, i kommunen Jouques, som er uspoleret, vild og mystisk om noget. I læ af Bjerget Saint-Victoire, midt mellem tusindvis af hektar skov, ligger der en bygning, kældre, vinstokke. En vindyrkende ejendom med den ene profession:at lave rigtig vin.

 

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 189,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Rhone Villages Domaine de Piauger Reserve de Maude 2012

Domaine de Piauger er en fantastisk Cotes du Rhone som er lavet på 100 % Syrah. Det er en utrolig mørk vin med en smag af granatæble, sort peber, sorte bær og chokolade.

Dette er en rigtig flot vin, der nemt kan konkurrere med en god Chateauneuf du Pape. Vinen er lavet traditionelt, men produktionen følger reglerne for organisk produktion.
Det står klart - her er en stor vin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.


Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Gentilice Cotes du Ventoux 2015

* Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen med 15 % Alkohol. Den smager simpelt hen godt jvf. Vinavisen.

Gentilice er produceret på druerne Carignan, Grenache og Syrah fra gamle vinstokke. Vinifikationen er traditionel med fadlagring på egefade. Omkring 15% af vinen lagres på helt nye og friske fade. Denne traditionelle produktion giver vinen en meget dybrød, næsten helt sort farve. Duften vækker minder om meget mørke koncentrerede kirsebær. Smagen er koncentreret og tæt med solbæraromaer. Eftersmagen er lang og vedhængende. En vin med en fin balance og bløde tanniner - dog med et velmenende "bid", der gør den særdeles velegnet til kraftige kødretter.

Druerne til denne dejlige og kraftige Ventoux (med 15% alkohol) vokser på små udvalgte parceller på Mont Ventoux, hvor jordbunden består af en meget kalkholdig ler. Her stortrives druerne Syrah, Grenache og Carignan, der er de klassiske sorter for Rhônevinen fra dette område.
Produktionen på vingården er traditionel, og afsluttes med en fadlagring på 12 måneder inden vinen tappes.

Vinen er meget velegnet til de mest kraftige og krydrede kødretter, eksempelvis flæskesteg, andesteg, lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

Test af tidligere årgange:
* Guld i Mâcon: Gentilice har fået mange fine anmeldelser og medaljer for den fine kvalitet. Bl.a. Guldmedalje i Mâcon ved ´Concours des Vins Grandes de France´ i 2015.

* Vinavisen: 5 x ***** Lækker rødvin med god fylde, harmonisk, krydret og med tilpas sødme og syre. Igen en god vin fra Rhônedalen. Den smager simpelt hen godt..

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol

99,00 DKK 129,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Gigondas Domaine Saint Gayan 2014 * en perfekt vin med masser af kraft, saft og peber. Domaine Saint Gayans Gigondas er sammensat af 80 % Grenache, 15 % Syrah og 5 % Mourvedre. Vinen vinificeres på traditionelle store fade og lagres efterfølgende i 12 måneder på egetræsfade, inden den aftappes uden filtrering. Gigondas er en kraftfuld vin med en dyb-rød farve. Den bliver kun bedre af at blive lagret. Er drikkemoden efter 5 år, men kan sagtens gemmes og udvikler sig positivt mellem 5 og 10 år og endda mere for visse årgange.

Gigondas er en fremragende ledsager til rødt og hvidt kød,gryderetter, vildt og ost.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

I James Turnballs bog over Rhônedalens 90 bedste vinproducenter finder man selvfølgelig Domaine Saint Gayan. I Robert Parkers vurdering af, hvem der er dygtigst til at producere Gigondas, nævnes Domaine Saint Gayan naturligvis. Der er ingen tvivl om at denne historiske vingård er blandt de allerbedste i den sydlige Rhônedal. Domaine Saint Gayan er en af de mest berømte godser i Gigondas, på grund af den regelmæssige høje kvalitet af vinen. Dette bevidnes bl.a. af årgang 2005 - som har høstet 20 medaljer ved den berømte "Contest Général Agricole de Paris "- inklusive 10 Guldmedaljer - plus andre præmier i respekterede vinkonkurrencer. Historie og kvalitet går hånd i hånd hos Domaine Saint Gayan. Den vinkulturelle historie går hele 11 generationer tilbage i lige linie. De har altså et unikt erfaringsgrundlag. Mere en halvdelen af vingårdens 37 hektarer er beplantet med vinstokke, der er mere end 80 år gamle.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler