Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sorter resultater:

Barbera Appassimento Ricossa - Piemonte DOC

Ricossa Barbera Appassimento har en dyb, dramatisk mørkerød farve med lilla tendenser. I duften møder man noter af mørke kirsebær, brombærlikør, viol og marcipan. Smagen følger trop med stor mundfylde, med meget tætte afrundende bæraromaer med en snert af frugtsødme.

* GODT KØB!

De håndhøstede drueklaser lægges allerede i vinmarken, i små beskyttende kasser, og får ved ankomsten til vineriet lov at stå i tørrerum før presningen, hvorved mosten – og i sidste ende også vinen koncentreres. Efter gæringen ligger godt halvdelen af vinen 8 måneder på barriques, mens resten lagres i ståltank.

 Anbefales til grillet oksekød, en simreret med oksekød eller lam, vildt.. eller en stegeret med en kraftig sovs.

Serveres ved 15-16 grader af rummelige vinglas.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  Alkohol: 14 % Vol

79,95DKK 109,00DKK (spar 29,05DKK)

Barbera d'Alba DOC Fratelli Alessandria 2021  Druerne til denne Barbera hentes fra meget små parceller på to Verduno-marker, Neirane og Cristiani.

Barbera Fratelli og dens macerationen er ganske kortvarig for at fremme en vin profil uden tunge, dystre aromaer, men i stedet med 100 % drikkeglæde.

* GODT KØB!

Bag den smukke, rubinrøde farve møder man en ultra ren vin, der strutter af sund rød frugt. Her er ikke tale om verdens mest komplekse vin, men om en vin, der netop i kraft af sin enkelthed bare er hypnotiserende lækker.

Der et udtalt ungdommelig, tannin fri spændstighed i frugten, hvor vinen virker læskende uden at være simpel- noget man "i heldige tilfælde" ser hos vellykkede kommune Bourgogner.

Nyd gerne denne livsglade vin ved 15-16°

Nydes med pastaret med tomat, eller til stegt fjerkræ, gris, vildt, hakkebøf med uden tung sovs.

Serveres ved 15-16 grader til grillet svinekød, oksekød og fjerkræ, vildt, krydret mad, italienske pastaretter med svampe, tapas, burgere, hakkebøf eller et godt glas vin i utide.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl 14 % alkohol.

Vinhuset.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes.
Fratelli Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d´Alba.

Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.



139,00DKK 159,00DKK (spar 20,00DKK)

Mundi Barolo Riserva 2015 DOCG

En flot Barolo.. som er en overlegen rødvin, med et karakteristik billede af, hvordan en Barolo skal smage. Mundi har en granatrød farve med orange antydninger.
Bouquet med læderagtig og krydret antydninger, tør og med bløde taniner, kompleks cremet smag med noter af mørke bær, chokolade og tobak. En vin, der kommer hele banen rundt fra glas til eftersmag.

* GODT KØB !!

Druerne afstilkes, presses blødt og gæres herefter med skind på i ca. 10 dage. For at fjerne de faste dele af mosten dekanteres vinen to gange før den malolaktiske gæring starter. Herefter lagres vinen på forskellige træfade i 24-30 måneder med ugentlige opfyldninger, smagsprøver og analyser for at sikre, at vinen udvikler sig rigtigt. 4 år på egetræsfade fra Frankrig eller Slovenien og derefter 12 måneder i flasken.

Nyd denne perle af en Barolo til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalv, okse eller vildtkød. Hårde lagrede oste som Pecorino eller Parmiggiano er også selvskrevet Barolo tilbehør.

Nydes i større Bourgogne vinglas.

Bør nydes ved 16-16 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

189,00DKK 249,00DKK (spar 60,00DKK)

Podere Ruggeri Corsini ARMUJAN Barbera d´Alba DOC Superiore 2017

* En lækker og smagfuld vin, der er en stor oplevelse.

Vinen har en smuk rubinrød mørk farve. Det er en frugtrig vin med smagstoner af modne sorte kirsebær, hindbær og modne blommer, grønne urter, fyldt med aftonede mineraler, lidt fadtoner, samt en meget lang og godt integreret finish.

Vi anbefaler, at du åbner vinen en times tid før servering, så den får mulighed for at udfolde sig. Serveres ved 15-16 grader til grillet svinekød, oksekød, fjerkræ, vildt, krydret mad, italienske pastaretter med svampe, risotto, kraftigere bløde oste eller et godt glas vin i utide. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol.

 

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Slagelse VinKompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

170,00DKK 200,00DKK (spar 30,00DKK)

Podere Ruggeri Corsini AUTENZIO Piemonte DOC Albarossa

Næsen byder på kraft og power. En lidt fed duft med mørk frugt, lidt blomster, svag italiensk syre, og en smule anonym i næsen. Smagsmæssigt er der toner af mørk frugt, god strenghed med italiensk syre, god mineralitet, tørhed og lettere krydderier.

Denne lille charmetrold med navnet Autenzio Albarossa er en ren Albarossa baseret vin. Albarossa er en krydsning mellem Nebbiolo og Barbera, og har typisk en duft af rosenblade, jord, blomster og røde kirsebær. Druen er ofte aromatisk, frugtrig og frisk med en fast syrlighed samt en smule tannin på eftersmagen. Denne vin Albarossa Autenzio, er lavet med druer fra en lille 0,4 hektar vinmark, hvor Albarossa vinstokkene er omkring 18 år gamle. Vinen er fremstillet med 10 dages modning og har lagret 30 måneder på franske fade af forskellige alder. Albarossa druen er udviklet i 1938 af Professor Dalmasso, efterfølgende er druen glemt, men genopdaget og genplantet i Piemonte i løbet af de sidste 10 år.

Vi anbefaler at servere vinen ved 15-16 grader til grillet svinekød, oksekød, braiseret kød, fjerkræ, vildt, krydret mad, italienske pastaretter med svampe, polenta samt modne oste.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.

 

Ruggeri Corsini-vingården blev grundlagt i 1995 af Loredana Addari og Nicola Argamante - på baggrund af en passion for landskabet og en kærlighed til gode vine. Loredana og Nicola har begge en uddannelse indenfor landbrug med speciale i vinavl og ønologi.

De besluttede at ændre deres liv, forlod deres arbejdspladser og købte en lille ejendom, der kun producerede druer i provinsen Cuneo, i Monforte d'Alba i hjertet af Langhe.

Ruggeri Corsini vingården er familiedrevet og drives og håndteres af familien selv også Loredanas bror Lorenzo er med foretagendet. Navnet "Corsini" stammer fra den lille landsby Monforte d'Alba, hvor man kan beundre de gamle stenhuse. Mens navnet "Ruggeri" er Nicolas moders efternavn - hun troede på dem og hjalp dem med at opnå deres drøm og det var også hende, der finansierede lanceringen af ​​ejendommen.

I begyndelsen omfattede produktionen kun de klassiske Langhe vine som Dolcetto d'Alba, Barbera d'Alba og Barolo, der i løbet af årene er udvidet til også at omfatte andre Langhe vine, nye rødvine, en rose og en hvidvin. I 1996 producerede de 6000 flasker, hovedsagelig solgt i udlandet. Eksporten til USA begyndte i 1997, senere spredt til forskellige andre nationer. I dag er det muligt at finde vinene i USA (hovedmarkedet), i Tyskland, Schweiz, Østrig, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Frankrig, Belgien, Holland, Japan, Australien og selvfølgelig Italien – og altså her i Slagelse VinKompagni.

Ruggeri Corsini ejendommen er ret lille, vinmarkerne dækker et område på 10 hektar og produktionen varierer afhængigt af året fra 65.000 til 75.000 flasker. Der lægges desuden særlig vægt på mad og vin elskende turister, der kan komme og smage vinene i deres vinsmagningslokale.

189,00DKK 249,00DKK (spar 60,00DKK)

Barolo del Comune di Verduno - Fratelli Alessandria 2020

Denne Verduno baserede familieproducent har til denne Barolo anvendt druer fra egne marker,
i umiddelbar nærhed af den lille flække, i appellationens nordligst beliggende del, hvor vinene er elegante og uhyre velduftende.. uden at mangle intensitet.

Duft/Smag

Duften byder på en æterisk, kompleks drikkeoplevelse med kirsebær, tørrede roser, pibetobak, et lille balsamisk touch samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet.
Dette er svævende men intens Barolo i udtalt selvsikker stil, med en vedholdende eftersmag, der langt mere end blot matcher prisen.

Fra året 2020 har man dygtigt tilpasset sig årgangens forhold og undgået overdreven udtynding af klaser, og man har sørget for mere løvdække. Disse valg har betydet, at man har haft en lang vækstsæson, og nebbiolo - høsten begyndte i oktober, kun en uge før 2019-årgangen.

Barolo del Comune di Verduno er gæret på ståltank, med meget nænsom overpumpning for at undgå dystre aromaer. Den er lagret tre år på 2.500 liters fade af slavonsk eg.

Valgene i både vinmark og i kælderen har givet Alessandrias Baroloer en elegance, som 95% af alle Baroloer mangler i 2020-årgangen. De er ikke specielt strukturerede og de hører heller ikke til de kraftigste, men det er så heller ikke altid det, der er brug for.

Barolo drejer sig i bund og grund om den symbiose, der opstår mellem nebbiolo druen og de komplekse lagringsaromaer, som den får med tid på fad og flaske. Denne balance mestrer vinmager Vittore Alessandria..

Nydes af rummelige bourgogneglas ved en serveringstemperatur på 17-19°

Prøv denne Barolo del Comune di Verduno til svamperisotto, osso buco, stegt eller braiseret kalv, okse eller vildt. Hårde lagrede oste som pecorino eller parmesan er også selvskrevet Barolo tilbehør.

 

TEST:

* 94 point Wine Enthusiast Magazine

"The wine strikes a harmonious blend of lifted red fruits and deep macerated black cherries, marrying high tones with rich bass notes. A savory embrace circles the fruit, maintaining balance, while fine tannins lay the groundwork for graceful aging. This is a wine poised for evolution, its intricate layers promising to unfold beautifully over time. Drink 2025 - 2045"

* 94 point Jyllands-Posten

”Kan barolo, den på papiret så mandhaftige kongevin, virkelig være så luftig, så velduftende, så sart og æstetisk gådefuld? Selv i en halvvejs kompliceret årgang som 2020? Svaret er ja. Tag nu bare Alessandrias kommunevin, der ikke kun er tro mod sit ophav, den er også en mesterlig signatur for tidløs barolo skabt i en uforstilt, uforceret stil. Et frugtigt filigran, velartikuleret, nuanceret, raffineret. Båret frem af en skøn muldet parfume og kernesund lys frugt. Syren er saftig, tanninerne søde og velkalibrerede. Barolo ballerina helt oppe på tåspidserne"

Jyllands-Posten 20/12-2024

94 point Din Vinguide

399,00DKK 449,00DKK (spar 50,00DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler