Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Australien er verdens fjerde største vineksporterende land og det endda selv om de ikke har været et vinland særlig længe sammenlignet med Europa. De første vinplanter kan spores tilbage til slutningen af 1700 tallet, men det er først i 1950'erne, at kvaliteten har været på samme høje niveau, som nutidens Australske vine. Australien har ingen nationale druesorter, og heller ikke krydsninger eller hybrider, de fleste druer stammer fra Middelhavsområdet.

De mest almindelige hvidvins druer i Australien er: Chardonnay, Semillon, Sauvignon Blanc og Riesling. De Australske kvalitetsvine findes i hele landet, men på grund af landets store variation i klima, jordbund og topografi, er vinenes udtryk meget forskellige. Under australske hvidvine finder du blandt andet vinene fra Vinaceous med de flotte og spændende vinetiketter.

Sorter resultater:

Jim's Creek Chardonnay - South Eastern Australia, Bag-In-Box, 3 liter

Jim's Creek Chardonnay er en dejlig australsk vin med friske aromaer af fersken, melon og modne, tropiske frugter. I ganen vises pære og grønne æbler sammen med fersken og ananas. Vinen har et lettere syreindhold, der afbalancerer den modne frugts karakterer, og restsukkeret er med til at give en afrundet mundfylde og langvarig finish.

Vinen er perfekt til lyse retter så som kylling, lettere fiskeretter samt buffet. Bør serveres ved en temperatur på 8-10 grader.

En Box indeholder 3 liter - svarende til 4 flasker vin - 13 % Alkohol.

119,00 DKK 159,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Vinaceous Sirenya Pinot Grigio - McLaren Vale 2012

Vinen er lys, frisk og med blomster aromaer fra nashi-pærer. I munden opleves en ganske omfattende tekstur, som forbliver mineralsk og med ren syre samt en lang eftersmag. Sirenya er velegnet til frisk fisk og skaldyr samt til pastaretter med fisk.

En kasse indeholder 6 flasker - 12,1 % Alkohol.
 

Sirenya Pinot Grigio kommer fra Mygunya Vineyard i Adelaide Hills på grænsen af  McLaren Vale. Dette giver det bedste fra begge verdener - med de køligere forhold fra de høje Adelaide Hills, som er ideel til de fine aromatiske sorter som Pinot Grigio - og med den mindre nedbør og derfor mindre sygdom end oplevet i hjertet af Adelaide Hills.

Med henblik på at lave en frisk, sprød og livlig stil plukkes Pinot Grigio druen i den tidlige modningsfase, før vinen får udtryk af de åbenlyse tropiske frugter, der giver et mere mineralsk og citrus udtryk. Gæringen udføres i rustfri ståltank med lav temperatur for at bevare vinens friske, aromatiske og delikate strukturer.

Vinaceous konceptet er at producere markante vine, der repræsenterer personligheder - mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer samt skabninger fra mytologien.  Vinaceous 'mål var at genskabe dette på etiketterne, med fokus på sjove og provokerende billeder, baseret på teater og cirkus plakater fra 30'erne og 40'erne.

Af de otte Vinaceous vine som tilbydes – hvoraf vi fører de 6 – er nogle eksklusivt lavet udelukkende for Vinaceous af nogle af Australiens mest talentfulde nye unge vinmagere. Alle druer er udvalgt fra de bedste regioner, der passer til de valgte sorter under fuld kontrol af Vinaceous vinproducenter.

99,95 DKK 179,95 DKK (spar 80,00 DKK)

Vinaceous Shakre Chardonnay - McLaren Vale 2011

Vinen er lys, ren og mere aromatisk end normalt. Shakre Chardonnay lokker dig med sin rige frugt og subtile ege-nuancer før den omslutter ganen med en pletfri Chardonnay frugt og citrus noter. Med vægten lagt på teksturen midt i ganen, er der mere her end øjet kan se, en sprød ren syre og en tør finish, der dvæler igen og igen.

Shakre har al lysstyrken og friskheden, der gør den til en afslappet, ukompliceret hvidvin, der kan bruges til alle retter, fordi den samtidig har en tilstrækkelig kompleks struktur og tekstur til at være en "stand alone" vin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,8 % Alkohol.
 

Shakre Chardonnay er indbegrebet af den nye bølge af Australske Chardonnay’er og viser, hvorfor Margaret River er blevet benchmark  vinregionen i Australien, når det gælder Chardonnay vine.
Vinen stammer udelukkende fra "ikke-vandede" gamle Mendoza klonede Chardonnay'er fra Wilyabrup, den førende region Margaret River

Shakre Chardonnay er fremstillet af to komponenter - størstedelen (80%) blev gæret i rustfri ståltanke ved lav temperatur for at bevare delikatesse og lysstyrke af den primære frugt - resten af vinen blev gæret i franske egefade for at tilføre den essentielle kompleksitet i gangen, som gør at Chardonnay skiller sig ud som største af de hvide vine.

Vinaceous konceptet er at producere markante vine, der repræsenterer personligheder - mænd, kvinder, engle, dæmoner, havfruer samt skabninger fra mytologien.  Vinaceous 'mål var at genskabe dette på etiketterne, med fokus på sjove og provokerende billeder, baseret på teater og cirkus plakater fra 30'erne og 40'erne.

Af de otte Vinaceous vine som tilbydes – hvoraf vi fører de 6 – er nogle eksklusivt lavet udelukkende for Vinaceous af nogle af Australiens mest talentfulde nye unge vinmagere. Alle druer er udvalgt fra de bedste regioner, der passer til de valgte sorter under fuld kontrol af Vinaceous vinproducenter.

99,95 DKK 179,95 DKK (spar 80,00 DKK)

Vinaceous Devine Light Sauvignon Blanc 2013

* 94 POINTS af James Halliday in Australian Wine Companion 2015 Edition (Årgang 2013) +
* ”FIVE STAR” Producer Rating for ”Outstanding Winery capable of producing wines of very high quality, and did so this year. Will usually have at least two wines rated at 94 points or above. 

Druerne er nøje udvalgte og håndplukket fra modne vinmarker i Margaret River regionen i Australien. En ren Sauvignon Blanc – uden tilsætning af andre druesorter - er noget af en sjældenhed fra Margaret River, hvor de fleste vinproducenter vælger at blande Semillon i, hvilket er blevet det "klassiske hvide blend" i regionen. Semillon druen resulterer i ekstra smag og tekstur i ganen. Vinaceous har opnået dette ved at vælge to Margaret River vingårde med beliggenheder med forskellige aspekter af Sauvignon Blanc. Den første er beliggende i en køligere sub-region i det sydlige Margaret River, som giver særskilte aromaer og sprød syre til vinen. Den anden er beliggende i en varmere sub-region i Willyabrup, der giver mere tropisk frugt og rundhed til vinen. Med blandingen fra disse to vinmarker, opnår Vinaceous delikate aromaer og en intens frugtsmag, tekstur og længde med ren, forfriskende syre – der viser at Margaret River kan producere fremragende 100 % Sauvignon Blanc. Vinen anbefales at servere sammen med alle slags friske fisk, skaldyr, østers eller asiatisk inspirerede retter – eller blot som en hyggevin med venner.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl - 12,5 % Alkohol.

99,95 DKK 179,95 DKK (spar 80,00 DKK)

Wakefield River Chardonnay - South East Australien 2015 har dejlige friske aromaer af fersken, ananas og modne, tropiske frugter i næsen. Ganen viser pære og grønne æbler sammen med fersken og ananas. Vinen har et lettere syreindhold, der afbalancerer den modne frugts karakterer, og restsukkeret er med til at give en afrundet mundfylde og langvarig finish.

Vinen er perfekt til lyst kød så som kylling, lettere fiskeretter samt buffet.

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol.

(Sælges kun til HoReCa).

89,95 DKK

Coral Coast Chardonnay 2016 har dejlige friske aromaer af fersken, ananas og modne, tropiske frugter i næsen. I ganen opleves pære og grønne æbler sammen med fersken og ananas. Vinen har et lettere syreindhold, der afbalancerer den modne frugts karakterer, og rest-sukret er med til at give en afrundet mundfylde og langvarig finish.

Vinen er perfekt til lyse retter, så som kylling, lettere fiskeretter samt buffet.

En kasse indeholder 6 flasker - 13 % Alkohol.

49,95 DKK 89,95 DKK (spar 40,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler