Cuvée Octante 2011 i Gavekarton, 1,5 ltr. Château de Cayx AOP

350,00 DKK
Cuvée Octante MAGNUM er specialudvalgt af HKH Prinsgemal Henrik af Danmark i anledning af hans 80 års fødselsdag. Vinen har en mørk, tæt farve med et let lilla skær i kanten. Duften har toner af solbær, blommer og brombær. I vinens unge år er smagen kendetegnet ved markerede tørre tanniner og høj syre. Med lagringen polymiserer tanninerne langsomt, og syren integreres, derved får vinen en flot kombination af elegance og fasthed. Fantastisk flot vin, der kan gemmes i mange år.

Cuvée Octante 2011 i Gavekarton, 1,5 ltr. Château de Cayx AOP

Cuvée Octante er specialudvalgt af HKH Prinsgemal Henrik af Danmark i anledning af hans 80 års fødselsdag. Vinen har en mørk, tæt farve med et let lilla skær i kanten. Duften har toner af solbær, blommer og brombær. I vinens unge år er smagen kendetegnet ved markerede tørre tanniner og høj syre. Med lagringen polymiserer tanninerne langsomt, og syren integreres, derved får vinen en flot kombination af elegance og fasthed.

Vinen har fået flotte anmeldelser i flere medier - og med rette. Det er en fantastisk flot vin, der kan gemmes i rigtig mange år. 

Begrænset antal.

En flaske indeholder 150 cl. - 14 % Alkohol.


Cuvée Octante er specialudvalgt af HKH Prinsgemal Henrik af Danmark i anledning af hans 80 års fødselsdag. 
Helt exceptionelt – for første gang nogen sinde – har Hendes Majestæt Dronning Margrethe II illustreret en Château de Cayx etiket. Det smukke maleri, som Dronningen har udført, viser Cayx’ marker, som man kan beundre dem fra slottets terrasse. En stor og festlig begivenhed kræver naturligvis en stor flaske. Derfor findes Cuvée Octante kun i magnumflasker – men det gør den kun endnu mere attraktiv som samlerobjekt.  

Château de Cayx, der ligger i hjertet af Cahors-distriktet, kan spores helt tilbage til det 15. århundrede, hvor det blev opført for at kontrollere sejladsen på Lot-floden. Slottet er bygget på skråningen af en bakke, hvorfra man kan se Lot-floden og den lille landsby Caïx, der hører ind under Luzech-kommune.

Dronning Margrethe og Prinsgemalen, født Henri de Laborde de Monpezat, købte Château de Cayx i i 1974, hvorefter det undergik omfattende renoveringer. Prinsgemalen, der stammer fra området og er en stor kunstelsker, har over en årrække genskabt en tro og autentisk arkitektonisk arv. I dag fremstår slottet derfor som en smuk residens fra det 18. århundrede med fire runde tårne, der kan føres tilbage til det 15. århundrede, og et hjørnetårn, der dominerer bygningsværket. Foran den sydlige facade vender en stor terrasse ud mod vinmarkerne.

Efter initiativ fra Prins Henrik har Château de Cayx med tiden genvundet sine imponerende 21 hektar store vinmarker, der ideelt vender mod syd og ned mod en bugtning på Lot-floden. Terroirets øvre del ligger på overvejende kalkstensterrasser og den lavere del på kalkstensterrasser med grus og nedstyrtet masse fra kalkstensplateauet. 80 % af markerne er beplantet med Malbec, og bortset fra 4 ha Chardonnay, er den resterende del tilplantet med Tannat og Merlot - og alle markerne dyrkes så miljøvenligt og skånsomt som muligt. Da vinmarkerne gradvis er genplantet siden 1975, har Château de Cayx's vinstokke en gennemsnitsalder på ca. 25 år.
Stavemåden for stednavnet Caïx har de seneste århundreder ændret sig flere gange. Som eksempler kan nævnes Caysse, Cays, Cais eller Caïx. Prins Henrik valgte stavemåden Cayx, der er lettere at udtale, blandt andet for også at undgå en forkert tvelyd af det franske fonem "ai".

Château de Cayx har gennem mange år været kendt for sine stabile, klassiske, men også relativt almindelige Cahors-vine. Slottet har dog taget et kvantespring op ad kvalitetsranglisten siden 2009, hvor man ansatte den unge ønolog og winemaker, Alexandre Gélis. Alexandre Gélis så med det samme det store uudnyttede potentiale i Château de Cayx, og han har lige siden sin tiltrædelse arbejdet målrettet i samarbejde med Prinsgemalen mod en strammere styring og forbedring af slottets forskellige vine. Og at det har givet pote, er slående, når man smager Château de Cayx' seneste årgange. De er kort og godt et benchmark for, hvor langt man kan nå med den rette tankegang og målsætning - uden at gå på kompromis med de enkelte vines autentiske og lokale særpræg! Lige fra den forførende hvidvin over den læskende rosé til de mørke, dybe og meget insisterende rødvine, som man kan vælge at nyde let og uforpligtende eller fordybe sig i med en viden/ forståelse for fransk kultur og den ultimative kombination af gastronomi og vin.

Vinifikation
Den alkoholiske gæring finder sted på rustfrie ståltanke, hvorefter vinen lægges på egetræsfade, hvor den lagrer i 12-18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted. Vinen filtreres efterfølgende og tappes på flaske.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk