Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Økologisk Bio vin er en af de helt store trends, der er oppe i tiden. Derfor omlægger flere og flere producenter også deres produktion til vin af økologisk dyrkede druer. Hos Slagelse VinKompagni finder du et spændende udvalg af økologiske vine inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Vinene kommer fra Frankrig, Italien og Spanien.  Det er alle vine, der udover at være økologiske også er vine, der smager fremragende, så du får mulighed for at kombinere ønsket om bæredygtighed og samtidig få vine af god kvalitet. Køb dine økologiske vin i vores spændende butik i Slagelse eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør. Du ser udvalget samlet herunder og ønsker du råd og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

COS MOS White - Organic Wine

* NYHED - spansk organisk vin med medium krop og frisk eftersmag.

Cosmos White - Organic Wine er en dejlig vin med en klar, lysegul farve med grønne nuancer.

Vinen har friske aromaer af citron, lime, ferskner og moden ananas. I ganen opleves vinen meget frugtrig og med en medium krop, en behagelig syre og en medium eftersmag.

Produktionen omfatter økologiske vine, hvor den kendte og dygtige vinmager David Tofterup er med inde over produktionen.

Vinen anbefales til lys fisk, skaldyr, spansk tapas og ikke alt for kraftfulde retter. Elegant vin til elegant mad. Vi anbefaler at serverer Cosmos White ved en temperatur på 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

29,95 DKK 109,00 DKK (spar 79,05 DKK)

Vilarnau Cava Brut Reserva Bio / Økologisk.. Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (40%) og Xarel.lo (10%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk og vegan.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoias højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cavaer. Vinene udviser balanceret modenhed i druematerialet og vinmagerens dybe forståelse for druernes indbyrdes kvaliteter.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Prøv den ikke blot til fisk og skaldyr, men også som ostevin, til cremede supper, til et væld af retter med svin og fjerkræ og ikke mindst som den perfekte partner til tapas.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10°.

5 ***** (ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Frisk og dejlig vin med livlige bobler og god frugt med toner af citrus og æbler. En oplagt velkomst-vin til fester, men også en glimrende ledsager til mad.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vilarnau Cava Brut Rosé - Bio (Økologisk)

Vilarnau Cava Rose er virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knap så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bær segment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".
Vilarnau Cava Brut Rosé er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelkvis til en krafig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.
 

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sancerre Vignoble Danny Terres Blanches 2018 Bio - En tør og sprød hvidvin, med blomstrende aroma, en tydelig duft af hyld og stikkelsbær eller grapefrugt. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre, god mineralitet, fyldig og med lang eftersmag.

Vignoble Terres Blanches Sancerre.. Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen.

Familien Dauny har lavet vin i Sancerre siden 1683. Christian & Nicole Dauny og sønnerne Benoit og Thibaut er 12. og 13. generation. De har drevet Domaine Dauny økologisk siden 1964. Deres held, forspring og styrke er at deres 16 ha ligger syd-østvendt på Sancerres mest eftertragtede bakke: Champtin.

Midt i Frankrig og midt langs Frankrigs længste flod, la Loire, ligger Pouilly Fumé på højre side (1200 ha) og Sancerre (2600 ha) på den venstre side. Disse 2 appellationer laver verdens bedste og reneste Sauvignon Blanc. Druen er siden blevet klonet og kopieret verden over. I dag findes 45.000 ha Sauvignon Blanc. Sancerre er en dramatisk beliggende bjergby og dens beliggenhed ved en sejlbar flod og den gode dræning og topografi i landskabet har sikret byen en lang historie knyttet til vinproduktion. Det var allerede i Romertiden klart, at stedet var eminent til vindyrkning.

Serveringstemperatur 6 - 8 grader

Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 13 % Alkohol

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)

COS MOS Monastrell Yecla - Organic Wine

* NYHED - spansk organisk rødvin med saft og kraft.

Cosmos Monastrell Yecla - Organic Wine er en dejlig rødvin med en strålende dyb lilla farve i glasset. Vinen er rig på elegante aromaer af blåbær, modne kirsebær og solbær, med hints af kaffe, lakrids og mælkechokolade, der stammer fra lagringen af 4 måneder på egetræsfade.

I ganen opleves vinen saftig med en lækker smag af modne solbær kombineret med krydderier og hints af chokolade. Den har en mættende, intens krydret og afstemt afslutning. Cosmos Organiske Monastrell har i næsen et blomstrende touch og en kakholdig karakter. En velbalanceret vin med en dejlig dvælende frugtsmag, forfriskende syre og milde tanniner.

Vi anbefaler at servere denne lækre Yecla vin ved en temperatur på 15-16 grader til grillet kød som okse, kalv, vildt, gryderetter, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, pizza, spanske halvhårde oste eller bare til ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

 

Yecla

COSMOS Monastrell bliver produceret fra vinmarker tæt ved byen Yecla, lidt nordvest for Alicante i Sydspanien. Vingården har specialiseret sig i fremstilling af rødvine på basis af den traditionelle Spanske druetype Monastrell, som også er kendt i Frankrig som Mourvèdre druen.

Produktionen omfatter økologiske vine, hvor den kendte og dygtige vinmager David Tofterup er med inde over produktionen.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Rosso di Montalcino - Fornacina 2017 Bio / Økologisk  Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  14,5 % Alkohol

Fornacina Rosso di Montalcino Flot Rosso di Montalcino, der kan tage konkurrencen på med mange Brunello'er Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Familien Biliorsi har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980'erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen af blevet reinvesteret i marker, kældre og produktions-udstyr. Populariteten har været stærkt stigende de senere år, og man har kun haft mulighed for at købe vinen fra Fornacina, hvis man var "gammel" kunde eller tæt på familien. Vi er pludselig kommet ind i varmen via én af vore gode kunder, som kender familien, og vi har allerede listet de første kasser ud af kælderen. Næsten uden at Ruggero opdagede det! Gode anmeldelser i vinpressen Årgang 2004 5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: "Prægtig rødvin, blød og lækker. Rosso?en er Brunelloens lillebror, men denne her klarer sig nu fint, som den er".

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2016 Økologisk.. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Mas de Boislauzon - Vinhus

Mas de Boislauzon Domainet har været i familien Chaussy´s eje igennem 4 generationer og styres i dag af Daniel Chaussy, som er ansvarlig for markplejen og vinifikation, mens Christine tager sig af de kommercielle pligter... Mas de Boislauzon er beliggende i den nordlige del af Châteauneuf mellem Courtézon og Orange tæt ved Beaucastel. Vinen er lavet med basis i mere end 60 år gamle, lavtydende vinstokke og er ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma. Vinen kan derfor med tiden oparbejde noget bundfald, hvilket er helt uskadeligt og altså betragtes som "smagsforstærkende". Druerne er 75 % Grenache, 15 Syrah og 10 % Mourvedre og efter vinifikation lagret i 12 mdr. i gamle fade inden aftapning. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner; en stor vin man nærmest "tygger" sig igennem og som er flot nu, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse; kan med fordel gemmes indtil 2015 og vil formentlig toppe omkring 2009. Boislauzon bliver oftest pænt anmeldt af bla. Robert Parker, som i 2004 gav vinen 90-92 point og skrev: "The deep ruby/ purple-tinged Châteauneuf-du-Pape is filled with legance, finesse and precision, offering wonderfully sweet and strawberry fruit intermixed eith notes of crushed rocks and loamy soil. Elegant, pure, fresh and full-bodied, with a refreshing delicasy and vigor (a difficult characteristic to achieve in this vintage), this 2003 is a classic example of a marriage betwwen finesse and power. Drink it over the next 10-12 years."

349,00 DKK 375,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer "Castel Fossibus" AOC 2015  * Kraftig TOPVIN fra Sydfrankrig, som er dyrket økologisk Bio.. 

Vinen er sammensat af de bedste håndplukkede druer - Carignan, Grenache, Syrah og den fede Mourvedre drue.
Lagring på Franske egefade i 12 måneder. 

En kraftig og fyldig vin med masser af smagsnuancer i munden af peber, blommer, solbær og tobak dominerer smagen.

Vinen er perfekt til kalvekød, grillet oksekød, vildt, ragout, gryderetter med Franske krydderurter samt Franske oste.

Test:
*** STAR WINES Recommended in DECANTER.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.
 

Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.

Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien.

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache.

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

 

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Vilarnau Cava Semi Seco Bio Økologisk. Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk Bio.

Dette er kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen. Denne Semi-Seco ligger i den ikke så søde ende af genren og har med sin friske syre et meget balanceret udtryk. Modsat sædvanen er denne Demi-Sec alene fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop Demi-Sec/Semi-Seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og støtter blot vinens fylde yderligere.

Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.

5***** ( ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer "Les Collines" AOC 2013 - Faugeres somer produceret på økologisk dyrkning..

* FANTASTISK VIN.

Vinen er 2. vinen fra Ollier Taillefer. Den er lavet af yngre vinstokke, men har samme karakter som 1. vinen dog uden dennes dybde og mange smagsnuancer. Den dufter og smager af mange frugter med en krydret smag. En dejlig drikkemoden og let vin, der gerne må serveres lidt kølig om sommeren. Vinen er dyrket på følgende druer: 50 % Grenache, 25 % Carignan og 25 % Syrah fra unge vinstokke. Anbefales til lyst kød og charcutteri.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.


Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.
Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien.

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache.

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2015

TOPVIN i "Chateauneuf du Pape" stil. 100 Point af Parker i 2007.
* FANTASTISK RHONE VILLAGE - PEBER, KRAFT OG FEDME ...

Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône end man normalt ser på hylderne, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker.
Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed: Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Dette er rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau La Verrerie 2010 - Økologisk TOPVIN

* Økologisk Top vin fra dette lidt ukendte område i Frankrig.
Vinen er sammensat af 50 % Syrah og 50 % Grenache druer fra op til 40 år gamle vinstokke. Den har en flot rød farve og duft af mørk frugt med smag af kirsebær og tobak. Vinen er kraftig med smag af peber, lakrids og en masse lækker frugt af mørke bær. 

Chateau La Verrerie er en større vinproducent, der ejes af Descours Group, der også ejer Charles og Piper Heidsieck. La Verrerie dyrker 52 hektar jord, der består af ler og limsten. Vinstokkene er mellem 20 og 40 år. Siden 2006 har Olivier Adnot, stået for ledelsen og vinfremstillingen. Han har stor erfaring fra Californien og Champagne (Piper-Heidsieck). Olivier har med årgang 2010 ændret vinens udtryk til en mere frugtig og elegant vin.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14,5 % Alkohol.
 

Dette i Danmark totalt ukendte vinslot har haft Olivier Adnot som vinmager siden 2006, hvor slottet blev solgt til et konglomerat, der netop har købt champagnehuset Piper-Heidsieck. Olivier er udannet som vinmager i Californien, herefter har han lavet champagne i 10 år, før han kom til La Verrerie. La Verrerie er en stor vinproducent med økonomien i orden. Det fremgik tydeligt på vores gang gennem vinkælder og produktion samt lageret, hvor der overalt var pinlig orden og usædvanlig rent. Når man besøger Chateauet kommer man gennem en meget smuk gård med springvand, før man kommer ind i nogle meget smukke salgslokaler. Her præsenteres hele udvalget af vine, der alle dyrkes organic. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine de Lagoy Alpilles - Rose 2016 - Økologisk og lækker frisk Provence Rose. En økologisk rosé af en meget høj kvalitet. Druesammensætningen er 65 % Cinsault, 15 % Caladoc, 10 % Grenache og 10 % Merlot. Vinen har en fantastisk duft af frugt og hvide blomster. Smagen er domineret af fersken, citrus og æble, der efterlader en fantastisk smag i munden af sommer og sol. Anbefales til fisk og lyst kød eller nyd den alene på terrassen en dejlig sommerdag.

Vintest:
*** Sølvmedalje ved Concours General de Paris 2014 (årgang 2013)

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 13 % Alkohol.

Chateau Lagoy har været i familien Senards eje siden 1714. Slottet overlevede den franske revolution uden at blive brændt ned. Det blev dog udsat for omfattende hærværk på facaderne, hvilket den nuværende ejer Olivier Senard viste flere eksempler på. Slottet har ca. 1500 hektar jord hvoraf den økologiske vinproduktion kun udgør 18 hektar. Vinstokkene står på et plateau, der ligger 300 meter over havet. Her er fantastisk udsigt og en helt ren luft uden veje, huse eller biler så langt øjet rækker.

Olivier Senard har overtaget Chateauet efter hans fader for 2 år siden, og han er nu i gang med at modernisere vinproduktionen.

89,00 DKK 119,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer "Les Collines"  Rosé 2016 - Faugeres er en fantastisk rosevin som er dyrket økologisk..

* Fantastisk rosévin.

Vinen er lavet på druerne Cinsault, Grenache, Syrah, Mourvèdre. Rosévinen er frugtagtig med en let krydret terroir.

Anbefales som aperitif sammen med tapas og til sommermåltider som ledsager til fx. gazpacho, fisk og grillet kød. Bør serveres ved 10-12 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.


Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.
Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien.

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache.

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Domaine Ollier Taillefer - Allegro 2017 - Faugères - økologisk.. Fantastisk økologisk hvidvin fra Ollier Taillefer. 

En Økologisk vin, der er lavet på håndplukkede druer af typen Roussanne og Rolle. Det er en rig vin - frisk frugtaftig, fed, cremet med mineralske noter med og med fadpræg. I næsen er der hvide blomster og pære. I smagen er der citrus, honning, blomster og citrongræs. 

Anbefales som aperitif, eller sammen med fjerkræ, grillet fisk og ost. Serveres ved en temperatur på 10-12 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.


Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.

Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien. 

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj). 
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache. 

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Sunnen Hoffmann Pinot Gris - Wintrange Hommelsbierg 2015 * frisk lækker økologisk hvidvin med en ren smag * Vinen er cremet og frugtagtig med noter af hvide blomster og abrikos. På grund af vinen unikke smag, er den ideel til fed fisk, delikatesser og kraftige oste, men den kan også drikkes i utide på terrassen. Vinen har en behagelig syrlighed, meget frisk, og gode noter af mineralitet. Man vil opdage hints af citrus og pære, men også tørrede frugter, samt varianter af nødder og toast.

Yves og Corinne er 5 generation på Domainet, der er grundlagt i 1872. Domainet blev i 1995 økologisk med de første marker og i 2000 var hele Domainets 8,5 ha økologiske. I 2009 fik de en anerkendelse fra ministeriet for Landbrug, for et bemærkelsesværdig engagement i Luxembourgs økologiske udvikling. Der produceres vine på druerne Rivaner, Auxerrois, Chardonnay, Pinot Gris, Risling, Elbling, Gewürztraminer og Pinot Noir.

Markerne er de bedst beliggende i Remerschen kaldet ”Half Réimerch”, her opnås en naturlig beskyttelse til markerne fra dalen og søerne, hvilket også giver et generøst mikroklima. Markerne er placeret på dalens skrå sider mod syd.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12 % Alkohol.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer - Faugères - Grande Reserve 2014 * TOPVIN TIL SMÅ PENGE.. Der samtidig er produceret økologisk!

Så har hun gjort det igen. Françoise Ollier har lavet et pragt eksemplar af hendes mest solgte vin. En kraftig vin, der fylder med masser af smagsnuancer i munden. Peber, blommer og solbær dominerer. Druerne er følgende: Carignan, Grenache, Syrah og Mourvedre.

Perfekt til kalvekød, oksekød, ragout, lammekød, gryderetter som er sammensat af Franske krydderurter, vildt og franske oste.

Tidligere årgang fik 4**** i BT vin af Tim Vollerslev. Citat: Lækker, fyldig, moden og saftig rødvin, medium krydret, behagelig rund smag af modne mørke bær, lidt blommer, egetræ og vanilje.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.

Domaine Ollier-Taillefer er en familie ejendom i det nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, den 5. generation af lokalt født vin-beslutningstagere og i dag har ansvaret for disse 30 ha AOC Faugères vinmarker. De producerer et gennemsnit på 1100 hl.

Alle deres vine aftappes på ejendommen og sælges af dem. I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ( "vin délimité de qualité supérieure"). AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990, Françoise i 2002.

  • Om Faugeres.
    Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache. Idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold, varierer vinene fra producent til producent. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.
    Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

CLOS HENRI Pinot Noir 2012

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE.

Denne vin fra Clos Henri hedder Petit Clos og er fremstillet af Pinot Noir. Navnet Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne på Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset  område. Det er den samme autencitet og ægthed, som Bourgeois-familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig og det resulterer i en indbyrdes kamp mellem vinstokkene, der kæmper om næringen. Det giver færre druer men de opnår til gengælde en langt større koncentration.

Druerne til Petit Clos kommer fra ejendommens yngre Pinot Noir-vinstokke. Druerne gærer i åbne rustfri ståltanke, og lagrer efterfølgende 11 måneder i 7.500 liter store franske
egefade, hvilket medvirker til at understøtte vinens fine balance og tanninstruktur. Vinen har duft og smagsmæssige blomsternoter af lavendel og tørrede rosenblade, samt røde bær med krydrede undertoner. Den er elegant afbalanceret, med en god syre, afrundede tanniner og et let røget islæt fra fadlagringen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

CLOS HENRI:
Henri Bourgeois pionerånd og nysgerrighed førte til 12 års jagt efter nye etableringsmuligheder og det førte i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand, hvor han investerede i vingården Clos Henri. Marlborough er på sin side ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, men der er også en lang række karakteristika og fællestræk, der gør det muligt for dem at trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013. Det unikke mikroklima, hvor for eksempel meldug ikke er eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne. 

Marlborough er nærmest synonym med rene hvidvine fremstillet på Sauvignon Blanc og Chardonnay og rødvine fremstillet på Pinot Noir. De tåler sammenligning med de franske forbilleder, men stilen der generelt er sprød, er mere eksotisk og eksplosiv. Marlborough er det største distrikt og beliggende på syd øen, et solrigt område med lune dagtimer og kølige nætter. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side, og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima, der er blandt det varmeste og tørreste i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne langsomt bliver stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne. Det resulterer i verdensklasses hvidvine og elegante, overdådige rødvine.

159,00 DKK

Pago de los Balagueses Syrah 2014 - ØKOLOGISK

* NYHED - vidunderlig spansk præmievin.

Vinen har den højeste klassifikation, man kan få i Spanien, nemlig Pago. Den er fremstillet af 100 % Syrah druer fra udvalgte vingårde med lav produktion. Den er kendetegnet ved de tørre forhold, som de over 30 år gamle vinstokke udsættes for, da de de dyrkes "en secano", det vil sige uden vanding og lider næsten indtil stressen truer deres overlevelse. Resultatet er en vin med lav syre og stor koncentration. Vinen er lagret i 10 måneder i franske egetræsfade - 70 % på ny eg og 30 % på brugt egetræsfade efterfulgt af 1 års ældning på flaske.
 
Vinen har en dyb rubinrød farve med lilla highlights, stærk aromatisk intensitet af rød og sort moden frugt, violette blomsternoter med krydderier fra fadlagringen. I ganen opleves rigelig frugt af sorte og røde kirsebær med cremet kompleksitet, fine tanniner og absolut en blød, godt balancenceret og struktureret, men samtidig elegant, vin med en vidunderlig lang eftersmag.

Test:
* 93 point af Guía Peñín - 2017
* 92 point af Guía ABC - 2016
* Guldmedalje af International Vin Guide Catavinum - 2016
 
1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14,5 % alkohol..


Pago de Los Balagueses er et privilegeret sted til dyrkning af druer, omgivet af fyrreskov, egetræer og aromatiske planter, der ligger inde i naturparken. Syrah og Grenache druer er de fremherskende sorter, plus en lille grund med Merlot og Chardonnay. Bodegas Vegalfaro ligger i det indre af provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel. Druerne kommer udelukkende fra deres egne marker fra tre vingårde bestående af 60 hektar. Alle vinstokke og vine er økologisk certificeret. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pago de los Balagueses Garnacha Tintorera - Merlot 2014 - ØKOLOGISK

* NYHED - vidunderlig spansk præmievin.

Vinen har den højeste klassifikation, man kan få i Spanien, nemlig Pago. Den er fremstillet af 70 % Garnacha Tintorera druer (70%) og 30 % Merlot  druer fra udvalgte vingårde med lav produktion. Den er kendetegnet ved de tørre forhold, som de over 30 år gamle vinstokke udsættes for, da de de dyrkes "en secano", det vil sige uden vanding og lider næsten indtil stressen truer deres overlevelse. Resultatet er en vin med lav syre og stor koncentration. Den er fremstillet efter de "traditionelle metoder" for vinproduktion. Vinen er lagret i 10 måneder i 225 liters franske egetræsfade - 70 % på nye og 30 % på brugte egetræsfade samt et år på flaske. 

Vinen har en dyb kirsebærrød farve, stærk intens bouquet af lilla blomster, meget modne sorte frugter, frisk balsamico med toast og vaniljekrydderier, der udvikler sig under iltning. Vinen har en medium krop med smidige bløde tanniner, små søde, sorte frugter, balanceret syre med en flot vedvarende finish med lakrids eftersmag.

Test:

* 93 point af Guía Peñín - 2017
* Guldmedalje i International Contest of Wines and Spirits CINVE - 2016
* Guldmedalje af International Wine Guide Catavinum - 2016
* Bronzemedalje af Decanter - 2016

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 14,5 % alkohol..


Pago de Los Balagueses er et privilegeret sted til dyrkning af druer, omgivet af fyrreskov, egetræer og aromatiske planter, der ligger inde i naturparken. Syrah og Grenache druer er de fremherskende sorter, plus en lille grund med Merlot og Chardonnay. Bodegas Vegalfaro ligger i det indre af provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel. Druerne kommer udelukkende fra deres egne marker fra tre vingårde bestående af 60 hektar. Alle vinstokke og vine er økologisk certificeret. 

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Pago de los Balagueses Chardonnay 2015 - ØKOLOGISK

* NYHED - silkeblød spansk præmievin.

Vinen har den højeste klassifikation, man kan få i Spanien, nemlig Pago. Den er fremstillet af 100 % Chardonnay druer fra over 30 år gamle vinstokke fra udvalgte vingårde med lav produktion. Vinen er fremstillet efter "traditionelle metoder" og lagret i 6 måneder i 225 liter franske egetræsfade – 70 % på nye og 30 % på brugte egetræsfade samt 1 år på flaske. Derudover anvendes teknikken ”Lee Stirring" i fadene ved hjælp af en håndholdt stang for at opnå en rigere, fylde i ganen.

Vinen har en skinnende bleggul farve. Bouqueten er meget intens med noter af sten, tropisk frugt med cremet vanilje, cedertræ og gærsmag. Smagen er silkeblød med honning noter og en livlig syre i ganen, røgfyldte vanilje, eksotisk frugt samt en dejlig vedvarende finish.

Test:
* 90 point af Guía Peñin – 2016

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 13,5 % alkohol.

 

Pago de Los Balagueses er et privilegeret sted til dyrkning af druer, omgivet af fyrreskov, egetræer og aromatiske planter, der ligger inde i naturparken. Syrah og Grenache druer er de fremherskende sorter, plus en lille grund med Merlot og Chardonnay. Bodegas Vegalfaro ligger i det indre af provinsen Valencia, i regionen La Plana de Requena-Utiel. Druerne kommer udelukkende fra deres egne marker fra tre vingårde bestående af 60 hektar. Alle vinstokke og vine er økologisk certificeret. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Montecchi Vino Rosso - Økologisk er et * GODT KØB *. Det er en værdsat økologisk vin med en fantastisk dybde og bløde frugtrige toner. Vinen har en dyb rød farve med friske aromaer. I vinglasset finder man mørke noter fra brombær og modne kirsebær. Montecchi Vino Rosso Organic har en god struktur og en fantastisk balance mellem bløde tanniner og frisk syre.

Vinen er en udsøgt fornøjelse til pasta, antipasti, fjerkræ, kalvekød, kraftige oste samt ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % Alkohol.

99,95 DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler