Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Økologisk Bio vin er en af de helt store trends, der er oppe i tiden. Derfor omlægger flere og flere producenter også deres produktion til vin af økologisk dyrkede druer. Hos Slagelse VinKompagni finder du et spændende udvalg af økologiske vine inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Vinene kommer fra Frankrig, Italien og Spanien.  Det er alle vine, der udover at være økologiske også er vine, der smager fremragende, så du får mulighed for at kombinere ønsket om bæredygtighed og samtidig få vine af god kvalitet. Køb dine økologiske vin i vores spændende butik i Slagelse eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør. Du ser udvalget samlet herunder og ønsker du råd og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

Domaine Ollier Taillefer "Les Collines" AOC 2013 - Faugeres somer produceret på økologisk dyrkning..

* FANTASTISK VIN.

Vinen er 2. vinen fra Ollier Taillefer. Den er lavet af yngre vinstokke, men har samme karakter som 1. vinen dog uden dennes dybde og mange smagsnuancer. Den dufter og smager af mange frugter med en krydret smag. En dejlig drikkemoden og let vin, der gerne må serveres lidt kølig om sommeren. Vinen er dyrket på følgende druer: 50 % Grenache, 25 % Carignan og 25 % Syrah fra unge vinstokke. Anbefales til lyst kød og charcutteri.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12,5 % alkohol.


Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.
Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien.

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache.

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

99,95 DKK 129,00 DKK (spar 29,05 DKK)

Vilarnau Cava Semi Seco Bio Økologisk. Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk Bio.

Dette er kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen. Denne Semi-Seco ligger i den ikke så søde ende af genren og har med sin friske syre et meget balanceret udtryk. Modsat sædvanen er denne Demi-Sec alene fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop Demi-Sec/Semi-Seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og støtter blot vinens fylde yderligere.

Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.

5***** ( ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Rosso di Montalcino - Fornacina 2017 Bio / Økologisk  Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner.

Fornacina Rosso di Montalcino har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  14,5 % Alkohol

Fornacina Rosso di Montalcino Flot Rosso di Montalcino, der kan tage konkurrencen på med mange Brunello'er Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Familien Biliorsi har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980'erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen af blevet reinvesteret i marker, kældre og produktions-udstyr. Populariteten har været stærkt stigende de senere år, og man har kun haft mulighed for at købe vinen fra Fornacina, hvis man var "gammel" kunde eller tæt på familien. Vi er pludselig kommet ind i varmen via én af vore gode kunder, som kender familien, og vi har allerede listet de første kasser ud af kælderen. Næsten uden at Ruggero opdagede det! Gode anmeldelser i vinpressen Årgang 2004 5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: "Prægtig rødvin, blød og lækker. Rosso?en er Brunelloens lillebror, men denne her klarer sig nu fint, som den er".

189,00 DKK 219,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Sancerre Vignoble Danny Terres Blanches 2020 Bio - En tør og sprød hvidvin, med blomstrende aroma, en tydelig duft af hyld og stikkelsbær eller grapefrugt. Vidunderlig fin og sprød eftersmag, med en befriende syre, god mineralitet, fyldig og med lang eftersmag.

Vignoble Terres Blanches Sancerre.. Denne økologiske vin kommer fra kalkstens plateauet kaldet "Terres blanches". der på fineste vis demonstrerer, hvorfor Sancerre er så eftertragtet for hvidvinene, fremstillet på Sauvignon Blanc druen.

Familien Dauny har lavet vin i Sancerre siden 1683. Christian & Nicole Dauny og sønnerne Benoit og Thibaut er 12. og 13. generation. De har drevet Domaine Dauny økologisk siden 1964. Deres held, forspring og styrke er at deres 16 ha ligger syd-østvendt på Sancerres mest eftertragtede bakke: Champtin.

Midt i Frankrig og midt langs Frankrigs længste flod, la Loire, ligger Pouilly Fumé på højre side (1200 ha) og Sancerre (2600 ha) på den venstre side. Disse 2 appellationer laver verdens bedste og reneste Sauvignon Blanc. Druen er siden blevet klonet og kopieret verden over. I dag findes 45.000 ha Sauvignon Blanc. Sancerre er en dramatisk beliggende bjergby og dens beliggenhed ved en sejlbar flod og den gode dræning og topografi i landskabet har sikret byen en lang historie knyttet til vinproduktion. Det var allerede i Romertiden klart, at stedet var eminent til vindyrkning.

Serveringstemperatur 6 - 8 grader

Anbefales til fisk, skaldyr, lyst kød og ost (især gedeost).

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 12,5 % Alkohol

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vilarnau Cava Brut Rosé - Bio (Økologisk) *Virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knap så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bær segment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".

Vilarnau Cava Brut Rosé er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelkvis til en krafig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader.
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.
 

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia´s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava'er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2016 Økologisk.. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Mas de Boislauzon - Vinhus

Mas de Boislauzon Domainet har været i familien Chaussy´s eje igennem 4 generationer og styres i dag af Daniel Chaussy, som er ansvarlig for markplejen og vinifikation, mens Christine tager sig af de kommercielle pligter... Mas de Boislauzon er beliggende i den nordlige del af Châteauneuf mellem Courtézon og Orange tæt ved Beaucastel. Vinen er lavet med basis i mere end 60 år gamle, lavtydende vinstokke og er ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma. Vinen kan derfor med tiden oparbejde noget bundfald, hvilket er helt uskadeligt og altså betragtes som "smagsforstærkende". Druerne er 75 % Grenache, 15 Syrah og 10 % Mourvedre og efter vinifikation lagret i 12 mdr. i gamle fade inden aftapning. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner; en stor vin man nærmest "tygger" sig igennem og som er flot nu, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse; kan med fordel gemmes indtil 2015 og vil formentlig toppe omkring 2009. Boislauzon bliver oftest pænt anmeldt af bla. Robert Parker, som i 2004 gav vinen 90-92 point og skrev: "The deep ruby/ purple-tinged Châteauneuf-du-Pape is filled with legance, finesse and precision, offering wonderfully sweet and strawberry fruit intermixed eith notes of crushed rocks and loamy soil. Elegant, pure, fresh and full-bodied, with a refreshing delicasy and vigor (a difficult characteristic to achieve in this vintage), this 2003 is a classic example of a marriage betwwen finesse and power. Drink it over the next 10-12 years."

349,00 DKK 375,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer "Castel Fossibus" AOC 2015  * Kraftig TOPVIN fra Sydfrankrig, som er dyrket økologisk Bio.. 

Vinen er sammensat af de bedste håndplukkede druer - Carignan, Grenache, Syrah og den fede Mourvedre drue.
Lagring på Franske egefade i 12 måneder. 

En kraftig og fyldig vin med masser af smagsnuancer i munden af peber, blommer, solbær og tobak dominerer smagen.

Vinen er perfekt til kalvekød, grillet oksekød, vildt, ragout, gryderetter med Franske krydderurter samt Franske oste.

Test:
*** STAR WINES Recommended in DECANTER.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.
 

Domaine Ollier-Taillefer er en familie-ejendom i den nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, som er den 5. generation af lokalt fødte vin-beslutningstagere. De har i dag ansvaret AOC Faugères vinmarker - som består af 30 ha - og de producerer i gennemsnit 1100 hl: 800 hl rød AOC Faugères / 240 hl rosé AOC Faugères / 80 hl hvide AOC Faugères.

Alle vinene er aftappet på ejendommen og sælges af Ollier familien.

I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ("vin délimité de qualité supérieure").

AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990 og Françoise i 2002.

Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache.

Vinene varierer fra producent til producent, idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.

Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

 

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

Vilarnau Cava Brut Reserva Bio / Økologisk.. Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (40%) og Xarel.lo (10%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk og vegan.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoias højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cavaer. Vinene udviser balanceret modenhed i druematerialet og vinmagerens dybe forståelse for druernes indbyrdes kvaliteter.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Prøv den ikke blot til fisk og skaldyr, men også som ostevin, til cremede supper, til et væld af retter med svin og fjerkræ og ikke mindst som den perfekte partner til tapas.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10°.

5 ***** (ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Frisk og dejlig vin med livlige bobler og god frugt med toner af citrus og æbler. En oplagt velkomst-vin til fester, men også en glimrende ledsager til mad.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2016 Økologisk. Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône end man normalt ser på hylderne, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker.

* FANTASTISK RHONE VILLAGE - PEBER, KRAFT OG FEDME ...

Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed: Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Dette er rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau La Verrerie 2010 - Økologisk TOPVIN

* Økologisk Top vin fra dette lidt ukendte område i Frankrig.
Vinen er sammensat af 50 % Syrah og 50 % Grenache druer fra op til 40 år gamle vinstokke. Den har en flot rød farve og duft af mørk frugt med smag af kirsebær og tobak. Vinen er kraftig med smag af peber, lakrids og en masse lækker frugt af mørke bær. 

Chateau La Verrerie er en større vinproducent, der ejes af Descours Group, der også ejer Charles og Piper Heidsieck. La Verrerie dyrker 52 hektar jord, der består af ler og limsten. Vinstokkene er mellem 20 og 40 år. Siden 2006 har Olivier Adnot, stået for ledelsen og vinfremstillingen. Han har stor erfaring fra Californien og Champagne (Piper-Heidsieck). Olivier har med årgang 2010 ændret vinens udtryk til en mere frugtig og elegant vin.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14,5 % Alkohol.
 

Dette i Danmark totalt ukendte vinslot har haft Olivier Adnot som vinmager siden 2006, hvor slottet blev solgt til et konglomerat, der netop har købt champagnehuset Piper-Heidsieck. Olivier er udannet som vinmager i Californien, herefter har han lavet champagne i 10 år, før han kom til La Verrerie. La Verrerie er en stor vinproducent med økonomien i orden. Det fremgik tydeligt på vores gang gennem vinkælder og produktion samt lageret, hvor der overalt var pinlig orden og usædvanlig rent. Når man besøger Chateauet kommer man gennem en meget smuk gård med springvand, før man kommer ind i nogle meget smukke salgslokaler. Her præsenteres hele udvalget af vine, der alle dyrkes organic. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Domaine Ollier Taillefer - Faugères - Grande Reserve 2014 * TOPVIN TIL SMÅ PENGE.. Der samtidig er produceret økologisk!

Så har hun gjort det igen. Françoise Ollier har lavet et pragt eksemplar af hendes mest solgte vin. En kraftig vin, der fylder med masser af smagsnuancer i munden. Peber, blommer og solbær dominerer. Druerne er følgende: Carignan, Grenache, Syrah og Mourvedre.

Perfekt til kalvekød, oksekød, ragout, lammekød, gryderetter som er sammensat af Franske krydderurter, vildt og franske oste.

Tidligere årgang fik 4**** i BT vin af Tim Vollerslev. Citat: Lækker, fyldig, moden og saftig rødvin, medium krydret, behagelig rund smag af modne mørke bær, lidt blommer, egetræ og vanilje.

En kasse indeholder 6 flasker - 13,5 % Alkohol.

Domaine Ollier-Taillefer er en familie ejendom i det nord-østlige del af AOC Faugères appellation i det centrale Languedoc, Sydfrankrig. Den drives af Luc og Françoise Ollier, bror og søster, den 5. generation af lokalt født vin-beslutningstagere og i dag har ansvaret for disse 30 ha AOC Faugères vinmarker. De producerer et gennemsnit på 1100 hl.

Alle deres vine aftappes på ejendommen og sælges af dem. I 1977 solgte deres forældre, Nicole og Alain Ollier, den første flaske produceret på godset. På det tidspunkt var Faugères vine kun VDQS ( "vin délimité de qualité supérieure"). AOC (appellation d'origine contrôlée ") status blev opnået i 1982 (dekret af 5. maj).
Luc tiltrådte ejendommen i 1990, Françoise i 2002.

  • Om Faugeres.
    Faugères appellationen lige øst for Saint Chinian er en rødvinsappellation, men der produceres også fremragende rosévin. Druerne til rødvinene i Faugères er traditionelt Cinsault (max 60%), Carignan (max 30%), Syrah og Mourvèdre (min. 20%) og Grenache (min. 20%). Vinene skal have mindst 11.5% alkohol - hvilket vist aldrig er et problem. Vinene er kraftige som følge af druerne Syrah og Grenache. Idet især gæringsmetoder, gæringstid og mængden af fadlagring varierer, men også fordi der er forskellige jordbundsforhold, varierer vinene fra producent til producent. Desuden har hver producent typisk 3 - 5 forskellige cuvéer med forskellig druesammensætning, fadlagring etc.
    Den nordøstlige del af appellationen, omkring byen Fos giver nok de bedste vine, men forskellene i terroirets kvalitet er nu ikke stor.

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Dievole Chianti Superiore - Le Due Arbie DOCG 2018 - Økologisk.. Dievole Chianti vin er indbegrebet af Toscana - en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Den har en livlig, intens rubinrød farve og dufter af modne røde frugter som violer og kirsebær med ungdommelige tanniner, der samtidig er harmoniske og afrundede. Smagen er frisk og saftig med ungdommelige, men harmoniske og afrundede tanniner.

***** GODT KØB!

Vinen fermenterer på naturlig læder i stålkar i ca. to uger, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring i de samme beholdere, dernæst lagrer vinen i yderligere 12 måneder i store tønder for til sidst at ligge 3 måneder på flaske inden udgivelsen. Resultatet er en kompleks, elegant vin med lang vedvarnede afslutning, der er let at parre med forskellig mad.

Vinen passer fremragende sammen med traditionelle retter fra Toscana så som ribollita, pasta eller grillet kød.

Vinen er fremstillet af en blandet druesammensætning på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, der er lagret i 12 måneder.

Nyd denne vin ved 14-16 grader

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Organic / Økologisk

99,95 DKK 149,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Dievole Novecento Chianti Classico RISERVA DOCG 2017 Dievole Novecento Chianti Classico Riserva repræsenterer 900 års historie, hvor der har været mennesker på Dievole, en historie der begyndte tilbage i 1090 og blev fejret i 1990. Dievole er stolte over at være en del af denne endeløse rejse, som de dedikerer til denne vin med det mål at skabe en vision, der vil fortsætte i det uendelige.

****** TOP VIN ! * 95 Point Doctor Wine / * 92 Point James Suckling

Dievole Novecento er blevet økologisk dyrket, og har en lys rubinrød farve og en intens bouquet af blomster med noter af violer. Smagen er domineret af modne røde frugter og har en fremragende mineralitet og syre samt er velintegreret med en ung men ikke desto mindre elegant tannin. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen og afslutningen er behagelig og vedholdende.

Vinen anbefales sammen med grillet kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Druesammensætningen er: 95 % Sangiovese og 3 % Canaiolo, der er lagret i 17 måneder.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14 % Alkohol.

TEST:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00 DKK 299,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Barone Montalto Pinot Grigio IGT Organic 2018  Montalto Pinot Grigio har en smuk lys gylden farve, tør, frisk, sprød og let vin med elegant frugt og en sprød syre. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med lette toner af mandel blomst i eftersmagen. Vinen er certificeret økologisk.

Barone Montalto har investeret i topmoderne vinifikationsudstyr, så kvalitet er sikret til fremtiden.

 

I denne stadig underudviklede del af Italien, er det i den vestlige del af Siciliens tørre klima at det er muligt at dyrke økologisk, som vi vil se mere til i fremtiden.

 

Denne Pinot Grigio passer til lyst kød, dampet eller grillet fisk, buffet, skaldyr, eller til enhver lejlighed udenfor måltider.

 

Serveringstemperatur: 6 til 8 grader

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler