Vinhuse i fokus 50 produkter
NYHED - vi har netop fået 6 fantastiske vine hjem fra vinhuset Dievole i Toscana / Italien, deriblandt husets flagskibs vin, der blandt andet har fået 90 Point af Wine Spectator, en Brunello di Montalcino og en Rosso di Montalcino.
-
Trulli - Italien
NYHED - vi har netop fået 5 fantastiske Syditalienske vine hjem fra vores nye vinhus Masseria Borgo Dei Trulli.
Borgo dei Trulli dækker i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskinnede druesorter, hvor der er fokus på de oprindelige druer og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive en 10 ha 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Alberello-system (med fritvoksende busktræer). Denne vinmark er over 55 år gammel, og udbyttet er begrænset til mindre end 1 kg druer pr. flaske vin..
Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tør-stens hytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.
-
Besserat De Bellefon Champagne
Besserat de Bellefon Champagne er vores nye top-kvalitets champagnehus, der fremstiller fremragende champagner. Vinhusets champagner serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over.
Huset blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen. Champagnerne kaldes Munkenes Cuvée (”Cuvée de Moines”) og navnet stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat med ordene: "Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”.
Målet var en alsidig, delikat og let sprudlende Champagne, der kan anvendes til enhver situation og det lykkedes til fulde. Besserat er i dag netop kendt for at skabe Champagner med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til et meget fin skum. Hos Besserat undlader man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsætter med at udvikle sig i kælderen.
-
Domaine Charles - Bourgogne i Frankrig
NYHED - vi har netop fået 5 fantastiske Bourgogne vine hjem fra vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils - en hvid og fire røde Bourgogner.
Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver udelukkende vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode. Fadlagring på vinene ligger mellem 10 og 12 måneder og er på franske egetræsfade.
-
Dievole - Italien
NYHED - vi har netop fået 6 fantastiske vine hjem fra vinhuset Dievole i Toscana / Italien, deriblandt husets flagskibs vin, der blandt andet har fået 90 Point af Wine Spectator, en Brunello di Montalcino og en Rosso di Montalcino.
- Morande - Chile
-
Pascual Toso - Argentina
Vores Argentinske vinhus Pascual Toso er i dag en af Argentinas ældste, da de har eksisteret siden 1890, og er samtidig en af de mest berømte vingårde. De fremstiller nogle fantastiske vine i forskellige prisklasser,
Pascual Tosos Californiske vinmager Paul Hobbs har været der siden 2001, er internationalt kendt og anses for at være blandt verdens bedste vinmagere. Han har ledsaget Pascual Toso i den store udvikling med særlig fokus på udviklingen af premium og super-premium vine fra vingårde i hele Mendoza regionen.
Da Pascual Toso i midten af 1880'erne rejste til Argentina fra sin hjemby Canale D'Alba i Piamonte, Italien, havde han ikke forestillet sig, at han ville blive grundlægger af en vingård, der i dag er en af de ældste og mest prestigefyldte vingårde i Argentina. Da han ankom til landet, bosatte han sig i Mendoza. I Piemonte havde han været tæt involveret i udviklingen af sin families vinforretning, så den så straks en lovende fremtid for vinfremstilling i regionen og besluttede at bruge sin egen ekspertise.
Således etablerede Pascual Toso i 1890 sin første vingård i San José, Guaymallén. I begyndelsen af det 20. århundrede besluttede man at udvide forretningen og erhvervede vinmarker i Maipú. På sin ejendom "Las Barrancas" byggede han en anden vingård, "Las Barrancas", der er dedikeret til at producere og dyrke de fineste druer. I 2001 ansatte Pascual Toso som sagt vinproducenten Paul Hobbs, den fremragende og prestigefyldte vinproducent fra Californien, til et nyt kvalitetsprojekt. Han har arbejdet tæt sammen med hele winemarker teamet.
I dag fremstiller Pascual Toso fortsat vin af høj kvalitet. De har blandt opnået "Trophy for Best Argentine Producer udstedt af IWSC (London) i 2007", hvilket på fineste vis afspejler deres engagement i kvalitet. Vinene er en succes på det nationale marked, men absolut også på verdensplan. Vinhuset har mere end 20 års erfaring i eksport til internationale markeder, og deres vine er tilgængelige på mere end 30 markeder som for eksempel: Storbritannien, USA, Japan, Tyskland, Sverige, Finland, Estland, Litauen, Letland, Rusland, Korea, Canada og Latinamerika.
Pascual Toso anser deres passion for vinene og deres engagement i kvalitet som det aller vigtigste. De er en af de mest spændende og lovende argentinske vingårde og arbejder hårdt på at forblive tro mod egne principper: Tradition, Ægthed og Innovation.
-
M Weingut von der Mark - Tyskland
M Weingut Von der Mark er et af vores nyere vinhuse. Vinene er fremstillet af Jürgen Von der mark og han sætter en stor ære i at producere vine af høj kvalitet.
Jürgen har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. For nylig indgik de en aftale, der giver Jürgen til opgave at etablere en Premium Range. Han fik frie tøjler til formålet, samt ansvar for både for vitikulturel konsultering, udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring. Jürgen producerede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008. Vinhuset har 5 forskellige Premium vine i deres setup.
Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinen lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver lyse og elegante vine, der er intense i både duft og smag. De er tydeligt præget af områdets terroir, og kan med forsigtighed og behørigt forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk.