Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

NYHED - vi har netop fået 6 fantastiske vine hjem fra vinhuset Dievole i Toscana / Italien, deriblandt husets flagskibs vin, der blandt andet har fået 90 Point af Wine Spectator, en Brunello di Montalcino og en Rosso di Montalcino.

Sorter resultater:

PRIMITIVO DI MANDURIA MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP 2022. * FULDBLODS PRIMITIVO FRA MANDURIA. Primitivo druerne til denne vin er omhyggeligt udvalgt blandt vinstokkene med et lavt udbytte beliggende i kommunerne Avetrana og Manduria i provinsen Taranto i det sydlige Puglia.

 5 X STJERNER i Vinavisen - Citat: Til prisen et rent KUP! Her har vi at gøre med en ualmindelig aromatisk og indtagende rødvin, hvor tilbudsprisen er et rent kup. Duften har friske mørke bær - blandt andet aroniabær - og strejf af korender, mens smagen er åben, rund og blød, fuld af modne bær og med en lang eftersmag, der slutter behageligt tørt og med en tilpas syre. Tilbudsprisen er et kup.

Vinen har en flot mørkelilla farve og en mørk duft af ribs og modne brombær med lidt antydning af eg og lidt kostald i næsen. I munden oplever man en eksplosiv, solrig frugtsmag blandet med lette grønne urter og figen, der folder sig ud med en kraftig blommesmag, der varer ved i munden. Finishen på denne vin er overraskende lang med varige noter af blomme og krydderier.

Server denne Primitivo ved 15 – 16 grader

Trulli Primitivo di Manduria  anbefales at nyde til vildt, Sashi oksekød, Freygaard oksekød, kraftig pastaretter, italienske kødboller samt halvbløde oste.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 14,5 % Alkohol.

 

Vinrankerne trænes i ”Alberello Pugliese” -systemet. Plantetætheden er omkring 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1,8 kg pr. Plante. Planterne er i gennemsnit 25 til 35 år gamle. Trulli Primitivo di Manduria er omhyggelig håndhøstet i slutningen af ​​august.

Efter høst knuses druerne ikke og de forbliver intakte, derved reducerer man skader på skindene og optimerer farveekstraktion. Fermentering finder sted i tanke i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​grader C i 8-10 dage.

99,00DKK 149,00DKK (spar 50,00DKK)

MIKE TRAMP - NOMAD Premium Lodi Old Vine Zinfandel 2018. Rock-nomaden MIKE TRAMP. En sanger i højeste gear, med Mikes 43 år i Rockens tjeneste.. Intet vin kunne være bedre at skåle med Rockens Highway Man - Mikes egen vin. Vi kan allerede mærke den bliver en Stor sællert!!

En suveræn Zinfandel Premium blend med 83% Zinfandel Old Lodi og tilsat 7 forskellige Italienske drue typer, en vin på højt plan som er meget tiltalende blød modenhed, saftfuld, frugtrig, mørke blommer, sorte kirsebær, brombær og fyldig vin fra Lodi i Californien US!

OUTSTANDING LÆKKER VIN! *****

NOMAD er perfekt ledsaget af Mike Tramps ultimative Best of musik. Skål!

Vinens druer i NOMAD OLD ZINFANDEL er født og produceret på en af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi USA – Lange Twins. Vinens udstyr er dansk designet i samarbejde med Mike, som illustrerer hans nomade gennem sin tid i musikkens verden!

Uanset hvad.. vil denne Premium vin være sikker på at efterlade behagelig smag til Mike Tramps musik.. * TOP!

Nyd også denne vin til grillbøf, vildt, gris, buffet, samt til ren meditation.

Servering ved 16 - 18 grader

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol

TEST:

***** Vurdering 4,8 på VIVINO

* Suveræn Zinfandel.. 83% iblandet Lodi Zin Old og tilsat 7 primært Italienske druer, fruitforward Zin på højt plan, meget tiltalende og pleasant.

***** 90 Point Wine Spectator - Samme vin med original etiket fra Lange Twins.

Storytelling::

Lidt og meget om Mike Tramp og en fantastisk rejse i livet:

https://www.youtube.com/watch?v=NN2Z9QDp31k 

Top!

69,95DKK 109,95DKK (spar 40,00DKK)

Pinot Blanc M - Weingut Von der Mark Baden 2017 er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinen lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Det giver lyse og elegante vine, der er intense i både duft og smag. De er tydeligt præget af områdets terroir, og kan med forsigtighed og behørigt forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar, og fremstod elegant og med fin syrebalance – og et langt liv foran sig. Frugten er nøje udvalgt på basis af kvalitet, delvist gæret med naturgær og delvist fadlagret. Pinot Blanc er mere elegant end Pinot Gris og med let fadpræg. Ganske burgundisk i smagen med meget fin friskhed.

Pinot Blanc egner sig perfekt til risotto, svamperetter, fjerkræ, Foie Gras eller som en dejlig aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.
 

Jürgen Von der Mark har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. De indgik fornylig en aftale, der giver Jürgen frie tøjer til at etablere en "Premium range". Jürgen får, mod forventning, ansvaret for såvel den vitikulturel konsultering, som for udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring. Han havde forventet at få et afslag, men sådan skulle det ikke gå.

Jürgen fremstillede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008, og i 2014 kom de to Rieslinger med i "Premium programmet". I 2016 kommer der yderligere en Pinot Blanc til. På nuværende tidspunkt er der således 5 "Premium vine" i serien Von der mark.

Markerne er beliggende i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg på den franske side i Alsace. Her, i området Ortenau i bjergområdet omkring Schwarzwald, har jordbunden et højt indhold af granit og terrænet er stejlt, hvorfor både dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft. Derved behandles druerne ekstra nænsomt. Klimaet i dette område er absolut gunstigt med varme dage og kølige nætter, derved modnes druerne meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger. 

Vinificeringen foregår et langt stykke hen af vejen som med domænevinene, der anvendes dog rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, der udelukkende lagres i op til 12 måneder på brugte fade. Det er værd at bemærke, at alle vinene vinificeres delvist uden tilsætning af gær, hvilket er en højst usædvanlig praksis for et kooperativ, hvor normen oftest er sikker, industriel vinfremstilling. Von der Marks meget høje tekniske niveau muliggør en stor fleksibilitet, så den særlige karakter ved hver årgang kan tilgodeses i processen. Det betyder, at hvis årgangen byder på stor modenhed, kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet. Er årgangen derimod let, er det muligt at modne druerne inden presning. Kræver årgangen pludselig en meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold, er vingårdens kapacitet rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

PRIMITIVO MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2021 er fremstillet af et vinhus, der har høstet mange gode anmeldelser verden over! ***** En vin der giver stor "Value for Money.

Vinen er produceret af den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon. Primitivo på højt niveau fra Salento regionen, i det sydlige Italien nærmere betegnet Puglia eller Puglien, hvor vinhuset Masseria Borgo dei Trulli er beliggende. Dette vinhus har fokus på produktion af mørke, tyk-hudede oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

* GODT KØB!

Primitivo Trulli er intens rubinfarvet og viser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig, koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men alligevel faste tanniner samt en lang, god eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med oksekød, Sashi oksekød, freygaard oksekød, lam, vildt, krydret svinekød, kylling samt medium faste oste. Server den ved 15 til 16 grader 

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14 % Alkohol.

 

Borgo dei Trulli dækker i alt 45 ha jord, inklusive 25 ha vinmarker. Vinhuset producerer vine af mørke, tykskinnede druesorter, hvor der er fokus på oprindelige druer og interessante produktionsmetoder. Der er 20 ha Primitivo, inklusive en 10 ha 'Saracena' vingård, der er plantet i det gamle Alberello-system (med fritvoksende busktræer). Denne vinmark er over 55 år gammel, og udbyttet er begrænset til mindre end 1 kg druer pr. flaske vin..

Masseria Borgo dei Trulli vingården henter sit navn fra det traditionelle Puglia med tør stens hytter med kegleformede tage. Tagene kaldes Trulli og hytterne blev hovedsageligt brugt som lagerrum af Saracen-befolkningen for hundreder af år siden.

Winemaker Team.

Trulli Wines tager vinfremstilling meget seriøst, meget seriøst!

Til det punkt, at vi i dag kan regne med evner og støtte fra ikke én, men seks fuldtids vinproducenter, der kommer fra forskellige regioner i Italien, og alle med forskellige oplevelser inden for vinfremstilling, både i Italien og i udlandet.

Anført af Head Winemaker Alessandro Michelon danner de et formidabelt team, der er i stand til at imødegå udfordringerne, fra selv de mest vanskelige årgange og krav fra dagens forbruger. Vores mærker, vores filosofi og din nydelse af vores vin ville IKKE være mulige uden dem.

79,00DKK 119,95DKK (spar 40,95DKK)

MIREA PRIMITIVO DI MANDURIA - MASSERIA BORGO DEI TRULLI DOP 2021 - 17,5 % Alkohol. * Gigantisk lækker kraftig vin Vin! En intens og powerfull vin, fantastisk elegant, velbalancerende og fløjlsblød. En vinøs og unik oplevelse af de helt store, der er proppet med saft, kraft, intensitet og aromaer, som synes ingen ende at tage. Med andre ord er der kælet for alle detaljerne i denne vin.

* POWERBOMBE! med smæk på smagen ***** 97 Point Luca Maroni - sådan! * High End Primitivo Top 10..
***** VIVINO: 4,4 i rating.. TOP vurdering!

Vinen har en dyb, intens blækrød farve og viser aromaer af sorte kirsebær, tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber, mørk chokolade og figner. Mundfølelsen er stor og intens, men alligevel rund, rig, varm og ekstremt velafbalanceret. Den viser komplekse lag af bløde, elegante tanniner med antydninger af lidt afstemt vanilje, svesker, rosiner, kaffe og honning. Finishen er meget lang og vedvarende med en antydning af en god sødme.

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt og håndplukket fra meget lavtydende Alberello vinstokke, der er beliggende i Maruggio, i Puglia i Syditalien. MIREA lagres på franske barriques i 10 måneder efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske i vinkælderen, før den frigives.

Vinen produceres kun i de bedste årgange. MIREA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Nyd denne fantastiske powerfulde vin til slagterens bøffer, vildt, modne oste eller som ren meditationsvin. Serveres ved 15-16 grader.

TEST:
***** 97 Point Luca Maroni - sådan! 2018

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  17,5 % Alkohol.


MIREA er det latinske ord for ”admire” som betyder beundre.

Vinrankerne dyrkes efter ”Alberello Pugliese” systemet, hvor der er tale om små vinmarker med begrænset vand tilgængeligt eller et ugunstigt kllma, hvilket resulterer i et lave udbytte og mere koncentreret druer. Det gennemsnitlige udbytte er mindre end 600 gram pr. vinstok. Vinstokkene er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne høstes i midten af ​​september, når druerne er blevet overmodne og påbegyndt en naturlig "APPASSIMENTO" på vinstokken. Efter høsten, knuses druerne ikke men forbliver intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​grader C i 8-10 dage.

BORGODEI Primitivo di Manduria

179,00DKK 219,00DKK (spar 40,00DKK)

Dievole Chianti Superiore - Le Due Arbie DOCG 2021 - Økologisk.. Dievole Chianti vin er indbegrebet af Toscana - en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Den har en livlig, intens rubinrød farve og dufter af modne røde frugter som violer og kirsebær med ungdommelige tanniner, der samtidig er harmoniske og afrundede. Smagen er frisk og saftig med ungdommelige, men harmoniske og afrundede tanniner.

***** GODT KØB!

2016:

⭐ 96 p. Doctor Wine

⭐ 91 p. I Vini di Veronelli

⭐ 93 p. Wine Spectator

⭐ 91 p. James Suckling

⭐ 92 p. Wine Enthusiast

2019:

⭐ 94 p. James Suckling

Vinen fermenterer på naturlig læder i stålkar i ca. to uger, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring i de samme beholdere, dernæst lagrer vinen i yderligere 12 måneder i store tønder for til sidst at ligge 3 måneder på flaske inden udgivelsen. Resultatet er en kompleks, elegant vin med lang vedvarnede afslutning, der er let at parre med forskellig mad.

Vinen passer fremragende sammen med traditionelle retter fra Toscana så som ribollita, pasta eller grillet kød.

Vinen er fremstillet af en blandet druesammensætning på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, der er lagret i 12 måneder.

Nyd denne vin ved 14-16 grader

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Organic / Økologisk

99,95DKK 149,95DKK (spar 50,00DKK)

Morandé Pionero Cabernet Sauvignon 2019 - Maulle Valley * Topvin til små penge fra vores populære chilenske vinhus - Value for Money. * Vinen har en koncentreret rød farve, tilsat en smule lilla/rubinrød og den sidste røde farve fra "når solen går ned". Vinens aroma leder tankerne hen på mørke og friske vilde bær, med søde toner af lidt solbær.

Vinen fylder godt i munden med god fylde og struktur. I den lange behagelige eftersmag er der smag af mørk chokolade, kaffe og kandiserede frugter. Det er en vin i fin balance med en som sagt, behagelig eftersmag.

Vinen egner sig perfekt til grillet rødt kød, vildt, kraftige oste og alle former for pastaretter.
Vinen anbefales at servere ved 16-18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.


MORANDÉ - er endnu en gang udnævnt som "Winery of the Year 2010" af det prestigefyldte Amerikanske Magasin - Wine & Spirits - og er dermed iblandt Verdens Top 100 Vingårde. Dette er fjerde gang, de tidligere gange var i 2002, 2007 og 2008.

MORANDÈ blev grundlag i 1996 af Pablo Morandé sammen med pionerer fra Casablanca-dalen i det nordlige Chile. Netop Casablancadalen er perfekt til disse ”rene” vine, hvor den tætte forbindelse med havet giver en lavere temperatur end i de klassiske distrikter i Chile.

Men også teknik og ny forskning spiller en stor rolle i MORANDÈs vine, som i dag har vinmarker spredt over næsten hele Chile. Maipo, Rapel og Maule Valley er nogle at de klassiske vindistrikter hvor MORANDÈ virkelig har vist potentialet i alle deres 5 forskellige niveauer.

Vi har valgt at satse på udvalgte vine fra alle 5 niveauer i MORANDÈ: Pionero, Reserva, Grand Reserva, Edición Limitada og House of MORANDÈ. Der er mange forskellige udgaver i de forskellige niveauer, men fælles for dem alle er den utrolig høje kvalitet, samt den elegante balance mellem syre og frugt. Dette gælder ikke mindst for Reserva, Grand Reserva, og House of MORANDÈ, der er fadlagret i henholdsvis 8, 12 og 20 måneder.

69,95DKK 99,00DKK (spar 29,05DKK)

LIALA NEGROAMARO SALENTO - MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2020 - 16,5 % Alkohol. En gigantisk vin der bare skal prøves! Frugtrig og intens Negroamaro i Topkvalitet!! 

Denne kraftfulde og intense LIALA er fremstillet på 100 % Negroamaro druer. Vinen har en dyb og intens rød-lilla farve og komplekse aromaer med noter af røde bær, tørret frugt og sorte kirsebær. Krydderi noter af kanel, kaffe og vanilje gør den specielt indbydende samt fløjlsagtig og elegant i enden. En meget fyldig vin, blød og harmonisk, rig på tanniner og med en behagelig, lang finish. Imponerende intens i frugt og cremet struktur!!

* POWERVIN med 16,5 % alkohol - med SMÆK PÅ SMAG! ***** 97 Point Luca Maroni.. Sådan!! High End Negroamaro !!
***** VIVINO: 4,4 i rating.. TOP vurdering!

Druerne kommer fra vingårdens ældste vinmarker, der ligger i Guagnano i provinsen Lecce. Meget lavt udbytte og omhyggeligt udvalgte druer er med til at gøre denne imponerende Negroamaro LIALA Salento fantastisk. LIALA er tappet i en super lækker potent og tung flaske, der virkeligt understreger, at vi har med en unik vin at gøre.

Server denne vin ved 15 – 16 grader.

En meditationsvin, som også er lækker sammen med grillet oksekød, vildt og modne oste.

TEST:

***** 97 Point af Luca Maroni.. Sådan!! 97 ud af 99 mulige point!

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  16,5 % Alkohol.


Dyrkningsmetoden er traditionel "alberello pugliese" (med busk vinstokke). Vinstokkene er cirka 80 år gamle med et gennemsnitligt udbytte på 700 til 800g pr. vinstok.

Druerne høstes med håndkraft i små kasser på 5 kg fra midten af ​​september. Druerne høstes, når de er overmodne og er begyndt med en naturlig appassimento gæring på planten. Overmodningen gør det muligt at opnå større koncentration, mens duften af ​​røde frugter bevares.

Druerne knuses ikke, hvilket lader dem at forblive intakte, reducere skader på skindene og optimere farveekstraktion. Fermentering finder sted i tanke i rustfrit stål ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​° C i 8-10 dage. Der bruges udvalgt gær, der er ideel til Negroamaro druens udvikling til vin.

Efter malolaktisk gæring flyttes 70% af vinen over i 225 liter barriques og 3.000 liter i 7-8 måneder. Brug af vinfade i forskellige størrelser giver vinen en fremragende balance mellem frugt og egetræ. De resterende 30% anbringes i rustfrie ståltanke. Komponenterne blandes derefter i medio eller slutningen af ​​juni.

Den årlige produktion er omkring 15.000 flasker, der kun produceres i de bedste årgange.

 

179,00DKK 219,00DKK (spar 40,00DKK)

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE Bleu Brut - Gourmet champagne fra nyt kvalitets champagnehus * Præsenteres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over!

Champagnen har en ren, lys halm - gul farve med kobberglimt. Det delikate, dvælende skum danner en fin cremet ring.

***** GODT KØB!  ***** 92 POINT - Wine Spectator..

Det første udtryk, der møder én i næsen, er blomsteraromaer og noter af tørrede blomster, men aromaerne afslører også frugtdufte som hvid fersken og Mirabelle-blommer, mens noter af hasselnød og nougat udvikler sig ved finishen.

Smagen er frisk og intens i starten, dernæst afslører vinen sin fulde bløde og runde struktur. Den byder på noter af frisk frugt, abrikos, ananas og fersken samt en lang, frisk eftersmag.

uddelt af Vinavisen citat: En rigtig dejlig champagne med kaskader af fine små bobler, en duft af lyst brød og en fyldig, elegant smag med frisk citrus som den dominerende note. Tilbudsprisen er attraktiv. Nyd vinen som velkomstdrink nytårsaften eller når vi går ind i 2022.

Victor Besserat skabte Besserat de Bellefon Cuvées des Moines BRUT, der er fremstillet af 35 % Chardonnay, 20 % Pinot Noir og 45 % Pinot Meunier druer, og er en delikat og let sprudlende Champagne og en perfekt ledsager til ethvert måltid og lejlighed og også velegnet til cocktails. Besserat de Bellefon Champagner serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over.

Fantastisk Champagne som kan drikkes i allerede nu, men kan også ligges i kælderen i mange år endnu. En ægte gourmet invitation til en intens, generøs vinoplevelse.

Medaljer:
* 92/100 Point af Wine Spectator 2015 (USA)
* 15/20 Point af Gault & Millau Wine Guide 2015: “Coup de Coeur”
* 16/20 Point af Guide du Wine & Business Club 2013 (Frankrig)
* Guldmedalje ved Drinks Business Champaign Masters 2012 (UK)
*Sølvmedalje ved International Wine Challenge 2011 og 2012 (UK)
* Sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competition 2012 (UK)
* Sølvmedalje ved Decanter World Wine Awards 2012 (UK)

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

375,00DKK 399,00DKK (spar 24,00DKK)

Pinot Noir M - Weingut von der Mark 2017 fra Baden *** En virkelig Premium Pinot Noir, med masser  af friske toner af lidt hindbær, peber, grønne toner af urter samt lidt Bourgogne stil.

***** Den smager fremragende!

Jürgen har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. For nylig indgår de en aftale, som giver Jürgen til opgave at etablere en Premium Range. Han fik frie tøjler til formålet, samt ansvar for både for vitikulturel konsultering, udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring.

Jürgen producerede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008. Vinhuset har 5 forskellige Premium vine i deres setup.

Markerne ligger i det nordlige Baden, i Rhindalen, i bjergområdet omkring Schwarzwald i området Ortenau har jordbunden et højt indhold af granit, og terrænet er stejlt. Det betyder, at dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft, hvilket igen betyder en nænsom behandling af druerne. Samtidig er klimaet absolut gunstigt, og druerne modner meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger med varme dage og kølige nætter.

Serveres ved 12 - 14 grader.

Perfekt vin til lettere retter, som pate, lyst kød, lettere vildt samt en god frokost, eller ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

Riesling M - Alte Reben - Weingut Von der Mark Baden 2021 * tysk Riesling af høj kvalitet. Vinen er fuldstændig ren og klar. En elegant vin med en fin syrebalance – og et langt liv foran sig. Druerne stammer fra gamle Rieslingbeplantninger, og udelukkende fra de bedste marker. Vinifikationen er foregået i rustfri ståltanke. Det er på alle måder en vin, der er konkurrenterne fra den anden side af floden overlegen med sin friske og ranke stil, og med udpræget ’Alte Reben’-karakter, det vil sige intens og krydret. Den meget modne frugt giver en fin sødme til vinen, der ellers er absolut tør analytisk set.

Rieslingen egner sig perfekt til fisk, skaldyr og lettere frokostanretninger.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

Jürgen Von der Mark har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. De indgik fornylig en aftale, der giver Jürgen frie tøjer til at etablere en "Premium range". Jürgen får, mod forventning, ansvaret for såvel den vitikulturel konsultering, som for udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring. Han havde forventet at få et afslag, men sådan skulle det ikke gå.

Jürgen fremstillede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008, og i 2014 kom de to Rieslinger med i "Premium programmet". I 2016 kommer der yderligere en Pinot Blanc til. På nuværende tidspunkt er der således 5 "Premium vine" i serien Von der mark.

Markerne er beliggende i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg på den franske side i Alsace. Her, i området Ortenau i bjergområdet omkring Schwarzwald, har jordbunden et højt indhold af granit og terrænet er stejlt, hvorfor både dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft. Derved behandles druerne ekstra nænsomt. Klimaet i dette område er absolut gunstigt med varme dage og kølige nætter, derved modnes druerne meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger. 

Vinificeringen foregår et langt stykke hen af vejen som med domænevinene, der anvendes dog rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, der udelukkende lagres i op til 12 måneder på brugte fade. Det er værd at bemærke, at alle vinene vinificeres delvist uden tilsætning af gær, hvilket er en højst usædvanlig praksis for et kooperativ, hvor normen oftest er sikker, industriel vinfremstilling. Von der Marks meget høje tekniske niveau muliggør en stor fleksibilitet, så den særlige karakter ved hver årgang kan tilgodeses i processen. Det betyder, at hvis årgangen byder på stor modenhed, kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet. Er årgangen derimod let, er det muligt at modne druerne inden presning. Kræver årgangen pludselig en meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold, er vingårdens kapacitet rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

Morandé Pionero Reserva Rosé - Pinot Noir 2022 Casablanca Valley * en VERDENSKLASSES lækker Pinot Noir Rosé fra Morandé! Denne Rosé kommer i smag meget tæt på verdens bedste Rosevine fra Provence i Frankrig! Vinen er produceret i Casablanca Valley, som er en af de bedste steder i Chile, til at producere koldklima druer. Pinot Noir er hoveddruen, blended med 10 % Grenache & Cinsault druer.

* GODT KØB!

Vinen er frisk med en god fylde, duft af jordbær, hindbær samt lidt noter af røde roser samt en perfekt afbalanceret sødme og tørhed i eftersmagen.

En fabelagtig Rosé som egner sig perfekt til sommerens grillmad, paella, kylling, kalvekød, friske grøntsager, som aperitif/velkomst, et glas i utide, eller i solen på terrassen - Dette gør denne Rosé i en klasse for sig.

Vinen bør serveres køligt ved 8-10 grader.

Test af tidligere årgang:
***** 5 Stjerner i VinAvisen uge 26-2015 (årgang 2014) - de skrev:
En liflig rosévin med en meget ren og klar Pinot-smag. Den har god tørhed, men ogås en lækker, lille sødme og dertil en frisk syre. Fin til mad. Flasken har skruelåg.  

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol.

69,95DKK 99,00DKK (spar 29,05DKK)

Morandé House of Morandé 2018 Toppen og Icon af Vinhusets Morande vine fra valle del Maipo..

* 96 Point Decanter / * 93 Points Robert Parker / * 99 Point LA CAV / ***** Guiadescorchados

* KRAFTIG VIN FRA VORES CHILENSKE VINHUS der leverer Chilensk stil med Fransk manér.

Vingården og jordens mineraler "maler" denne blodrøde vin, og giver os både sødme og styrke. Vinens aromaer minder en om vilde violette roser, lavendel og duften af mynte, bark og brændt træ, sort kaffe og friskskåret tobak.

Smagen leder tankerne hen på ungdommens styrke med blomster og frugter fra skoven, frisk og blød med elegante toner af bolsjer, en sød og diskret påmindelse om kakao, karamel og ristede kaffebønner.

En saftig og afbalanceret vin der kalder på det bedste i dig som elsker et fremragende glas vin. Dette er den perfekte vin til rødt kød, and eller gås, vildt, gris og vildtsvin samt anden festmad med en perfekt tilberedt sauce.

Vinen bør serveres ved 16-18 grader. 

En kasse indeholder 6 flasker i trækasse - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

299,00DKK 369,00DKK (spar 70,00DKK)

Morandé Gran Reserva Carmenere - Maipo Valley 2019

Gran Reserva Carmenere har en intens, dyb rød farve med violette toner. En frisk aroma med intens frugt af brombær og blåbær samt krydret sort peber, kanel og ristede kaffebønner.

Smagen er frugtagtig, lidt solrig sødme, kompleks og med vedvarende sorte frugter, krydderier, chokolade, jordagtig smag og trøfler, med fløjlsagtige og massive tanniner.

Vinen bør serveres ved ca. 16 grader og er et godt match til gryderetter, pasta, lyst kød, pølser, unge oste og mørk chokolade.

Frugten kommer fra San Bernardo i Maipo Valley, der har en finkornet frugtbar jord og et tørt klima. Vingården har en høj tæthed, dvs. at de opnår en lav produktion per plante med en høj koncentration af farve og smag til følge. Høsten udføres manuelt - både udvælgelsen af klynger og de individuelle druer. Vinfremstillingen foregår traditionelt med en lang modenhed på 4 til 5 uger. Efter denne proces gæres vinen i 16 måneder på franske egetræsfade.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

MORANDÉ - er endnu en gang udnævnt som "Winery of the Year 2010" af det prestigefyldte Amerikanske Magasin - Wine & Spirits - og er dermed iblandt Verdens Top 100 Vingårde. Dette er fjerde gang, de tidligere gange var i 2002, 2007 og 2008.

MORANDÈ blev grundlag i 1996 af Pablo Morandé sammen med pionerer fra Casablanca-dalen i det nordlige Chile. Netop Casablancadalen er perfekt til disse ”rene” vine, hvor den tætte forbindelse med havet giver en lavere temperatur end i de klassiske distrikter i Chile. Men også teknik og ny forskning spiller en stor rolle i MORANDÈs vine, som i dag har vinmarker spredt over næsten hele Chile. Maipo, Rapel og Maule Valley er nogle at de klassiske vindistrikter hvor MORANDÈ virkelig har vist potentialet i alle deres 5 forskellige niveauer. 
Vi har valgt at satse på udvalgte vine fra alle 5 niveauer i MORANDÈ: Pionero, Reserva, Grand Reserva, Edición Limitada og House of MORANDÈ. Der er mange forskellige udgaver i de forskellige niveauer, men fælles for dem alle er den utrolig høje kvalitet, samt den elegante balance mellem syre og frugt. Dette gælder ikke mindst for Reserva, Grand Reserva, og House of MORANDÈ, der er fadlagret i henholdsvis 8, 12 og 20 måneder.

125,00DKK 149,00DKK (spar 24,00DKK)

Domaine Charles Bourgogne Chardonnay Pére & Fille 2017 ***** En rigtig dejlig mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles. Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne.

Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode.

Fadlagring er 10 til 12 måneder på franske egefade.

149,00DKK 189,00DKK (spar 40,00DKK)

Dievole Novecento Chianti Classico RISERVA DOCG 2017 Dievole Novecento Chianti Classico Riserva repræsenterer 900 års historie, hvor der har været mennesker på Dievole, en historie der begyndte tilbage i 1090 og blev fejret i 1990. Dievole er stolte over at være en del af denne endeløse rejse, som de dedikerer til denne vin med det mål at skabe en vision, der vil fortsætte i det uendelige.

****** TOP VIN ! * 95 Point Doctor Wine / * 92 Point James Suckling

Dievole Novecento er blevet økologisk dyrket, og har en lys rubinrød farve og en intens bouquet af blomster med noter af violer. Smagen er domineret af modne røde frugter og har en fremragende mineralitet og syre samt er velintegreret med en ung men ikke desto mindre elegant tannin. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen og afslutningen er behagelig og vedholdende.

Vinen anbefales sammen med grillet kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Druesammensætningen er: 95 % Sangiovese og 3 % Canaiolo, der er lagret i 17 måneder.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14 % Alkohol.

TEST:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00DKK 299,00DKK (spar 30,00DKK)

BRIZIO Rosso di Montalcino DOC 2019 - Dievole  Denne Rosso di Montalcino, som er Brunello vinens lillebror, er en frugtagtig, frisk og elegant rødvin med en dejlig blomsteragtig bouquet, med noter af modne røde frugter og bær.

***** Et brag af et glas Rosso !!

2019

⭐ 90 p. Wine Spectator

Smagen er frisk og med en god integreret og afbalanceret syrlighed med modne tanniner. Eftersmagen er lang og dvælende og giver en lyst til at smage mere.

Vinen passer perfekt sammen med pastaretter, traditionelt italiensk pålæg og forskellige former for rødt kød.

Drue: 100 % Sangiovese.

Dievole

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

169,00DKK 199,00DKK (spar 30,00DKK)

BRIZIO BRUNELLO di Montalcino DOCG 2018 - Dievole  Brizio Brunello er en intens og elegant rødvin med en intens bouquet/aroma af modne røde frugter med en elegant antydning af krydderi.

2017

* 91 p. Wine Spectator

* 93 p, James Suckling

* 91 p. Fine Wine

⭐ 90 p. Wine Enthusiast

Smagen har en god afbalanceret syre, der giver vitalitet og friskhed til en ellers meget elegant og kompleks vin med masser af bløde tanniner. Vinen har antydninger af krydderier (sort peber) samt en lang og behagelig eftersmag. 

Den passer perfekt sammen med vildt, forskellige typer af rødt kød og ost.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14 % Alkohol.

349,00DKK 399,00DKK (spar 50,00DKK)

Dievole Chianti Classico DOCG 2016 har fået mange gode anmeldelser og er virkelig en topårgang. Denne vin er vingårdens flagskib, som fik tildelt rollen som den første vin ambassadør for dette område. Det er den vin, der fuldt ud formidler det unikke fra dette område og Dievoles respekt for dette.

Vinen har en lys rubinrød farve og bouquet af intense blomster noter af violer og smagen af modne røde frugter. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning.

Vinen er ideel med pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

Druesammensætningen er: 90 % Sangiovese, 6 % Canaiolo, 4 % Colorino.

Tidligere anmeldelser:
* 95 Point af Doctor Wine by Daniele Cernilli.
* Tre Glas af Gambero Rosso 2018.
* 92 Point af James Suckling.
* Guldmedalje af The WineHunter på Merano WineFestival.
* 5 x ***** i Vinavisen - En rigtig lækker og ægte Chianti Classico, med ren frugt, bred krydring og gode mundrensende tanniner. Plask gerne over i en karaffel.
* 90 Point af Wine Spectator (årgang 2014)
* Sølvmedalje ved Los Angeles International Wine Competition 2016 (årgang 2014)
* Broncemedalje af Decanter ved Asia Wine Awards 2016 (årgang 2014) 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

199,00DKK

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE BRUT - CUVÉE DES MOINES - MAGNUM 150 CL.

* Sølvmedalje ved International Wine Challenge 2011 og 2012 (UK) samt mange andre priser.
* Gourmet champagne fra nyt kvalitets champagnehus.

Champagnen har en ren, lys halm-gul farve med kobberglimt. Det delikate, dvælende skum danner en fin cremet ring.

I næsen mødes man af blomster aromaer, frugtdufte som hvid fersken og Mirabelle-blommer, mens noter af hasselnød og nougat udvikler sig hen mod slutningen.

Smagen er frisk og stærk i starten, dernæst afslører vinen sin fulde rundhed, struktur og glathed. Den byder på noter af frisk frugt, abrikos, ananas og fersken. Den lange, raske afslutning lover en lys fremtid for denne elegante, kvalitetsvin.

Det var Victor Besserat, der skabte Besserat de Bellefon Cuvées des Moines BRUT. Vinen er fremstillet af 35 % Chardonnay, 20 % Pinot Noir og 45 % Pinot Meunier druer. Det er en delikat og let sprudlende Champagne, som er en ideel ledsager til ethvert måltid og lejlighed og også velegnet til cocktails. Besserat de Bellefon Cuvées des Moines serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over. En fantastisk Champagne som kan drikkes i allerede nu, men kan også ligges i kælderen i mange år endnu. En ægte gourmet invitation til en intens, generøs vinoplevelse.

Medaljer:
 92/100 Point af Wine Spectator 2015 (USA)
 15/20 Point af Gault & Millau Wine Guide 2015: “Coup de Coeur”
 16/20 Point af Guide du Wine & Business Club 2013 (Frankrig)
 Guldmedalje ved Drinks Business Champaign Masters 2012 (UK)
Sølvmedalje ved International Wine Challenge 2011 og 2012 (UK)
 Sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competition 2012 (UK) 
 Sølvmedalje ved Decanter World Wine Awards 2012 (UK)

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

895,00DKK 999,00DKK (spar 104,00DKK)

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE ROSE - CUVÉE DES MOINES * 92 Point af Wines Spectator samt mange andre flotte priser. * En kvalitetssmag af sommer. Fra nyt kvalitets champagnehus.. ** Vinhusets champagner serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over.

Farven er flot lyserød med  laksefarvede toner. Fine, lyse bobler danner en cremet skum ring.

Duften er generøs, intens, sofistikeret og stærkt præget af sommerbærfrugter (vilde jordbær). Det fremkalder et indtryk af ”frugtgelé”, røde bær og mandel samt noter af lindetræ og havtorn.

Smagen er fremtrædende med en god volume i munden. Der er igen noter af sommerbærfrugter (brombær og solbær) og finishen er generøs og delikat krydret.

Cuvée des Moines BRUT ROSÉ er fremstillet af 30 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir og 40 % Pinot Meunier druer. En dejlig, sofistikeret vin med delikate smag af sommerbærfrugt. Champagnen egner sig særlig godt som aperitif, til lækre forretter som for eksempel skaldyr og desserter med sommerbær.

Medaljer:
* 92/100 Point af Wine Spectator 2015 (USA)
* Top 10 non-millesimes, The Best Rosé Champagne ved Essi Avellan (Finlande) 2015
* Cuisine et Vins de France – 2015 - Karine Valentins "Coup de coeur"
* 16/20 Point af Guide du Wine & Business Club 2013 (Frankrig)
* Guldmedalje ved Drinks Business Champagne Masters 2012 (UK)
* Sølvmedalje ved Decanter World Wine Awards 2011 (UK)
* Sølvmedalje ved International Wine Challenge 2012 (UK)
* 14,5/20 Point af Guide Gayot (wine.com) 2012 (USA) (Top 10 Champagnes Rosés)
* 91/100 Point af International Wine Review 12.2011 (USA)
* Highly recommended wine af Sydney International Wine Competition 2011 (Australien)

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

 

575,00DKK 625,00DKK (spar 50,00DKK)

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS - GRAND CRU har opnået * Guldmedalje ved International Wine Challenge 2016 samt mange andre priser.
* Særlig elegant champagne fra nyt kvalitets champagnehus. * Besserat De Bellefon Champagner serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over.

"The spirit of elegance" Champagnen har en meget flot, ren gul farve. Skummet består af lyse bobler, der danner en delikat ring.

***** 92 Point WE - TOP !!

I næsen opleves champagnen intens med hints af citrusfrugter kombineret beundringsværdigt med blomsternoter (kaprifol, acacia) og de første udviklende og ristede aromaer.

Smagen er struktureret og med en fyldig krop. Mineraliteten fra de perfekt modnede Chardonnay druer passer perfekt sammen med vinens noter af tørret frugt (abrikos) og honning. Finishen er frisk, vedvarende og luftig.

En fremtrædende Champagne til de helt særlige lejligheder. Blanc de Blancs Grand Cru går også godt sammen med MANGE kulinariske lækkerier og er en ideel ledsager til for eksempel pink rejer, kammuslinger (skaldyr), krabbekød, carpaccio, krydret foie gras, vegetabilsk tartar eller alene for den fantastiske smags skyld.

Champagnen er udelukket fremstillet fra Chardonnay druer (fra Avize, Oger, Mesnil-sur-Oger, Cramant, Chouilly).

Medaljer:
* Guldmedalje ved International Wine Challenge 2016
* Sølvmedalje ved Decanter World Wine Awards 2011, 2012, 2015 (UK)
* Sølvmedalje ved International Wine & Spirit Competition 2012 (UK)
* Sølvmedalje ved Drinks Business Champagne Masters 2012 (UK)
* Sølvmedalje ved China Wine Challenge 2012 (Kina)
* 90/100 Point af Wine Spectator 2015 (USA)
* 90/100 Point og ”Best Champanes in 2015” ved Essi Avellan (Finland) - juni 2015
* 91/100 Point af International Wine Reivew 2012 (USA)
* Og mange flere.

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

 

669,00DKK 699,00DKK (spar 30,00DKK)

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE BLANC DE NOIRS - GRAND CRU har fået * Sølvmedalje ved Internation Wine Challenge 2016
* NYT TOP KVALITETS CHAMPAGNEHUS * Vinhusets champagner serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over.

Blandingen af Pinot Noir fra forskellige områder giver en optimal champagne, der har varmen og kraften fra ​​BOUZY, friskheden fra AMBONNAY samt spændingen fra ​​VERZY og MAILLY. Det resulterer i en afbalanceret, kompleks, varm og luftig champagne.

***** 92 Point Wine Spectator - TOP !!

Champagnen har en fin gul farve med rødbrune glimt, der er karakteristisk for modne Pinot Noirs.

I næsen er den intens, først markeret af pink grapefrugt, fersken og derefter blommer og mere eksotiske frugter – alt i alt en duft præget af modenhed og kompleksitet.

En rig og elegant smag i ganen. Besserat-stilen er bevaret, og den cremede brusende blanding resulterer i denne atletiske og dynamiske vin. Den byder på noter af mineral, salt, og er lidt bitter og krydret på finishen for en vin, der er både massiv og elegant.

Blended består af 100% Pinot Noir druer udelukkende fra Grand Cru marker (Bouzy, Ambonnay, Verzy, Mailly-Champagne). Blanc de Noirs Grand Crus naturlige elegance betyder, at den kan tilpasse sig mange situationer, og den er også perfekt som aperitif. Dens fulde kraft vil blive afsløret sammen med kødretter herunder braiseret kalvekød og oksekød.

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

669,00DKK 699,00DKK (spar 30,00DKK)

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE SEC - LIMITED EDITION (demi-sec) * Lækker afbalanceret champagne med lidt sødme fra vorest kvalitets champagnehus.** Vinhusets champagne serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over. En champagne med en charmerende note, der forbliver delikat, i den mest autentiske Besserat stil.

Champagnen har en meget ren dyb gul farve. Skummet er lavet af fine bobler, der danner en delikat ring. I næsen tilbydes en lækker duft med hints af konditori, marcipan og nougat. Efterfulgt af mere frugtagtige noter og fersken noter, når den iltes.

Smagen er velstruktureret i ganen med en perfekt balance. Den naturligt fine brydning af Cuvée des Moines er usædvanlig med dens tørre ”dosering”, der styrker den cremede og rige karakter.

Besserat's Demi-sec er produceret på 56 % Chardonnay samt 44 % Pinot Noir druer. Besserat har med denne Champagne valgt at producere den lidt anderledes end normalt.

Normalt arbejder Bellefon meget med Pinot Meunier, men i denne cuveé har de helt undladt Meunier. De har endvidere skabt en champagne med et tryk på kun 4,75 bar i flasken (normalt er trykket på 6 bar), resultatet er en mere cremet og sødmefuld Champagne med mere milde og bløde bobler. Champagnen har dog undgået den malolaktiske gæring ligesom deres andre produkter, hvilket gør, at der stadig er en balance i disse lidt søde bobler.

Denne lækre og charmerende champagne er en fremragende ledsager til søde kager, desserter, kransekage, men dens naturlige balance vil også være værdsat som en aperitif.

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

 

549,00DKK 599,00DKK (spar 50,00DKK)

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE VINTAGE 2008

* 91 Point af Winespectator
* NYT KVALITETS CHAMPAGNEHUS
* En udtryksfuld, kraffuld champagne

BESSERAT DE BELLEFON CHAMPAGNE VINTAGE er en champagne af høj kvalitet fra selveste 2008 årgangen. Den har en flot gylden farve med let strågule nuancer. I næsen opleves masser af tydelige og nuancerede noter af citrus sammen med eksotiske frugter som ananas og tørrede blomster, der fuldender den aromatiske palette, sammen med pærer, overmodne bær, havtorn og brombær. Dette er en Champagne, der har behov for nogle minutter i glasset, før den drikkes. Dermed udvikler den noter af ristede nødder og kaffe. Stille og roligt kommer der yderligere krydrede noter som peber og mint,faktisk ingefær og anis. Smagen er generøs og powerfuld.

Champagnen har en skøn bouquet med masser af bobler, hvilket giver tegn om et kæmpe potentiale. Skønne bobler, der virkelig kan henlægges og gemmes i lang tid!

En lille note til årgang 2008, som blev og bliver spået til at være en af de største årgangen efter 1995 og 2002. 2008 er en årgang som skaber store vine, så køb denne vin til en seriøs middag ellers put den i kælderen og tag den op om 10 år. 

Vinen er produceret af 54% Chardonnay,15% Pinot Noir og 31% Pinot Meunier og er ideel sammen med mad som for eksempel thai inspireret mad, fisk, lyst kød og andre lettere retter.

** Besserat champagne serveres i dag på 220 Michelin-restauranter verden over.

En kasse indeholder 6 flaske 75 cl. 12,5 % Alkohol.

 

Besserat de Bellefon Champagne blev grundlagt for mere end 170 år siden, hvor Victor Besserat udviklede en champagne af druer, der var dyrket i hjertet af Champagne-Appellationen.

Champagnerne kaldes ”Cuvée de Moines” (Munkenes Cuvée) og stammer tilbage fra 1930, hvor ejeren af den Parisiske restaurant ” La Samaritaine de Luxe” udfordrede Victor Besserat til at skabe en champagne, der kunne serveres gennem hele måltidet med ordene: “Lav mig en champagne der kan drikkes til alle måltider og jeg bestiller 1.000 flasker i stedet for 100”. 

Målet var at producere en delikat og let sprudlende Champagne, der kunne bruges til enhver situation. Besserat er i dag netop kendt for at skabe skabe Champagne med små og delikate bobler, der langsomt stiger op i glasset og bliver til en meget fin skum. Hos Besserat undgår man den malolaktiske gæring for at bibeholde de stærkeste aromaer fra druerne og for at skabe en Champagne, der fortsat udvikler sig i kælderen. 

899,00DKK 995,00DKK (spar 96,00DKK)

Pinot Noir Rosé M - Weingut Von der Mark Baden 2017. * En vaskeægte rosé efter den traditionelle metode, det vil sige med maceration på skallerne og "håndholdt" gæring i en blanding af gamle fade og rustfrit stål. Denne kvalitets rosé har en dyb, flot laksefarve, en fin frugtrig næse præget af  jordbær og er vidunderlig sprudlende på tungen. 

Jürgens Pinot Noir-vine er resultatet af en meget omhyggelig økologisk dyrkning, forsigtig indhøstning og en hands off-tilgang i vineriet. Druerne gærer delvist i hele klaser uden tilsat gær, og vinene lagrer på brugte fade, så de undgår tydeligt fadpræg. Resultatet er lyse og elegante vine, der er intense i både duft og smag. De er tydeligt terroirdrevne, og kan med forsigtighed og visse forbehold sammenlignes med vinene fra Chambolle i Bourgogne, hvor jordbunden også har et meget højt indhold af kalk. Ved smagning på domænet var første årgang, 2003, fuldstændig ren og klar. Den fremstod elegant og med en fin balance – og havde et langt liv foran sig. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol.


Jürgen Von der Mark har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. De indgik fornylig en aftale, der giver Jürgen frie tøjer til at etablere en "Premium range". Jürgen får, mod forventning, ansvaret for såvel den vitikulturel konsultering, som for udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring. Han havde forventet at få et afslag, men sådan skulle det ikke gå.

Jürgen fremstillede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008. I 2014 kom de to Rieslinger med i "Premium programmet". I 2016 kommer der yderligere en Pinot Blanc til. På nuværende tidspunkt er der således 5 "Premium vine" i serien Von der mark.

Markerne er beliggende i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg på den franske side i Alsace. Her, i området Ortenau i bjergområdet omkring Schwarzwald, har jordbunden et højt indhold af granit og terrænet er stejlt, hvorfor både dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft. Derved behandles druerne ekstra nænsomt. Klimaet i dette område er absolut gunstigt med varme dage og kølige nætter, derved modnes druerne meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger. 

Vinificeringen foregår et langt stykke hen af vejen som med domænevinene, der anvendes dog rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, der udelukkende lagres i op til 12 måneder på brugte fade. Det er værd at bemærke, at alle vinene vinificeres delvist uden tilsætning af gær, hvilket er en højst usædvanlig praksis for et kooperativ, hvor normen oftest er sikker, industriel vinfremstilling. Von der Marks meget høje tekniske niveau muliggør en stor fleksibilitet, så den særlige karakter ved hver årgang kan tilgodeses i processen. Det betyder, at hvis årgangen byder på stor modenhed, kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet. Er årgangen derimod let, er det muligt at modne druerne inden presning. Kræver årgangen pludselig en meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold, er vingårdens kapacitet rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

Weingut Von der Mark - Spätburgunder Ehretstein Baden 2017 * en rigtig fin og elegant vin af høj kvalitet. Denne vin er fremstillet af Jürgen Von der mark og han sætter en stor ære i at producere en god Spätburgunder, hvorfor han bruger sine bedst beliggende marker på netop denne vin. Druerne er høstet i hånden og de selekteres grundigt inden fermenteringen. Denne spätburgunder er fra Jürgens eget domaine, hvorimod hans M-serie fra Weingut von der mark alle er produceret i det lokale negociantfirma. Finder man vinene fra M-serien interessante, hvilket rigtig mange har gjort, så bør man være ekstra opmærksom på denne skønhed! 

Jürgen arbejder i denne vin med den tyske version af Pinot Noir, hvorfor han skriver Spätburgunder på etiketten. Resultatet er en vellavet og velstruktureret vin, der kan måle sig med rigtig mange og store Bourgogner. Farven udstråler elegance og storhed med sin lyse røde kant med en lidt dybere rød kerne, der med det samme får tankerne hen på Pinot Noir. Aromaerne springer nærmest ud af glasset med duft af skovbær (specielt skovjordbær er markant), en fin lille krydret note af lidt peber på den HELT fine måde. Fadlagringen fornemmer man i næsen, men på en virkelig fin integreret måde.

Smagen bærer præg af en fin og elegant vin. Det første der møder én er de røde bær, dernæst den levende syrer, der skaber balance i glasset, og efterfølgende kommer oplevelsen af den fede frugt med en cremethed og fylde, man sjældent finder i tyske Pinot vine. Til aller sidst kan man mærke den lidt milde alkohol, der giver vinen et krydret præg og på trods af de 13,5 % alkohol, er vinen i den fineste balance. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Prøv også Jürgens Von der mark vine, klk her!

249,00DKK 299,00DKK (spar 50,00DKK)

Pinot Gris M - Weingut Von der Mark Baden 2016 * tysk Pinot Gris af høj kvalitet. Pinot Grisen fremstår fuldstændig ren og klar. Det er en elegant vin og med en fin syrebalance – og et langt liv foran sig. Vinen er fremstillen af fin og velmodnet frugt, der er nøje udvalgt og af fineste kvalitet. Vinifikationen er foregået i rustrfrit ståltanke efter en let maceration inden presning. Resultatet er en fin kompleksitet i næsen mens man oplever en bred, blød og ganske smagsintens oplevelse i munden. Vinen er tør og samtidig forbavsende fyldig.

Pinot Gris'en egner sig perfekt til fjerkræ, risotto, svamperetter, Foie Gras eller som en lækker aperitif.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13 % Alkohol.

Jürgen Von der Mark har arbejdet som konsulent for kooperativet i Oberkirch siden 1996. De indgik fornylig en aftale, der giver Jürgen frie tøjer til at etablere en "Premium range". Jürgen får, mod forventning, ansvaret for såvel den vitikulturel konsultering, som for udvælgelse af frugt, høstteknik, vinifikation og markedsføring. Han havde forventet at få et afslag, men sådan skulle det ikke gå.

Jürgen fremstillede den første Pinot Noir og Pinot Gris i 2008, og i 2014 kom de to Rieslinger med i "Premium programmet". I 2016 kommer der yderligere en Pinot Blanc til. På nuværende tidspunkt er der således 5 "Premium vine" i serien Von der mark.

Markerne er beliggende i det nordlige Baden, i Rhindalen overfor Strassbourg på den franske side i Alsace. Her, i området Ortenau i bjergområdet omkring Schwarzwald, har jordbunden et højt indhold af granit og terrænet er stejlt, hvorfor både dyrkning og høst kun kan gøres ved håndkraft. Derved behandles druerne ekstra nænsomt. Klimaet i dette område er absolut gunstigt med varme dage og kølige nætter, derved modnes druerne meget fint på de beskyttede, sydvendte skråninger. 

Vinificeringen foregår et langt stykke hen af vejen som med domænevinene, der anvendes dog rustfrit stål til de hvide vine i modsætning til Pinot Noir, der udelukkende lagres i op til 12 måneder på brugte fade. Det er værd at bemærke, at alle vinene vinificeres delvist uden tilsætning af gær, hvilket er en højst usædvanlig praksis for et kooperativ, hvor normen oftest er sikker, industriel vinfremstilling. Von der Marks meget høje tekniske niveau muliggør en stor fleksibilitet, så den særlige karakter ved hver årgang kan tilgodeses i processen. Det betyder, at hvis årgangen byder på stor modenhed, kan en større del af druerne vinificeres i hele klaser for at bidrage med friskhed og aromatisk intensitet. Er årgangen derimod let, er det muligt at modne druerne inden presning. Kræver årgangen pludselig en meget hurtig indhøstning på grund af klimatiske forhold, er vingårdens kapacitet rigelig stor til at håndtere hele høsten på én gang.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

MASSERIA BORGO DEI TRULLI SALICE SALENTINO DOP RISERVA 2019 * Lækker fyldig, fløjlsblød italiener ! Druesammensætningen er 90 % Negroamaro og 10 % Malvasia Nera, der alle er omhyggeligt udvalgt blandt vinafgrøder med lavt udbytte i provinsen Brindisi i det sydlige Puglia.

Vinen har en dyb violet-rød farve og viser intense og elegante aromaer af solbær, kandiserede frugter, hvid peber og krydderier. I ganen opleves vinen fyldig, fløjlsagtig blød og rig, med kompleksitet, bløde tanniner samt en lang, vedvarende finish.

Trulli Salice Salentino Riserva bør serveres ved 15 – 16 grader - gerne sammen med forskellige madretter, fra kødbaserede pastaretter til hårde oste og vildt.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  14 % Alkohol.


Vinrankerne plantes efter Guyot og “Alberello Pugliese” systemet. Plantetætheden er ca. 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1,5 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 20 til 35 år gamle.

Begge druesorter høstes manuelt i slutningen af ​​september. Efter høst og plukning knuses druerne ikke, hvilket får dem til at forblive intakte, så skader på skindene reduceres og farveekstraktion optimeres. De to druesorter fermenteres sammen i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 ​​° C i 8-10 dage.

99,00DKK 149,00DKK (spar 50,00DKK)

PRIMITIVO SALENTO SARACENA MASSERIA BORGO DEI TRULLI IGP 2021 - 15 % alkohol. * GODT KØB - FULDBLODS OG KRAFTIG PRIMITIVO  på hele 15 % alkohol.

***** GULDMEDALJE ved Mundus Vini.

Vinen har en dyb granatrød farve og aromaer af tørret frugt, eksotiske krydderier, hvid peber og chokolade. Mundfølelsen er rund og intens med lag på lag af bløde elegante tanniner, vanilje, svesker, kaffe og kirsebær. Finishen er elegant, vedvarende og ekstremt velafbalanceret.

***** High End Primitivo !!

Primitivo druerne er omhyggeligt udvalgt blandt de lavtydende vinmarker i Maruggio i et område kaldet ”Saracena” i provinsen Taranto i det sydlige Puglia. Vinrankerne dyrkes i ”Alberello Pugliese” systemet. Plantetætheden er omkring 5.500 planter pr. Ha med et gennemsnitligt udbytte på 1 kg pr. vinstok. Planterne er i gennemsnit 60 år gamle.

Druerne håndplukkes omhyggeligt i begyndelsen eller midten af ​​september.

VILDT!

14 dage før høst, hver anden vinstok afbrækkes så tilførsel af væske stoppes! Resultat bliver en stilk med lufttørret druer, som bliver rosin agtig, og blandet med den friskplukket drue ved gæring og presning, giver denne fantastiske fyldige vins Outstanding smag!! Saracena!

Druerne placeres i små trækasser på 5 kg hver. Kasserne anbringes derefter i "fruttaio", et godt luftet loft og her tørrer de ved en kontrolleret temperatur og fugtighed i ca. 10 dage. Under denne “appassimento-metode” vil druerne miste op til 40 % af deres oprindelige vægt i vand. Denne "tørringsproces" koncentrerer vinens farve, stof og aromaer.

Efter plukning knuses druerne ikke men forbliver intakte, derved reduceres skader på skindene og farveekstraktion optimeres.

Fermenteringen finder sted i rustfrit ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 23-25 grader C i 8-10 dage. Denne Trulli Primitivo ligger på franske barriques i 10 måneder. Efter aftapning lagres vinen yderligere 4 måneder i kælderen, inden den frigives.

Serveres med vildt, Freygaard kød, Sashi oksekød, kødretter og hårde oste. Også ideel alene som ”meditationsvin”.

Primitivo Saracena bør serveres ved 15 – 16 grader.

TEST:

***** 97 Point Luca Maroni ud af 99 mulige Point.

***** GULDMEDALJE ved Mundus Vini
***** DECANTER - Kået i stor test, som en af de18 bedste Italienske rødvine under kr. 180,-

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 15 % alkohol.

149,00DKK 199,00DKK (spar 50,00DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler