-4%

Meursault Le Pre de Manche Domaine Monthelie Douhairet Porcheret

575,00DKK 599,00DKK (spar 24,00DKK)
Model/varenr.: 110 4762

Meursault Le Pre de Manche Domaine Monthelie Douhairet Porcheret 2020 er pivende ren meursault fra et lille familiebrug med skønne vine. 

Le Pré de Manche Mursault er en lille cuvée, på blot 900 flasker lavet med udgangspunkt i 50 år gamle vinstokke.

Meursault Le Pré de Manche er en fokuseret, mineralsk sag med citrus, hvide blomster, mandelmørdej, kalkede mineraler og en antydning af fedme, der vil tage til med yderligere flaskelagring.

Som al anden god bourgogne vil den med årene udvikle en bredere, fyldigere stil.

Husk at ordentlig, hvid bourgogne skal serveres fra over 10°, hvis vinen skal have chancen for at åbne sig op for at give den optimale oplevelse.

Druer: 100% Chardonnay
Vinområde: Meursault
Region: Bourgogne
Lagring: 12 mdr. på lokal eg, 15% nyeg.
Alkohol: 13,5%
Serveringstemperatur: 10+ grader

Domainet med det lange navn er et lille familiebrug på 13 hektar, fordelt på parceller i Monthélie, Meursault, Volnay og Pommard. Cataldina Lippo og Vincent Monfort overtog domænet i 2014 efter Cataldinas bedstefar, André Porcheret, der foruden rollen som vinmager her har bestredet positioner hos Hospices de Beaune og Lalou Bize Leroy, da sidstnævnte omlagde til biodynamisk drift, længe før den slags blev moderne. Der er meget få maskiner her men til gengæld meget manuelt arbejde; dette er med andre ord rigtige vinbønder.

De håndplukkede druer høstes i små, perforerede kasser, så druerne kommer til vineriet i optimal stand. Der gæres på rustfrit stål og lagres siden hen et år på lokal eg, men med kun ca. 15% ny eg.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk