Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Sicilien/Sardinien

Sorter resultater:

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT - Bag-In-Box, 3 liter er en * super populær - kraftfuld, fyldig men også blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien, hvor der er puslet om alle detaljer. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur og stor stoflighed. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombær, sorte kirsebær og blåbær. PASSIVENTO (appassimento) stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, vildt, saftfulde grillede bøffer samt fede oste.

En kasse indeholder 4 bokse a 300 cl. - 14 % Alkohol.


Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

189,00DKK 289,00DKK (spar 100,00DKK)

Barone Montalto Rosso Terre Siciliane IGT Passivento 2021. Det er en kraftfuld, fyldig og blød rødvin fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur, hvor de har pudslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. PASSIVENTO (Appassimento) stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.

Vinen kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match. Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op. 

Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste..

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 13,5 % Alkohol.


Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade. Dette mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter. 

79,95DKK 119,00DKK (spar 39,05DKK)

LUNA Argenta Appassite Rosso Terre Siciliane IGT 2022 * Fuldblods Sicilianer med saft, kraft, sødlig frugt og stor fyldighed. I duft og smag får man indtrykket af en tætpakket, let-tilgængelig vin, der aromatisk domineres mørke skovbær, boysenbær, mælkechokolade samt et element af tørret figen, der er et vidne om de tørrede druer. Vinen er blid med afrundet fylde og en silkeblød finish med let sødme, hvilket giver en drikkeoplevelse helt uden skarpe kanter.

Velegnet til rødt kød i stegt eller grillet tilstand, men også til boeuf bourguignon og andre simreretter. Vi anbefaler at servere vinen godt under stuetemperatur ved ca. 14-17°.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

 
Luna Argenta Appassimento tilføjer den årtusinder lange sicilianske vintradition, et nyt vinøst kapitel med denne vin på delvist tørrede druer, en teknik som især er udbredt i Valpolicellas Amarone og Ripasso-vine. Denne fordyrende proces bidrager i den færdige vin med både koncentration og kompleksitet. Druerne udgøres af øens egen signaturdrue Nero d’Avola med et tilskud af Syrah og Merlot dyrket i alluvial jordbund, med en blanding af kalksten og sand samt et mere humusrigt toplag. Vinifikationen foregår i to tempi på rustfri ståltanke, anden gang med den andel af druerne inkluderet, der er tørret i et ’fruttaia’ eller tørrerum, efterfulgt af få måneders fadlagring. Denne ’vitamin-indsprøjtning ’ giver stor stoflighed, fylde samt en let sødmefuld og silkeblød finish.

 

79,95DKK 98,00DKK (spar 18,05DKK)

Tenuta Fenice Nero D´ Avola La Fenice Risorge DOC 2023 - Sicilien

Intense nuancer af modne kirsebær, brombær, balsamico, som er en kreation spækket med sorte frugter. Lidt Kraftig samt lidt krydret moden brombær med Siciliens mest værdsatte drue Nero d'Avola. Det er fra vinmarker, halvvejs mellem kysten og Salemis høje bakker. Nyd en smuk og rig rødvin.

Winemaker Dino Taschetta udtaler: Denne drue er Siciliens bedste blå drue sort..

***** En helt excellent Siciliansk rødvin.. Fantastisk balance, flot vin..

***** 92 Point - GOLD MEDAL - USA GOLD RATINIGS

***** VIVINO: 4,1

Poggioreale plejede at være en vigtig vinlandsby på Sicilien. Det var her Dino Taschetta voksede op, og som generationer af hans familie også gjorde før ham.

Efter et jordskælv reduceres Poggioreale til ruiner i 1968, blev en ny by bygget yderligere ned ad bakken og vinmarkerne over landsbyen, vanskeligere at komme til, blev da forsømt for årtier. Nu, med mange af de øens ældste Nero d'Avola vinstokke ryddet op, der er endda mere grund til at værdsætte det, der er venstre. Dino vendte for nylig tilbage til familiegodset og begyndte at genoprette vingården.

* Hans første årgang var 2017, og købere har været så imponeret, så de køber denne vin hvert år siden.

Tenuta Fenice kan anbefales flæskesteg, vildt, lammekød, steg, pastaretter, pizza, buffet, tapas samt faste oste.

En kasse indeholder 6 flasker  - 14 % Alkohol  75 cl.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

89,95DKK 119,00DKK (spar 29,05DKK)

Barone Montalto Nero D´Avola IGT Organic 2022

Denne Montalto Organic Nero D´Avola har i næsen skøn duft af skovbær, blåbær, røde roser, og et anstrøg af ristet kaffe fra ganske kort tids fadlagring.

En økologisk vin fra det solbeskinnede Sicilien..

 Den lokale drue er Siciliens mest succesrige drue, og vel i det hele taget en af Italiens mest populære druer, der med sin forførende saftighed og solskin i flydende form, rammer en populær smagsstil med en intens frugtig aroma og en god syrestruktur.

Massive investeringer i markpleje og produktionsfaciliteter har givet vinen et enormt kvalitativt løft.

Druerne høstes nær Trapani i 250-350 meters højde, hvor kølende havbriser fra Atlanterhavet, holder øens ellers hede klima på et fornuftigt niveau.

Nydes bedst ved 15 grader.

Denne vin har en drikkevenlige stil, og appellerer til kød og gryderetter, pizza og pastaretter på tomatbasis og bare ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  13 % Alkohol

89,95DKK 99,95DKK (spar 10,00DKK)

Barone Montalto Nero D´Avola 37,5 cl.

Sicilianske Montalto har gennem fem generationer dyrket vin på den sicilianske sydvestkyst nær Marsala, hvor milde briser fra Middelhavet tilfører markerne en smule fugt og holder sommertemperaturerne i skak.
Massive investeringer i reetablering af gamle vinmarker har gjort Sicilien til en af Italiens mest dynamiske vinregioner, hvor et stabilt, tørt klima og gode modningsbetingelser passer perfekt til de stedbundne druetyper i hænderne på yngre vinmagere med blod på tanden! Den lokale rødvinsdrue Nero d'Avola dyrkes på lavproduktive vinmarker og denne saftige og fløjlsbløde rødvin har således hentet sin krydrede og varme karakter fra denne drue, som sagtens kan stå på egne ben.

Farven er dybrød med god farveintensitet, i duften frugtrig med toner af krydderi og i munden præsenterer den sig med god smagsfylde, noter af vanilje fra den delvise fadlagring, afsluttet med pæn mundlængde og god harmonisk eftersmag.

Prøv Montaltos Nero d'Avola til traditionelle italienske pastaretter, grillede retter eller som en blød og frugtig hyggevin.

Vi anbefaler et 'Bordeaux-glas' til denne vin og en serveringstemperatur omkring de 16-17°.
En kasse indeholder 12 flasker - 37,5 cl. 13 % Alkohol.

39,95DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler