Italien er verdens andenstørste vinland, og indtil omkring 1965 var de primært kendt for deres rødvine, men så kom også de italienske hvidvine på banen. De italienske vinmagere har tilegnet sig kunsten at lave hvidvine af høj kvalitet på baggrund af deres årelange ekspertise indenfor vinfremstilling. De primære druetyper, der benyttes til italiensk hvidvin er: Pinot Grigio, Garganega og Trebbiano.
Hos Slagelse VinKompagni finder du et bredt udvalg af italienske hvidvine af høj kvalitet, hvoraf vi for eksempel kan nævne hvidvinene fra vinhusene: Brunelli (Amarone vinhus i Valpolicella) og Latium (Morini familien har flere vinmarker i Mezzanedalen) samt hvidvinen Sartori - Marani Bianco Veronese I.G.T., der er bedre kendt som ”Den Hvide Amarone” på grund af, at man benytter samme fremstillingsmetode, som man anvender ved Amarone-vine.
Vi gør derfor meget ud af at finde hvidvine, som vi kan stå inde for både kvalitetsmæssigt men også kvaliteten holdt op imod prisen. Italien har siden 1963 opdelt de bedste vine i to kvalitets klassifikationer: DOC og DOCG – der sikrer en vis kvalitet og overholder specifikke regler i forhold til druesammensætning, udbytte, ekstrakt, syre og alkohol. Dertil kommer to kategorier som falder under EU's bordvin: VdT (Vino de Tavola) og IGT (Indicazione Geografica Tipica).
Italien har 20 vinregioner, hvor de bedste er Valpolicella, Piemonte, Toscana og Puglia. Der er en rød tråd mellem mad og rødvin/hvidvin i Italien, og de mange vinregioner er opstået på grund af den lokale madkultur, der hersker i de enkelte regioner.