Barone Montalto Nero d'Avola Passivento Appassimento "Collezione di Famiglia" 2016

69,00 DKK 119,00 DKK (spar 50,00 DKK)

* SYD ITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE - har fået Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012 (årgang 2011). Kraftfuld, fyldig Bamsevin, der er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer. 

Model/varenr.: 120 6131

Barone Montalto Nero d'Avola Passivento Appassimento "Collezione di Famiglia" 2016

SYD ITALIENS SVAR PÅ EN AMARONE!

*** Guldmedalje i Decanter World Wine Awards 2012 (årgang 2011)
*** VINDER I TEST EKSTRA BLADET - 5 stjerner. BEDSTE KØB! (årgang 2011)
*** SØLVMEDALJE AWC Vienna

Kraftfuld, fyldig Bamsevin. Blød Nero d'Avola fra det solbeskinnede Sicilien. Vinen er produceret på øens "egen" drue - Nero d'Avola, der i denne fortolkning byder på en bærmættet, tæt vin med blid struktur. "Collezione di Famiglia" er husets topvin, hvor de har puslet om alle detaljer. Duft og smag er domineret af tætte skovbæraromaer med brombærlikør, sorte kirsebær og blåbær. Appassimento PASSIVENTO stilen skinner tydeligt igennem med stor stoflighed i vinen og en snert af sødmefuld, tørret frugt.
Nero d'Avola "Collezione di Famiglia" kan med stort velbehag nydes nu til kraftigere stege eller gryderetter, ligesom vildt er et indlysende match. Nyd vinen nu ved en serveringstemperatur på cirka 16 grader eller gem vinen yderligere et par år, hvorefter den bør serveres en grad eller to varmere i takt med at frugtsødmen fortager sig og lagringsaromaerne dukker op. Perfekt til saftfulde grillede bøffer med peber, samt fede oste.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 14 % Alkohol.



Barone Montalto dyrker Nero d'Avola med stor succes i den vestligt beliggende Belice-dals grusede jord i en højde på 350-500 meter over havet, hvor vekselvirkningen mellem høje dagtemperaturer og kølige nætter giver både modenhed og friskhed i druerne. For at booste druernes naturlige koncentration har en andel af drueklaserne fået lov at tørre lidt ind på vinstokkene, den såkaldte ’appassimento-metode’. Herved opkoncentreres sukker- og aromastoffer i druerne, hvilket tilføjer vinen en signatur, der kan minde om en god Valpolicella Ripasso.

Vinen er gæret i Barone Montaltos moderne vineri i Santa Ninfa i 15 dage under temperaturkontrol med intens maceration, hvorefter den inden sammenstikning lagres 4 måneder på franske 2. og 3. års fade. Dette mikrooxiderer denne antioxidante drue uden at bidrage med markante aromatiske komponenter. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk