Marsala - Semisecco, Cantine Intorcia
Dette er den halvsøde variant af Marsala. Marsala bruges i dag hovedsageligt til madlavning, hvor den i den tørre version er uundværlig i saltimbocca alla romana. Men den er skam fin på egen hånd. Prøv denne semisecco (halvsød) som denne let afkølet til tiramisu; naturligvis serveret i et godt hvidvinsglas, så man får hele duften med.
I 1700-tallet begyndte man at lede efter alternativer til Sherry, der da var højeste mode. En særlig vellykket udgave fandt man omkring byen Marsala på det vestligste Sicilien, og vinen har – på samme vis som Sherry/Jeréz - taget navn efter hovedbyen. Dette er let forstærket (17 %) hedvin fra området omkring byen Marsala med mindst et års oxidativ lagring på (større) træfade, hvorved den opnår sin ravgyldne farve og eksotisk, krydrede duft og smag af moden frugt med indslag af figen og dadler. De anvendte druer i Intorcia Marsala er primært de lokale, grønne druer catarratto og inzolia, der også i vid udstrækning anvendes til øens tørre hvidvine.
Slagelse VinKompagniMiddelfartvej 2, 4200 Slagelsetlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dkslagelsevinkompagni.dk |