Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

Økologisk Bio vin er en af de helt store trends, der er oppe i tiden. Derfor omlægger flere og flere producenter også deres produktion til vin af økologisk dyrkede druer. Hos Slagelse VinKompagni finder du et spændende udvalg af økologiske vine inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Vinene kommer fra Frankrig, Italien og Spanien.  Det er alle vine, der udover at være økologiske også er vine, der smager fremragende, så du får mulighed for at kombinere ønsket om bæredygtighed og samtidig få vine af god kvalitet. Køb dine økologiske vin i vores spændende butik i Slagelse eller bestil online og få vinen leveret direkte til din dør. Du ser udvalget samlet herunder og ønsker du råd og vejledning, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Sorter resultater:

Rosso di Montalcino - Fornacina 2021 Bio / Økologisk  Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Sangiovese. Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Den har en harmonisk smag, med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse! Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  14,5 % Alkohol

Fornacina Rosso di Montalcino Flot Rosso di Montalcino, der kan tage konkurrencen på med mange Brunello'er Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva.  Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Familien Biliorsi har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980'erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen af blevet reinvesteret i marker, kældre og produktions-udstyr. Populariteten har været stærkt stigende de senere år, og man har kun haft mulighed for at købe vinen fra Fornacina, hvis man var "gammel" kunde eller tæt på familien. Vi er pludselig kommet ind i varmen via én af vore gode kunder, som kender familien, og vi har allerede listet de første kasser ud af kælderen. Næsten uden at Ruggero opdagede det! Gode anmeldelser i vinpressen Årgang 2004 5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: "Prægtig rødvin, blød og lækker. Rosso'en er Brunelloens lillebror, men denne her klarer sig nu fint, som den er".

189,00DKK 219,00DKK (spar 30,00DKK)

Piaugier Sablet Rouge - Côtes Du Rhône Villages 2021 En yderst velsmagende kraftfuld og saftfuld Rhone Village i Topklasse.. Denne Cotes du Rhone Villages viser nuancer af det bedste appetitvækkende frugt, krop, eftersmag samt runde tanniner.

Rhone Villages i Top Klasse!

***** 92 Point - James Suckling (2022)

 5 x Stjerner i Vinavisen - Citat: Det er en fortræffelig vin, der har alle de egenskaber, man kan forvente af en top-vin fra Rhône. Den har krydrede noter, som udfolder sig i duft og smag med blandt andet rosmarin og anis, men lige nedenunder lurer frugten, som dukker op i den meget lange eftersmag. Drik vinen til krydrede retter med lam eller til julemaden.

***** SUPERKØB LIGE NU !!

* Nu Øko dyrkert !

Vinen er fremstillet på Syrah og Grenache druer og har et rent udtryk med frisk saftig frugt, fed, cremet med duft af grønne urter, hvid peber samt lakrids. Smagen er fyldig og saftig med god struktur, masser af muskler, charme og finesser.. Et fantastisk glas vin, der har potentiale til at nydes nu, men også at blive gemt lidt i kælderen.

Druesamsætning er håndplukket Granache 80 % og Syrah 20 %. Jordbund er ler, kalksten samt sand, og vinstokke har en alder af 30 år.

TEST/Anmeldelser:

***** Denne Rhone Villages er med i - De 90 Største vine fra Rhonedalen af James Turnbull.

* Dette vinhus viser nuancer af det bedste frugt, krop og eftersmag, som minder om en lille Chateauneuf du Pape..

Vinen anbefales til retter med oksekød, lam, vildt, and, Osso Buco, samt til modne oste.

Serveringstemperatur er 16-18 grader.

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14,5 % alkohol.

Årgang 2021 er Økologisk / Bio

AB Økologisk landbrug er nu aktuelt !

Vinhus:
Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi" efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

99,95DKK 150,00DKK (spar 50,05DKK)

Cotes du Rhone Villages Metamorphose Cairanne 2022 Bio / Økologisk

Denne Cotes du Rhone Villages er virkelig smagfuld, og viser nuancer af det bedste fuld frugt, krop, grønne toner i eftersmag samt runde tanniner.

* En yderst velsmagende Rhone Village i Topklasse...

***** 91 POINT - Decanter  * Guldmedalje ved Challenge Millesime BIO 2023 / ***** Har en score på 4,1 på Vivino.

* Årets Jagtvin 2024

En meget tæt kirsebærrød farve, der afspejler en ung og koncentreret vin. Næsen er præget af rød frugt .. Blandt andet toner af kandiserede kirsebær, jordbær og hindbærsyltetøj, brombær.. viol og lakrids på ganen, en smuk koncentreret samt rig og kompleks struktur.

Der er fokuseres på druernes store modenhed, på et terroir som er gunstig for denne modenhed. Traditionel i betonkar. En kold præferencemaceration giver os mulighed for at afsløre frugten.

I 6 uger.. og hver dag, bliver druerne revet og slået ned. Ingen svovl indtil aftapning. Modning i betonkar i omkring 6 måneder.

Druesamsætning: 50% Granache, 30% Syrah og 20% Carignan

Server denne vin ved 15-16 grader.

Passer godt til: Vildt, grillet kød, samkogte retter, grøntsager og ost.

En kasse indeholder 6 flasker - 14,5%  75 cl.

Bio / Økologisk

Camille Cayran Rhone Villages

99,95DKK 149,00DKK (spar 49,05DKK)

Chablis Domaine Fevre-Fevre 2023 Bio.. Fornem Chablis med en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Chablis Domaine Fevre-Fevre er lavet af 100 % Chardonnay. Duften er frisk og aromatisk med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede i duften en flot mineralitet. Smagen er ligeledes meget frugtrig og er godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og mineralitet.

Vinen anbefales til skaldyrsretter, supper med skaldyr, grillet fisk, friskpillede rejer og østers.

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer, der dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100 % i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.), hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning med bundfald, det der også kaldes ”sur lie”. Processen varer i minimum 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

249,00DKK 275,00DKK (spar 26,00DKK)

PINOT NOIR - SUR TES PAS IGP 2023

OUTSTANDING VIN !!

Sur Tes Pas er en bemærkelsesværdig Pinot Noir fra Sydfrankrig, specifikt Languedoc-regionen, hvor solen og varmen spiller en central rolle i vinens udvikling.

Druerne er nøje udvalgt fra højt beliggende parceller, der tilføjer en køligere dimension til vinen. Denne serie af vine har gennemgået en særlig proces i kælderen, der adskiller dem fra de klassiske vine. De dyrkes primært efter økologiske principper, og der anvendes ingen tilsatte gærarter. Derudover er brugen af sulfitter minimal.

Farve: Sur Tes Pas har en dyb rubinrød farve med violette nuancer, der antyder dens ungdommelighed og friskhed.
Aroma: Duften er intens med noter af røde bær som kirsebær og jordbær samt et strejf af krydderier og lette urter.
Smag: Smagen er frugtagtig og saftig med bløde tanniner og en forfriskende syre. Noterne af røde bær fortsætter i smagen, og vinen afslutter med en glat og vedvarende finish.

Denne vin er ideel til servering med kylling, let kød, fiskeretter med en mild tilgang samt friske salater.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

99,95DKK 129,00DKK (spar 29,05DKK)

Domaine de Piaugier Sablet Blanc 2022  Topklasse hvidvin fra dette vinhus..

***** Kåret som den bedste hvide Rhone vin på dansk Rhonevinfestival i 2024 (Denne årgang 2022..)

Vinen er fremstillet på druerne: Viognier, Roussanne, Grenache, Marsanne og Clairette. Det er en frisk frugtagtig og fed hvidvin med smag af fersken og æble med et blomsteragtigt præg. Denne hvidvin ligner meget en hvid Bourgogne blot til den halve pris.

Sablet Blanc anbefales til kraftige / smagfulde forretter, skaldyr, tun, stegte fisk, fransk tarrine eller franske bløde oste.

Økologisk / Bio

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 14% alkohol.

Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.

Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker, og med hjælp fra sin frue Sophie og datter Maude, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

 

149,00DKK 175,00DKK (spar 26,00DKK)

Dievole Chianti Superiore - Le Due Arbie DOCG 2021 - Økologisk.. Dievole Chianti vin er indbegrebet af Toscana - en blid hvirvelvind af modne røde frugter, violer og kirsebær. Den har en livlig, intens rubinrød farve og dufter af modne røde frugter som violer og kirsebær med ungdommelige tanniner, der samtidig er harmoniske og afrundede. Smagen er frisk og saftig med ungdommelige, men harmoniske og afrundede tanniner.

***** GODT KØB!

2016:

⭐ 96 p. Doctor Wine

⭐ 91 p. I Vini di Veronelli

⭐ 93 p. Wine Spectator

⭐ 91 p. James Suckling

⭐ 92 p. Wine Enthusiast

2019:

⭐ 94 p. James Suckling

Vinen fermenterer på naturlig læder i stålkar i ca. to uger, efterfulgt af en naturlig malolaktisk gæring i de samme beholdere, dernæst lagrer vinen i yderligere 12 måneder i store tønder for til sidst at ligge 3 måneder på flaske inden udgivelsen. Resultatet er en kompleks, elegant vin med lang vedvarnede afslutning, der er let at parre med forskellig mad.

Vinen passer fremragende sammen med traditionelle retter fra Toscana så som ribollita, pasta eller grillet kød.

Vinen er fremstillet af en blandet druesammensætning på 80 % Sangiovese og 20 % Merlot, der er lagret i 12 måneder.

Nyd denne vin ved 14-16 grader

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 13,5 % Alkohol.

Organic / Økologisk

99,95DKK 150,00DKK (spar 50,05DKK)

Barone Montalto Pinot Grigio IGT Organic 2022  Montalto Pinot Grigio har en smuk lys gylden farve, tør, frisk, sprød og let vin med elegant frugt og en sprød syre. Duft og smag bringer tankerne hen på moden pære og grønne æbler med lette toner af mandel blomst i eftersmagen. Vinen er certificeret økologisk.

Barone Montalto har investeret i topmoderne vinifikationsudstyr, så kvalitet er sikret til fremtiden.

 

I denne stadig underudviklede del af Italien, er det i den vestlige del af Siciliens tørre klima at det er muligt at dyrke økologisk, som vi vil se mere til i fremtiden.

 

Denne Pinot Grigio passer til lyst kød, dampet eller grillet fisk, buffet, skaldyr, eller til enhver lejlighed udenfor måltider.

 

Serveringstemperatur: 6 til 8 grader

 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  13,5 % Alkohol

79,95DKK 99,95DKK (spar 20,00DKK)

Vilarnau Cava Brut Rosé - Bio (Økologisk) *Virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knap så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk og vegansk.

***** 90 POINT AF DECANTER !! TOP !!

Andenpladsen af bedste Cava ved “The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019” 
- Denne her fik første pladsen 'Vilarnau Cava Brut Reserva'

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bær segment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".

Vilarnau Cava Brut Rosé er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelkvis til en krafig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader.
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.
 

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia´s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava'er.

99,95DKK 119,00DKK (spar 19,05DKK)

Weingut Geyerhof Grüner Veltliner Hoher Rain

Weingut Geyerhofs Grüner Veltliner Hoher Rain er en fornem og autentisk repræsentant for Kremstals vinkultur. Denne vin fremhæver den klassiske Grüner Veltliners unikke karakteristika, samtidig med at den afspejler det specifikke terroir fra Hoher Rain-marken, der ligger på en blid skråning ved Donau.

Duft og Smag: Grüner Veltliner Hoher Rain imponerer med en indbydende bouquet af grønne æbler, citrusfrugter og en karakteristisk hvid pebernoter, som er typisk for denne druesort. I glasset åbner vinen sig med en levende og sprød syre, der giver friskhed og struktur. Smagen er præget af saftig pære og en subtil krydret tone, der balanceres perfekt med vinens mineralske understrøm. Den afsluttes med en elegant og lang eftersmag, hvor noter af citrus og en let saltet mineralitet skinner igennem.

Madparring: Denne Grüner Veltliner er en fremragende partner til et bredt udvalg af retter. Den er ideel til asiatisk-inspirerede retter, især dem med en smule krydderi, som f.eks. thai eller vietnamesisk mad. Vinen matcher også perfekt med retter som fisk, skaldyr eller lette kødretter som kylling eller kalv. Dens alsidighed gør den også velegnet til vegetariske retter med friske urter og grøntsager.

Servering og Lagring: Grüner Veltliner Hoher Rain serveres bedst ved 10-12°C, hvilket fremhæver dens friske frugt og krydrede noter. Vinen kan drikkes nu for dens ungdommelige friskhed, men den har også potentiale til at udvikle yderligere kompleksitet over de næste 3-5 år, hvilket gør den til en glimrende vin til lagring.

Anmeldelser: Denne Grüner Veltliner er en fin repræsentant for Geyerhofs filosofi om bæredygtighed og biodynamisk dyrkning. Den afspejler både druesortens typicitet og det særlige terroir fra Hoher Rain-marken, hvilket resulterer i en vin med stor finesse og kompleksitet.

Vin er Bio dynamisk dyrket / Økologisk

Test: 88 point Falstaff

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. - 12,5 % alkohol.


Bio-Weingut Geyerhof - Ilse & Josef Maier

I Kremstals særdeles pittoreske omgivelser med udsigt over Donau og med Ilse Maier ved roret laver Geyerhof suveræn terroir-vin. Huset har dyrket markerne økologisk siden 1988. Dette vinøse benspænd har givet pote i form af en enorm viden om markernes egenart, hvilket udmønter sig direkte i vinenes høje kvalitet. De er meget rene og præcise med ekstrakt, friskhed og mineralitet på højeste niveau. Vinene hører ikke til de billigste i deres kategori. Til gengæld mener vi, det er svært at finde bedre vin til pengene.

Mængderne er desværre små.

Geyerhof er godt på vej til at etablere sig blandt Østrigs top. I Falstaff, en af Østrigs to anerkendte vinguider (den anden er A'la Carte) modtager 5 af 6 anmeldte vine mellem 90 og 93 points! (Falstaff 2007/2008).

De skriver endvidere: "Man har gennem længere tid ikke kunnet overse denne interessante producents stræben opad, den seneste serie hos Geyerhof, der hører til 'Traditionsweingütern', er igen meget vellykket".

159,00DKK 189,00DKK (spar 30,00DKK)

Vilarnau Cava Brut Reserva Bio / Økologisk.. Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (40%) og Xarel.lo (10%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Vinder af bedste Cava ved “The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2019”
- Andenpladsen gik til 'Vilarnau Cava Brut Rosé'

Cava Vilarnau er økologisk og vegan.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoias højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cavaer. Vinene udviser balanceret modenhed i druematerialet og vinmagerens dybe forståelse for druernes indbyrdes kvaliteter.

Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Samme modenhed gør også, at vinen ikke fornemmes støvende, men blot behagelig tør!

Vilarnau Cava Brut er via en lang lagring drikkeklar ved frigivelse, hvor den ikke blot er selvskreven som det oplagte valg til velkomstdrink, men faktisk også er den bredest anvendelige madledsager, man kan forestille sig. Prøv den ikke blot til fisk og skaldyr, men også som ostevin, til cremede supper, til et væld af retter med svin og fjerkræ og ikke mindst som den perfekte partner til tapas.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 7-10°.

5 ***** (ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Frisk og dejlig vin med livlige bobler og god frugt med toner af citrus og æbler. En oplagt velkomst-vin til fester, men også en glimrende ledsager til mad.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

99,95DKK 119,00DKK (spar 19,05DKK)

CHARDONNAY - SUR TES PAS IGP 2023 BIO

En virkelig spændende Chardonnay, som har fået lidt begrændset fadlagring, så den har en lidt olieret og kraftig i karakter!

* OUTSTANDING VIN !!

Skøn og frisk og mineralsk i sin fremtoning. Sydfransk Chardonnay fra øverste niveau..

Server gerne denne friske hvidvin til kylling, salater lys fisk, kammuslinger, eller bare ren nydelse..

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14 % Alkohol

99,95DKK 129,00DKK (spar 29,05DKK)

Barone Montalto Nero D´Avola IGT Organic 2022

Denne Montalto Organic Nero D´Avola har i næsen skøn duft af skovbær, blåbær, røde roser, og et anstrøg af ristet kaffe fra ganske kort tids fadlagring.

En økologisk vin fra det solbeskinnede Sicilien..

 Den lokale drue er Siciliens mest succesrige drue, og vel i det hele taget en af Italiens mest populære druer, der med sin forførende saftighed og solskin i flydende form, rammer en populær smagsstil med en intens frugtig aroma og en god syrestruktur.

Massive investeringer i markpleje og produktionsfaciliteter har givet vinen et enormt kvalitativt løft.

Druerne høstes nær Trapani i 250-350 meters højde, hvor kølende havbriser fra Atlanterhavet, holder øens ellers hede klima på et fornuftigt niveau.

Nydes bedst ved 15 grader.

Denne vin har en drikkevenlige stil, og appellerer til kød og gryderetter, pizza og pastaretter på tomatbasis og bare ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl.  13 % Alkohol

89,95DKK 99,95DKK (spar 10,00DKK)

Chateauneuf-du Pape - Mas de Boislauzon 2020 Økologisk.. En koncentreret sag med en afmålt kraftfuld profil og en elegant, blommeagtig frugtfylde, der også har elementer af rå lakrids, nelliker, sorte oliven, Provenceurter, og fine pebertoner med underliggende mineralske noter. Smagen er intens og fyldig med friske og modne frugtnuancer af både mørke og røde bærfrugter. Eftersmagen udviser kølig elegance og har den helt rette længde for vine i denne vægtklasse.

Chateauneuf du Pape er en saftig og kraftfuld terroirvin, der giver sublim value for money og allerede nu en vin, der byder på stor drikkeglæde, sin unge alder til trods.

Dette er en udpræget madvin, der med sine velproportionerede muskler vil passe godt til de kraftige stegeretter, til rustikke braisere og gryderetter og gerne med timian eller rosmarin i retten - et element som går igen i vinen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Mas de Boislauzon - Vinhus

Mas de Boislauzon Domainet har været i familien Chaussy´s eje igennem 4 generationer og styres i dag af Daniel Chaussy, som er ansvarlig for markplejen og vinifikation, mens Christine tager sig af de kommercielle pligter... Mas de Boislauzon er beliggende i den nordlige del af Châteauneuf mellem Courtézon og Orange tæt ved Beaucastel. Vinen er lavet med basis i mere end 60 år gamle, lavtydende vinstokke og er ufiltreret for maksimal koncentration, kompleksitet og aroma. Vinen kan derfor med tiden oparbejde noget bundfald, hvilket er helt uskadeligt og altså betragtes som "smagsforstærkende". Druerne er 75 % Grenache, 15 Syrah og 10 % Mourvedre og efter vinifikation lagret i 12 mdr. i gamle fade inden aftapning. Stilen er kraftig og meget fyldig Châteauneuf med stor blommeagtig frugt og fine pebertoner; en stor vin man nærmest "tygger" sig igennem og som er flot nu, gerne efter en tur på karaffel for optimal åbenhed og nydelse; kan med fordel gemmes indtil 2015 og vil formentlig toppe omkring 2009. Boislauzon bliver oftest pænt anmeldt af bla. Robert Parker, som i 2004 gav vinen 90-92 point og skrev: "The deep ruby/ purple-tinged Châteauneuf-du-Pape is filled with legance, finesse and precision, offering wonderfully sweet and strawberry fruit intermixed eith notes of crushed rocks and loamy soil. Elegant, pure, fresh and full-bodied, with a refreshing delicasy and vigor (a difficult characteristic to achieve in this vintage), this 2003 is a classic example of a marriage betwwen finesse and power. Drink it over the next 10-12 years."

349,00DKK 375,00DKK (spar 26,00DKK)

Bio-Weingut Geyerhof Riesling Ried Sprinzenberg Kremstal DAC 2022

Geyerhofs Riesling Ried Sprinzenberg 2022 er en strålende repræsentant for Kremstals terroir, med en finesse og præcision, der skiller sig ud. Vinen stammer fra Sprinzenberg-marken, hvor den kølige mineralitet og den ranke struktur afspejler det unikke mikroklima og den mineralske jordbund. Granulit underlaget med et toplag af nedbrudt sten og sand giver vinen en markant, terroirdrevet karakter.

Duft og Smag: Ved første duft møder man en frisk, vibrerende syre med nuancer af fersken og en krydret, let pebret aroma. Den naturlige gær tilfører en dybde og kompleksitet, som supplerer vinens aristokratiske struktur. På tungen præsenterer vinen sig med en disciplineret fylde og en renhed i frugten, der er både moden og koncentreret. Smagen afsluttes med en lang, harmonisk eftersmag, der bærer præg af knust granit og blomstret friskhed.

Madparring: Denne Riesling er en alsidig vin, der ikke kun fungerer som en raffineret aperitif, men også som en fornem ledsager til retter med fisk eller svinekød i alsacisk stil. Vinens intense mineralitet og friske syre gør den velegnet til både lette og kraftigere retter, hvilket gør den til en 'helårsvin'.

Servering og Lagring: Serveres bedst ved 10-13°C. Ønsker man at udforske vinens udvikling og nyde mere modne nuancer, kan den med fordel lagres i op til 5 år.

Anmeldelser: 92 point - Vinous.com: "This is taut, slender, concentrated and beautifully linear. Highlights of lime grace the finish." - Anne Krebiehl, november 2023.

Denne Riesling er et glimrende eksempel på, hvordan biodynamisk dyrkning, detaljeret vinificering og dyb respekt for terroir kan resultere i en vin med exceptionel karakter og finesse.

159,00DKK 179,00DKK (spar 20,00DKK)

Vilarnau Cava Semi Seco Bio Økologisk. Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Cava Vilarnau er økologisk Bio.

Dette er kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen. Denne Semi-Seco ligger i den ikke så søde ende af genren og har med sin friske syre et meget balanceret udtryk. Modsat sædvanen er denne Demi-Sec alene fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop Demi-Sec/Semi-Seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og støtter blot vinens fylde yderligere.

Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.

5***** ( ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

99,95DKK 119,00DKK (spar 19,05DKK)

Cotes du Rhone Village Mas de Boislauzon 2017 Økologisk. Helt anderledes seriøs Côtes-du-Rhône end man normalt ser på hylderne, der år efter år udråbes som "godt køb" af Robert Parker.

* FANTASTISK RHONE VILLAGE - PEBER, KRAFT OG FEDME ...

Her er den ellers meget slidte frase "mini-Chateauneuf' undtagelsesvis helt på sin plads. Og dette er ingen tilfældighed: Her høstes små mængder fra 50 år gamle vinmarker, som stammer fra 26 forskellige parceller, nogle på Chateauneufs nordlige grænse, andre lidt nordligere, men alle med samme fællesnævner, en undergrund af lerholdig kalksten med et groft, stenet toplag.

Druesammensætningen er 65 % Grenache, 20 % Syrah, 10 % Carignan og 5 % Mourvèdre, som efter knap en måneds maceration og gæring lagres et år på fad og tank - fuldstændig som deres Chateuneuf tradition. Duft og smag viser en sund, saftig og tætpakket vin, der har en balanceret blanding af rød og mørk frugt med sorte oliven, Provence urter og en lille medicinsk undertone. Dette er rigtig' Syd-Rhônevin, der er maskulin og stedtypisk - ikke sød og blød.
Vi anbefaler en serveringstemperatur omkring de 16-17 grader. Kan man holde fingrene fra vinen nu, vil man i en god kælder kunne henlægge den 6-10 år.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  15 % Alkohol.

119,00DKK 149,00DKK (spar 30,00DKK)

Dievole Novecento Chianti Classico RISERVA DOCG 2017 Dievole Novecento Chianti Classico Riserva repræsenterer 900 års historie, hvor der har været mennesker på Dievole, en historie der begyndte tilbage i 1090 og blev fejret i 1990. Dievole er stolte over at være en del af denne endeløse rejse, som de dedikerer til denne vin med det mål at skabe en vision, der vil fortsætte i det uendelige.

****** TOP VIN ! * 95 Point Doctor Wine / * 92 Point James Suckling

Dievole Novecento er blevet økologisk dyrket, og har en lys rubinrød farve og en intens bouquet af blomster med noter af violer. Smagen er domineret af modne røde frugter og har en fremragende mineralitet og syre samt er velintegreret med en ung men ikke desto mindre elegant tannin. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen og afslutningen er behagelig og vedholdende.

Vinen anbefales sammen med grillet kød, pasta med traditionelle saucer og ost.

Druesammensætningen er: 95 % Sangiovese og 3 % Canaiolo, der er lagret i 17 måneder.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14 % Alkohol.

TEST:

* 5 x ***** Stjerner i Vinavisen - Saft og kraft, tørhed og fad - en fin lidt kantet Chianti, der åbner sig, hvis den bliver plasket over i en karaffel et par timer før måltidet.

269,00DKK 299,00DKK (spar 30,00DKK)

Dievole Chianti Classico DOCG 2021 har fået mange gode anmeldelser og er virkelig en topårgang. Denne vin er vingårdens flagskib, som fik tildelt rollen som den første vin ambassadør for dette område. Det er den vin, der fuldt ud formidler det unikke fra dette område og Dievoles respekt for dette.

*GODT KØB !
*Økologisk

Vinen har en lys rubinrød farve og bouquet af intense blomster noter af violer og smagen af modne røde frugter. Smagen har en fremragende mineralitet og syre med unge men elegante, velintegrerede tanniner. En dominans af røde frugter og kirsebær fuldender smagsoplevelsen sammen med en behagelig og vedholdende afslutning.

Vinen er ideel med pasta med traditionelle saucer, grillet kød, vildt og ost.

Druesammensætningen er: 90 % Sangiovese, 6 % Canaiolo, 4 % Colorino.

Tidligere anmeldelser:
* 95 Point af Doctor Wine by Daniele Cernilli.
* Tre Glas af Gambero Rosso 2018.
* 92 Point af James Suckling.
* Guldmedalje af The WineHunter på Merano WineFestival.
* 5 x ***** i Vinavisen - En rigtig lækker og ægte Chianti Classico, med ren frugt, bred krydring og gode mundrensende tanniner. Plask gerne over i en karaffel.
* 90 Point af Wine Spectator (årgang 2014)
* Sølvmedalje ved Los Angeles International Wine Competition 2016 (årgang 2014)
* Broncemedalje af Decanter ved Asia Wine Awards 2016 (årgang 2014) 

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. 14 % Alkohol.

199,00DKK

Geyerhof - Hofstudien Donauriesling 2022 - Naturvin

Denne vin er grundlæggende naturvin, men i forvejen er Geyerhof Demeter-certificeret biodynamisk, så dette er ingen alvorlig afstikker fra deres koncept !

Denne Hofstudien vin.. er en ny serie fra Geyerhof, som den nye generation, Josef og hustruen Maria, står bag.

* Naturvin !! * Flot Vin..

Vinen opfører sig helt som riesling i både aroma og struktur, så vi anede ikke selv uråd, inden vi fik hele historien fortalt. Men for at gøre en lang historie kort, så er kvaliteten den velkendte fra Geyerhof; her i form af en snorlige, stofrig vin med mineralsk klarsyn og fast, men moden syre. Her er fylde og stor koncentration med en lækker, moden og frugtig syre. Eftersmagen har standsmæssig længde og beundringsværdig linearitet.

Geyerhof - Hofstudien Donauriesling er lavet med udgangspunkt i håndhøstede druer, der skånsomt lægges i små kasser, så de forbliver hele, inden de hele klaser presses i en gammeldags kurvepresse af træ, der giver en blid og kontrollérbar ekstraktion. Der både gæres og lagres på gamle træfade inden aftapning uden filtrering. Sidstnævnte manøvre gør denne vin en anelse mere tåget end husets øvrige, og træet kan ikke spores i vinens aromaer. Der aftappes med en minimal mængde svovl.

Donauriesling er en krydsning af riesling og freiburg, der er en ny PIWI (pilzwiderstandsfähig) sort. PIWI er en østrigsk organisation, der via krydsninger sigter mod en signifikant reduktion af sprøjtning i markerne. Vinene lavet på PIWI-sorter sælges udelukkende som Wein aus Österreich, og gør således også op med traditionelle områdeklassifikationer. I stedet ligner PIWI den spanske ’vino de pago’-model. Hvor det er den enkelte ejendom, der er klassificeret. Alle druer er dog, helt som de plejer, fra egne druer i Geyerhofs egne vinmarker ved ejendommen i Oberfucha, en lille flække i Kremstal, nær grænsen til Wachau og Stift Göttweig.

De smukke etiketter er skabt af kunstneren Flowsofly, der tilbød at bidrage til etiketterne, da han både forelskede sig i husets vine, såvel som menneskerne og filosofien bag Geyerhof, der rækker langt videre end selve vinproduktionen.

Ren Gastronomisk er vinen uhyre alsidig. Hvor man normalt vil parre en riesling med lette retter, vil man giver det her mening at prøve den til en lys kødret eller en fisk med stegeflade.

Henlæggelsespotentiale: svært at spå om, da dette er anden udgave af vinen, men vinen smager så tilpas godt nu, at det nok bliver de færreste, der vil forsøge at henlægge den.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol

199,00DKK

Sorter resultater:

Vi anbefaler