A. H. Riise XO Rum Caramel Cream liqueur / rom karamel cream likør
Basis for denne Liqueur er A.H. Riise X.O. Reserve Rum, som er blandet med frisk fløde og karamel afrundet med ægte havsalt. Det giver en Likør med en blød smag af Rom og en fyldig smag af karamel afsluttet med en pikant, let og frisk saltet eftersmag.
Duften har lette noter af rom og god gammeldags flødekaramel. Smagen er af lækker flødesmag med en mint-note efterfulgt af en mere afdæmpet note af kaffe og slutteligt en svag saltet afslutning. Efterfølgende fornemmer du en varm note af rom med en fyldig flødenote, hvor egetræet fjernt kan anes.
Nyd den kold ”on the rocks”, måske i kaffen eller rørt sammen med din hjemmelavede vanilje softice!
En flaske indeholder 70 cl. - 17 % Alkohol.
Tag på en rejse tilbage i tiden med A.H. Riise Rum Caramel Cream Liqueur. Det er en lækker og cremet likør, der samtidig er et blødt og imødekommende alternativ til rom. Denne likør er skabt til dem, der synes, at ren rom er en udfordring og lige en tand for stærk. Den fine gamle rom svøbes i et klæde af den bedst tænkelige fløde, hvilket fjerner alle de skarpe kanter og skaber magtfuld og velsmagende likør, der falder i manges smag. A.H. Riise Liqueur er en hyldest til én af de mest entrepenante danskere, Albert Heinrich Riise, der med stor succes drev sit apotek i Charlotte Amalie på St. Thomas i perioden 1838 til 1878.
Med A.H. Riise Rum Caramel Cream Liqueur får du også mulighed for at smage på det gode liv fra "gamle dage"- som en del af Vestindiens bedre borgerskab. Likøren var på A.H. Riises tid nemlig kendt som et lidt sødere alternativ til de ædle og kraftfulde A.H. Riise-rommer. Nydelsen af den varme alkohol kombineret med den cremede fløde var noget, der var en helt særlig samfundsklasse forundt. Som alle de andre af A. H. Riise's produkter er Rum Caramel Cream Liqueur skabt på de bedste råvarer. Likøren er således produceret med mælk fra fritgående køer fra de grønne marker i Irlands hjerte.
Logbogen: Likøren
I dag er likør fremstillet af fine spiritushuse og købes på flaske hos vinhandleren. For mindre end hundrede år siden var likør noget den enkelte vinhandler eller apoteker selv fremstillede. I mange kældre var infusionskedlerne et fast inventar. På basis af ædel alkohol blev frugter, bær, krydderier og lægeurter tilsat. Her fik de lov at stå så længe eksempelvis A.H. Riise mente var nødvendigt. Når den gamle apoteker så mente tiden var inde, iværksatte han en behersket destillation hvorved alle indtrykkene fra bær og krydderier blev koncentreret og fremhævet i den endelige likør. Man kan forestille sig at St. Thomas apoteket i Vejle har modtaget havens frugter fra de gode kunder og omsat den til liflige likører. Nu kunne kunderne sidde i vintermørket og mindes den duftende sommerhave.
Slagelse VinKompagniMiddelfartvej 2, 4200 Slagelsetlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dkslagelsevinkompagni.dk |