-50%

TOLOSA 1772 Chardonnay

299,00DKK 599,00DKK (spar 300,00DKK)
Model/varenr.: 160 1045

TOLOSA 1772 Chardonnay 2019

TOLOSA 1772 Chardonnay fra 2019 er en forfriskende og elegant repræsentation af californisk Chardonnay, der udfordrer stereotypen om oversøiske chardonnayer som fuldfede smørbomber.

TOP Chardonnay !!

Druerne stammer fra to marker i Southern Monterey County, begge tilplantet med klon 4, en af Californiens originale Chardonnay-kloner. Den nære placering til Stillehavet bidrager til kølige forhold, der resulterer i en vin med læskende friskhed og finesse.

For at skabe denne vin valgte Tolosa at gære flere forskellige lots med 5 forskellige gærstammer og høstede druerne mellem den 21. september og 14. oktober. Dette gav winemakeren en bred vifte af modenhedsgrader og syreniveauer at arbejde med, hvilket resulterede i et endeligt blend med kompleksitet og balance.

Den let gyldne farve afslører vinen i glasset, og duften byder på en generøs aroma af sprød pære, gule æbler, lemon curd og et subtilt strejf af frisk agurk. Smagsoplevelsen er både sprød og cremet, med noter af pære, fersken og citron, der arbejder sammen for at levere en harmonisk oplevelse.

TOLOSA 1772 Chardonnay 2019 er lagret i 5 måneder i ståltanke, hvilket afspejles i vintens navn "No Oak" og i fraværet af malolaktisk konvertering. Dette forstærker friskheden og bevarer de rene frugtige karakteristika. Den kølige 2019-årgang gav Chardonnay-druerne mulighed for at modnes optimalt, og den karakteristiske sprøde syre fra Edna Valley skinner tydeligt igennem, hvilket bidrager til vinens overordnede friskhed og balancerede struktur.

TOLOSA 1772 Chardonnay er en signaturrepræsentation af ejendomsvingården Edna Ranch, der er ideelt beliggende i en tværgående dal, der modtager kystvinden og tågen. Jordbunden, der stammer fra en gammel havbund, bidrager til kompleksiteten med sandet lerjord, kalkholdig og kalkstensjord. Denne Chardonnay er fadgæret og lagret i 8 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 24% er nye, hvilket tilføjer en rig mundfornemmelse og yderligere kompleksitet til vinen. Server denne Chardonnay afkølet, og nyd den som en ideel ledsager til smørstegt rødtunge og nye kartofler.

75 cl. 13,6 % alk. 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk