-12%

La Croix Bonis Saint Estephe

199,00DKK 225,00DKK (spar 26,00DKK)
Model/varenr.: 110 4424

Saint-Estèpheer en kommune, hvis vine som unge er berygtet for et lavt charmetal via solide tanniner og stram frugt, der normalt kræver mange års lagring for så til gengæld at tage revanche. En stor andel af merlot i kombination med en forsigtig ekstraktion og kanonårgangen 2016 gør dog La Croix Bonis til en dejlig drikkeoplevelse allerede nu. 

92 points Wine Enthusiast - Årgang 2016

La Croix Bonis er et indlysende økonomiklasse-kælder-alternativ til venstrebredens prestigevine. Vinen kommer fra Château Phélan-Ségur, og dette er slottets value-for-money vin, der udelukkende laves med slottets egne druer, i samme vineri og med samme ekspertise som topvinen.
Siden 2010 har slottet vist en stærkt stigende formkurve, og det udmønter sig i vine, der præsterer på niveau med naboers mere kostbare vine.

Blendet består af 50/50 merlot og cabernet sauvignon, vinificeret hver for sig. Macerationen er foregået på temperaturregulerede ståltanke, mens 12 måneders efterfølgende lagring på barriques af varierende alder har mikrooxideret vinen og afgivet en anelse fadafledte aromaer.

La Croix Bonis er en seriøs og vellavet vin, der på forbilledlig vis udtrykker ejendommens grusede terroir. Elegante, røde bær overdøves ikke af solbær, mørke kirsebær, friske laurbærblade og lidt mentol. Den har ikke koncentration som de helt store Médoc-vine, men er vin med personlighed, der fremstår så harmonisk, at man enten kan drikke den nu eller henlægge den ca. 10 år, givet gode opbevaringsforhold.

Nyd den nu, vel-iltet, eller læg den på langs, hvis man går efter elegante lagringsaromaer; vinen kan begge dele.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk