Taylors Platinum Jubilee Very Very Old Tawny Port

4.995,00DKK

Taylor's Platinum Jubilee Very Very Old Tawny Port i flot træ æske..

Vi er glade for at kunne tilbyde en vin til at skåle for Hendes Majestæt Dronningens 70 år på tronen. Vores venner hos Taylor's har skabt en fantastisk Tawny Port for at fejre lejligheden. Taylor's Platinum Jubilee er en blanding af meget gamle Tawny Ports, hvoraf nogle er mere end 90 år gamle. Det er svært at sige præcist, hvor gammel vinen er, men vi kan roligt sige, at den har lagret i mindst lige så lang tid som Hendes Majestæt Dronningens regeringstid.
Denne majestætiske vin gløder som poleret kobber i glasset, en fryd bare at se på samt nyde en berusende næse af marcipan, appelsinskal og honningnoter. Vinens sikre intensitet er virkelig slående og bærer den rige, dristige frugt med underliggende hints af ingefær, krydderier, sultanas – et stort udvalg af smagsvarianter, der gør dette til en bemærkelsesværdig og meget mindeværdig vin. En gammel Tawny som denne vil ikke forbedre sig yderligere i flasken, men når den først er åbnet, holder den heldigvis fjorten dage.

TEST: Richard Mayson - 19,5 Point ud af 20 Point mulige!!

Dette er en godbid, som aldrig skal gentages. David Guimaraens, der blendede vinen, sagde til mig, at det er 'en blanding af det fineste, jeg har' og håber, at Hendes Majestæt kommer til at drikke et glas af den (dog hørte jeg for nylig, at HM ikke længere drikker!). David var forståeligt nok tilbageholdende med hensyn til, hvad der gik ind i blandingen (og der er ingen indikation af alder, men den er 'meget, meget gammel'). Efter at have smagt vinen tror jeg fuldt ud på ham, når han siger, at den er vores 'fineste' (og der er betydelig loyalitet over for monarkiet i den britiske ende af port-handlen): dyb moden ravgul-gul nuance; dejlige, opløftede, delikate krydrede aromaer med et strejf af torrefaktion (kaffe) og honning; vidunderlig frisk og præcis i ganen, intens sød, krydret honningfrugt, lang og blød, unægteligt rig, men stopper med at klørne, rigdommen opvejes af en stribe syre, en herlig finish, der bliver ved og ved og ved.

Produktion: 2.000 flasker i alt.
Richard Mayson, richardmayson.com (maj 2022)

En kasse indeholder 1 flasker i flot træ kasse - 75 cl. 20 % Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk

spacer