L. A. Cetto Brut Sparkling Wine
L. A. Cetto Brut Sparkling Wine * Lækre bobler fra det velkendte område Baja California i Mexico. Disse mexicanske bobler er produceret på 100 % Chardonnay druer og efter den "rigtige" Traditionelle metode. Smagen er halvtør, ren og yderst elegant. Den har flotte, vedvarende bobler og byder på en behagelig tørhed og sprødhed. I eftersmagen oplever man en del tropisk frugt, der giver en cremet blødhed.
Denne mousserende vin er et ideelt match til skaldyr og fisk eller som aperitif og en solskinsdag på terrassen.
Vi anbefaler at servere den ved en temperatur på 6-8 grader C.
Vinhuset er beliggende i området Baja California i Mexico. L. A. Cetto blev kåret til: Winery of The Year 2014” v/ New York Int. Wine Competition i 2014 samt Årets Winemakers i Sydamerika i 2006.
En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.
Mexico opfattes nok af de fleste danskere som et nyt vinland, men nybegyndere er de bestemt ikke. Helt tilbage til 1525, blev der plantet vinstokke, da den spanske Guvernør af Mexico dikterede, at der skulle plantes vinstokke i denne ny-erobrede koloni. Det blev så stor en succes, at Kongen af Spanien i 1595 måtte stoppe nyplantninger, da han frygtede at landet ville blive selvforsynende med vin! Dette forbud eksisterede i mere end 150 år og hæmmede de indtjeningsmuligheder, der lå for mexicanerne i produktionen af vin. Mexico var spansk koloni i hele 300 år mellem 1521-1821.
De ældste vingårde ligger rent faktisk i hele det ”amerikanske” område (gældende for både Nord-, Syd- og Mellemamerika) i Mexico. De bedste mexicanske distrikter ligger i Baja California, hvorfra denne vin også stammer. Dette område ligger i forlængelse med det amerikanske Californien. Baja California, som området retmæssigt hedder, står for cirka 80–90% af vinproduktionen i Mexico.
Vinhuset L. A Cetto er ubestridt landets foregangsfirma, når det kommer til udviklingen af mexicansk vin. Firmaet blev etableret i 1928 af den italienske immigrant, Don Angelo Cetto, der medbragte sin vinviden og kunnen fra Trentino i Italien. I dag drives det prestigefyldte vinhus af 3. generation af familien, og de har i dag status som Mexicos bedste producent.
I 1951 overtog Don Luis Augustin Cetto roret (anden generation). Den helt store ændring for firmaet kom i 1960'erne, hvor Don Luis Augustin Cetto for alvor revolutionerede både firmaet og Mexico som vinland. I denne periode hyrede firmaet Camillo Magoni som winemaker. Camillo er der stadig og det var ham, der introducerede Nebbiolo-druen i Mexico. Faktisk har L. A. Cetto den største enkeltmark (132 hektar) af Nebbiolo uden for Italiens grænser. Da Camilo ankom til L. A. Cetto i 1960'erne, var der kun plantet 3 forskellige sorter. Nu har vinhuset mere end 30 sorter plantet på de mere end 1200 hektar. Det gør firmaet til en af de største vinproducenter i landet. Sammen med Allied Domeq sidder de på 75% af den totale mexicanske vinproduktion.
L. A. Cettos sortimentet spreder sig over både hvide-, røde-, rosé-, mousserende- og dessertvine samt olivenolie og tequila. I 1975 etablerede de et nyt vineri, hvilket fik stor betydning for både logistik og kvaliteten i produktionen. I 1983 sluttede tredje generation sig til firmaet i form at Luis Alberto Cetto, der stadig er frontfiguren i firmaet.
Mexico er ikke en stor nation af vin-drikkere. Der bliver kun drukket 1,5 l. vin om året per person, mens vi i Danmark drikker 12 l. om året pr. person (2012). Til gengæld er Mexico verdens mest Coca Cola-drikkende nation med 225 liter pr. person om året!
De charmerende vine fra Mexico overrasker de fleste. Kvaliteten er høj og priserne er mere end rimelige.
Slagelse VinKompagniMiddelfartvej 2, 4200 Slagelsetlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dkslagelsevinkompagni.dk |