Boatyard Gin - Old Tom Gin - Px Sherry fade - Irland

369,00DKK

Boatyard Gin - Old Tom Gin - Px Sherry fade - Irland

Denne gin er lidt sødere med en mere afrundet mundfølelse end en London Dry Gin. Ginnen ligger på Pedro Ximenze-fade i 120 dage, og efter end lagring bliver der tilsat yderligere Pedro Ximenze. Det får alkoholprocenten til at ende på 41%. Den smager helt fantastisk rent.

oatyard Old Tom gin er lavet med en ginbase, der er destilleret i Boatyards Copper Alembic Pot Still, kaldet ‘Érainn’. Den indsamlede spiritus hviler i håndplukkede Pedro Ximénez sherry-fade, hvor sherryens naturlige sødme og rigdom absorberes i ginnen. For at afslutte processen tilsættes en lille mængde PX sherry for at give ginnen en fløjlsblød finish.

Der anvendes 7 forskellige botanicals, til produceringen af Boatyard Old Tom:

  • Enebær 83%
  • Koriander 9%
  • P. Ximénez Sherry 5%
  • Lakrids 1,65%
  • Angelica 0,45%
  • Citron 0,45%
  • Porse 0,45%

Porsen høstes fra familiens egen gård op a vejen fra destilleriet, citronskallen der anvendes tages fra uvoksede citroner den dag de skal bruges for at opnå ultimativ friskhed. Til sidst tilsættes spiritussen rent vand, før den sættes til at hvile i minimum 2 uger, inden der flaskes og mærkes.

Old Tom er en gin-stil, som nogle mener stammer fra en ulovlig metode til dispensering af gin i det 18. århundrede. Et skilt blev rejst uden for kaptajn Bradstreet’s lokaler i London med billedet af en kat. Her ville tørstige forbipasserende deponerede nogle øre i en rille for så at modtage en snegle gin fra et blyrør under kattens pote. Heraf menes det, at navnet Old Tom gin stammer fra.

Destilleriet drives af Joe McGirr og ligger på de maleriske bredder af Lough Erne, Fermanagh, hvilket er en kort køretur fra Enniskillen eller en kort rejse over søen via nogle af de lokale vandtaxitjenester. Destilleriet ligger på en marina inde i et gammelt bådeværft.

1 flaske indeholde 70 cl. - 41% alkohol.

 

Sødmen i Old Tom gin giver interessante tvists til forskellige ginbasserede drinks. Vi anbefaler at ombytte din traditionelle London Dry Gin med en Old Tom i traditionelle drinks, som en Negroni, Gin & Ginger Ale eller en Gin Fizz for at opleve den markante forskel.

Bent fra Sprit & Co anbefaler desuden, at du blander Boatyard Old Tom med Goslings Ginger Beer og pynter med en skive lime – så har du en simpel og lækker “after-work-cocktail”!

 

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk