-15%
udsolgt-label

POL ROGER Champagne Vintage Brut

595,00DKK 699,00DKK (spar 104,00DKK)
Model/varenr.: 111 1073

POL ROGER Champagne Vintage Brut 2015 * SUPER ÅRGANG * Pol Roger Vintage Champagne er skabt ud fra den traditionelle hus-blend, 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay fra 20 Grand Cru's- og Premiers Cru vinmarker I Montagne de Reims og Cotes des Blancs. Champagnen bliver produceret i begrænsede mængder, og lagres i 8 år i deres fine kælder fasciliteter, før den endelige degorgering finder sted og vinen sendes på markedet. Dosseringen er på 7 gram per liter.

Pol Roger Champagne blev grundlagt i 1849, da Roger bosatte sig i Epernay. Han havde til at starte med ikke selv noget vinbrug, men udvalgte omhyggeligt druer fra andre vinhuse og producerede champagne af dem. Han var meget respekteret i Champagne området, men blev også meget populær blandt briterne. I 1899 efterlod han den blomstrende virksomhed til sine sønner. De besluttede i 1900 officielt at opkalde firmaet efter deres fader. Pol Roger Champagne overlevede de 2 verdenskrige.

Firmaet havde mange store tilhængere eksempelvis Winston Churchill, der altid har haft en stor lidenskab for champagne. Han skulle endog have sagt (om champagne): "I cannot live without champagne. In victory, I deserve it. In defeat, I need it". Winston Churchill blev en nær ven af huset. Firmaet fortsatte sin succesrige produktion op igennem det 20. århundrede og i 1999 kunne de fejre deres 150 års fødselsdag.

I dag er det de nye generationer, der har taget over, og de fortsætter med at lede firmaet på samme måde som deres forfædre. Pol Roger er et af de mest traditionelle huse i Champagne. Husets filosofi er, og har altid været, at følge en fornuftig og rolig udvikling og aldrig gå på kompromis med kvalitet og tradition. Huset ejer i dag cirka 85 ha vinmarker med stokke af usædvanlig fin kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i de bedste "cru" i la Vallée d'Epernay og i la Vallée de la Côte des Blancs. Huset er selvforsynende med cirka 40%, resten af druerne køber de hos andre vinavlere, som de har langvarige kontrakter med.

Produktionen er på en gang meget traditionel men også meget moderne. Når det eksempelvis kommer til drejningen af flaskerne i deres flaskeholdere, så udføres arbejdet manuelt. Men de viger derimod ikke tilbage for at investere i moderne produktionsudstyr.

Deres kælderlokaler befinder sig i 3 niveauer, der strækker sig 7 km under jorden og anses for at være blandt de køligste og dybeste kælderfaciliteter i hele regionen. Det er i disse mørke kældre, med en konstant temperatur på 9,5 grader, at den store forvandling finder sted. Med "kun" omkring 6 millioner flasker på lager (svarer til ca. 5 års salg) er huset et af de mindste store huse i Champagne. Til gengæld er Pol Roger førende, hvad angår prestige og kvalitet. Champagne fra Pol Roger er altid et udtryk for høj kvalitet og en genkendelig stil.

En kasse indeholder 6 flasker. 75 Cl. 12 % Alkohol

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk