Rosso di Montalcino - Fornacina 2014 TOPVIN

159,00 DKK 189,00 DKK (spar 30,00 DKK)

* Stor vin! Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!

Model/varenr.: 120 5045

Rosso di Montalcino - Fornacina 2014 TOPVIN

* Stor vin!

Rosso di Montalcino betragtes af mange som en "lille Brunello". Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse! Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

5 ***** ud af 5 mulige i VINAVISEN
Decanter - 5 *****

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  14,5 % Alkohol

Fornacina Rosso di Montalcino Flot Rosso di Montalcino, der kan tage konkurrencen på med mange Brunello'er Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Familien Biliorsi har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980'erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen af blevet reinvesteret i marker, kældre og produktions-udstyr. Populariteten har været stærkt stigende de senere år, og man har kun haft mulighed for at købe vinen fra Fornacina, hvis man var "gammel" kunde eller tæt på familien. Vi er pludselig kommet ind i varmen via én af vore gode kunder, som kender familien, og vi har allerede listet de første kasser ud af kælderen. Næsten uden at Ruggero opdagede det! Gode anmeldelser i vinpressen Årgang 2004 5 af 5 mulige stjerner i VinAvisen.dk, der skrev: "Prægtig rødvin, blød og lækker. Rosso?en er Brunelloens lillebror, men denne her klarer sig nu fint, som den er".

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk