Glorioso Crianza Rioja

79,95 DKK 99,95 DKK (spar 20,00 DKK)
Model/varenr.: 130 0990

Glorioso Crianza – Rioja 2015 ** EN ABSOLUT TOPPRODUCENT.. Rioja vin med en dejlig frugtrig stil..

* 91 Point af Tim Atkins / * 92 Point af James Suckling

Rioja Glorioso er lavet af 100% Tempranillo druer, der er fermenteret ved en kontrolleret temperatur på 29 grader, hvor stilkene er udeladt og kun selve druerne er med. Den har en lang modningsproces på mellem 21 og 28 dage. Vinen er lagret 12 måneder i 225 Liter Bordeaux barriques af fransk eg og efterfølgende mindst 10 måneder på flaske.

Vinen har en dyb, intens kirsebærrød farve. En intens aroma af mørke og røde frugter (solbær og hindbær) med en antydning af lakrids og røget noter. Smagen er komplet, lang og kompleks med en stor struktur – en særdeles velafbalanceret vin. Vinen anbefales at servere ved en temperatur på ca. 14-16 grader til gryderetter, kød og pasta.

Tiddligere årgange af vinen har modtaget nedenstående præmier:
* Guldmedalje – Vinalies Internationales 2012
* Guldmedalje – AWV Vienna 2011
* 90 Point – Anuario El País 2016

1 kasse indeholder 6 flasker - 75 cl - 13,5 % alkohol.

Glorioso er Bodegas Palacios førende mærke, der første gang blev lanceret i 1928. Der er en begrænset produktion af denne vin, der stammer fra vinstokke med højtliggende Rioja Alavesa Tempranillo druer fra Laguardia.

Bodegas Palacio blev grundlagt i 1894 og har dermed mere end 100 års historie som en førende vinproducent i Rioja og er i dag kendt som regionens fineste. De producerer en bred vifte af vine, der er kendt for at have deres egen personlighed og differentierende touch. Deres vine har konsekvent modtaget præmie ved de mest anerkendte vinsmagninger og guider. Prestigefyldte mærker såsom "Glorioso", en produktlinje lavet ved hjælp af traditionelle metoder, går helt tilbage til 1928, Cosme Palacio, betragtes som en af de første "Nuevos Riojas" signaturvine og er fremstillet i slutningen af 1980'erne, og selvfølgelig, unge uforglemmelige vine såsom Castillo Rioja, Pórtico og Milflores.

Lige i midten af Rioja Alavesa, meget tæt på Laguardia, ligger en middelalderlig landsby med stor historisk betydning. I denne landsby ligger Bodegas Palacio omgivet af vinmarker, der har en privilegeret beliggenhed ift. vinfremstilling. Ved siden af ligger den antikke bodega, hvor Don Cosme Palacio begyndte at dyrke sine vine for mere end 100 år siden. I dag er det blevet omdannet til et lille hotel i den rene franske Chateaux stil.

Bodegas Palacio huser en af de største parker med ege barriques i La Rioja - med mere end 12.000 tønder, overvejende af fransk eg. Tønderne bliver løbende renoveret, hvilket sikrer vine af høj kvalitet med personlighed.

Det, der gør Bodegas Palacio 170 hektar vinmarker under dyrkningen til noget særligt, er de langsigtede relationer, de har oparbejdet med andre avlere i regionen. Det giver dem en større kontrol af processerne og drue udvælgelsen, hvilket  garanterer samme høje kvalitet på vinene år efter år.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk