ELIAS MORA Descarte DO 2014

199,00 DKK 249,00 DKK (spar 50,00 DKK)
Model/varenr.: 130 1223

ELIAS MORA Descarte DO 2014

* Kvalitetsvin fra topvinhuset Elias Moro.. 94 Points - Wine Advocate!

Elías Mora Descarte er nummer to årgang af denne rødvin, der ifølge Elias Mora vingården blev skabt på baggrund af en ren satsning, der bar frugt.

Vinen er lavet af Tinta de Toro druer, der kommer fra nordvendte, over 50 år gamle vinstokke. Disse druer var oprindeligt bestemt til vinhusets Crianza-vin. Men da vinificeringsprocessen var færdig, oplevede ønologerne fra Elías Mora-vingården, at vinen havde en karakteristisk, fuldstændig original personlighed. De besluttede derfor at lagre vinen i 12 måneder i franske egetræsfade, for at bevare den bemærkelsesværdige friskhed og renhed.

Elías Mora Descarte stammer fra den stadig meget interessante region Toro, og det forventes at vinen sandsynligvis vil have en lang og frugtbar udvikling i flasken. Ved Korrekt opbevaring vil denne vin kunne drikkes i en periode på op til 10 år.

Vinen er lavet 100 % på Tinta de Toro (Tempranillo) 

Server denne Toro vin til grillet kød som okse, kalv, vildt, spanske Tapas retter, Jamon skinke, pastaretter, spanske fede oste.

Serveringstemperatur: 15-16 grader.

Vi anbefaler at dekantere vinen 30 minutter før, den nydes.

En kasse indeholder 6 flasker - 15 % Alkohol.

Anmeldelse:
* 94 Points Wine Advocate

TORO

Toro vine er først kommet til danmark for en lille årrække siden, og det var kun ganske få, der havde hørt eller smagt vine derfra. Efter en række topproducenter og nye vinmagere i slutningen af 1990’erne indså regionens potentiale, fik Toro sit gennembrud.

Toro er beliggende i provinsen Zamora, vest for Rueda og Ribera del Duero nær grænsen til Portugal. Områdets appellation dækker over cirka 5600 hektar vinmarker, der alle ligger i en højde af 600 til 750 meter over havets overflade.

Toro er næsten udelukkende beplantet med Tinta de Toro, der er det lokale navn for Tempranillo druen. Vinene minder meget om Ribera del Duero vinene, men er typisk mere kraftige og rustikke i udtrykket. Vine herfra er altså et herligt alternativ til netop Ribera del Duero og hvad endnu bedre er, at de er langt mere moderat i prisen.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk