Bodegas Fariña - Colegiata, Tinta de Toro 2011

69,00 DKK 85,00 DKK (spar 16,00 DKK)
I Fariñas Colegiata når man ind til selve sjælen af områdets ukronede kongedrue "Tinta de Toro". Den er her præsenteret i en ikke fadlagret og helt uspoleret udgave. En fænomenal "great value wine", der giver baghjul til de fleste andre spanske rødvine i prisklassen. Vinen er pakket med moden frugt og bløde velintegrerede tanniner. Syren er blid og mundfylden perfekt. En livlig og velafbalanceret rødvin, der er et af kerneprodukterne i Fariñas imponerende produktportefølje.
Model/varenr.: 130 1053

Bodegas Fariña - Colegiata, Tinto de Toro 2011

I Fariñas Colegiata når man ind til selve sjælen af områdets ukronede kongedrue "Tinta de Toro". Den er her præsenteret i en ikke fadlagret og helt uspoleret udgave. En fænomenal "great value wine", der giver baghjul til de fleste andre spanske rødvine i prisklassen.

Med op til 7 dages udblødning af de fuldmodne og skånsomt høstede druer opnår denne unge vin en intens dybrød farve, pakket med moden frugt og bløde velintegrerede tanniner. Syren er blid og mundfylden perfekt. En livlig og velafbalanceret rødvin, der er et af kerneprodukterne i Fariñas imponerende produktportefølje.

Vinen kan serveres til de fleste retter - men er i særdeleshed en interessant partner til lækre spanske Tapas-retter. Prøv den også til grillet kød, lam eller oste.

Flot anmeldelse i Vinforum.dk, der skrev;
"Rødviolet farve. Intens duft af blomme, kirsebær, peber. Mellemfyldig til fyldig vin med dejlig frugt og en smag, der er intens med frugt, bløde tanniner og en lakridskrydret udgang. Den er meget harmonisk, omend til den kraftige side. Vinen passer godt til simple retter som pizza, pasta, lette kødretter".

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % alkohol.

 

Fariña - ældste og mest velrenommerede ejendom i Toro.

Ingen har vel sat et større fingeraftryk på en hel vinregion end familien Fariña i Toro. Manuel Fariña er pioner og fader til vinregionen samt den drivende kraft i hele regionens moderniseringsproces. Resultatet er ikke til at tage fejl af. Toro betragtes i dag som en af de mest betydningsfulde vinregioner i hele Spanien, og Bodegas Fariña som et af landets mest betydningsfulde vinhuse.

Toro-regionen har nærmest fået stjernestatus efter at Robert Parker har udråbt området til et af de mest fremtrædende på den iberiske halvø.

Manuel Fariña - en levende legende i Toro.
Manuel Fariña arvede ejendommen af sin far, Salvador Fariña. Han voksede op på ejendommen og gik sine første skridt i de omliggende vinmarker. Som ganske ung blev han fast besluttet på at følge i faderens fodspor. Efter færdiggørelsen af vin-studier i Requena, Valencia og Bordeaux vendte han i 1969 hjem for at overtage kontrollen med Bodegas Fariña. Bordeaux havde gjort indtryk på den unge mand, og med udgangspunkt i Bordeaux´ metoder og processer forvandlede Manuel vingården til en kvalitetsdreven ejendom. Han forrykkede høsttidspunktet til september for at nedbringe alkoholniveauet og installerede helt nyt vinifikationsudstyr. Dog forblev han tro mod områdets traditionelle druesort "Tinta de Toro". På et tidspunkt, hvor ingen i branchen havde tiltro til Toro som kvalitetsregion, omdannede han Toro til en DO appellation, og han blev den første præsident for regionen. Som en gestus for dette, og for at overbevise andre om Toros fortræffeligheder, forærede han Vega Sicilia 2 hektar vinmarker. Det har opmuntret mange andre velrenomerede producenter til at købe marker og producere vin i regionen. Manuel Fariñas vedholdenhed og konstante promovering af Toro er anerkendt og respekteret længere væk end regionens grænser. Han vil altid stå som regionens fader og fornyer.

Fariñas vinstokke er blandt Europas ældste.
Vinlusen (phyloxera) havde ikke megen succes i Toro. I mange parceller er undergrunden så sandet, at vinlusen ikke kunne grave kanaler ind til vinstokkenes rødder. Dermed overlevede mange af markerne i Toro vinlusens angreb i 1870-90´erne. Mange af disse vinstokke står stadig den dag i dag. Fariña har således adgang til vinmarker, hvor stokkenes gennemsnitsalder er over 140 år. Enkelte vinstokke er mere end 180 år gamle.

Karakterstærke vine.
Med "Tinta de Toro", der er en nær slægtning til Tempranillo, frembringer Bodegas Fariñas vine, som er kraftige, karakterstærke og typiske for regionen. Med en konstant fokusering på kvalitet bliver resultatet mørke, bløde og velafbalancerede vine med bløde tanniner samt intense og elegante aromaer. Vinene er prisvenlige, og nogle af Spaniens bedste vinkøb.

Tredje generation er undervejs med at tage over.
I dag hedder winemakeren Bernardo Fariña, der er tredje generation. Med Bernardos fortsatte fokusering på kvalitet og de små detaljer, vil han lede Bodegas Fariña mod en meget sikker og succesfuld fremtid.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk