Vacqueyras - Domaine Saint Pierre

139,00 DKK 169,00 DKK (spar 30,00 DKK)
Model/varenr.: 110 7476

Vacqueyras - Domaine Saint Pierre 2015  ***** En helt formidabel Vacqueyras, der snildt kan måle sig med selv bedre vine fra Chateauneuf-du-Pape. Druesammensætningen er 60% Grenache og 40% Syrah, som kommer fra godt 4 hektar (ud af i alt 124 hektar) vinmarker, hvis undergrund veksler mellem lerholdig kalksten og fattigere, mere stenet jord; en diversitet som giver fremragende kompleksitet i den færdige vin. Vinifikationen foregår med en blanding af traditionelt og moderne med 100% afstilkning af druerne, hydrauliske presser og en lang, kølig maceration og gæring samt lagring i 12 måneder på store egefade (Foudres) på mellem 4-6.000 liter, hvorefter vinen tappes på 'Gefühl' inden den når sit første leveår.

Dette er en, dybtfarvet næsten lilla, sort vin, tætpakket og kraftig sag med saftig powerfrugt og modne tanniner som formildende omstændighed. Duft og smag har elementer af sorte oliven, løvstikke, rosmarin, dystre, mørke bær så som solbær og kirsebær og en anelse sort peber med lidt mere saftig, mørk frugt i smagen, end næsen ellers lover . Eftersmagen har fornem længde og formår trods lidt bakkelit at holde et friskt frugtfokus. Koncentrationen er stor, men via smidige tanniner har man ikke desto mindre en vin, der allerede nu giver stor nydelse - de først par år dog nok især som madvin.

Nydes den ung, så er nogle timers iltning at anbefale. Denne Vacqueyras skal i sin ungdom nydes under stuetemperatur - ved 16-17°. Som ung er gode Bordeaux-glas velegnet hardware, mens en moden version sandsynligvis ville have bedre af et velvoksent Bourgogne-glas.

Vinen anbefales til retter med oksekød, lam, vildt, and, fransk pate, samt til modne oste.

Serverings temperatur skal ligge på 14 - 16 grader

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk