Domaine de Piaugier Les Briguieres Sablet Rhone Village 2013

129,00 DKK 149,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Model/varenr.: 110 7502

Domaine de Piaugier Les Briguieres Rhone Village 2013

Vinen er lavet på 80 % Grenache og 20 % Murvedre. Den er dyrket i lerjord, hvilket giver en robust vin.

Smagsnuancer af hvid peber. Den egner sig perfekt til oksekød, kalv, buffet/frokost samt lettere oste. "Les Briguiêres" er luksusversionen af deres almindelige Sablet Village. På højde med en Gigondas, og en vidunderlig vin til efterårets simreretter. Den er produceret på Grenache og Mourvedre druer fra 45 år gamle vinstokke. Den er høstet ved håndkraft, lagret 1 måned i tank og 2 vintre i egefade. Den er ufiltreret, og bør således dekanteres med forsigtighed. 

En kasse indeholder 12 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.


Alphonse Vautour, Jean-Marc Autran’s oldefar, fremstillede hans vin i en kælder på toppen af en lille bakke syd for Sablet - kaldet ”Les Briguières”. Der ejede han 6 hektar vinmarker. Vingården blev navngivet ”Ténébi”"efter den gamle ejer af huset. Dengang måtte Alphonse gå ned ad bakken med hans muldyr lastet med tønder og vente til vinhandleren kom forbi. Hvis vinhandleren ikke kom, eller ikke ønskede at købe hans vin, måtte han kravle tilbage igen. I 1947 besluttede Alphonse at bygge en ny vingård på vejen nedenfor. Der er Piaugier’s kældre beliggende den dag i dag.


Jean-Marc Autran, Alphonse oldebarn, overtog vingården fra sin far Marc i 1985. Han fik flere vinmarker og med hjælp fra sin kone Sophie, øgede han salget af vin på flaske. Vingården blev hurtigt for lille og de udvidede i 1995, så det er muligt at lagre og opbevare vinene efter de bedst mulige betingelser.

I dag sælges vinene fra Domaine de Piaugier, denne lille familie ejendom, så langt væk som USA, Japan og Brasilien.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk