Beaumes de Venise AOC Tradition Cassan 2012

99,00 DKK 139,00 DKK (spar 40,00 DKK)
Model/varenr.: 110 7595

Beaumes de Venise AOC Tradition - Cassan 2012

Husets Beaumes de Venise "Tradition" lagres udelukkende på store, gamle fade. Dette er magtfuld vin, men samtidig har den en frugtig friskhed, der holder vinen helt i balance. Her er både fylde og vægt, men samtidig en god frisk syre, der holder sammen på vinen. Man har så at sige essensen af terroir i vinen, der på aroma-siden mønstrer ultrarene nuancer af blomme, oliven og herlige undertoner af timian og sort peber. Smagen er både fyldig og kraftig, men aldrig tung. Dette er vin, der råber på stege- og gryderetter, hvor vinens fasthed matcher kødets natur. Vinen er allerede nu balanceret og drikkeklar. Har man tålmodighed, vil den lagre fint de næste 3-4 år og udvikle komplekse aromaer i takt med at vinen blødgøres. Server vinen omkring 15-17 grader for den optimale nydelse.

Beaumes de Venise i Rhône er bedst kendt for sine liflige søde hvidvine. Men der laves bestemt også glimrende rødvine i området - blandt andet denne vin, som er kraftig og koncentreret med smag af bær, ren lakrids og friske krydderurter. Nyd den fx til en krydret lammesteg.

Årgang 2007 er en topanmeldt vin:
**** Decanter
***** VinAvisen
****** PENGE & PRIVATØKONOMI - Topvurdering. Citat: Perle af vin.. Panelets vurdering kr. 135,-
***** Vinforum.dk

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Familien Crosets Domaine de Cassan er beliggende i den sydlige del af Rhône, 35 km nord for Avignon i departementet Vaucluse. Det ligger smukt i hjertet af Dentelles de Montmirail for foden af Mont Ventoux ? i en billedskøn dal, der betager elskere af naturscenerier. Jordbunden her består af ler og kalk. De stejle vinmarker, der er bygget som terrasser, høster fordelen af en exceptionel mængde solskin og et særligt mikroklima i Dentelles de Montmirail, der beskytter vinmarkerne mod hagl og sen frost, noget der ofte rammer området ved Mont Ventoux. Domænets marker ligger således på grænsen mellem appellationerne Gigondas, Ventoux og Beaumes de Venise og her angribes markarbejdet på en meget analytisk måde, med fuld respekt for naturens cyklus og med nænsom behandling af jorden (som giver den særlige ?terroir?) ? såvel som vinstokkene. Filosofien er, at kvalitet skabes i marken. Domaine de Cassans samlede areal består af 27 hektar med vinstokke op til 40 års-alderen. Druesorterne er de klassiske for området - grenache, syrah, mourvèdre og cinsault. Her håndhøstes, afstilkes og vinificeres på traditionel manér. Gæringen foregår under temperaturkontrol og efterfølgende lagres vinen i store, gamle egefade. Familien Crosets egnstypiske vine har vundet mange medaljer og anerkendelse hos bl.a. Robert Parker, Guide Hachette og Revue des Vins de France

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk