Taylors 325th Anniversary Portvin

295,00 DKK 349,00 DKK (spar 54,00 DKK)
Model/varenr.: 800 1282

Taylors 325th Anniversary Portvin

***** Recommended 97 point of Wine Enthusiast / Top 100 Wine

*** Begrænset antal flasker til Danmark.

Denne unikke og helt exceptionelle portvin har en flot gyldenbrun farve og en delikat duft af figner, karamel og mokka med noter af blommer og abrikos samt et krydret strejf af sort peber, muskatnød og jasmin. Smagen er kompleks og yderst harmonisk med masser af saft og kraft, men samtidig helt silkeblød. Vinen har samtidig et godt syreindhold, som, vinens alder taget i betragtning, giver den en tiltalende friskhed efterfulgt af en lang og vedvarende eftersmag.

En harmonisk og elegant portvin, der er særdeles velegnet til nøddebaserede desserter, crème brûlée, jordbær, blåskimmeloste eller som et glas “i utide” efter et godt måltid mad. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu, for i modsætning til f.eks. Vintage Port, som modner i flasken, er denne portvin modnet på egetræsfade og først tappet på flaske, når den er fuldstændig moden, klar til at blive drukket, lige så snart den er tappet.

Taylor’s blev grundlagt i 1692, og i 2017 markerer Taylor’s sit 325 års jubilæum ved at frigive denne 325 års jubilæumsport i en limited edition. Dette unikke blend er produceret af nogle partier fra Taylor’s enorme lager af Tawny, som egentlig var tiltænkt til Taylor’s 10, 20, 30 og 40 års Tawny. Chefvinmageren har omhyggeligt udvalgt de bedste partier til denne helt exceptionelle portvin, der tilmed er tappet i en helt unik flaske, som også stammer tilbage fra omkring det tidspunkt, hvor Taylor’s blev grundlagt. Flasken er det tidligste eksempel på en intakt flaske med et indgraveret logo fra et portvinshus.

Firmaet Taylor’s - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor’s hovedsædet er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Douro dalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.

Anmeldelser:
***** Recommended 97 point of Wine Enthusiast Top 100
Udtalelse: This opulent and seductive aged tawny is a fitting tribute to Taylor’s 325th anniversary and to the firm’s expertise in ageing and blending the finest cask aged ports.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  -  20 % alkohol.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk