MAYNARD´s Late Bottled Vintage 2010

139,00 DKK 179,00 DKK (spar 40,00 DKK)
2010-årgangen har i denne ufiltrerede Late Bottled Vintage Port manifesteret sig ved en ungdommelig, tæt og kraftig portvin. Med en blanding af slikken sødme og faste tanniner giver den en smagsoplevelse, som netop LBV-typen burde, nemlig en 'mini-Vintage Port' der er tilgængelig nu, selv om der endnu er mange gode år i denne vin. Duft og smag har intense, frembusende nuancer af hyldebær, blåbær og kakao med intensitet, fylde og umiddelbar drikkeglæde. Vi anbefaler at nyde den ved en serveringstemperatur på 17-18 grader til lette chokolade-desserter eller til kraftige, blå oste. Husk at nyde vinen af rummelige glas, så du også får duftoplevelsen med. I åben tilstand holder vinen sig i sin ungdom frisk 2-4 uger efter åbning; længst opbevaret køligt, mens holdbarheden efter åbning i fuldmoden tilstand er noget mindre. Vi forventer, at man kan følge denne LBV over de næste ca. 10-12 år. Med tiden vil denne ufiltrerede portvin smide bundfald, hvorfor vi anbefaler at dekantere vinen, hvis den gemmes 3-4 år eller mere. En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20% Alkohol.

Maynard's Late Bottled Vintage 2010

2010-årgangen har i denne ufiltrerede Late Bottled Vintage Port manifesteret sig ved en ungdommelig, tæt og kraftig portvin. Med en blanding af slikken sødme og faste tanniner giver den en smagsoplevelse, som netop LBV-typen burde, nemlig en 'mini-Vintage Port' der er tilgængelig nu, selv om der endnu er mange gode år i denne vin.

Duft og smag har intense, frembusende nuancer af hyldebær, blåbær og kakao med intensitet, fylde og umiddelbar drikkeglæde. Vi anbefaler at nyde den ved en serveringstemperatur på 17-18 grader til lette chokolade-desserter eller til kraftige, blå oste. Husk at nyde vinen af rummelige glas, så du også får duftoplevelsen med. I åben tilstand holder vinen sig i sin ungdom frisk 2-4 uger efter åbning; længst opbevaret køligt, mens holdbarheden efter åbning i fuldmoden tilstand er noget mindre. Vi forventer, at man kan følge denne LBV over de næste ca. 10-12 år. Med tiden vil denne ufiltrerede portvin smide bundfald, hvorfor vi anbefaler at dekantere vinen, hvis den gemmes 3-4 år eller mere.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20% Alkohol.


Søsterhus til Barão de Vilar - er adelstitlen på det yngste og tilmed mindste portvinshus, ejet af den kendte portvinsfamilie, van Zeller, som igennem tiderne har været involveret i flere af portinshistoriens mest betydende huse, såsom Kopke, Burmester, Borges og ikke mindst Quinta do Noval, som familien i 1993 solgte til et fransk forsikringsselskab, grundet evige skænderier i familien om formuen.

Siden 1998 og efter en femårig konkurrenceklausuls-pause, blev Barão de Vilar etableret i Novals tidligere lodge i Vila Nova de Gaia og langsomt blev en bred stribe af kvalitetsvine lagt til porteføljen, dels af indkøbte vine og fra og med topårgangen 1994 derefter udvidet med egne vine, vinificeret traditionelt under Àlvaro van Zellers kyndige ledelse med fodtrampede druer i lagares.
Det stod hurtigt klart, at kvalitet er en mærkesag for familien, og alle vinene fra van Zellernes lille portvinshus udmærker sig med topkvalitet indenfor så forskellige typer som LBV, Vintage og de fadlagrede Tawnies.

Mængderne er meget beskedne og ligeså husets beskedne lodge, som blev overtaget fra Noval i Rua Cândido do Reis i Vila Nova de Gaia. Der hersker med andre ord en meget familiær atmosfære over den lidenhed, man mødes med - især sammenlignet med de kapitalstærke portvinshuse med velsmurte marketingsbudgetter og show-rooms.

Maynards er skabt af brødrene Fernando og Àlvaro van Zeller (bl.a. tidl. Noval) og Tiago Trigo (tidl. Taylors og Sogrape) som en hyldest til van Zellernes forfader Walter Maynard, som tilbage i 1652 var en af de først registrerede Portwine Shippers.. Siden dengang har familien været involveret i fremstillingen og eksport af kvalitets-port hos så kendte huse som Kopke, Burmester, Borges, Andressen og Noval. Maynards er således et helt nyt mærke med rødder langt tilbage i historien og lanceres som et joint venture mellem Tiago Trigo og van Zeller-familien.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk