Kopke Late Bottled Vintage Port

149,00 DKK 169,00 DKK (spar 20,00 DKK)
Model/varenr.: 800 1218

Kopke Late Bottled Vintage Port 2015 er en Stjerne portvin. * GODT KØB! Kopke tilhører eliten inden for Tawny-typerne. I den fremragende 2015-årgang er der både koncentration og syrefriskhed i vinen, hvilket har givet en fornem balance. Det er en tætpakket men alligevel tilgængelig portvin, der allerede smager optimalt. Duft og smag har tætte, ungdommelige hyldebær- og solbærnuancer med fyldige chokolade-undertoner og en anelse sort peber, i en kraftig stil med både fylde og koncentration. Sødmen holdes i skak af faste tanniner, så vinen fremstår med en glimrende balance mellem elementerne. Vinen er drikkeklar nu, skønt den snildt kan lagre nogle år endnu.

Anbefales at nyde af rummelige glas ved ca. 16 grader til desserter med indslag af chokolade, til ris à l'amande eller blot til en kold efterårs- eller vinteraften. Som ung holder denne LBV sig frisk i op til 1 måned efter åbning - bedst på køl, hvis den skal holde længst muligt.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 20 % alkohol.
 

Kopke tilhører eliten inden for Tawny-typerne, og de producerer, efter indlemmelsen i Sogevinus-gruppen, nu også Ruby-typer af særdeles seriøs kvalitet. Hertil hører Late Bottled Vintage (LBV), der er en portvinsstil, der "svæver" mellem Ruby Port og Vintage Port. LBV Porvine har mange af de samme karakteristika som Vintage Port, men man får en portvin, der grundet forlænget fadlagring (4-6 år) er tidligere drikkemoden og lettere - end de yngre, aggressive Vintage Port portvine.

Druerne hentes fra det nordøstlige hjørne af Portugal omkring Tabuaco, hvor Kopke’s egen vingård, Quinta São Luíz, er smukt beliggende 2 km inden byen Pinhão på Douro-flodens venstre bred. Gårdens klasse A patamares giver optimale betingelser for produktionen af seriøs portvin.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk