Barolo DOCG 2010 - Fratelli Alessandria

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)
Denne Barolo er lavet på egne, håndhøstede druer, der lagres små tre år på 3-4.000 liters fade af slavonsk og fransk eg. Duften er frem for alt ekstremt elegant med den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner, der på ingen måder er adstringerende.
Model/varenr.: 120 0086

Barolo DOCG 2009 - Fratelli Alessandria

Denne Barolo er lavet på egne, håndhøstede druer, fortrinsvis fra kalkholdige sandstens-terroirs i Verduno, mens en andel af druerne kommer fra Gramolere i Monforte d'Alba. Efter høsten modnes druere i ca. to uger, hvorefter vinen lagres små tre år på 3-4.000 liters fade af slavonsk og fransk eg og efterfølgende i flaske efter assemblage. Den lange lagring giver en vin, der kan nydes ved frigivelse, men som samtidigt har et fremragende henlæggelsespotentiale: 8-14 år efter høstår er aldeles realistisk. Duften er frem for alt ekstremt elegant med rød og mørk frugt, tørrede roser, violer, mentol samt den helt rigtige mængde fri syre, der pirrer sanserne og giver helheden kompleksitet. Smagen er dejligt "svævende" med en forførende, vægtløs intensitet, hvor indtrykkene fra duften blandes med skovsvampe. I eftersmagen er der silkebløde tanniner, der på ingen måder er adstringerende.

Nyd denne perle af en Barolo til svamperisotto, osso buco, stegt eller briaseret kalv, okse eller vildt. Hårde lagrede oste som Pecorino eller Parmiggiano er også selvskrevet Barolo-tilbehør. Nydes af rummleige Bourgogne-glas ved en serveringstemperatur på 17-19°.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  14% Alkohol.

Denne lille familievirksomhed fra 1870 er med 5. generation gået fra at lave virkeligt gode vine, til at tilhøre eliten, ikke bare i Verduno, men er et hus, som nu nævnes, når de bedste Barolo-producenter sammenfattes. Frat. Alessandria har bl.a. besiddelser på topmarkerne Monvigliero og San Lorenzo i Verduno, og sikrede sig fra 2001 årgangen også en bid af berømte Gramolere i Monforte d?Alba. Alessandria-familiens mission er ganske enkelt at producere elegant terroir-vin af bedste kvalitet.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk