PETIT CLOS by Clos Henri Sauvignon Blanc 2016 - ØKOLOGISK

149,00 DKK
Model/varenr.: 210 1014

PETIT CLOS by Clos Henri Sauvignon Blanc 2016 - ØKOLOGISK

* 4 stjerner og "Best Buy" i Michael Cooper Buyers Guide.

Denne vin fra Clos Henri hedder Petit Clos, og allerede her demonstrerer de mesterligt, at de behersker Sauvignon Blanc druen til perfektion. Druerne kommer fra husets yngre vinstokke, der har en alder mellem 3 og 5 år, og en dyrkningshøjde mellem 85 og 150 meter over havet. Druerne fremstilles i temperaturregulerede rustfri ståltanke, hvor de lagres i tre måneder på sit bundfald efter endt gæring, og kun med enkelte omrøringer for at afrunde vinen og give den tekstur.

Resultatet er en klassisk, fyldig Sauvignon Blanc med stikkelsbær, citrusfrugt og grøn peber, med en perfekt balance af en flot syre og underliggende kridt og flint noter. Vinen binder på fornemmeste vis den gamle verdens rankhed og elegance sammen med den nye verdens frugt og pondus. Vinen anbefales til stærk, krydret mad, lyst fjerkræ, vegetar retter, sushi og asiatisk mad generelt.

* 4 stjerner og "Best Buy" i Michael Cooper Buyers Guide (årgang 2016).
* 93 Point i FMCG Business NZ (årgang 2015)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

CLOS HENRI:
Henri Bourgeois pionerånd og nysgerrighed førte til 12 års jagt efter nye etableringsmuligheder og det førte i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand, hvor han investerede i vingården Clos Henri. Marlborough er på sin side ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, men der er også en lang række karakteristika og fællestræk, der gør det muligt for dem at trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013. Det unikke mikroklima, hvor for eksempel meldug ikke er eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne. 

Marlborough er nærmest synonym med rene hvidvine fremstillet på Sauvignon Blanc og Chardonnay og rødvine fremstillet på Pinot Noir. De tåler sammenligning med de franske forbilleder, men stilen der generelt er sprød, er mere eksotisk og eksplosiv. Marlborough er det største distrikt og beliggende på syd øen, et solrigt område med lune dagtimer og kølige nætter. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side, og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima, der er blandt det varmeste og tørreste i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne langsomt bliver stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne. Det resulterer i verdensklasses hvidvine og elegante, overdådige rødvine.

 

Anbefalet
Andre købte også
Tilbehør

Slagelse VinKompagni

Middelfartvej 2, 4200 Slagelse

tlf: 58 56 14 00, mail@slagelsevinkompagni.dk

slagelsevinkompagni.dk