Topscorer
Vi anbefaler
Nyheder

For de fleste er det tradition at drikke bobler nytårsaften, og her kan Slagelse Vinkompagni hjælpe med et kvalitetsudvalg af champagne og mousserende vine i alle prisklasser. Vi fører selvfølgelig klassisk brut champagne, men måske har dette års nytårsgæster i stedet lyst til at prøve en Prosecco, som er lavet i det nordøstlige Italien. Den fås både i en tør og lidt sødere udgave og er velegnet til f.eks. fiskeretter. Af andre mousserende vine kan nævnes Cava, som også er en populær afløser til champagnen eller Asti, som er i den mere søde afdeling.

Vi hjælper dig gerne med at finde de helt rigtige bobler og her på siden kan du se udvalgte champagner og mousserende vine, som vi anbefaler til nytår. Du er også meget velkommen til at komme ind i butikken og vælge dine nytårsbobler under kyndig vejledning af vores professionelle personale.

Sorter resultater:

Viña Cecilia Moscato Rose mousserende Frizzante

***** Delikat frisk og lækker Moscato sødme! Damernes favorit.

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Vina Cecilia Moscato Rose er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende. Aromaen er smukt afbalanceret og består af søde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme. Druesammensætning er 96 % Moscato og 4 % Garnacha..

Test:

***** Silver Medal Mundus Vini 2018

Citat oversat fra Oz Clarke:
Oz Clarke beklager med rette, at Muscat druen "behandles med afslappet foragt af de fleste vindrikkere". Og alligevel er den lige så gammel som selve vinen og så alsidig, at den kan gøre fremragende vin sød, medium, tør, mousserende eller befæstet. De indviede elsker den for dens fantastiske, eksotiske parfume og det faktum, at det måske er den eneste vin, der faktisk smager af friske druer. Så nyd uden videre denne Moscato Rose, der er en moderne, frugtagtig, perlevin fra solbeskinnede Valencia. Nyd den forsigtigt afkølet - alene, med grillede rejer eller fx en sommer bær-frugtsalat.

*** "Fremragende, lys mousserende rosé. Særlig favorit til damerne!" - Online anmeldelse for 2014

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5 % Alkohol.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

GOVERNO All Uso Rosso Toscano IGT - Gerone 2016

***** 98 Point af Luca Maroni. *ONE OFF THE BEST RED WINES OF THE YEAR..

*** Masser af smagsoplevelser. En Ripasso Killer - en lækker bøfvin.

Denne Governo All Uso Rosso er en af tidens bedste vinkøb i Italien. Denne vin er produceret efter en klassisk toscansk metode. Hvis du er fan af de store vine fra Valpolicella, vil du elske denne lækre Governo. En levende vin med dyb rød farve som man genkender af Governo karakter. Der er noter af modne kirsebær, skovbær, grønne urter og krydrede nelliker samt en unik bouquet.

Denne Governo all’Uso Toscano er produceret på Sangiovese-druer og andre lokale druesorter. Druerne behandles efter den traditionelle Governo all’uso Toscano metode, som er en over 700 år gammel toskansk teknik for at behandle vin. Metoden var i mange år gået lidt i glemmebogen og først for nylig har vinbønder i Toskana genopdaget denne metode. I lighed med Ripasso-metoden, som kendes fra Venetos Amaronevine, tørres druerne under Toskanas varme sol i et par uger. De tørrede druer giver en koncentreret juice, som tilfører kompleksitet og fylde til vinen.
Governo-metoden er gunstig for Sangiovese-vinene, som ofte fremstår med en lidt karakteristisk frugtsyre. Governo-metoden fjerner en stor del af Sangiovese-druens syre og giver således en vin med power og lækker fylde.

Toskana er én af Italiens mest innovative og dynamiske vinregioner.

Den glatte smag er den perfekte balance mellem blødhed og syrlighed, der gør det til en ideel ledsager til oksekød grillet, couvettesteg, vildt, kylling, velsmagende pastaretter og stegt kød i almindelighed, samt bløde oste.

Bør serveres ved 16-18 grader.

Test:
98 Point af Luca Maroni (årgang 2016) 98 point ud af 99 - *ONE OFF THE BEST RED WINES OF THE YEAR..
96 Point af Luca Maroni (årgang 2015).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 129,00 DKK (spar 59,05 DKK)

Prosecco Extra Dry Elegance - Le Contesse 20 cl.

* NYD ET LILLE GLAS I UTIDE.

Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco.Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen.
Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.

Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 24 flasker - 20 cl.  11 % Alkohol.

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine. 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. 

 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

 

 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

29,95 DKK 39,00 DKK (spar 9,05 DKK)

Viña Cecilia Moscato White mousserende Frizzante

***** Delikat frisk og lækker Moscato sødme! * Damernes favorit.

Med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og et naturligt lavt alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker. Vina Cecilia Moscato er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende. Aromaen er smukt afbalanceret og består af søde bærfrugter, lime og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme. Vin smager som sød hvidvin, ikke sød sød, men som lækker hvidvin.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 5 % Alkohol.

Valencia

Valencia hører til blandt de varmeste områder i Spanien, hvor temperaturen om sommeren nærmer sig de 40 grader. En forbedret teknik i kældrene og tidligere plukning af druerne, inden de bliver overmodne, har forbedret kvalitet af vinen af stor betydning.

Vinen bliver produceret i den østlige del af Valencia området, det bedste område til dyrkning af Moscato druer, da området er under indflydelse af vinde fra Middelhavet og derfor knap så varmt som længere inde i landet.

39,95 DKK 69,00 DKK (spar 29,05 DKK)

HEAVY ZIN Zinfandel Premium 2016

*** En rigtig lækker og saftfuld Premium ZINFANDEL.

"Heavy Zin" Premium imponerer med masser af fed rig frugt og blide krydderier. En virkelig vellavet kraftig, saftig rødvin med en bred smag, der fylder godt i munden. Heavy Zin er rig på mørke sorte kirsebær, brombær og skovbær, efterfulgt af lidt lakrids, peber og lidt sød tobak i bouqueten, koncentreret aroma toner, samt krydrede toner fra nye amerikanske egetræsfade. Denne Zinfandel har en dejlig balance mellem frisk frugt og modenhed sammen med varme solskinstoner, at du vil smage en kvalitets californisk varmblods Zinfandel. Vinen kommer fra Lodi i Central Valley, som betragter sig selv som hovedstaden for Zinfandel.

Der produceres omkring 40 % af den bedste californiske Zinfandel i Lodi – heraf mange på Old vines - så der er noget om snakken. Nogle af vinstokkene i regionen kan dateres helt tilbage til 1880'erne. Heavy Zin Premium produceres på druer fra én af de bedste og mest anerkendte vingårde i Lodi - Lange Twins.

Nyd denne sublime vin til en masse retter. Fra den store fest buffet, en rød saftig grillbøf, vildt, lam, stege med sovs af rødvin og krydderurter , kinesiske retter, båskimmeloste, eller til den store fest.

Serveringstemperatur er bedst ved 16-18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

69,95 DKK 129,95 DKK (spar 60,00 DKK)

Cuvée Elodie - Clairette de die Tradition - 75 cl.

* Fransk svar på Moscato - glem Italien!

Cuvée Elodie er fremstillet 100 % af Muscat blanc à petits Grains druen. Vinens farve varierer fra lys til gylden. Det er en elegant mousserende vin - med noter af modne gule og hvide frugter, der leder tankerne hen på abrikoser og ferskner. I næsten fornemmes blomster og eksotiske frugter. Muscat Blanc à Petits Grains druerne, som vinen er produceret af, giver Cuvèe Elodie ekstra fylde og sødme.

Cuvèe Elodie er en eksklusiv luksusproduktion, som skal drikkes ung. Den er uovertruffen som Apéritif og egner sig godt til Foie gras eller som sublim ledsager til alle former for dessert, samt kransekagen til Nytår.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. 7,5 % Alkohol.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

119,00 DKK 149,00 DKK (spar 30,00 DKK)

THE UNDERCOVER FULL BLOODED FIFTEEN 2016 - 15% Alkohol

THE UNDERCOVER Full Blooded Fifteen.. ***** MÅSKE DEN BEDSTE VIN FRA AUSTRALIEN TIL DISSE PENGE..

*** Vores mest solgte, fyldige lækker frugtbombe fra Down Under. Med fyldig og sødlig toner.

The Undercover tilbyder dig en stor vin med, masser af ren og moden frugt, der vises i en intens bouquet, og efterfølges af fantastiske smagsnuancer i munden, blandt andet solbær og brombær og frisk sødme - lækre toner af krydderier, samt en blød fadstil.

Vinen har en mørk dyb farve, og trods sine 15 % alkohol, smager den meget elegant.

Nyd denne intense, fyldig vin til fjerkræ, kalvekød, lam, grillet oksekød, saftige steaks, gryderetter samt buffet.

Vinen er produceret med et blend som passer til danskernes smag. "The Undercover" kommer fra en en større producent i Australien, som ikke vil have sit navn i focus, da han laver high end vine, men vi har fået mixet vores Undercover vin hos ham. Drueblend er derfor "hemmeligt" (The Undercover), men den er lavet på 3 druetyper.

Server "The Undercover" ved en temperatur på 16 - 18 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 15 % Alkohol.

59,95 DKK 109,95 DKK (spar 50,00 DKK)

Pascual Toso Estate Malbec 2015 Maipu Valley

***** TOP 100 - Wine Spectator of 2014. LÆKKER JULEVIN !!

*** FANTASTISK VIN! Måske Argentinas bedste Malbec vinhus.

Fedme, blødhed, masser af mørke frugter og lidt bid af lakrids. Pascual Toso Malbec har en intens rød farve med violette nuancer. Den er ren og frugtagtig med smag af blommer og kvæder med et charmerende blødt touch af egetræ. I ganen er det solbær og lakrids, der dominerer, med elegante toner af vanilje, hvilket giver en fremragende kompleksitet.

Vinen anbefales til rødt kød, kalvekød med bacon, og pasta serveret med lyse saucer. Den bør serveres ved 17-18º C.

Vingården ligger i Barrancas, Maipu - i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. 40 % af den nye vin er modnet i 10 måneder i tønder af Amerikansk eg for at styrke dets struktur og endelige kompleksitet. Vingården har for nylig indgået et samarbejde med den internationalt kendte Californiske Enologist Paul Hobbs (tidligere Catena) for at ledsage dem i den fremtidige produktion.

2008 årgangen:
Vandt 7 trofæer i "Internation Wine Challenge 2009" - bl.a. "Great Value Champion Red", "International Malbec Trophy" og "Argentinian Red Trophy".
Vinen på "Top 100 Best Buys of 2007" fra Wine Enthusiast, december 2007. Dette er den sjældne Best Buy, der kan mænge sig med de store vine og give dem noget for pengene. Træk vinen op og nyd kraftige mørke aromaer af tyrkisk tobak og bær kompot. I munden er der et mylder af frugtsmag, efterfulgt af en glat, kraftig finish.

Test tidligere ågange:

***** TOP 100 - Wine Spectator of 2014
* 91 point, Wine Enthusiast 2007.
* 90 Points og vinen på "Best Buy" - Wine Advocate - Robert Parker, dec 2007
* VinAvisen: ***** ud af 5 mulige. Citat:"Flot rødvin med intens frugt, en lækker krydring og trods sin kraft ret elegant og 'slank'. Et godt køb til prisen"

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

69,95 DKK 99,95 DKK (spar 30,00 DKK)

Chateau D´Angludet - Margaux 2011

Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det er simpelthen et af de bedste køb man hvert år kan gøre i Margaux. Årgang 2011 er en super flot, klassisk Margaux-vin. Det er en tør, medium kraftig og bestemt en elegant vin med god velintegreret tannin med en flot smag af moden mørk bærfrugt, krydderurter, lidt egetræsvanilje samt lidt mørk chokolade. 

Blandt de bedste i Margaux. Château D´Angludet kan på det varmeste anbefales. Det ER simpelthen et af de bedste køb, man hvert år kan gøre i Margaux.

Slottets historie går helt tilbage til 1150, hvor det blev opført som en herregård. Slottets nyere historie begyndte i 1961, hvor Peter Sichel købte slottet og dermed startede sit vineventyr i Bordeaux. Peter A. Sichel genskabte slottets storhed, markerne blev udvidet og kældrene renoveret. Siden 1961 er slottets vin steget stødt i anseelse for hvert år der er gået. Skulle 1855-klassifikationen revurderes - ja, så ville der med sikkerhed blive gjort plads til Château D´Angludet højt oppe på listen.

En kasse indeholder 12 fl. - 75 cl.


Producenten er Maison Sichel, den verdensberømte Bordeaux-familie:

Familienavnet "Sichel" er blevet synonym for kvalitetsvine fra Bordeaux. Familien etablerede sig i Bordeaux i 1883. Igennem årene har familien opbygget det mest respekterede familieejede handelshus i regionen - både med produktion og handel af regionens vine. Succesen kan tilskrives en både kreativ og meget innovativ tankegang, der samtidig respekterer regionens traditioner. Familien er partejer i én af verdens mest ansete og respekterede ejendomme, nemlig ingen ringere end selveste Château Palmer i Margaux. Endvidere ejer familien Château D´Angludet i Margaux, der i dag anses for en af de allerbedste Cru Bourgeois vine på Médochalvøen. Château D´Agludet er familiens base. Peter A. Sichel købte slottet i 1961 og de fem brødre, der i dag har ansvaret for firmaets drift, er opvokset på Château D´Angludet, hvor de alle fem har fået vinproduktion ind med modermælken.

I 1967 etablerede Peter A. Sichel vineriet CAVE BEL-AIR i Saint-Maixant, tæt på Bordeaux. Dermed blev familien det første handelshus, der ikke kun forhandlede regionens vine, men som også involverede sig direkte i produktionen af vinene. Dette gjorde Sichel i stand til at kontrollere kvaliteten hele vejen fra druer til vin.

I starten af 1990´erne købte familien Domaine Du Trillol i Corbières. I løbet af de forgangne 16 år har winemaker Ben Sichel, der samtidig er ansvarlig for frembringelsen af Château D´Angludet, skabt én af de allerbedste sydfranske vine. Domaine Du Trillol er nok "best value for money", der overhovedet kan opdrives i Corbières.

Vi er stolte over at tilbyde vine fra Sichel, en familie med stolte traditioner og med kvalitet som overordnet målsætning i alt hvad de beskæftiger sig med.

325,00 DKK 369,00 DKK (spar 44,00 DKK)

Prosecco Pinot "Rose" Cuvee Brut - Le Contesse

* Prosecco Pinot "Rose" Cuvee Brut.

Moussende når det er bedst med Prosecco. Frisk, lettere fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Lyserød farve med bouquet af lette bær.

Nyd den som velkomst, aperitif, buffet eller til ren nydelse. Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  11 % Alkohol.

Le Contesse.. Familien Bonotto, blev grundlagt i begyndelsen af halvfjerdserne og har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
I
ntet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine, gæret naturligt og kun bruge de bedste druer.

 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Serveres kold ved 7-8 grader.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

75,00 DKK 98,00 DKK (spar 23,00 DKK)

Diplomatico Reserva Exclusiva - 12 års Rom

** Diplomatico er en blød, 12 års rom fra Venezuela. Rommen har en flot, mørk farve. Duften er blød, sød og mild med noter af kakao, frugt, toffee, fad samt skønne krydderier. I smagen er der god sammenhæng med duften, hvor den bløde sødme fylder munden. Der er noter af chokolade, karamel og en snert af appelsin i slutningen af den pæne eftersmag. Rommen leveres i lille buttet, grønlig flaske i en flot gaveæske.

***** EKSTRABLADET - 93 Point

***** GULD Medalje - Spirits Business MASTER

Flasken indeholder 70 cl. og leveres i flot gaveæske - 40 % alkohol.


Fra Destilerias Unidas S.A. i Venezuela kommer mærket Diplomatico rum. Destilerias var oprindeligt et privatejet firma oprettet i 1938 af Alejandro Hernandez. Rommn bliver produceret og lagret i byen Ocumane. Siden er firmaet overtaget af flere forskellige, men i dag ejes det af Diago.

325,00 DKK 395,00 DKK (spar 70,00 DKK)

CHALK HILL SHIRAZ Mclaren Vale 2014

***** 5 Stars Winery.
* Guldmedalje ved 2016 AWC Vienna International Wine Challenge (årgang 2014).

Chalk Hill Shiraz er en overdådig vin lavet 100 % på Shiraz. Den har en flot dyb, lilla, rød farve. I næsen opleves mørk hindbær, blomsteragtige noter, krydderi og jord karakterer. I munden er der dejlig pulserende frugt, lag af røde og mørke frugter, en antydning af chokolade og kaffe. Alt i alt en meget frugtrig, fed og generøs vin med vaniljenoter fra fadlagringen - en velafbalanceret vin med en fin dvælende finish. Vinen er drikkemoden nu men kan med fordel lagres yderligere 5-7 år.

* Vinen anbefales til vildt, oksekød, svinekamgrillet og en guds gave til grillkødet og lammekøllen.

Årgang 2014 er præget af et lavt udbytte helt ned til så meget som 30 %, hvilket har givet intense Shiraz druer med en rig tekstur og smag. Druerne er udvalgt fra 3 af deres premium vinmarker med vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 25-45 år. Vinen har lagret i 15 måneder i en kombination af nye og brugte franske egetræsfade, hvoraf 20 % var nye.

Test af andre årgange:

* Guldmedalje ved 2016 AWC Vienna International Wine Challenge (2014)
* Guldmedalje ved NZ International Wine Show 2015 (årgang 2013)
* Blå Guldmedalje ved Sydney International Wine Show (årgang 2013)
* 91+ Point af Wine Advocate (årgang 2012)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Chalk Hill:

Vores nye vinhus Chalk Hill er en af de få vingårde i James Hallidays Wine Companion (Australiens vinbibel), der tildeles de maksimale 5 stjerner (5 red star winery in James Halliday´s Aistralian Wine Companion since 2010). Chalk Hill har været familieejet siden 1964 og er begliggende i det eksklusive McLaren Vale. Vingården er dedikeret til at fremstille små fade og håndlavede vine af høj kvalitet. Harvey familiens voksende vinarv går hele seks generationer tilbage i det sydlige Australien. I dag har de seks vinmarker, på i alt 220 Hektar, der spredt over det smukke vinområde McLaren Vale. Deres oprindelige vingård blev første gang plantet til i 1897, og disse ekstremt århundrede år gamle vinstokke bære stadig frugt i dag. Det er familiens forpligtelse at fremstille vine i tårnhøj kvalitet, der afslører det unikke område McLaren Vale og viser deres kvalitetskontrolleret indsats fra vingården til glasset. For dem er vin mere end blot en drink, det er en afspejling af deres sted og liv.

Det er winemaker Renae Hirsch, der står i spidsen for Chalk Hill. Druerne i Chalk Hill vinene stammer primært fra seks familieejede vinmarker i McLaren Vale distriktet - 40 kilometer syd for Adelaide i Sydaustralien. Der er Middelhavs klima med kølige, våde vintre og varme, tørre somre, hvilket giver perfekte vækstbetingelser for premium druer. Hver vinmark har sin egen jordtype og topografi, der giver unikke omgivelser at vokse i for druerne. Chalk Hill tager disse unikke faktorer og kombinerer dem med ekspertledelse inden for vindyrkning for at producere druer med en særlig tydelig karakter og appel, hvilket gør deres vine så eftertragtede. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 179,95 DKK (spar 80,00 DKK)

Amarone Brunelli Campo Inferi Classico DOC Riserva 2011

*** 5 Grappoli i Guiden Bibenda 2017 samt 94 Point af James Suckling. Top Amarone!

En blød rødvin med lidt kryddret bær, og man kan virkelig smage de tørrede druer - RISERVA. Kraftig rubinrød farve med et let ravgult strejf. Den raffinerede og meget elegante bouquet er præget af sød kakao og ristet kaffe. Smagen er varm og rund, minder om smeltet chokolade og om syltede kirsebær i brandy, fuld og silkeagtig. Eftersmagen er helt tilfredsstillende, rig og vedvarende. Denne særlige udvalgte vin får navnet fra vinmarken med samme navn, der ligger i San Pietro In Cariano.

Denne udvalgte vin fremstilles udelukkende i de bedste årgange, og produktionen er yderst begrænset. De sundeste drueklaser, der kommer fra cruer som "Campo Inferi" hvorfra navnet stammer, bliver først udvalgt manuelt ved starten af Oktober, og derefter anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad i fire måneder. Klaserne presses i januar måned efter at have mistet ca. 40 % af deres oprindelige vægt. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer varer i ca. 30 dage. Vinen lagres derefter på egetræs fade på 18 hl i 24 måneder. Endelig kommer Amarone Classico "Campo Inferi" på flaske hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder før den sendes på markedet.

Druer: Corvina Veronese 70 %, Rondinella 25 %, Corvinone 5 %. Jordforhold - Moræne oprindelse, rød ler og kalkholdig. Dyrkningsmetode: Guyot-metode, med en gennemsnitsalder på 35 år.

Serveringsforslag: Til meditation, eller specielt egnet til hovedretter med oksekød: stegt, grillet, braiseret eller ragout, vildtretter, perlehøne med trøffelfyld og modnede oste. Serveringstemperatur: 18°C: Flasken åbnes et par timer før.

***** 94 Points James Suckling.. Årgang 2011

Test: 91 Point i Wine Spectator ***** 93 point i WineEnthusiast Magazine Citat: Campo Inferi Riserva Amarone opens with very sweet and beautiful tones of red fruit candy, raspberry jam, nutmeg and cinnamon. It offers more rich sweet fruit flavors in the mouth and would pair perfectly with honey baked ham with cloves.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl. - 16,5 % Alkohol.

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone - Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra "main stream" produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 - 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller "Campo Inferi" og "Campo Titari", den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Produktionsmetode:
Vindrueklaserne, der er mest modne og med den bedste udstilling, plukkes manuelt mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder lagringen af vinen - i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder, før den sendes på markedet.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes. 

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi's ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier. 
"Vinens karakter genspejler skaberens sind", og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari - beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi  Brunelli - uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie - med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne - blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d'Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

369,00 DKK 475,00 DKK (spar 106,00 DKK)

De Venoge - Epernay - Brut Select

*** 91 Point af Robert Parker.

Mange franskmænd mener, at De Venoge producerer den bedste Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge men de har jo også forstand på champagne. Prøv selv og smag. I de senere år er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet som de Venoge kan præstere.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.


Historien om Champagnehuset de Venoge begyndte i 1825, hvor Henri-Marc de Venoge bosatte sig i Marne-området. Her påbegyndte han salget af champagne, og hans søn, Joseph tilførte firmaet nye idéer, og bragte flere nye produkter på markedet. Eksempelvis "Cordon Bleu", som stadigvæk er et af firmaets klassiske produkter. Igennem årene har de Venoge været først på markedet med mange nye tiltag. Vi kan bl.a. nævne følgende: de Venoge var det første champagnehus, som lancerede etiketter med illustrationer, de Venoge var først på markedet med "Blanc de Noir", de Venoge producerede i 1858 den første "specielle Cuvée", Vin des Princes, de Venoge var det første champagnehus, som via en informativ bagsideetiket informerede forbrugerne om flaskernes indhold og · de Venoge lancerede de første champagneflasker, produceret af ægte krystalglas. I de senere år, er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet, som de Venoge kan præstere.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

295,00 DKK 399,00 DKK (spar 104,00 DKK)

Le Contesse Prosecco Extra Dry Elegance - 75 cl.

*** Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco. Et af italiens bedste og topsælgende Prosecco vinhuse. Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse prosecco er frisk med en fyldig bouquet, duft af grønne æbler, strågul farve, elegante fine bobler med en cremet og blød eftersmag.

Denne Prosecco er halvtør, men ikke i smagen, hvor den udgiver friskhed, og lækker med masser af fedme i vinen.

Server denne prosecco til lette frokostretter, tapas, skaldyr og fisk, pate, som velkomst , let buffet eller til ren nydelse.


Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11 % Alkohol.

Vinhuset

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene. Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende prosecco vine.

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

79,00 DKK 98,00 DKK (spar 19,00 DKK)

Prosecco  "Cuvee" Extra Dry Superiore DOCG - Le Contesse TOPVIN

*** TOP PROSECCO.

* Decanter Silver Medal.

Le Contesse Prosecco  "Cuvee" Extra Dry Superiore DOCG er husets visitkort. Den har en fin og dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster, samt lækker frisk cremet i eftersmagen.

Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æbler og nødder. En halvtør velsmagen Prosecco.
Vinen gærer naturligt.

Serveres kold ved 7-8 grader.

Perfekt til aperitif og velkomst, lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter.

Test:
* Decanter Silver Medal - 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11,5 % Alkohol.

Le Contesse.

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine. 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,00 DKK 169,00 DKK (spar 70,00 DKK)

Prosecco Extra Dry Elegance - Le Contesse MAGNUM 150 cl.

* MAGNUM 1,5 ltr. flaske i rigtig flot gaveæske.

Mousserende når det er bedst. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen. Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.
Serveres ved 6-8 grader.

*Flot blank og lækker gaveæske medfølger til flasken.

En kasse indeholder 6 flasker - 150 cl.  11 % Alkohol.


Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine. 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi. 

Prosecco Cuvee Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

189,00 DKK 199,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Le Contesse Prosecco Extra Dry Elegance - 37,5 cl.

Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen.
Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.

Anbefales til: Aperitif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter..

Serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 37,5 cl.  11% Alkohol.

Le Contesse familien Bonotto, blev grundlagt i begyndelsen af halvfjerdserne og har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
I
ntet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine, gæret naturligt og kun bruge de bedste druer.

 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

49,00 DKK 59,00 DKK (spar 10,00 DKK)

De Venoge - Epernay - Brut Select - MAGNUM (150 cl.)

Mange franskmænd mener, at "de Venoge" producerer den bedste Brut Champagne, der overhovedet kan købes for penge og de har om nogen forstand på champagne. Prøv selv og smag.
I de senere år er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet som de Venoge kan præstere.

En kasse indeholder 6 fl. - 150 cl.

Historien om Champagnehuset de Venoge begyndte i 1825, hvor Henri-Marc de Venoge bosatte sig i Marne-området. Her påbegyndte han salget af champagne, og hans søn, Joseph tilførte firmaet nye idéer, og bragte flere nye produkter på markedet. Eksempelvis ?Cordon Bleu?, som stadigvæk er et af firmaets klassiske produkter. Igennem årene har de Venoge været først på markedet med mange nye tiltag. Vi kan bl.a. nævne følgende: · de Venoge var det første champagnehus, som lancerede etiketter med illustrationer, · de Venoge var først på markedet med ?Blanc de Noir?, · de Venoge producerede i 1858 den første ?specielle Cuvée?, Vin des Princes, · de Venoge var det første champagnehus, som via en informativ bagsideetiket informerede forbrugerne om flaskernes indhold og · de Venoge lancerede de første champagneflasker, produceret af ægte krystalglas. I de senere år, er striben af awards, udmærkelser og anerkendende anmeldelser alen lang. Mange vinjournalister har virkelig fået øje på den fremragende kvalitet, som de Venoge kan præstere.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

699,00 DKK 749,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Pascual Toso Alta Malbec 2014

***** EN TOPVIN. En fantastisk blød og fed Malbec med vidunderlige nuancer.

Pascual Toso Alta Malbec har en dyb rød farve med ungdommelige reflekser. Duften er aromatisk med noter af modne blommer, vanilje og krydderier fra 12 måneders modning på egetræstønder. Vinen er blød og perfekt afrundet med fløjlsagtige tanniner.
En fremragende ledsager til kød, pasta og lagret ost som eksempelvis Roquefort. Bør serveres ved en temperatur på 15-17º C.

Vingården ligger i Barrancas, Maipu - i området Mendoza, som er et af de bedste vinområder på grund af de fremragende klima og jordbundsforhold. Producenten er omhyggelig med at opnå druernes fulde potentiale, hvorefter de høstes i hånden og udvælges grundigt før produktionen påbegyndes. Vinen lagres på fade i 12 måneder: 80 % på Amerikanske egetræsfade og 20 % på Franske egetræsfade. Vinen ligger på flaske i yderligere fire måneder inden den sælges.

Årgang 2011:
* 91 Point i Wine Spectator.
* 91 Point i Wine Enthusiast Magazine (oktober 2013)

Tidligere årgange:
* 93 points - Wine Emthusiast 2009
* 92 Points - Wine Spectator 2009
* 90 Points - Wine & Spirits Magazine 2010
* 89 Points - Wine Advocate - Jay Miller 2010

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

195,00 DKK 269,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Vilarnau Cava Brut Rosé - Bio (Økologisk)

Vilarnau Cava Rose er virkelig kvalitets Cava, på et blend af den lokale Trepat og den knap så lokale Pinot Noir, der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Vinens smukke farve opnås via 26 timers maceration på drueskallerne, hvorefter mosten gærer køligt for at fange de frugtige og blomstrede elementer i mosten. Et restsukkerindhold på 10 g/liter giver en flot balanceret vin, der er tør uden at støve. Aromamæssigt er vi i det røde bær segment med læskende hindbær og jordbær, der har let cremet fylde og særdeles højt "charme-tal".
Vilarnau Cava Brut Rosé er ikke blot en glimrende aperitif, men faktisk også en rigtig god madledsager. Nyd den eksempelkvis til en krafig fiskeret, til en fiske eller skaldyrssuppe med middelhavstemperament eller til en mad med røget laks.

Nydes af ikke for små glas ved en temperatur på 6-8 grader
 
5***** (ud af 5) i vinavisen. Test citat:
Blød og lækker mousserende rosé med en fin sødme - og bestemt ikke den smag af syltetøj, man finder i nogle roséer. Med sine krydrede toner er den fortræffelig til mad. Vinen er lavet på den lokale drue Trepat samt Pinot Noir.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.
 

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Vilarnau Cava Demi Sec

Dette er kvalitets-Cava lavet af klassiske Cava-druer, nemlig Macabeo (50%), Parellada (35%) og Xarel.lo (15%), der efter vinifikationen lagres ca. 14 måneder før frigivelse; en fordyrende foranstaltning i forhold til minimumskravet på 9 måneder, der dog belønner den tålmodige med ekstra kompleksitet og finere bobler.

Dette er kvalitets-Cava fra den lille producent, Castell de Vilarnau, der skabtes i 1948 men siden 1982 har været en del af González Byass-gruppen. Denne Demi-Sec ligger i den ikke så søde ende af genren og har med sin friske syre et meget balanceret udtryk. Modsat sædvanen er denne Demi-Sec alene fremstillet af det første pres, hvilket forklarer vinens renhed, helt uden de bitre elementer, der ofte er i netop Demi-Sec/Semi-Seco Cava. Duft og smag bærer præg af de to hovedelementer, nemlig Macabeo-druen, der giver den elegante frugtighed med sin aroma af grønne æbler, mens vinifikations- og lagringsaromaer er den anden grundpille i vinen. I både duft og smag fornemmes den kødfulde modenhed fra druerne, der balanceres af en god syreprofil og en konstant strøm af fine bobler. Sødmen er behersket og støtter blot vinens fylde yderligere.

Nyd denne Cava ved 8-10° - som aperitif, når det ikke skal være i den helt tørre ende, eller prøv den til en stærk omgang "fjernøstlig mad", hvor vanlige vine kan have svært ved at kapere chili, ingefær eller galanga.

5***** ( ud af 5) i vinavisen.
Test citat:
Ifølge Carlos Gonzáles-Gorden skulle dette være den tørreste demi-sec på markedet. Og det skal nok passe. I bobleland betyder Demi-sec jo ellers halv-sød. Med sin trods alt lille sødme vil den blandt andet være glimrende til indiske eller andre fjernøstlige retter.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.

Castell de Vilarnau skabtes i 1948 som en lille producent, men har siden 1982 været en del af Gonzáles Byass-gruppen.

Med udgangspunkt i 15 hektar af Sant Sadurní de Anoia?s højest beliggende marker og et nyt vineri, Finca Can Petit med de ubetaleligt smukke Montserrat-bjerge som baggrundskulisse, skaber den erfarne chef-ønolog, Damià Deàs Gual, en imponerende serie af Cava?er.

89,00 DKK 109,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Prosecco Extra Dry - Le Contesse.

Jeroboam er en Dobbelt Magnum i 3 ltr. flaske i rigtig flot gaveæske.

Mousserende når det er bedst. Frisk, fyldig bouquet med en lækker cremet og blød eftersmag. Strågul farve med bouquet af frugt og vilde æbler. Denne Prosecco er tør, men ikke i smagen, frisk og lækker med masser af fedme i vinen.
Få den som aperitif, buffet eller til ren nydelse.
Serveres ved 6-8 grader.
*Flot blank og lækker gaveæske medfølger til flasken.

En kasse indeholder 1 flaske - 300 cl.  11 % Alkohol.

Le Contesse familien Bonotto, blev grundlagt i begyndelsen af halvfjerdserne og har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.

Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene.
I
ntet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.

Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine, gæret naturligt og kun bruge de bedste druer.

 

Prosecco-druen ses stort set kun dyrket i Norditalien, men det må tilskrives sortens tendens til at modne ret sent (og dermed risikere at blive udsat for hagl eller frost), som har holdt de andre europæiske vinlande fra at "adoptere" druen. Prosecco-vin kendetegnes ved dens elegance og sprøde frugt, som munder ud i et delikat "bid" af mandel, som gør vinen fantastisk velegnet til at ledsage en bred vifte af gastronomi.

 

Prosecco ?Cuvee? Conegliano e Valdobbiandene DOC er husets visitkort, og har en fin mousse og en dejlig imødekommende bouquet af hvide blomster. Smagen er i god balance mellem friskhed og fylde, med en eftersmag af æble og nødder. Vinen gærer naturligt.

Serveres kold ved 7-8 grader.

Anbefales til: Apéritif og velkomst. Lette retter med fisk og skaldyr, fjerkræ, svinekød, paté og skinke, evt. frugtdesserter.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

450,00 DKK 495,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Dom Perignon Brut Vintage 2005

***** Dom er Top !

Vinen fra dette nordligste franske vindistrikt er nok den mest efterlignede vin i verden (ofte efterlignet, men aldrig overgået). Champagne som vi kender den blev nærmest opfundet ved en tilfældighed. Munken Dom Pérignon i klosteret Abbaye de Hautvilles, eller rettere det er ham der oftest tillægges værdigheden til opfindelsen. Måske var han blot en meget dygtig kældermester, kunne smage og blande, fandt ud af at korkproppen skal være speciel og bindes fast.

I 1668 kom Dom Pérignon til klosteret og der helligede sig arbejdet med at udvikle og gøre den lokale vin drikbar(førhen var den nemlig ret kedelig). Senere har mange lært af ham og udviklet hans metoder, så vi i dag kan glæde os over noget af det ypperste, som druer kan give. Dom Pérignon er citeret for udtrykket: "Jeg drikker stjerner".

Der anvendes tre druesorter, Pinot Noir, Pinot Meunier og Pinot Chardonnay. Markerne er beplantet med de forskellige sorter alt efter jordbundens beskaffenhed. F.eks. er det næsten udelukkende den grønne Pinot Chardonnay i det sydlige kalkholdige distrikt, Côte des Blancs. De to øvrige områder hedder Valée de la Marne og Montagne de Reims.

Champagne er ikke kun til nytårsaften klokken 24. Den kan nydes til enhver lejlighed, man skal blot finde den tørhedsgrad der passer til den valgte menu eller velkomst. Lad være med at lade proppen "springe" med et knald,den korrekte måde er at liste proppen op med et "lille pift".

En kasse indeholder 1 flaske 75 cl.
 

Champagne findes i forskellige tørhedsgrader: Brut er helt tør, Sec er halvtør, demi-Sec er halvsød og endelig doux som er meget sød. Derudover har forskellige Champagnehuse andre "egne benævnelser" f.eks. Ultra Brut eller Brut Sélection o.s.v. Årgangs champagne - Vintage,laves kun i de bedste år hvor Champagnehuset finder de indhøstede druer af særlig god kvalitet.

1.298,00 DKK 1.395,00 DKK (spar 97,00 DKK)

Pascual Toso Alta Cabernet Sauvignon 2013

*** En meget lækker vin i Alta Reserve serien.

En prestigefyldt vin, der er fremstillet af mere end 60 år gamle vinstokke. Vinen er udelukkende lavet på Cabernet Sauvignon druer, der har lagret 12 måneder på Franske egetræsfade og 6 måneder på flaske inden den blev frigivet. Vinen har en komplet harmoni i farven - med en dyb, lys rød kombineret med violette antydninger. Den er kendetegnet ved frugtagtige aromaer, brombær og krydderier. I munden er der søde tanniner med tilstedeværelse af krydderier fra egetræ. Alle disse noter giver en god vedvarende elegance og kompleksitet til vinen.

Nyd denne vin med rødt kød, pasta og moden ost. Vinen bør serveres ved en temperatur på 15-17 grader.

Test:

* 93 Points Robert Parker (2009)
* 92 Points Wine Spectator (2009)
* 90 Points Wine Spectator (2011)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % alkohol.

195,00 DKK 269,00 DKK (spar 74,00 DKK)

Prosecco Brut - Le Contesse Økologisk Bio

* Fantastisk økologisk Prosecco.

Denne mousserende vin har en flot strågul farve og fine, vedvarende bobler. Dens duft er aromatisk og tilpas stærk. Smagen er raffineret, fuld af frugter og blomsteragtig med noter af akacieblomster og blåregn. Det er en særdeles velsmagende og populær mousserende vin med en afbalanceret syrlighed og tør eftersmag. Den egner sig fremragende til aperitif og er samtidig et prisværdigt valg for enhver vigtig begivenhed. Bør serveres ved en temperatur på 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  11 % Alkohol.

99,00 DKK 125,00 DKK (spar 26,00 DKK)

Ponte Vecchio Moscato Rose Pink

*** FORFRISKENDE ROSE MOSCATO - MED NATURLIGE BOBLER

Ponte Vecchio er lavet på Moscato og Tempranillo druer efter Frizzante metoden, hvilket vil sige, at der er tale om en let mousserende vin, hvor andengæringen foregår i særlige tryktanke. Efter dannelsen af boblerne tappes vinen på flaske. Frizzante har et tryk på ca. 2,5 bar, hvilket er ca. halvdelen af en Spumante eller Champagne. For at fange de naturlige frugtaromaer fra Moscato druen, har de udelukket stilkene, så kun selve druerne er med, og efterfølgende er de udvalgte druer presset meget forsigtigt.  

Ponte Vecchio Rosé har en lys pink farve som kirsebærblomster med fine, delikate bobler. I næsen dufter den smukt af blomster aromaer som Jasmin, Orangeblomster, kaprifolier og anis. I munden kommer alkoholen kun lidt frem, smagen er meget forfriskende med en rig frugtsmag og en fremragende balance mellem sødme og syre.

Anbefales at servere afkølet ved en temperatur på 5-7 grader til Middelhavsretter, som for eksempel salater, pasta og paella, samt til krydrede og asiatiske retter, herunder søde og sure retter og thailandske karryretter.

Præmier:
* Sølvmedalje – Berliner Wein Trophy 2013

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 9% Alkohol.
 

Ponte Vecchio er den mest berømte bro i Firenze, der går helt tilbage til det 16. århundrede, hvilket især bemærkes i butikkerne, der løber langs broen. I middelalderen husede butikkerne garverier og smede, i dag er lejerne guld og sølvsmede. De naturligt mousserende Ponte Vecchio Moscato Frizzante er særligt forfriskende på grund af deres lave alkoholprocent, fine og velintegrerede bobler og søde frugtagtige noter.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Krug Rose Champagne - 95 Point i Wine Spectator

*** Måske verdens bedste Rose Champagne? * den har fået 95 Point i Wine Spectator.

Krug Rosé kom til verden i 1983 efter mange års overvejelser. Både Henri og Rémi Krug var ikke meget for de lyserøde bobler og i lang tid fastholdt de, at typen både var et modefænomen og faneflugt. Men opmuntret af en høst af meget modne Pinot Noir druer i 1976 indledte de i stilhed et eksperiment. En mindre del af druerne fik en kort skinkontakt og dermed var Krug på vej mod deres første Champagne Rosé. Vinen blev senere blandet med andre traditionelt gærede vine på Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier og i april 1983 var Henri og Rémi så tilfredse med vinen, at de serverede et glas for deres gamle far Paul Krug II, der ikke havde kendskab til "eksperimentet". Han drak den uden at spytte, og dermed blevv Krug Rosé en realitet.

Champagnen har en ganske sart rosa og gylden nuance. Næsten "anti" rosé at se til. Derpå smukt - næsten overvældende - duftende af eksotiske og friske frugter, ingefær, peber og meget, meget mere. Krug kalder selv denne vin for en "sensuel provokation". Serveres ved 6 til 8 grader til begivenheder, der skal huskes - eller hvis du gerne vil huskes!

Test:
*** 95 Point i Wine Spectator

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl. 12% Alkohol.

2.295,00 DKK

Ruinart Brut Champagne 75 cl.

Champagnen Brut fra Ruinart er en gylden, livlig og frugtagtig Champagne med den raffinerede aroma fra hvide frugter. En fortræffelig aperitif eller den ideelle ledsager til et måltid, hvor Champagne er den eneste vin, der bliver serveret for eksempel til skaldyr og lys fisk.

En kasse indeholder 1 flaske - 75 cl.  12% Alkohol.

395,00 DKK 449,00 DKK (spar 54,00 DKK)

MontespinaVerdejo Rueda Avelino Vegas 2016

***** Måske markedets bedste Verdejo fra Rueda. Helt igennem en af de bedste vine fra Spanien til denne pris. I næsen er der en intens blomstrende aroma sammen med , nødder og tropiske noter. Vinen har en blomstrende og frugtagtig smag, med en lang frisk afslutning.

Rueda i spanien har længe været kendt som Spaniens bedste hvidvinsområde. Området ligger lidt syd for Ribera del Duero og øst for Toro. Et hvidvins område i en sandwich mellem 2 af Spaniens bedste rødvins områder. Området har nogle af Spaniens ældste vinstokke som primært er verdejo.

Vinen anbefales at servere ved en temperatur mellem 7-8 grader til lys fisk, skaldyr, spansk tapas og ikke alt for kraftfulde retter. Elegant vin til elegant mad.

* Guldmedalje af Berliner Wein Trophy 2018 (årgang 2017).

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13 % Alkohol.

69,95 DKK 98,00 DKK (spar 28,05 DKK)

Le Contesse Spumante Extra Dry CUVEE

***** Lækker, frisk Spumante Prosecco fra Italien.
Denne lækre, friske halvtør Spumante fra Italien har fine og vedvarende bobler. Den har en flot strågul farve, en aromatisk duft samt en stærk og raffineret smag af frugter og blomster, med noter af akacieblomster og æble. Vinen er velsmagende og har et afbalanceret syreindhold.

Druen Glera er en grøn drue der primært er kendt som Prosecco. Glera er en temmelig neutral sort, som især bliver benyttet til brug i de flotte mousserende Spumante vine fra Conegliano Valdobbiane Prosecco DOCG. Dyrkes hovedsagelig i Veneto regionen i italien, i bakkerne nord for Treviso.

Denne vin er fremragende som velkomst, aperitif, lys og fed fisk, sushi, salater, kylling, pate, skinke, tapas samt buffet.

Bør serveres ved 6-8 grader.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 11 % Alkohol.

Le Contesse.

Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine.
Le Contesse er placeret på den smukke fod af Conegliano og Valdobbiandene. Intet mangler på denne vinfremstillingsvirksomhed, og er udstyret med den mest up to date-teknologi.
Med erfarne ønologer sikre det Le Contesse´s succes i at lave høj kvalitet at mousserende vine.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 149,00 DKK (spar 49,05 DKK)

Moët & Chandon Imperial Nectar Rose

*** Kvindernes favorit ! Lækker Nyhed i Danmark.

Nectar Rose har tidligere kun været tilgængelig i USA.

I denne Champagne forenes den delikate Rose karakter med en let sødme fra Nectar Rose Champagne.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12 % Alkohol

449,00 DKK 489,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CHALK HILL Cabernet Sauvignon Mclaren Vale 2014

***** 5 Stars Winery
CHALK HILL Cabernet Sauvignon er lavet på 100 % Cabernet Sauvignon. Den har en flot dyb lilla farve. Aromaer af solbær med noter af mørk chokolade. Det er en koncentreret vin med lag af mørke bær og solbær, der blander sig med mørk chokolade og knuste blade noter med en lang dvælende finish. Vinen er drikkemoden med du belønnes ved at lagre den i yderligere 5-7 år.

Vinen anbefales til vildt, rødt grillet kød / Roastbeef og fede oste.

Årgang 2014 er præget af et lavt udbytte helt ned til så meget som 30 %, hvilket har givet koncentrerede Cabernet Sauvignon druer med en rig tekstur og smag. Druerne stammer fra 2 af deres premium vinmarker med vinstokke med en gennemsnitsalder på 25-45 år. Vinen er lagret i 15 måneder i en kombination af nye og brugte franske egetræsfade, hvoraf 20 % var nye.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14,5 % Alkohol.

Chalk Hill:

Chalk Hill er en af de få vingårde i James Hallidays Wine Companion (Australiens vinbibel), der tildeles de maksimale 5 stjerner (5 red star winery in James Halliday´s Aistralian Wine Companion since 2010). Chalk Hill har været familieejet siden 1964 og er begliggende i det eksklusive McLaren Vale. Vingården er dedikeret til at fremstille små fade og håndlavede vine af høj kvalitet. Harvey familiens voksende vinarv går hele seks generationer tilbage i det sydlige Australien. I dag har de seks vinmarker, på i alt 220 Hektar, der spredt over det smukke vinområde McLaren Vale. Deres oprindelige vingård blev første gang plantet til i 1897, og disse ekstremt århundrede år gamle vinstokke bære stadig frugt i dag. Det er familiens forpligtelse at fremstille vine i tårnhøj kvalitet, der afslører det unikke område McLaren Vale og viser deres kvalitetskontrolleret indsats fra vingården til glasset. For dem er vin mere end blot en drink, det er en afspejling af deres sted og liv.

Det er winemaker Renae Hirsch, der står i spidsen for Chalk Hill. Druerne i Chalk Hill vinene stammer primært fra seks familieejede vinmarker i McLaren Vale distriktet - 40 kilometer syd for Adelaide i Sydaustralien. Der er Middelhavs klima med kølige, våde vintre og varme, tørre somre, hvilket giver perfekte vækstbetingelser for premium druer. Hver vinmark har sin egen jordtype og topografi, der giver unikke omgivelser at vokse i for druerne. Chalk Hill tager disse unikke faktorer og kombinerer dem med ekspertledelse inden for vindyrkning for at producere druer med en særlig tydelig karakter og appel, hvilket gør deres vine så eftertragtede. 

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 179,95 DKK (spar 80,00 DKK)

Ruinart Brut Champagne 150 cl. - MAGNUM FLASKE

Champagnen Brut fra Ruinart er en gylden, livlig og frugtagtig Champagne med den raffinerede aroma fra hvide frugter. En fortræffelig aperitif eller den ideelle ledsager til et måltid, hvor Champagne er den eneste vin, der bliver serveret for eksempel til skaldyr og lys fisk.

En kasse indeholder 1 flaske - 150 cl.  12% Alkohol.

995,00 DKK 1.095,00 DKK (spar 100,00 DKK)

A LETE Champagne Brut - A Damery "TOP CHAMPAGNE" 1,5 liter

*** Top Bobler.

Vinen er blevet skamrost som en "Ægte" Champagne der med en kompromisløs stil og det for Champagnekendere så eftertragtede strejf af rugbrød. Den hæver sig klart over niveauet for champagner i samme prisklasse. Skal man have en rigtig kvalitetschampagne til fornuftige penge, så finder man ikke noget bedre bud end A LETE Brut a Damery.

I glasset præsenterer vinen sig med en fin og aktiv mousse. I duft og smag dominerer elegante noter af citrus, grønne æbler, ingefær og rugbrød. Stilen er sprød og frisk i en let, men lækker aromatisk stil, der gør vinen til en ideel aperitif-Champagne. Madmæssigt er Champagne dog utrolig alsidig, og er noget nær den mest komplette madledsager man kan tænke sig, hvis man skal vælge en enkelt vin til et helt måltid. Udover klassiske franske kompositioner, så kan man ligeledes prøve den til tapas-inspirerede retter og flere af de nationale køkkener fra fjern-østen.

Serveres afkølet omkring de 9-11 grader og husk, at man ikke bør bruge maskinafvaskede Champagneglas, da opvaskemaskiners afspændingsmiddel sætter en effektiv stopper for vinens bobler.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 12 % Alkohol.
 

A LETE Champagne A Damery- Super Champagne. Vinder af den store Champagne smagning i Penge & Privat økonomi december 2006, vandt over alle de store huse, blev vurderet til over det dobbelte af hvad den koster. Vudering til kr. 398,- i gennemsnit! Højeste vudering kr. 700,-
Vinen blev skamrost som en "Ægte" Champagne der meden kompromisløs stil og det for Champagnekendere så eftertragtede strejf af rugbrød hævede sig klart over for niveauet for champagner i samme prisklasse. Skal man have en rigtig kvalitetschampagne, til fornuftige penge, så finder man ikke noget bedre bud end A LETE Brut a Damery.


Husets produktion er meget lille, hvilket nok også er hemmeligheden bag, at en sådan kvalitetsvin kan leve i noget nær fuldstændig ubemærkethed. Der er heller ikke budget til intensiv markedsføring, og producenten har end ikke en hjemmeside. Da der findes rigtig mange champagneproducenter, er markedsføring ofte altafgørende for at få afsat vinene til et større publikum. Mindre kvalitetsproducenter som A. Lété kan derfor komme i klemme i dette spil. Men det betyder modsat, at netop hos sådanne producenter får man ofte rigtig meget kvalitet for pengene, da man jo kun betaler for vinen, og ikke for markedsføringen. Skal man have en rigtig kvalitetschampagne til fornuftige penge, så finder man ikke noget bedre bud end A. Lété Brut à Damery.

En slank, præcis og ren Champagne der giver gedigen kvalitet til pengene (især når man påtænker, at vi har med Champagne at gøre!). Vinen er et sammenstik af de klassiske Champagne-druer, nemlig Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier fra marker omkring byen Damery i Vallée de la Marne, nær Épernay.

249,00 DKK 295,00 DKK (spar 46,00 DKK)

Maison Charles Bourgogne Chardonnay Pére & Fille 2015

***** En rigtig dejlig mineralsk, frisk og lækker hvid Bourgogne fra Maison Charles.

Kodeordene for denne skønne Bourgogne Chardonnay er friskhed, frugtrig og mineralitet. I næsen er der toner af hasselnødder, smør, lidt pære samt lette hvide blomster noter. Det er en frugtrig vin med en frisk smag med toner af hvide kalksten og cremet smør.

Vinen anbefales at servere ved 8-10 grader og passer perfekt til fiskeretter, som rejer, hummer eller laks, fjerkræ, pate, faste oste eller det danske frokost bord.

En kasse indeholder 6 fl. - 75 cl.  13 % Alkohol.

 

Vinhuset: Domaine Charles Francois & Fils Bourgogne.

Charles og hans familie er perfektionister. Intet overlades til tilfældigheder. Domaine Charles laver vin på druer fra egne marker. Alle vine laves efter samme kompromisløse metode.

Fadlagring er 10 til 12 måneder på franske egefade.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

149,00 DKK 189,00 DKK (spar 40,00 DKK)

CIRCE Verdejo - Avelino Vegas 2014
* Fantastisk frugtrig vin med lidt tropiske friske frugter. 

Circe Verdejo har en strågul - bleg og meget lys farve. I næsen viser den aromaer af eksotiske frugter og hvide blomster. I munden er den frisk, blid, silkeagtig og med en duftende og lang eftersmagVinen bør serveres ved en temperatur på 7-10 grader og er ideel til fisk, skaldyr, foie gras og diverse forretter. 
 
* Årgang 2017 har fået Guldmedalje af Berliner Wein Trophy 2018
* Årgang 2013 har vundet GREAT GOLD at Concourse Mondial de Bruxelles som den bedste hvidvin. 

En kasse indeholder 6 flaske - 75 cl. 12,5 % alkohol.
 

I
 Avelino Vegas har de kun fremstillet 40.000 flasker af denne unikke vin. Der er en anderledes Verdejo fra D.O. Rueda, den er en stor overraskelse, når du flytter glasset til din næse og den fascinerer din gane
Denne vin er udarbejdet af druer fra gamle vinstokke fra landsbyer i Segovian - MoralejaAldeanuevaCodorniz og Santiuste. De er høstet i hånden ved deres optimale modningsgradEn lille kold modning gennemsyrer mosten med aroma fra lle sorterne. Vinen er fermenteret ved lav temperatur (12 grader), og hviler endelig med sine fine bærme, for at opnå en glathed i ganen, der gør den unik.
 
Avelino Vegas SA kontrollerer mere end 475 hektar vinmarker, der primært er beliggende området Segoviahvor vingården er placeretOmkring 90 ha. af dem er næsten hundrede år gamle vinstokke. I dette område er vinmarkerne små, mellem 1 og 3 hektar. Den mest dyrkede sort er Verdejo, og levetiden på disse vinstokke bidrager til at lave vine med aromaer med stor kompleksitet og god struktur.

For mere information, besøg dette produkts hjemmeside.

99,95 DKK 119,00 DKK (spar 19,05 DKK)

Menhir Primitivo Manduria DOC 2016

***** Virkelig klasse Primitivo fra Manduria.

* Det tætteste man kan komme på en Top Appassimento eller Ripasso Classico uden at være det - kraftig, fed og frugtrig vin i top klasse!

Denne lækre Primitivo di Manduria har en flot violet, dyb farve. Den er helt frisk og meget fyldig i næsen med lidt soltørrede druer i duften. Smagen er lidt krydret, blød, fed og saftfuld med en eksplosiv, fyldig smag i enden. Den er produceret på druer fra 35 år gamle vinstokke, og den har lagret 12 måneder på franske egetræsfade. Vinen anbefales at servere ved en temperatur på 14-16 grader til oksekød, vildt, grillet kød samt kraftigere oste.

Test:
* Gold medal in Mundus Vini (Årgang 2010)
* 2 glas i Gambero Rosso

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 14 % Alkohol.

Vinhuset. 

Cantine Menhir blev først grundlagt i år 2000, og de har fra begyndelsen fremstillet fremragende og autentiske vine. Vingården er beliggende i hjertet af Puglia i byens centrum Minervino di Lecce. Med særlig stor opmærksomhed laver Gaetano nok den bedste Primitivo Manduria vin.

99,00 DKK 149,00 DKK (spar 50,00 DKK)

Dom Perignon Brut Vintage 2009

***** Dom er Top !

Vinen fra dette nordligste franske vindistrikt er nok den mest efterlignede vin i verden (ofte efterlignet, men aldrig overgået). Champagne som vi kender den blev nærmest opfundet ved en tilfældighed. Munken Dom Pérignon i klosteret Abbaye de Hautvilles, eller rettere det er ham der oftest tillægges værdigheden til opfindelsen. Måske var han blot en meget dygtig kældermester, kunne smage og blande, fandt ud af at korkproppen skal være speciel og bindes fast.

I 1668 kom Dom Pérignon til klosteret og der helligede sig arbejdet med at udvikle og gøre den lokale vin drikbar(førhen var den nemlig ret kedelig). Senere har mange lært af ham og udviklet hans metoder, så vi i dag kan glæde os over noget af det ypperste, som druer kan give. Dom Pérignon er citeret for udtrykket: "Jeg drikker stjerner".

Der anvendes tre druesorter, Pinot Noir, Pinot Meunier og Pinot Chardonnay. Markerne er beplantet med de forskellige sorter alt efter jordbundens beskaffenhed. F.eks. er det næsten udelukkende den grønne Pinot Chardonnay i det sydlige kalkholdige distrikt, Côte des Blancs. De to øvrige områder hedder Valée de la Marne og Montagne de Reims.

Champagne er ikke kun til nytårsaften klokken 24. Den kan nydes til enhver lejlighed, man skal blot finde den tørhedsgrad der passer til den valgte menu eller velkomst. Lad være med at lade proppen "springe" med et knald,den korrekte måde er at liste proppen op med et "lille pift".

En kasse indeholder 1 flaske 75 cl.
 

Champagne findes i forskellige tørhedsgrader: Brut er helt tør, Sec er halvtør, demi-Sec er halvsød og endelig doux som er meget sød. Derudover har forskellige Champagnehuse andre "egne benævnelser" f.eks. Ultra Brut eller Brut Sélection o.s.v. Årgangs champagne - Vintage,laves kun i de bedste år hvor Champagnehuset finder de indhøstede druer af særlig god kvalitet.

1.298,00 DKK 1.395,00 DKK (spar 97,00 DKK)

Albert Sounit "CAPRICE" Blanc de Blanc Brut

* NYHED - lækker, blød og afrundet cremant.
 
Lækker cremant produceret efter “Méthode Traditionelle”, hvilket vil sige, at vinen er gæret i flaske (ligesom Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc fra områderne: Bourgogne, Loire og Charentes (lige syd for Loire). Caprice Blanc de Blancs Brut har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er meget liflig - aromatisk og frugtrig. I smagen er den blød og afrundet med en god fylde og nerve. Vinen bør nydes afkølet ved 6–7 grader og anbefales som velkomstdrink til festlige lejligheder eller et lille glas på terrassen eller som ledsager til skaldyr og lette fiskeretter.
 
Efter presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår en separat gæring på ståltanke af druesorterne hver for sig (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappes de på flaske, med tilsætning af sukker og gær, som sætter en anden gæring i gang. Det er denne proces (Méthode traditionelle) som danner boblerne og giver en dejlig, naturlig kulsyre og mere alkohol (11,5%). Caprice gærer på flaske i minimum 6 måneder, inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding og påfører den klassisk champagne-prop.
 
Maison Albert SOUNIT ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt og i hånden. Der arbejdes kun med druernes naturlige gær og både hvidvine og rødvine lagres på franske egetræsfade og aftappes uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert SOUNIT vingården, Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle SOUNIT’s vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.
 
Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits; - men netop derfor er det muligt at gøre særligt gode køb netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, - og prisen ligger i et langt mere overkommeligt leje!
Byen Rully var i 1822 sammen med Nuits-St.-Georges, de første til at producere Crémant på Méthode Traditionelle – kopieret fra Champagnedistriktet. Kældrene hos Albert SOUNIT i Rully er siden helliget produktion af Crémant.

En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 11,5 % Alkohol.
89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

Albert Sounit "CAPRICE" Blanc de Blanc Demi Sec

* NYHED - lækker cremant med eksotiske toner og en behersket frugtsødme med friskheden i behold.
 
Lækker cremant produceret efter “Méthode Traditionelle”, hvilket vil sige, at vinen er gæret i flaske (ligesom Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc, som hentes i Bourgogne, Loire og Charentes (lige syd for Loire). Blanc de Blancs Demi Sec har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er aromatisk og frugtrig, med lette eksotiske toner af abrikos og mango. Man oplever en behersket frugtsødme, der dog på ingen måde skjuler friskheden. Vi anbefaler at servere vinen afkølet ved 6–7 grader som velkomstdrink til festlige lejlighede, til et lille glas på terrassen, samt til sushi, asiatiske retter med kylling og skaldyr.
 

Efter presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår en separat gæring på ståltanke af druesorterne hver for sig (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappes de på flaske, med tilsætning af sukker og gær, som sætter en anden gæring i gang. Det er denne proces (Méthode traditionelle) som danner boblerne og giver en dejlig, naturlig kulsyre og mere alkohol (11,5%). Caprice gærer på flaske i minimum 6 måneder, inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding og påfører den klassisk champagne-prop.

Maison Albert SOUNIT ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt og i hånden. Der arbejdes kun med druernes naturlige gær og både hvidvine og rødvine lagres på franske egetræsfade og aftappes uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert SOUNIT vingården, Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle SOUNIT’s vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.
 
Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits; - men netop derfor er det muligt at gøre særligt gode køb netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, - og prisen ligger i et langt mere overkommeligt leje!
Byen Rully var i 1822 sammen med Nuits-St.-Georges, de første til at producere Crémant på Méthode Traditionelle – kopieret fra Champagnedistriktet. Kældrene hos Albert SOUNIT i Rully er siden helliget produktion af Crémant.
 
En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 11,5 % Alkohol.
89,00 DKK 99,00 DKK (spar 10,00 DKK)

 Albert Sounit Cremant de Bourgogne Rosé "Châtaignier" Brut

* NYHED - lækker cremant rosé med en delikat frugt med fin harmoni og finesse. 

Husets Crémant de Bourgogne Rosé "Châtaignier" laves udelukkende på druer fra Sounit’s egen vingård: Domaine Bernollin. Vinen er fremstiller af: ca. 40 % Pinot Noir, 40 % Pinot-Beurot (en variant af Pinot-Gris) og 20 % Gamay. Det er en smuk sart ”laksefarvet” rosé med fine små perler og en blød mousse. Vinen har en delikat frugt med fin harmoni mellem frugt og finesse. Vi anbefaler af servere vinen ved en temperatur på cirka 6-7 grader til lyst fjerkræ, mager fisk og retter fra det nordiske køkken.
 
Hovedparten af druerne kommer fra Châtaignier-parcellen, der har fået sit navn fra de store, ægte kastanjetræer, der vokser omkring marken. Druerne er høstet i hånden og gæret ved druernes egen gær. Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen, der er foregået i flasken (Méthode Traditionelle) og Crémant’en er lagret på sit bundfald i mere end 24 måneder inden dégorgering. Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre mindst 9 måneder inden dégorgering, og takket være den næsten 3 gange så lange lagringstid, har Albert Sounits Crémant de Bourgogne Rosé ”Châtaignier en meget fin og vedvarende mousse.

 

 

 
Husets Crémant de Bourgogne ”Cuvée Prestige” laves udelukkende på druer fra SOUNIT’s egen vingård: Domaine Bernollin. Det er en lækker cremant produceret efter “Méthode Traditionelle”, hvilket vil sige, at vinen er gæret i flaske (ligesom Crémant de Bourgogne og Champagne). Den består af: ca. 65 % Pinot-Noir, 30 % Chardonnay og 5 % Aligoté.
”Cuvée Prestige” har en meget frisk og frugtrig bouquet. Pinot-Noir druen lægger en bund af kraft og volumen, Chardonnay druen giver finesse og elegance og Aligoté druen tilfører en forførende friskhed og sprød syre. Vi fanbefaler at nyde vinen afkølet ved 6–7 grader som aperitif, men den er også en fortrinlig ledsager til skaldyr og lette fiskeretter.
 
Druerne er høstet i hånden og gæret ved druernes egen, naturlige gær. Vinens fine og vedvarende bobler stammer fra 2. gæringen i flasken (Méthode Traditionelle) og Crémant’en er lagret ”på sit bundfald” i mere end 24 måneder inden dégorgering (den proces, hvor bundfaldet fjernes fra Crémant’en). Loven foreskriver, at Crémant de Bourgogne skal lagre i mindst 9 måneder inden dégorgering, - og takket være den næsten 3 gange så lange lagringstid har Albert SOUNIT’s Crémant de Bourgogne ”Prestige” en meget fin og vedvarende mousse.
 
Maison Albert SOUNIT ligger i den charmerende vinby, Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets stil er kvalitet frem for alt, - og druerne til alle husets vine høstes manuelt og i hånden. Der arbejdes kun med druernes naturlige gær og både hvidvine og rødvine lagres på franske egetræsfade og aftappes uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert SOUNIT vingården, Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle SOUNIT’s vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.
 
Vinene fra kommunerne Rully, Mercurey, Givry og Montagny har tidligere stået i skyggen af de mere kendte appellationer fra Côte de Beaune og Côte de Nuits; - men netop derfor er det muligt at gøre særligt gode køb netop herfra. Kvaliteten har ved mange blindsmagninger vist sig på højde med selv store vine fra Côte d’Or, - og prisen ligger i et langt mere overkommeligt leje!
Byen Rully var i 1822 sammen med Nuits-St.-Georges, de første til at producere Crémant på Méthode Traditionelle – kopieret fra Champagnedistriktet. Kældrene hos Albert SOUNIT i Rully er siden helliget produktion af Crémant.
 
En kasse indeholder 6 flasker 75 cl. - 12,5 % Alkohol.
169,00 DKK 199,00 DKK (spar 30,00 DKK)

Chablis Dominique Gruhier 2015

*  ET GODT TILBUD PÅ EN FORNEM CHABLIS 

Vinden er fremstillet af 100 % Chardonnay druer, der stammer fra 4 forskellige terroirs med en stor mangfoldighed, hvilket skaber stor finesse og en fantastisk kompleksitet til denne smukke Chablis. Duft og smag udviser en dejlig mineralitet. Det er en ung Chablis og den er derfor ikke voldsom eller fyldig, men overbeviser med en skøn elegance. Smagsnuancer og aromaer domineres af citrus, æble, friske mandler, kalkede mineraler, flintesten og en frisk syre, der til sammen giver en kompleks Chablis. Vinen anbefales til forretter især fisk (for eksempel Torsk) og skaldyrsretter, pateer og lyst kød.

”La Revue du Vin de France”, Frankrigs førende vin magasin, skriver: Hvilken vin. Dens gyldne profil fader over i mineralske aromaer, efterfuldt af en rig balanceret smag, med et kalket/stenet finish. Denne vin er dyrket på det skarpe hvide terroir. 

I 2015 syntes alt at gå op i en højere enhed i Chablis. Mængderne er små, men kvaliteten er uovertruffen og det gælder også Gruhiers Chablis 2015.

Vinfremstillingen starter med 30 dages fermentation med de naturlige gærceller i eg. Derefter lagres vinen i 11 måneder – 20 % i barriques og 80 % i tank. Produktionen ender ud i 9500 flasker. 

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

 

195,00 DKK 210,00 DKK (spar 15,00 DKK)

PETIT CLOS by Clos Henri Sauvignon Blanc 2016 - ØKOLOGISK

* 4 stjerner og "Best Buy" i Michael Cooper Buyers Guide.

Denne vin fra Clos Henri hedder Petit Clos, og allerede her demonstrerer de mesterligt, at de behersker Sauvignon Blanc druen til perfektion. Druerne kommer fra husets yngre vinstokke, der har en alder mellem 3 og 5 år, og en dyrkningshøjde mellem 85 og 150 meter over havet. Druerne fremstilles i temperaturregulerede rustfri ståltanke, hvor de lagres i tre måneder på sit bundfald efter endt gæring, og kun med enkelte omrøringer for at afrunde vinen og give den tekstur.

Resultatet er en klassisk, fyldig Sauvignon Blanc med stikkelsbær, citrusfrugt og grøn peber, med en perfekt balance af en flot syre og underliggende kridt og flint noter. Vinen binder på fornemmeste vis den gamle verdens rankhed og elegance sammen med den nye verdens frugt og pondus. Vinen anbefales til stærk, krydret mad, lyst fjerkræ, vegetar retter, sushi og asiatisk mad generelt.

* 4 stjerner og "Best Buy" i Michael Cooper Buyers Guide (årgang 2016).
* 93 Point i FMCG Business NZ (årgang 2015)

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

CLOS HENRI:
Henri Bourgeois pionerånd og nysgerrighed førte til 12 års jagt efter nye etableringsmuligheder og det førte i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand, hvor han investerede i vingården Clos Henri. Marlborough er på sin side ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, men der er også en lang række karakteristika og fællestræk, der gør det muligt for dem at trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013. Det unikke mikroklima, hvor for eksempel meldug ikke er eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne. 

Marlborough er nærmest synonym med rene hvidvine fremstillet på Sauvignon Blanc og Chardonnay og rødvine fremstillet på Pinot Noir. De tåler sammenligning med de franske forbilleder, men stilen der generelt er sprød, er mere eksotisk og eksplosiv. Marlborough er det største distrikt og beliggende på syd øen, et solrigt område med lune dagtimer og kølige nætter. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side, og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima, der er blandt det varmeste og tørreste i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne langsomt bliver stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne. Det resulterer i verdensklasses hvidvine og elegante, overdådige rødvine.

 

149,00 DKK

CLOS HENRI Pinot Noir 2012

* CLOS HENRI – EN AF TIDENS MEST SPÆNDENDE NEW ZEALANDSKE VINGÅRDE.

Denne vin fra Clos Henri hedder Petit Clos og er fremstillet af Pinot Noir. Navnet Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne på Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset  område. Det er den samme autencitet og ægthed, som Bourgeois-familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig og det resulterer i en indbyrdes kamp mellem vinstokkene, der kæmper om næringen. Det giver færre druer men de opnår til gengælde en langt større koncentration.

Druerne til Petit Clos kommer fra ejendommens yngre Pinot Noir-vinstokke. Druerne gærer i åbne rustfri ståltanke, og lagrer efterfølgende 11 måneder i 7.500 liter store franske
egefade, hvilket medvirker til at understøtte vinens fine balance og tanninstruktur. Vinen har duft og smagsmæssige blomsternoter af lavendel og tørrede rosenblade, samt røde bær med krydrede undertoner. Den er elegant afbalanceret, med en god syre, afrundede tanniner og et let røget islæt fra fadlagringen.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 13,5 % Alkohol.

CLOS HENRI:
Henri Bourgeois pionerånd og nysgerrighed førte til 12 års jagt efter nye etableringsmuligheder og det førte i år 2000 til et solidt fodfæste i Marlborough på New Zealand, hvor han investerede i vingården Clos Henri. Marlborough er på sin side ganske forskellig fra Bourgeois-familiens hjemegn, Chavignol i Sancerre, men der er også en lang række karakteristika og fællestræk, der gør det muligt for dem at trække på deres enorme erfaringsgrundlag med dyrkning af Sauvignon Blanc og Pinot Noir. Clos Henris marker blev allerede fra etableringen dyrket efter økologiske principper, hvilket førte til en fuld certificering under BioGro New Zealand i 2013. Det unikke mikroklima, hvor for eksempel meldug ikke er eksisterende, har efterfølgende fristet familien til at indføre biodynamiske praksisser og metoder på markerne. 

Marlborough er nærmest synonym med rene hvidvine fremstillet på Sauvignon Blanc og Chardonnay og rødvine fremstillet på Pinot Noir. De tåler sammenligning med de franske forbilleder, men stilen der generelt er sprød, er mere eksotisk og eksplosiv. Marlborough er det største distrikt og beliggende på syd øen, et solrigt område med lune dagtimer og kølige nætter. Marlborough ligger isoleret af høje bjergkæder på den ene side, og nyder godt af havets kølende effekt på den anden side. Det giver et klima, der er blandt det varmeste og tørreste i New Zealand. Her er dog ikke bagende varmt, men nok til at druerne langsomt bliver stabilt modnet. Sommerdagene ligger på omkring 24 graders varme, mens de kolde sommernætter sørger for, at syren bibeholdes i druerne. Det resulterer i verdensklasses hvidvine og elegante, overdådige rødvine.

159,00 DKK

Chablis Domaine Fevre-Fevre 2015

*  Fornem Chablis med en dejlig, sprød struktur og mineralitet.

Chablis fra FÈVRE-FÈVRE er lavet af 100 % Chardonnay. Duften er frisk og aromatisk med nuancer af hvide ferskner, citronmellisse, lidt græs og citrusfrugter. Man fornemmer allerede i duften en flot mineralitet. Smagen er ligeledes meget frugtrig og er godt strammet op af en dejlig, sprød struktur og mineralitet. Vinen anbefales til skaldyrsretter, supper med skaldyr, grillet fisk, friskpillede rejer og østers.

FÈVRE-FÈVREs Chablis laves på Chardonnay-druer, der dyrkes på forskellige parceller (29 ha. i alt) bag landsbyen Fontenay-près-Chablis, i hjertet af Chablis-området. Vinmarkerne ligger på den øverste del af dalen eller på skråninger, hvor undergrunden er meget stenholdig (især kalk) og derfor kun tillader en begrænset udbytte. De fleste vinstokke er mellem 15 og 25 år gamle, men på nogle parceller finder man vinstokke, som er 60 år gamle. Vinen er vinificeret 100 % i temperaturregulerede rustfrie ståltanke (20-50 hl.), hvor nogle af parcellerne bliver vinificeret separat. Gæringen efterfølges af en modning med bundfald, det der også kaldes ”sur lie”. Processen varer i minimum 10 måneder, og efter sammenstikningen og en meget let filtrering (efter årgangen) bliver vinen aftappet og frigivet, ofte efter en yderligere modning på flaske.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl.  12,5 % Alkohol.

179,00 DKK 199,00 DKK (spar 20,00 DKK)

Valedor Rom Cordial, 50 cl. 47 % alkohol har fået Guldmedalje ved ISW 2015 i Tyskland. * en fed og lækker, cremet Rom, som vores kunder er vilde med!

Cordial Rum er en blanding af rom, der oprindeligt er fra Trinidad og lagret på gamle Sherry træfade, samt rom fra Martinique, Jamaica og Nicaragua. Den endelige rom er efterfølgende lagret på egetræsfade og smagen er forbedre med ægte Bourbon Vanilla fra Mardagascar. Resultatet er en lækker rom med en meget stærk aroma af rom i form af en duft af træfade og hvor smagen er præget af sødmefuld vanilje, der varer ved. Eftersmagen afrundes med tørrede frugter og en smule kaffe.
 

Vi anbefaler at nyde Cordinal ren ved en temperatur omring 14 grader, eller sammen med en god cigar.

En kasse indeholder 6 flasker - 50 cl.  47 % Alkohol.

 

275,00 DKK 329,00 DKK (spar 54,00 DKK)

Moët & Chandon ICE Imperial ROSÉ Champagne - 75 cl.

Moët & Chandon Ice Impérial Rosé er en fantastisk lækker champagne NYHED. Den har en flot levende lyserød farve med gyldne toner. Bouqueten er levende og frugtrig med duft af røde bær og kirsebær samt nuancer af sommerfrugter som figen og nektarin. I ganen oplever man en dejlig kombination af sødme og fasthed. Sødmen har minder af bær, der spredes og bliver lettere. Champagnen tilbyder en harmonisk balance af frugtbarhed og friskhed med en forfriskende finish med en lækker bittersød note af pink grapefrugt.

Vi anbefaler at du drikker den med lidt frisk lime, frugt eller bær i glasset, samt en isterning for at fuldende meningen med Moët Ice.

Ice Imperial Rosé er fremstillet af et flertal af Pinot Noir-druer (45-55 %, heraf 10 % rødvin - der medfører høj frugtintensitet og en strukturel integration), Pinot Meunier-druer (35-45 %, heraf 10% rødvin - der er runde og kødfulde druer og tilføjer rigdom og mellemtoner af harmoni og smidighed), Chardonnay-druer med en poleret surhed (5-10 % der medfører en forfriskende finish), samt 20-30 % af særligt udvalgte reservedruer, der afrunder smagen med intensitet, rigdom og konsistens.

En kasse indeholder 6 flasker - 75 cl. 12 % Alkohol.

450,00 DKK 495,00 DKK (spar 45,00 DKK)

Ponte Vecchio Moscato Bianco

* Forfriskende Moscato med naturlige bobler

Ponte Vecchio Bianco er en forfriskende lækker, let sødmefuld mousserende vin.  Den er uimodståelig og med små og elegante bobler. Denne Moscato er produceret med omhu på druerne Muscat og Sauvignon Blanc, efter opskrift af italienske vinmagere.

Vinen har delikate bobler. I næsen dufter den smukt af blomster aromaer. Det er ungdommens vin, fuld af lidenskab og skønhed. En moderne og sjov vinstil, der sætter tendenser verden over.

Denne Moscato er lavet efter Frizzante metoden, hvilket vil sige, at der er tale om en let, mousserende vin, hvor anden gæringen foregår i særlige tryktanke. Efter dannelsen af boblerne tappes vinen på flaske. Disse Frizzante vine har et tryk på cirka 2,5 bar, hvilket er omtrent halvdelen af en Spumante eller Champagne. For at fange de naturlige frugtaromaer fra Moscato druen, har de udelukket stilkene, så kun selve druerne er med, og efterfølgende er de udvalgte druer presset meget forsigtigt.

Vi anbefaler at servere denne Moscato til Spansk tapas, salater med let sødlige toner, paellas, Pastaretter, Asiatiask krydrede retter, eller blot som ren nydelse.

En kasse indeholder 6 flasker – 75 cl. 9% Alkohol.

 

Ponte Vecchio er den mest berømte bro i Firenze, der går helt tilbage til det 16. århundrede, hvilket især bemærkes i butikkerne, der løber langs broen. I middelalderen husede butikkerne garverier og smede, i dag er lejerne guld og sølvsmede. De naturligt mousserende Ponte Vecchio Moscato Frizzante er særligt forfriskende på grund af deres lave alkoholprocent, fine og velintegrerede bobler og søde frugtagtige noter.

69,95 DKK 89,95 DKK (spar 20,00 DKK)

Sorter resultater:

Vi anbefaler